Ideeën voor interieurontwerp met grote spiegels

Om een ​​unieke interieurdecoratie en een onuitwisbare indruk bij de gasten te creëren, kunt u sommige kamers in het huis met grote spiegels versieren. In dit geval wordt een groot spiegeloppervlak in de regel gezien als een decoratief element. In feite speelt een spiegel, zelfs van deze omvang, een grote praktische rol.

Een enorme spiegel zal een visueel effect creëren van kameruitbreiding.en daarin kun je je uiterlijk in volle groei volledig inspecteren en evalueren. In dit geval moet rekening worden gehouden met de nuances van het installeren van grote spiegelstructuren in ruimten van verschillende groottes. Bekijk hiervoor de positieve en negatieve kenmerken, evenals verschillende mogelijke variaties van dit ontwerp.

Grote spiegel in de gang

Als u van plan bent een grote spiegelstructuur in de gang te plaatsen, moet u daarop focussen. Zo'n beweging zal een visueel effect creëren van het vergroten van het gebied van de gang, terwijl iedereen zijn uiterlijk volledig kan zien en waarderen. En de hoeveelheid licht in de kamer zal aanzienlijk toenemen als gevolg van de reflectie, die extra comfort zal creëren en een positieve stemming zal creëren.

Een ander positief kenmerk van deze oplossing is het feit dat een spiegel met een groot gebied eventuele gebreken en onregelmatigheden aan de muur kan verbergen. Een extra bonus is de ontwerpaanpak die werd gebruikt om de ruimte te versieren, deze wordt alleen onderstreept. De spiegel kan worden gekozen in overeenstemming met de algemene stijl, en het oppervlak zelf en het frame erop worden geselecteerd.

De klassieke stijl impliceert bijvoorbeeld soberheid en de noodzaak om bepaalde beperkingen in acht te nemen. Spiegels kunnen niet alleen op de muren worden geplaatst, maar ook op de vloer. Classic kan ook worden benadrukt door een grote spiegel in afzonderlijke delen te verdelen.U kunt deze stijl bijvoorbeeld gebruiken in smalle gangen.

In het geval dat de ruimte in een hi-tech stijl is gevestigd, moet je niet terugvallen op minimalisme. Integendeel, deze stijlrichting impliceert maximalisme en contrast, wat in kleine kamers vrij acceptabel zal zijn.

Voors en tegens

Bij het bepalen van het gebruik of niet-gebruik van dergelijke structuren is het de moeite waard aandacht te schenken aan de belangrijkste positieve kenmerken ervan.

Een van hen is een prachtig uitzicht op zo'n spiegel. Het grote spiegeloppervlak is elegant en bovendien kunt u er een prachtig, met hout bewerkt frame aan toevoegen. Origineel en uitzonderlijk mooi zal worden ingericht in de oude stijl spiegel van een groot formaat.

Met de juiste installatie van de spiegelstructuur in huis, is het mogelijk om te zorgen voor een gezellige sfeer, veel licht dankzij de reflectie, behoud van de algehele lijn van design en stijl in het interieur.

Ik zou graag de positieve eigenschappen van spiegels in persoon met een volledige lengte willen noteren, die een verticale structuur hebben.

Er zijn veel van dergelijke kenmerken:

 • als je zo'n spiegel onder een kleine hoek op de vloer installeert, dan zal een visueel effect van "hoge" plafonds verschijnen;
 • terwijl er geen problemen zullen zijn met het vermogen om hun uiterlijk te beschouwen;
 • Het voordeel van deze aanpassing is dat u een dergelijke spiegel in een van de hoeken van de kamer kunt plaatsen, omdat de verticale spiegel enigszins compact is.

Het ontwerp van een groot spiegeloppervlak biedt niet alleen een perfect overzicht, maar vergroot ook de ruimte op een vrij grote schaal, zodat u alles wat u nodig hebt kunt verbergen voor nieuwsgierige blikken. Bovendien moet worden opgemerkt dat het functionele doel van dergelijke spiegels aanzienlijk is toegenomen.

Wanneer u besluit een grote spiegel in een kamer te installeren, moet u bekend zijn met de mogelijke nadelen van een dergelijke installatie.

Over het algemeen kunnen er verschillende zijn:

 • Niet elke stijl kan precies een grote spiegel worden gekozen. Past bijvoorbeeld niet in de minimalistische stijl;
 • ook het negatieve punt is het complexe gebruik van dergelijke spiegels;
 • moeilijk om voor hen te zorgen. En als er kleine kinderen zijn, zullen ze zeker bijdragen aan het feit dat de spiegels snel vies worden.

species

De moderne periode wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van een groot aantal modificaties van grote spiegels, afhankelijk van hun vorm, kader, locatie en stijl.

Ontwerpers hebben veel verschillende varianten van stijl- en interieuroplossingen ontwikkeld voor spiegelontwerp van grote en kleine, smalle en brede kamers. Daarom moet u, om de juiste beslissing te nemen, de afmetingen van de ruimte onderzoeken, mogelijke kant-en-klare ontwerpopties onderzoeken en vervolgens doorgaan met de uitvoering van het plan.

 • Door de modernistische stijl fit groot, in groei, verfijnde spiegels - rond of driehoekig, dat in een verticaal of horizontaal vlak kan worden geplaatst, u kunt ook een glijdend of ingebouwd ontwerp gebruiken.
 • Een van de meest interessante wijzigingen - Middelgrote spiegelmet een licht frame. Met dit ontwerp kunt u uw uiterlijk volledig zien. Je kunt een achtergrondverlichting op zo'n spiegel plaatsen, wat een extra voordeel zal toevoegen aan de functionaliteit van de spiegel. Ook kan de vloerspiegel als standaard dienen, waardoor het een uitstekend element in de klassieke stijl is. Een van de moderne ideeën is om een ​​vloerspiegel achter een speciale console te plaatsen, die is ontworpen om de spiegelstructuur vast te houden en die een organisch onderdeel is.
 • Er is ook een dergelijke wijziging zoals spiegel plaatsing over het gehele muuroppervlakeen dergelijke constructie is met andere woorden een spiegelweb. Een onderscheidend kenmerk van dit ontwerp is het feit dat alle geometrie van de ruimte waarin een dergelijk spiegelontwerp wordt toegepast, als het ware wordt herschikt en origineler wordt. Hierdoor verandert het hele uiterlijk van de kamer dramatisch. Ook kan het spiegeldoek andere meubels met zichzelf bedekken of nissen bedekken met planken, spullen of dozen.
 • Ook een spiegeltent kan zijn toegepast op deuren of wandkasten, planken en ladekast. En op deze meubels kunt u een normaal spiegeloppervlak plaatsen, niet in de vorm van canvas. Deze benadering zal een afzonderlijke spiegel vervangen, die ruimte in de kamer zal besparen. Grote spiegels, vooral in de hele muur of ander oppervlak van de kamer, hebben de grootste populariteit in kleine en smalle kamers, omdat het visuele effect breder en meer dan verdubbeld is.

Er zijn ook verschillende modificaties van grote spiegels, afhankelijk van de methode van plaatsing en installatie:

 • Bijvoorbeeld, de eigenschappen van gemak en bruikbaarheid begiftigd met gemonteerde modificaties van spiegels, die worden geplaatst en gemonteerd door bevestiging aan de vloer en wanden.
 • Ook worden enkele aanpassingen geïnstalleerd door inbedden in het meubilair, zoals eerder vermeld. Tegelijkertijd is de meest gebruikte optie een spiegelkast, de hoogte van het plafond.
 • Het volgende type constructie van grote spiegeloppervlakken - de locatie op het oppervlak van de deur.

Een goede optie is om een ​​spiegeldoek op een van de muren te plaatsen en een aparte spiegelstructuur met een houten frame naast de aangrenzende muur te plaatsen. Tegelijkertijd is het mogelijk om eindeloos te experimenteren met het plaatsen van de rest van het meubilair in de kamer, inclusief kroonluchters en andere elementen die zich aan het plafond, op de vloer of op de muren bevinden. Om helderheid te brengen, is het beter om geen onnodige en onnodige details te forceren.

Spiegeloppervlakken die in een van de kamers aan de muren zijn bevestigd, hebben een specifieke multifunctionaliteit.

Er zijn andere soorten ontwerpen van spiegeloppervlakken.

Een grote spiegel is behoorlijk verschillend in termen van grootte, vorm en doel. De lijst met spiegels met verticale oppervlakken en in de vorm van doeken over het hele muuroppervlak is dus verre van volledig.

De traditionele stijl, met name van de hal, past niet alleen, maar voegt ook een gevoel van luxe toe, een grote spiegelstructuur, ingelijst in een contrasterende lijst, met een lichte poef erin.

In dit geval zijn groeispiegels spiegels die zich in een verticaal vlak bevinden. Als de spiegel zich horizontaal bevindt, is de groeiconstructie hoe dan ook groot, zelfs als deze groot is.

De horizontale opstelling van de spiegeloppervlakken zal de ruimte langer maken vanwege het visuele effect, terwijl het plafond iets verlaagd zal zijn. Het is mogelijk dit effect van verlenging te vergroten door een kader voor een zwarte spiegel te kiezen. Tegelijkertijd kunt u voor bijna alle stijlen een spiegelontwerp kiezen.

Voor een minimalistische stijl kunt u bijvoorbeeld een uitzondering maken in de vorm van een spiegel die met een klein kader op de muur zelf wordt bevestigd.Planken en onderzetters kunnen aan dit ontwerp worden toegevoegd, evenals verschillende puur decoratieve elementen van kleine afmetingen, bijvoorbeeld tekeningen.

Voor een spiegel die aan de muur is bevestigd, kun je een frame van hetzelfde materiaal maken - dat is ook een spiegel.

Als de spiegel op het vloeroppervlak is gemonteerd, wordt er voor de spiegelbasis verondersteld dat er een speciale standaard en een breed frame is. Tegelijkertijd kan een dergelijk rek een functie hebben - om de hellingshoek te veranderen. Maar dergelijke constructies zijn alleen effectief in grote kamers vanwege het feit dat ze een grote hoeveelheid vrije ruimte vereisen. Anders zal de functie van het veranderen van de hellingshoek in de praktijk niet haalbaar zijn. Vloerspiegels worden goed gecombineerd met de stijl van de Provence, als u voor hen een gebeeldhouwd frame in de oude stijl kiest.

Sommige wijzigingen worden gekenmerkt door een volledig atypische vorm. Ontwerpers hebben een aantal spiegels ontwikkeld die in dit opzicht erg opvallen en vrij gewaagde beslissingen zijn. Het is meestal niet beperkt tot een cirkel, een driehoek en een ovaal.

Hoewel, bijvoorbeeld, de eclectische stijl richting met een overvloed aan licht, de beste optie zou een grote ovaalvormige spiegel zijn.

Een ronde spiegel is populair in bijna alle stijlen, omdat hun vorm de organische verdeling van een positieve houding en goede energie gelijkmatig bepaalt in de hele kamer.

Elite halfronde modellen kunnen niet alles veroorloven, maar ze zullen zeker uw chique interieur benadrukken.

Een badkamer met een spiegel moet ook smaakvol worden ingericht, zelfs als u modellen met ingebouwde schansen van lage kosten gebruikt.

Hoe je een spiegel voor de badkamer kiest, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer