Opties voor het ontwerp van een smalle kamer met een raam

 Opties voor het ontwerp van een smalle kamer met een raam

Het ontwerpen van een smalle kamer is een moeilijke taak, omdat het niet alleen nodig is om de juiste kleuren en interieurdetails te kiezen, maar ook om de ruimte zo te plaatsen dat het comfortabel is om erin te zijn. Je leert over de ontwerpkenmerken van zo'n ruimte en de trucs die worden gebruikt om de ruimte in dit artikel uit te breiden.

Speciale functies

In de regel is in bijna alle appartementen en huizen er minstens één smalle en lange kamer. In de regel is dit een woonkamer, die zich tussen meerdere slaapkamers bevindt. Er zijn echter ook dit type keuken en slaapkamer. Rust op de juiste manier uit om een ​​van de gebouwen te vinden.En u zult een functionele plek hebben waar u zowel aangenaam als comfortabel zult zijn.

Om de ruimte visueel uit te breiden en licht tegen de muren te duwen, kun je verschillende trucs tegelijkertijd gebruiken. Een van de gemakkelijkste is om de juiste kleuren en hun combinaties te gebruiken. Een andere interessante stap is om de verkorte muren te benadrukken. Als je ze in felle kleuren markeert en in andere gevallen kalme neutrale tonen gebruikt, lijkt de ruimte niet zo lang.

U kunt ook een correct geselecteerde lichtbron gebruiken.

Verdeling in zones

Een smalle en lange kamer is een gebied dat vrij moeilijk te verdelen is in afzonderlijke zones. Maar toch kan het worden gedaan met de hulp van gekleurde muurbekledingen, scheidingswanden en planken.

Als je een kinderkamer in zones verdeelt, kun je een slaapplaats scheiden van het territorium waar de baby zal spelen. En in de slaapkamer voor een tiener of een volwassene, in plaats van een speelruimte, kun je een plek regelen om te werken, studeren of andere activiteiten die concentratie vereisen. In dit geval, de gemakkelijkste manier om de juiste kleurenbehang te kiezen. Voor het slaapgedeelte zijn ze lichter en voor de speelkamer of werkplek zijn ze licht of versierd met patronen.

Doven in een smalle kamer zijn niet helemaal geschikt.Als je een dergelijke scheidingswand van het plafond naar de vloer kiest, zullen beide zones ongemakkelijk en somber blijken te zijn. Vooral als er zo weinig licht in de kamer is. Om dezelfde reden worden doven met hoge doven niet aanbevolen.

In plaats van zo'n hoge en donkere scheidingswand kunt u een dun gordijn of een doorschijnend comfortabel scherm gebruiken. Je kunt de ruimte ook verdelen met behulp van een lage en comfortabele bank van lichte kleuren. Dus u scheidt niet alleen de ene zone van de andere, maar regelt ook een comfortabele plek om te ontspannen.

binnenland

Naast allerlei scheidingswanden, om een ​​dergelijke kamer comfortabeler en mooier te maken, wordt u geholpen door de juiste stilistische beslissingen. Laten we eens kijken naar verschillende interieuropties die perfect zijn voor het inrichten van dergelijke niet-standaard kamers.

Kleurencombinatie

De allereerste optie is een combinatie van monofone en gedessineerde achtergronden in de kamer. Met een dergelijke beweging kunt u korte wanden selecteren en de kamer in de buurt van de standaardgrootte brengen. Wandbekleding met een expressieve afdruk moet op korte wanden worden gebruikt.

Ze kunnen ook worden versierd met wandtapijten, gordijnen of gordijnen, als er ramen zijn.

Muurschildering

Een andere bekende truc is het gebruik van fotobehang samen met traditionele muurbekledingen. Ze kunnen zowel op korte als op lange muren worden geplaatst. Het hangt allemaal af van welke foto je kiest. Voor een lange muur past elke afbeelding met perspectief. Het kan een weergave zijn van een mysterieus bos of een pad dat in de verte achterblijft. Zo'n beeld zal visueel de grenzen verleggen.

Eenvoudige geometrie

Het is onmogelijk om zo'n praktische stap te negeren als het gebruik van wandbekleding met een geometrische print. Koop verschillende rollen behang met horizontale en verticale strepen. Horizontaal patroon is geschikt voor een korte muur en verticaal - voor lange. Zo'n beweging zou de lengte van alle muren in evenwicht brengen.

Windows en mirrors

Ook beweren ontwerpers dat een lange kamer een beetje korter zal lijken als je een soort van barrière of detail plaatst die aan het einde de aandacht trekt. Vaak is aan het einde van de smalle kamer een raam. Als het in uw kamer is, richt u dan moedig op hem. Kies gordijnen met interessante draperie of doe er verschillende potten op met prachtige bloemen.

Een andere tip is het gebruik van spiegels. Ze moeten op lange muren worden geïnstalleerd. Hoe hoger en breder de spiegel, hoe beter. In plaats van een eenvoudige lange spiegel, kunt u een spiegelkast kiezen of zelfs een modern spiegelbehang aanschaffen. Deze schijnbaar eenvoudige truc werkt eigenlijk en je zult aangenaam verrast zijn hoeveel je kamer zal veranderen als je er spiegels aan toevoegt.

kleur

Dit is het moment om over bloemen te praten. Zoals je weet, zijn ze ook in staat om de ruimte uit te breiden en het effect van lichtheid en openheid erin te creëren. Ontwerpers adviseren niet om alle kamers met één behang te plakken, vooral als ze monofoon zijn.

Het is daarentegen beter om contrasterende tonen te combineren. De lange muren van je smalle kamer moeten lichter worden gemaakt. Hier komen pastelkleuren - koffie, beige of zandtinten. Maar de korte wanden, integendeel, het is beter om de kleur naar een donkerdere toon te markeren of verf toe te voegen.

Ontwerptips

Behalve behang en scheidingswanden wordt het uiterlijk van de kamer ook beïnvloed door andere dingen, bijvoorbeeld waar de deur zich precies bevindt of welk soort meubilair je hebt gekozen.

Als u een nieuw huis bouwt of opnieuw bouwt, moet u de ramen en deuren op de horizontale muur plaatsen.U kunt veilig brede deuren kiezen of de boog versieren met stucwerk of decoratieve baksteen. Dit komt alleen maar ten goede aan je, omdat dit decor de overtollige ruimte zal verwijderen.

Zelfs de vloer in een smalle kamer speelt een belangrijke rol. Deskundigen adviseren om parket of tegel te kiezen met een net rechthoekig patroon. Als je aan het redecoreren bent en niet van plan bent de oude vloer af te breken, kun je eenvoudig een rechthoekig tapijt oppakken. Hij zal je ook toestaan ​​om te gaan met alle tekortkomingen van een lange en smalle kamer. Een dergelijk tapijt leggen is zo dat de korte zijde naar de lange wand van de kamer is gericht.

Nadat je de vloeren en deuropeningen hebt behandeld, is het tijd om meubels te kiezen. Het maakt niet uit welk gebied uw kamer is - 12 vierkante meter. m of 20 meter, het kiezen van de juiste meubels, kunt u een gezellige sfeer creëren, zelfs in een ongemakkelijke Chroesjtsjov.

Professionals adviseren om meubels te kiezen op laag open benen, zodat de kamer geen meubels heeft die alle vrije ruimte van vloer tot plafond in beslag nemen. Je zou ook niet alle meubels in een cirkel moeten hebben, het gebied langs alle muren vullen.

Het is voldoende om de meest noodzakelijke en geschikte dingen voor de kamer te kiezen. Voor de woonkamer zijn er bijvoorbeeld genoeg verschillende zachte banken en een comfortabele salontafel in het midden van de kamer. In de buurt van de lange muur kunnen kasten of dressoirs worden geplaatst die de vrije beweging niet hinderen en de kamer te somber maken.

Ook voor keukens zijn er interessante, moderne ideeën die zelfs zo'n oncomfortabele kamer functioneel en praktisch maken voor elke gastvrouw. In een smalle en lange keuken is het onlogisch om een ​​breed eiland of toog te installeren. Het volstaat om een ​​keukenset bij een van de lange muren te plaatsen en een plek te vinden voor een eethoek. Als je een keuken hebt gecombineerd met een balkon, kun je het voor dit doel gebruiken.

De ruimte is niet voldoende om eenvoudigweg goed uit te rusten. Het is ook noodzakelijk om de juiste verlichting te kiezen. Ontwerpers worden niet geadviseerd om de vertrouwde centrale kroonluchter in een dergelijke ruimte te gebruiken. Het is beter om een ​​paar alternatieve armaturen te kiezen. Dit kunnen staande lampen, wandlampen of tafellampen zijn. Als je ze langs horizontale muren installeert, krijg je het effect van een gemarkeerde tunnel,wat ziet er interessant uit en komt ten goede aan deze niet-standaard kamer.

Tenslotte is het de moeite waard om een ​​paar woorden te zeggen over decoratieve kleinigheden. Of beter gezegd, over hun afwezigheid. In een lange en smalle ruimte moet het overtollige decor worden vermeden, omdat dit de ruimte aanzienlijk overbelast, waardoor het rommelig lijkt. Beperk jezelf tot de meest favoriete en noodzakelijke dingen, en vergeet natuurlijk niet over spiegels en allerlei spiegeloppervlakken.

Zie de volgende video voor informatie over hoe u een smalle keuken goed kunt plannen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer