Vloerspiegels: ontwerpvoorbeelden

De magie van spiegelglas, waarzeggerij in de spiegel, een verwrongen spiegelbeeld beïnvloedt nog steeds verrassend de menselijke psyche en dwingt je om na te denken over jezelf en je geliefden. Spiegels worden overal door mensen gebruikt: van technologie tot de make-upruimte van de grote kunstenaar, van de spiegel in de make-uptas van het meisje tot de mysterieuze illusionistische spiegels in het circus. Een speciale plek in ons leven wordt ingenomen door vloerspiegels voor thuis.

Opvallende kenmerken en functies

Vloerspiegels vallen op vele manieren op tussen het enorme aantal andere woninginrichting:

 • Ze maken het mogelijk om je imago realistisch te beoordelen en de nodige wijzigingen aan te brengen in een pak, kapsel, schoenen.
 • Voor thuis zijn vloerspiegels een belangrijk verbindingselement van het interieur, waardoor het op een coherente manier gecombineerd wordt met andere noodzakelijke items thuis.
 • Het raamwerk van vloerspiegels wordt vaak een kunstwerk en benadrukt de hoge artistieke smaak van huiseigenaren.
 • Vloercanvas vergroot de visuele ruimte van de kamer, verhoogt de verlichting van de kamer.

types

Ondanks het feit dat de basis van dergelijke spiegels twee delen zijn (glas met amalgaam en frame), Een verscheidenheid aan vloerspiegels is te vinden:

 • Een spiegel met bollen rond de omtrek, die wordt gebruikt door make-upartiesten van theaters, cinema en circus.
 • Met een inklapbare spiegel kunt u uw eigen reflectie in verschillende hoeken tegelijk bekijken.
 • De handheld heeft speciale onderdelen voor gemakkelijk verplaatsen naar elk deel van de kamer.
 • De uitvoering van de zwenkvloer maakt het gemakkelijk om de helling te veranderen voor een zorgvuldig onderzoek van de details van kleding en lichaam, deze uitvoering wordt "psyche" genoemd.
 • Mirror-Box. Een prachtig gemaakte doos, waarvan de voorwand op de grond is geplaatst, opent de achterkant met veel compartimenten voor het opslaan van allerlei nuttige en nutteloze dure dingen.

Er zijn andere soorten gezandstraalde tekeningen op het glasoppervlak, dezelfde tekeningen kunnen op het amalgaam worden gemaakt,een diep beeldeffect creëren. Glazen zijn uitgesneden in de vorm van figuren - een ovaal, een rechthoek en andere geometrie. Er zijn technologieën voor het snijden van spiegelglas met complexe configuraties.

Het oppervlak kan ook worden versierd met kleurtekeningen, verschillende stickers van kunststof, glasmozaïek. Vaak versierd met keramiek en metaal, make-upcombinaties van verschillende doeken van andere tinten. Vaak vullen vloerspiegels de originele verlichting aan.

afmeting

De filosofie en leer van Feng Shui impliceren het bestaan ​​van dergelijke doeken in alle woongebieden van het huis, en bij voorkeur van een vloertype. Een persoon zou zijn weerspiegeling in volle groei moeten zien en er zou geen bovenste deel van reflectie moeten zijn. Boven het hoofd in de reflectie moet een ruimte zijn die, volgens Feng Shui, het mogelijk maakt om de innerlijke groei van de persoonlijkheid van een persoon die naar zichzelf kijkt in de spiegel niet te beperken.

De spiegel moet groot zijn, binnenlandse fabrikanten maken het ongeveer 170 cm groot, meestal is het een hoog ovaal model. Er zijn andere opties, het hangt af van de fysieke gegevens van volwassenen en de mogelijkheden van de woonruimte van een huis of appartement.En de geometrische vormen van de vloeroptie worden geselecteerd, in overeenstemming met het algemene interieur.

materialen

De kwaliteit van reflectie hangt grotendeels af van de materialen van glas en amalgaam, en het belangrijkste element dat schoonheid geeft aan de hele spiegel is het frame. Het meest voorkomende type vloerspiegel blijft gespiegeld glas, geplaatst in een houten frame. Een boom in een dergelijk frame kan worden weergegeven in eenvoudige en complexe vormen van houtsnijwerk, met een vergulde en verzilverde coating. Bijzonder duur is het frame, gesneden uit massief hout, dan kun je een draad maken in allerlei scènes, waaronder fantastisch.

De spiegel in een metalen gesmede frame is ook duur. Er zijn opties voor het gebruik van een lederen spiegellijst van echt leer van hoge kwaliteit.

kleur

Kleurontwerpspiegels kunnen niet alleen in wit en zwart worden verdeeld. Het hangt allemaal af van de stijl en het algehele ontwerp van de woonkamer. Het reflecterende oppervlak van de spiegel heeft zijn eigen halftonen, die over het algemeen de hoofdfunctie niet beïnvloeden, maar de kleur van het frame en het ontwerp bepalen de algemene indruk van het waardevolle object van ons leven.

De kleur van het frame doet er ook toe. Het wordt onder de vloer of muurversiering en onder een set meubels gebracht. Dus, voor een woonkamer met parket, is een canvas in een houten frame met een vergelijkbare kleur goed geschikt. Voor de badkamer zou de beste optie een wit frame zijn en voor de slaapkamer met strikte contrasterende lijnen zal een grote spiegel met een zwart frame dat wel doen.

ondersteuningen

Vloerspiegels moeten hun werkpositie op een stabiele manier behouden om niet te worden gebroken. Dit geldt vooral voor gezinnen met kinderen en volwassenen kunnen een gevaarlijke omgeving creëren. De taak van de stabiele positie van de spiegels wordt uitgevoerd door de steunen. De spiegel in het frame en op de standaard is een reeds voltooid meubelstuk dat overeenkomt met het gekozen ontwerp en de stijl.

Stands op poten zien er het meest elegant uit, zelfs pretentieus, vooral in antieke versies. Soms wordt de ondersteuning gemaakt op een speciale standaard, die eruit ziet als een lade, een kastje, een prachtig ontworpen massief houten bord. Om het verplaatsen van een massief spiegeltableau in een zwaar frame te vergemakkelijken, worden de poten op wielen met zwenkwielen gemaakt.

Verschillende stijlen

Vloerspiegels, net als andere woninginrichting, kunnen worden gepresenteerd in verschillende stijlen uit verschillende tijdperken enlanden.

Vier richtingen herhalen het vaakst:

 • De prestaties in de stijl van de Provence verheugen zich met gemak, pastel schoonheid. Zo'n spiegel van grote afmetingen en gewicht, maar hij lijkt bijna gewichtloos, luchtig. Natuurlijk zal zo'n creatie mensen van elke leeftijd opvrolijken;
 • Antiek of 'antiek' ondersteunt de stijl van de afgelopen jaren, als herinnering aan de vluchtige mensjaren en levensduur van kunst.
 • Antique raakt het vermogen van een persoon om een ​​complex en mooi kunstwerk te maken uit een spiegellijst.
 • Een loft-achtige spiegel moet de enigszins vereenvoudigde woonomgeving verlevendigen, maar het doet voornamelijk werkfuncties.

Tips om te kiezen

Spiegels beïnvloeden de vorming van het beeld van een enkele kamer of het hele huis, dus de vraag naar hun keuze moet zeer verantwoord worden benaderd. Afmetingen, vorm, materiaal, ontwerp en ontwerp moeten samen met de implementatie van de hoofdfuncties de belangrijkste selectiecriteria worden. Mensen met creativiteit kunnen soms hun eigen handen maken met vloerspiegels, waarbij ze hun functies en ontwerpen combineren met een kleerhanger, laden en secties voor het opbergen van accessoires.

Bij het kopen en installeren van de spiegel van een kind moet speciale aandacht worden besteed aan veiligheid, hiervoor zijn er een aantal technieken om de veilige afstand van het kind tot het spiegeloppervlak te beperken. Bij de aanschaf van een spiegel voor meisjes en voor een meisje, moet je ervoor zorgen dat er een sectie voor het opbergen van accessoires of een spiegeldoos met een compartiment voor decoraties wordt geplaatst, die altijd snel worden gerekruteerd en alle schappen en compartimenten vullen.

Het is mogelijk voor een meisje en een vrouw om een ​​roterende structuur te plaatsen met planken aan de achterkant en met lampen rond de omtrek of een deel ervan. Spiegeldoeken kunnen worden omsloten door een baguette, gemaakt in een luxueuze barok en geïnstalleerd op sterke poten met wielen. Bij het kiezen van dure vloerspiegels moet men luisteren naar ontwerpadviezen en recensies lezen, omdat dergelijke aankopen van invloed kunnen zijn op het gezinsbudget. Maar schoonheid vereist opoffering, ook financieel.

Hoe te plaatsen?

De badkamer is zeer geschikt om een ​​luxe vloerspiegel te plaatsen. Het zal een uitstekende creatieve oplossing zijn, zowel functioneel als qua design. Om de eigenschappen te behouden in omstandigheden met een hoge luchtvochtigheid, is het oppervlak bedekt met een speciale anticondensfilm. Er zijn modellen met een ingebouwd verwarmingssysteem.Natuurlijk zijn dergelijke spiegels met extra elementen van bescherming tegen vocht veel duurder dan eenvoudige opties, maar hun levensduur met behoud van de belangrijkste eigenschappen is belangrijker.

Bij plaatsing in de slaapkamer moeten bepaalde aanbevelingen worden nageleefd:

 • Boven het hoofdeinde van het bed kunt u een grote spiegel plaatsen als decoratief element. In dit geval zal er geen ongemak zijn, maar je zult niet in staat zijn om jezelf in volle groei te bekijken en outfits uit te proberen.
 • Voorvoegsel op een lege muur. Hier voldoet de set volledig aan zijn missie. In deze positie stelt de spiegel de gastvrouw in staat om hun uiterlijk volledig te beoordelen en geeft de slaapkamer meer comfort en schoonheid.
 • Voor kleine slaapkamers waar geen ruimte is voor groot linnengoed, wordt de zijwand van de kledingkast gebruikt. Het comfort is iets minder, maar de functionaliteit blijft.
 • Je kunt een spiegeldoek op de deur hangen, zonder te vergeten de openingsbegrenzer in te stellen. Als de deur van het canvas open is, is niet zichtbaar wat de Feng Shui-aanhangers zijn die tegen elke spiegels in de slaapkamer zijn. Met de deur gesloten, kun je altijd op jezelf naar jezelf kijken.
 • Wanneer u hem boven de kaptafel plaatst, hoeft u geen traliewerk of spiegel meer aan te schaffen, het volstaat om een ​​klein nachtkastje voor een groot doek te plaatsen. Alles is gemakkelijk in overeenstemming met het algehele ontwerp van de slaapkamer.

Feng Shui raadt aan om geen spiegel voor de toegangsdeur in de gang te plaatsen, het geeft positieve energie in deze positie weer en laat het niet in huis gaan. Om ervoor te zorgen dat de positieve energie naar de woning wordt geleid, moet het canvas zo worden geplaatst dat het de gang en de deuren van de kamers weerspiegelt.

De woonkamer wordt geadviseerd om een ​​vloerspiegel in een rechte hoek te hebben. naar de raamopening, als er een aangenaam landschap buiten het raam is. Het effect van de aanwezigheid in de ruimte buiten het raam mag niet overschaduwd worden door de reflectie van de stortplaats en andere laag esthetische schilderijen. Het is wenselijk dat gunstige gebeurtenissen en een prachtig landschap worden weerspiegeld in de spiegel. In de jeugdkamer, en mogelijk in de kleedkamer, kun je langskomen met de loftstijl, waarbij de nadruk ligt op je eigen reflectie en in mindere mate op het interieur en het ontwerp van de kamer.

Een make-upspiegel heeft zijn eigen specifieke kenmerken, het moet een sterk verlicht object, gezicht, details van een pak en een algemeen beeld weerspiegelen.

Er zijn verschillende soorten make-upspiegels:

 • Spiegelt canvas met licht.
 • Vloersamenstelling spiegel.
 • Make-uptafels met spiegels.
 • Desktop-make-updoeken.
 • Make-upkits.

Een beetje spiegelgeschiedenis

In de oudheid werden reflecterende oppervlakken verkregen door platte stenen te polijsten. Later begonnen ze metaal - brons en ijzer, zilver, koper en goud te gebruiken. Slijpen en polijsten kreeg uitstekende reflecterende oppervlakken. Toegegeven, dergelijke objecten vervaagden toen en werden ongeschikt voor gebruik.

De eerste glazen spiegels werden gemaakt in het midden van de XIII eeuw, maar ze bleken hol te zijn vanwege de technologie van hun productie. De vaten werden uit glas geblazen, er werd gesmolten tin in gegoten, vervolgens werd het afgekoelde glas gesneden of vakkundig in stukken gebroken. De reflectie bleek vrij goed, maar nog steeds vervormd.

Aan het begin van de 16e eeuw bedekten Franse ambachtslieden vlakglas met kwik en gelijmde aluminiumfolie erop. Deze technologie werd verder ontwikkeld toen Venetiaanse kooplieden erin slaagden Franse ambachtslieden naar het eiland Murano in de buurt van Venetië te brengen. Dergelijke producten waren duurder dan de schilderijen van de grote Raphael.

Moderne technologieën gebruiken zilver of aluminium om spiegels te maken. Maak voor amalgaam een ​​spiegel of fenolensamenstelling, acrylverf. Soms wordt chroom of goud gebruikt.

De hoofdfilm, die een reflectie geeft, zendt de volgende manieren uit:

 • Chemisch - wanneer dit gebeurt, de afgifte van metaal uit een oplossing van zouten;
 • Fysiek - het metaal wordt gesmolten en gesproeid of aangebracht door verdamping in een vacuüm bij hoge temperaturen.

Glas voor spiegels zorgt voor speciale technologieën en biedt de verdeling naar soort en doel.

Opties in het interieur

Vloer en andere schilderijen in decoratieve toepassing maken het interieur mooi en zelfs zinvoller.

Er zijn veel opties voor deze toepassing:

 • Herbezinning kan heel voorzichtig worden gebruikt om geen extra psychische stress te krijgen. Gebruik asymmetrie.
 • Lichtverstrooiing. Gedempt licht, mat amalgaam, accessoires van gepolijst metaal. Ideaal voor modern interieur.
 • Gebroken reflecties en een gebogen spiegel in het interieur. Plaats een kleine galerij van kromme spiegels van dezelfde grootte in de gang,en de stemming zal in een persoon toenemen.
 • Een luxueus beeld van kamerplanten zal de spiegel op de plank met bloemen en planten verbeteren.
 • Schans, staande lampen en spiegels smal strook achter hen geven de ruimte het effect van plechtigheid.
 • Gespiegelde kleding helpt een kleine kamer te transformeren.
 • Voor de kinderkamer kun je contourspiegels maken met stripfiguren.
 • Spiegels en open haarden. Je kunt de muur van valse haardspiegels in verzonken contouren versieren met kaarsen ervoor. Reflectie van licht geeft het effect van een haardvlam.

Hoe je met je eigen handen een vloerspiegel kunt maken in de stijl van een loft, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer