Designer-spiegels in het interieur

Spiegels zijn een integraal onderdeel van alle residentiële en niet-residentiële gebouwen. En het is niet verrassend, vanwege hen zoveel voordeel. Dergelijke producten worden niet alleen gemaakt om te bewonderen, maar worden ook vaak gebruikt als interieurdecoratie. Met behulp van spiegels kunt u de ruimte van de ruimte visueel vergroten, zodat deze gezelliger en comfortabeler te vinden is.

Tegenwoordig produceren veel binnen- en buitenlandse merken een grote verscheidenheid aan spiegels, die verschillen in vormen en variëteiten. Designermodellen die er altijd duur en luxueus uitzien, zijn ook erg populair. Je leert meer over wat ontwerpopties van dit soort producten zijn, en hoe je ze op de juiste manier kunt kiezen in een of ander interieur.

7 foto

Speciale functies

Als je niet zo tevreden bent met de spiegels in het interieurontwerp, weet je waarschijnlijk niet hoe je ze op de juiste manier moet kiezen. Dit is de mening van veel experts die beweren dat het interieur niet compleet is zonder spiegels. Vooral als het gaat om de slaapkamer of de gang.

Iedereen weet dat allereerst producten van dit type worden gekocht om zichzelf te bewonderen, bijvoorbeeld voordat ze het huis verlaten of op belangrijke bijeenkomsten. Spiegels zijn het meest populair bij vrouwen die veel tijd met hen doorbrengen. En het zijn dames die veel weten van het feit dat een spiegel niet alleen een reflecterend oppervlak moet zijn, maar ook een mooi onderdeel van het interieur.

Tegenwoordig vindt u veel van een breed scala aan spiegelproducten van Russische en buitenlandse merken. Daarnaast zijn designartikelen die vaak met de hand gemaakt zijn van dure en waardevolle materialen bijzonder populair. Dat is de reden waarom veel dure spiegels van generatie op generatie worden overgedragen en een ongelooflijke artistieke waarde vertegenwoordigen.

Een spiegel, zoals een schilderij, kan een luxe aanvulling zijn op elk klassiek of modern interieur.Met de juiste selectie wordt de spiegel hoogstwaarschijnlijk het hoogtepunt van de kamer waar deze wordt geplaatst.

Waar te plaatsen?

Veel mensen stellen vragen, waar is de beste plaats om designer-spiegels te plaatsen. Er is echter geen specifieke en specifieke plaats, omdat mirrors worden geplaatst op basis van welke functies ze in de eerste plaats zullen vervullen.

Als je een spiegel plaatst om erin te kijken, dan is de hal, slaapkamer of badkamer hier ideaal voor. Als u dit soort product exclusief decoratieve functies wilt laten uitvoeren, kunt u het in de keuken, in de hal of in de woonkamer plaatsen.

Nu over elke kamer in meer detail:

 • Gang en gang. De meest relevante spiegeloppervlakken in deze kamers. En de spiegel kan op de kast of los van de kast worden geplaatst. Om de ruimte te maximaliseren, is het echter beter om het product zo dicht mogelijk bij de voordeur te plaatsen. Sommige huurders hangen spiegels recht op de deur voor het gemak en om ruimte te besparen, als het bijvoorbeeld belangrijker is om foto's aan de muur op te hangen.
 • Woonkamer. De meest voordelige in deze kamer zijn vloerspiegels in een ongewoon frame, maar u vindt niets minderwaardig in schoonheid en originaliteit en wandopties.Met behulp van zo'n mooi product aan de muur kun je een speciale compositie vormen, aangevuld met bijvoorbeeld familiefoto's.

Het wordt aanbevolen om spiegels zo hoog mogelijk in de woonkamer en de hal te plaatsen, het is het beste om ronde en halfronde vormen aan te nemen.

 • Badkamer. Voor deze kamer is het erg belangrijk om vochtbestendige, slijtvaste spiegels te kopen die u te zijner tijd van dienst zullen zijn. Om de meest ongewone dromen van de koninklijke badkamer te realiseren, versier je de hele muur met een spiegel of spiegeltegels. Geen minder duur uiterlijk en een spiegelend plafond.

Voor een bepaalde kamer kunnen de spiegels van verschillende vormen zijn, maar grote en zelfs enorme modellen zullen er het meest voordelig uitzien. Maar vergeet de verhoudingen van de kamer niet: een te grote spiegel in een heel klein bad kan het uiterlijk van het interieur verpesten, dus wees voorzichtig.

 • De spiegels in het dure ontwerp van de handgemaakte beste plek in de slaapkamer. Er moet bijzondere aandacht worden besteed aan spiegels in frames van leer en ander textiel. Het spiegelproduct moet perfect worden gecombineerd met het interieur.

Kies voor klassieke stijlen in hout of textiel.ingelijst, maar voor moderne stijlen is het beter om aandacht te besteden aan de spiegels in kunststof of metalen frames.

 • Spiegels zien er niet minder interessant uit in de keuken. Dit is natuurlijk niet de gebruikelijke plaats om dergelijke producten te plaatsen, maar ontwerpers gebruiken vaak spiegelcoatings om een ​​modieuze keukenarm te creëren. Zorg ervoor dat je aandacht besteedt aan dergelijke interieurs. Ze zien er gewoon geweldig uit.

Deskundig advies

Enkele belangrijke aanbevelingen van interieurontwerpers:

 • Om het originele spiegeloppervlak aan te vullen, kunt u verschillende patronen gebruiken. Het is echter beter om zo'n trucje niet te doen met de ontwerpopties, omdat ze al genoeg hebben. Maar voor kinderkamers is het heel toegestaan ​​om verschillende vlinders, vogels, bloemen op dure spiegels te plaatsen.
 • Om de gewenste grootte van de spiegel te kiezen, is het erg belangrijk om alle parameters van de kamer in overweging te nemen. Vergeet ook het interieur niet: een spiegelproduct mag niet ongepast zijn. Het is de moeite waard om te overwegen waar het meubilair, de verschillende accessoires en decoratieve elementen zich zullen bevinden, en pas dan een plaats voor een spiegel te kiezen.
 • Als u dure modellen kiest, kunt u deze het beste kopen in winkels die al in staat zijn hun producten aan te bevelen aan de beste kant. Wees voorzichtig met winkelen op internet. Het is het beste om het door u gekozen product rechtstreeks in de winkel te kopen en te inspecteren.
 • Als u niet zeker weet of u het juiste spiegelmodel voor uw interieur kunt kiezen, maak dan gebruik van de diensten van professionals, die u hier zeker mee kunnen helpen.

Wees voorzichtig met de installatie van dimensionale modellen. Heel vaak kunnen ze niet met de hand worden geïnstalleerd, wat ook de hulp van specialisten kan vereisen.

Originele opties

In de moderne wereld is er een enorme verscheidenheid aan materialen waarmee u uw huisruimte zeer ongewoon kunt diversifiëren.

Spiegeloppervlakken zijn geen uitzondering:

 • Als u van glitter, chic en glamour houdt, waarom dan niet een clubatmosfeer creëren in de gastenkamer of in de hal, die niet alleen alle huishoudens, maar ook gasten zal bevallen. Heel vaak, om de ruimte in al zijn glorie te laten schitteren, gebruiken ontwerpers speciale spiegeltegels in verschillende kleuren,die als hoofddeksel op de muur zijn gestapeld. Op deze manier kun je een muur of de hele kamer rangschikken.

Natuurlijk zal een dergelijke reparatie behoorlijke kosten vergen, maar het resultaat zal gewoon verbluffend zijn!

Voor spiegelwanden is het erg belangrijk om de juiste basis- en extra verlichting te bieden. Spiegels van dit type creëren een soort caleidoscoop of mozaïek. Ze passen niet om zichzelf te beschouwen, en worden alleen gebruikt als decoratieve afwerking.

 • Om de ruimte in de badkamer visueel te vergroten, kunt u een eenvoudige techniek gebruiken en een kant-en-klare kast onder of boven de gootsteen kopen met een spiegel in plaats van de deur.
 • Als je niet genoeg ramen in je kamer hebt, waarom zou je dan geen spiegel gebruiken? Tot op heden zijn de bogen van de spiegels, die meestal in de studio worden geïnstalleerd, erg populair. Moderne vrouwen in de mode bestellen ze echter vaak bij ontwerpers om de inrichting van de slaapkamer te diversifiëren. Spiegelboog ziet er luxueus uit en vergroot visueel de ruimte. Een winnende optie is de locatie voor het raam.
 • Spiegels in verschillende vormen en maten kunnen overal op de muur worden geplaatst, waardoor een ongewoon ontwerpidee tot uiting komt. De meest populaire optie is om een ​​verscheidenheid aan kleine ronde spiegels naast de trap te gebruiken.
 • Het spiegelplafond ziet er erg duur en futuristisch uit. En het kan in de slaapkamer, in de badkamer of in de woonkamer worden geïnstalleerd. Waar de ziel ook naar verlangt. Het is echter erg belangrijk dat de installatie wordt uitgevoerd door echte professionals, die rekening houden met alle veiligheidseisen.
 • Grote vloerspiegels omlijst met duur hout of metaal kunnen een uitstekende aanvulling zijn op de slaapkamer in een klassieke uitvoeringsstijl. Designspiegels met smeedijzeren elementen of houtsnijwerk zijn ideaal gecombineerd met barok, rococo, gothic en moderne stijlen.

Wees niet bang om de meest moedige beslissingen van de spiegels te kiezen om uw huis gedenkwaardig, ruim en zo comfortabel mogelijk te maken.

Zie de volgende video om de spiegel in het interieur te plaatsen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer