Hoe mooi om de zaal te versieren voor het nieuwe jaar?

Nieuwjaar is de grootste vakantie ter wereld. Het wordt gevierd door alle naties en houdt zich aan de moderne en eeuwenoude tradities. Velen benaderen de voorbereiding van deze viering grondig, selecteren het menu, outfits, nodigen gasten uit en, natuurlijk, en vergeet niet om het huis in de relevante onderwerpen te versieren. Het artikel beschrijft in detail over de inrichting van de zaal voor het nieuwe jaar met hun eigen handen.

Speciale functies

Voor de meeste mensen is het nieuwe jaar een favoriete vakantie, die wordt geassocieerd met vriendelijkheid, magie, helder positieve emoties en kleurrijke viering. Om af te stemmen op de bijeenkomst van het volgende jaar en een feestelijke sfeer te creëren, moet u nadenken over het juiste ontwerp.

Wanneer het nodig is om de harmonie tussen alle elementen te vinden. Het is erg belangrijk om het niet te overdrijven met decoraties en ze correct in de kamer te verdelen.Dingen die zullen worden gebruikt bij het inrichten van de kamer kunnen onafhankelijk worden gemaakt en worden gekocht in thematische winkels. Vergeet niet het symbool van het nieuwe jaar in de Chinese kalender. Het kan de basis zijn voor registratiethema's.

Er zijn veel manieren om de woonkamer prachtig te decoreren voor een feest met je familie of vrienden. Laten we aandacht schenken aan de beschikbare, en tegelijkertijd heldere en interessante ideeën voor huisdecoratie voor de vakantie. Als je goed nadenkt over het decor, zal iedereen die de drempel van je huis overschrijdt, een nieuwjaarsstemming hebben.

Kerstboom

Vuren of dennen - het belangrijkste kenmerk van het nieuwe jaar in veel landen. In de regel wordt dit element het middelpunt van de decoratieve compositie en trekt het ieders aandacht. Gebruik voor het versieren van de boom ballen, regen, bloemenslingers en ander klatergoud, maar de originele benadering wordt altijd gewaardeerd.

Voor het versieren van vuren, kunt u smakelijke en gezonde decoraties gebruiken, zoals fruit en snoep. Zoetwaren in kleurrijke wrappers in combinatie met lichte citrus en ander fruit zullen er origineel en interessant uitzien. Dit ontwerp zal vooral kinderen aanspreken die van de lekkernijen kunnen genieten.

Vergeet niet de stijl van het interieur waarin het huis is ingericht. Een spar, versierd met futuristisch speelgoed en moderne guirlandes, is ideaal voor een hightech hal, met een chroomlaag die er nog steeds uitziet. Gouden sieraden en elementen in de vorm van engelen passen idealiter in de klassieke richting. Voor elke stijl geschikte natuurlijke spar bedekt met sneeuw en dennenappels.

kaarsen

Kaarsen in verschillende vormen en maten worden beschouwd als traditionele elementen van huisdecoratie aan de vooravond van Kerstmis en Nieuwjaar in Amerika en Europa, maar we hebben ook dit decor in trek. Verschillende composities van kaarsen worden aan de deur gehangen, op de vakantietafel, vensterbanken, sokkels en andere oppervlakken geplaatst.

Kaarsen kunnen op een gestileerde kandelaar worden geplaatst of eenvoudig op een metalen blad worden geplaatst. Vul de compositie aan met kerstboomtakken, speelgoed, knutselwerk, kegels, kunstmatig en levend fruit en andere elementen die horen bij de nieuwjaarsvakantie. Kaarsen kunnen worden gedompeld in transparante vazen ​​of glazen, kunstsneeuw en stenen op de bodem gieten.

Als je kaarsen gaat aansteken, zorg er dan voor dat de details van de compositie het vuur niet raken.Het wordt aanbevolen om een ​​dergelijke registratie te weigeren als er kleine kinderen of dieren in het huis zijn.

Plafonddecoratie

Het plafond versierd met "regen" ziet er spectaculair, expressief en plechtig uit, terwijl de glanzende elementen verticaal zijn aangebracht, hangend aan het plafond. Licht stroomt over het glanzende oppervlak van de regen en vult de kamer.

In de uitverkoop vindt u een dunne "regen" of serpentijn, ideaal voor een dergelijk ontwerp. De elementen worden vastgemaakt met kleine pinnen of transparante scotch, maar in het tweede geval bestaat het risico om het behang te bederven.

Verspreid de sieraden gelijkmatig over het hele horizontale vlak of versier de composities rond de lamp en in de hoeken van de kamer. Je kunt het decor aanvullen met groot kerstspeelgoed in de vorm van ballen of sneeuwvlokken. Met behulp van elementen in de vorm van een halve maan of sterren, is het mogelijk om de nachtelijke hemel in de kamer opnieuw te creëren.

Kunstmatige sneeuw

Gebruik kunstmatige sneeuw om een ​​wintersprookjesfeer te creëren. Ze zijn gedecoreerd met bosschoon en de samenstelling van dennentakken. Gezien het brede scala aan moderne winkels, kunt u kunstmatige sneeuw vinden voor verkoop, die wordt verkocht in een handig aërosolformaat.Het is heel gemakkelijk te gebruiken en een pakket is lang genoeg.

Je kunt het ook maken met hun handmaterialen, bijvoorbeeld polystyreen dat in kleine ballen wordt gewreven. Om een ​​originele compositie te creëren, volstaat het om meerdere naaldtakjes aan de basis te knopen, de uiteinden van de naalden voorzichtig met lijm te verspreiden en ze met gehakt schuim te strooien. U kunt desgewenst fonkelingen, kegels of kerstboomspeelgoed toevoegen.

Er is een manier om thuis naaldboomtakken met kunstmatige rijp te bedekken. Bereid het mengsel door 2 kopjes zout toe te voegen aan 2 liter kokend water. Laat de takken na afkoeling inkorten en laat deze 5 uur staan. Wanneer het vocht op de naalden opdroogt, worden ze bedekt met ijskristallen.

Inrichting van afzonderlijke delen van de kamer

Wanneer u een ruimte decoreert, vergeten veel mensen vaak belangrijke onderdelen van een kamer, zoals deuren en trappen. Ze kunnen niet worden genegeerd. Kerstkransen zullen er geweldig uitzien op de deuren, de basis hiervoor zijn naaldboomtakken, wijnstokken en kegels. Versier het onderwerp met details over verschillende onderwerpen en formaten. Je kunt er kransen vinden, niet alleen aangevuld met elementen uit het kerstthema, maar ook harten en schelpen.

Op een klassieke houten ladder zien grote banken in traditionele rode of gouden kleur effectief en elegant eruit. Wenteltrap kan worden versierd met guirlandes die naar beneden vallen of gevlochten reling.

Vergeet het contrast niet. Plaats op een lichte achtergrond, donkere en heldere elementen en omgekeerd. Sneeuwwitte of zilveren sneeuwvlokken zien er geweldig uit op donkere deuren, en de kleurrijke samenstelling zal niet worden genegeerd op het lichtoppervlak.

verlichting

Als er een grote kroonluchter in de hal is geïnstalleerd, kan deze een centraal element van de plafondsamenstelling worden. Modern speelgoed weegt weinig, dus ze kunnen de lamp veilig decoreren. Plaats de ballen op hetzelfde niveau of in een chaotische volgorde, naar eigen goeddunken.

In de uitverkoop vindt u nieuwjaarskralen van verschillende kleuren en strikken, met behulp waarvan elke kroonluchter tot een spectaculaire kerstversiering wordt gereïncarneerd. Pluizige "regen", gevlochten rond de kroonluchter of licht serpentijn hangend aan de rijen, geeft volume en glans.

Om de helderheid van de bron van kunstlicht licht te dempen, is het raadzaam om een ​​hanger te trekken uit brede satijnen linten of dikke sparren takken.Als de hoogte van het plafond dit toestaat, bevestig dan een grote halvemaanvormige figuur in het midden van de kroonluchter en laat deze zakken tot een comfortabel niveau, waar gasten het niet aanraken, en tegelijkertijd zal het opvallen.

slingers

De meest veelzijdige, spectaculaire en wijdverspreide decoratie voor de hal en elke kamer in het huis wordt als een krans beschouwd. Sprankelende lichten, die de ruimte vullen en op glanzende oppervlakken schijnen, creëren onmiddellijk een feestelijk gevoel en tillen de sfeer op.

Het gebruik van dergelijke decoratieve elementen is universeel en divers. Ze zijn geschikt voor het decoreren van wanden, linnen, raamopeningen, sparren, deuren, trappen en andere oppervlakken. Om de slingers expressiever te maken, kunnen ze worden gevlochten met een "regen", op het oppervlak waarvan felle lichten zullen schijnen.

Het modellenassortiment is divers, de keuze wordt aanbevolen om rekening te houden met de stijl van de kamer. Als de ruimte in een minimalistische richting is ingericht, kies dan een eenvoudige slinger met kleine ronde bollen. Het model met lampen in de vorm van sterren, kaarsen of grote ballen past in een klassiek decor. De originele slinger in de vorm van gloeilampen zal een geweldige toevoeging aan het hok zijn.

Wanneer u meerdere slingers in dezelfde ruimte gebruikt, zorg er dan voor dat ze elkaar aanvullen en harmoniseren.

windows

Als er grote ramen in de hal zijn, moeten deze goed zijn gerangschikt. Een van de gemakkelijkste en meest spectaculaire manieren om te versieren is decoreren met guirlandes. Ze zijn aan het glas bevestigd in de vorm van bepaalde vormen of chaotisch. In dit geval vult het licht niet alleen de kamer, maar ook de straat, waardoor een nieuwjaarsstemming ontstaat, zowel binnen als buiten de kamer.

Als je wilt, kun je de ramen schilderen met gouache in het thema van het nieuwe jaar of aanvullen met papier of folieapplique. Aquarelverf wordt ook gebruikt, maar ze geven niet de nodige verzadiging. De combinatie van verschillende technieken tegelijk, waarbij het gebruik van verven, applicaties, kerstboomversieringen en slingers gecombineerd wordt, ziet er indrukwekkend uit.

Kerstkransen kunnen worden gebruikt om venstertechnieken te versieren, maar vanwege grote volumes en zwaar gewicht zijn ze moeilijk op het oppervlak te repareren. Het blijft alleen om in de buurt van het raamkozijn te hangen of eraan te hangen.

Thematische composities

Deze techniek is vooral populair in de Verenigde Staten.Aan de vooravond van Kerstmis in het huis zette de samenstelling van de cijfers over het onderwerp van de gebeurtenissen die ten grondslag liggen aan de vakantie. Van jaar tot jaar verschijnen dergelijke installaties in de huizen van de Russen.

De thuisschittering en warmte van de atmosfeer worden toegevoegd door een peperkoekhuis op een feestelijke tafel, naast sparren of een andere nieuwjaarssamenstelling. Niet alleen mooie, maar ook heerlijke decoratie. Dit kan een fantastische hut in felle kleuren zijn of een met sneeuw bedekt huis, het meest vergelijkbaar met het echte.

Verschillende opties voor het inrichten van de kamer, zie de volgende video.

Comments
auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer