"Hi-tech" - een moderne stijl van nieuwe technologieën in het interieur

Het leven van megasteden dicteert zijn eigen regels, waardoor functionaliteit en functionaliteit op de eerste plaats komen. Moderne high-tech stijl belichaamt ze in een slank interieur dat hoogwaardige technologie belichaamt.

Een beetje geschiedenis

Buitenlandse hi-tech kwam naar ons vanuit Engeland. In de jaren tachtig was de populariteit van science fiction-literatuur op zijn hoogtepunt. Aanvankelijk werd dit weerspiegeld in de architectuur, waar een nieuwe ongebruikelijke richting verscheen.

Vervolgens, dankzij architect Norman Foster, kwamen de trends van de toekomst naar het ontwerp van het pand. De helderheid van de lijnen, de koude glans van het metaal, de ideale verhoudingen en de maximale ergonomie trokken onmiddellijk de aandacht van het publiek.

Nu is hi-tech een van de meest populaire stijlen.Hij is vooral in de buurt van degenen die waarde hechten aan hun tijd, liefde troosten, veel licht en ruimte. Hightech is ideaal voor eigenaren van studio-appartementen en andere kleine woningen. Met dit hij is goed en in grote herenhuizen. De nadruk op de nieuwste technologieën en moderne materialen benadrukt de status, ziet er stijlvol uit en is zelfs op zijn eigen manier luxueus.

karakteristieke kenmerken

Het belangrijkste kenmerk van deze stijl is ruimtebesparing door de rationele opstelling met behulp van moderne technische middelen. Hi-tech tolereert geen nalatigheid. Stylistics moeten in alle opzichten worden gerespecteerd:

  • Eenvoud en helderheid van geometrie in de organisatie van de ruimte;
  • De overvloed aan verchroomd metaal, helder en mat glas, plastic elementen;
  • Het gebruik van transformerende en ingebouwde meubels met verlichting;
  • De afwezigheid van onnodige onderdelen, decoratie van de kamer met avant-garde decoratieve elementen in kleine hoeveelheden;
  • Het gebruik van schuifdeuren, vaak gemaakt van glas.

Het resultaat is een heel eenvoudig, maar tegelijkertijd stijlvol, minimalistisch interieur. Voor sommigen lijkt de striktheid en consistentie van stijl te zakelijk,en het appartement, dat op deze manier is ontworpen, lijkt op een kantoor.

Er zijn geen items met patronen, opengewerkte gordijnen en een overvloed aan decor. Daarom zullen liefhebbers van natuurlijke motieven, souvenirs in de buurt van het hart en creatieve stoornissen in een dergelijke kamer zich ongemakkelijk voelen.

Degenen die de functionaliteit waarderen, liever pure monochrome kleuren, sprankelende glans en transparante texturen, hightech passen perfect.

De keuze van materialen voor decoratie en reparatie

Bij het ontwerpen van een ontwerpproject in een hightech-stijl, is het noodzakelijk om te beslissen welke materialen nodig zijn voor reparatie.

De wanden van de kamer in een dergelijke stijl zijn meestal bedekt met matte of glanzende verf. Soms gebruikte inzetstukken van kunststof, aluminium, flexibele steen. Ook toegestaan ​​het gebruik van tegels met imitatiemetaal of wandpanelen van glas.

Het afwerken van de vloer kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Het kan graniet, laminaat of parket zijn. In de ruime hal kun je een podium maken met LED-verlichting. Ook populaire zelfnivellerende vloeren. Met opties met 3D-effect kunt u zeer interessante ideeën implementeren.

Het plafond kan worden uitgerekt of opgehangen Vaak gebruikt multi-level ontwerp.In dit geval is het belangrijk om het verlichtingssysteem niet te vergeten, wat de originaliteit van het ontwerp benadrukt.

Het principe van de keuze van materialen voor een high-tech stijl is gebaseerd op hun betrouwbaarheid, duurzaamheid, weerstand tegen chemische, fysieke en mechanische effecten. Niet geschikt voor een dergelijk interieurbehang, stucwerk, panelen van natuurlijk hout.

Kleurencombinaties in het ontwerp

De hightech-stijl is gebaseerd op het klassieke zwart-witte kleurengamma. Ook gebruikt worden grijze en zilveren tonen.

Naast koude kleuren zijn beige en bruine tinten toegestaan. Ze kunnen worden gebruikt door mensen die zich ongemakkelijk voelen tussen de ijzige glans van metaal en de terughoudendheid van grijstonen.

De selectie van andere tinten in de high-tech stijl is niet verbonden met nuances, maar met een opvallend contrast. Daarom worden heldere "open" kleuren gebruikt als accenten. Rood, oranje, geel, turquoise, diepblauw zijn de meest populaire opties.

Expressieve kleurencombinaties compenseren de afwezigheid van patronen en afdrukken. Hoewel het vermeldenswaard is dat in de slaapkamer heldere elementen meestal afwezig zijn. Dit komt door elementaire logica, omdat sappige tinten niet bijdragen aan ontspanning en juiste rust.

Verlichting gebruik

Om het effect van ruimtelijkheid en harmonie te vergroten, zijn de kleuren van de kamer in hightech-stijl goed verlicht. Tal van lampen in het appartement kunnen een andere vorm hebben.

De woonkamer kan worden ingericht met een futuristische design kroonluchter. In de slaapkamer staan ​​laconieke schansen. Allerlei verlichting, halogeenlampen, ledlampen verdelen de ruimte visueel in afzonderlijke zones en benadrukken de moderniteit van de situatie.

Geschikt meubilair

Hightech meubilair is comfortabel en functioneel. Het onderscheidt zich door zijn beknopte ontwerp, duidelijke lijnen en lichtheid van het ontwerp. Zulke interieuronderdelen rommel de ruimte niet op, zorgen voor bewegingsvrijheid in de kamer en vergroten visueel de ruimte.

In plaats van muren in de woonkamer worden aparte items gebruikt voor opslag (vloer en hangend). Gesloten rekken, kasten en planken hebben meestal het uiterlijk van een rechthoek of vierkant. Soms wordt het ontwerp aangevuld met inzetstukken van donker glas en achtergrondverlichting.

Kasten hebben in de regel een ingebouwd ontwerp. Oefent het gebruik van transformerende meubels met afstandsbediening.Transparante glasplaatjes voegen lichtheid toe aan de instelling. Glanzende en gespiegelde gevels van interieurobjecten reflecteren licht en breiden de ruimte visueel uit. Chroom stalen elementen worden gebruikt als decoratie.

Thuiscomfort wordt gecreëerd door moderne elektrische open haarden. Leren banken met een laconieke vormgeving worden meestal gebruikt als gestoffeerd meubilair, soms is de kamer versierd met stoelen met een ongebruikelijke "ruimte" -vorm.

De keuken wordt ook gedomineerd door metaal, plastic en glas. Laconische keukensets hebben vaak niet eens zichtbare handvatten, wat neerkomt op een strak minimalistisch ontwerp. Alle apparaten moeten worden gebouwd.

Als de grootte van de kamer dit toelaat, is de keuken uitgerust met een bar met metalen barkrukken. De eettafel kan van metaal worden gemaakt in combinatie met kunststof of glas. Tafelkleden, tafelzeil, decoratieve servetten zijn hier niet toegestaan.

Metalen of plastic stoelen van ongewoon ontwerp maken het ontwerp van de eethoek compleet. Als deze zitmeubeloptie u niet comfortabel genoeg lijkt, kunt u een kleine bank of zachte stoelen met leren bekleding op de tafel leggen.

De slaapkamer heeft een onuitgesproken regel met betrekking tot het aantal meubels. Ze zouden niet meer dan vijf moeten zijn. Meestal is het een bed, nachtkastje, tv, lamp, ingebouwde kledingkast. Een andere combinatie is mogelijk.

In een dergelijk interieur zijn vaak gevonden modellen van bedden met het effect van stijgende en lagere verlichting. Het bed lijkt in de lucht te hangen en versterkt de atmosfeer van toekomstige technologieën.

In studio-appartementen worden vaak vouwtransformatiebedden gebruikt die overdag in een kast of muur worden schoongemaakt. Dit bespaart ruimte op de ruimte en ondersteunt het concept van stijl.

Elementen van decor en textiel

De belangrijkste decoratie van de kamer in de hightech-stijl is moderne technologie en allerlei gadgets. Dit benadrukt de ontwerpkenmerken van de stijl en spreekt van de hoge levensstandaard van de eigenaars van het huis, omdat "slimme" apparatuur het leven zo comfortabel mogelijk maakt.

Originele vazen ​​gemaakt van transparant of mat glas, abstracte schilderijen in zwart en wit, avant-garde beeldjes kunnen dienen als secundaire elementen van decor.

Een interessant element dat de gasten kan verrassen en alsjeblieft de eigenaars kan een groot aquarium in de muur zijn.

Naast schoonheid en esthetisch plezier, geeft het gemoedsrust, bevordert het ontspanning en ontspanning.

Originele tafellampen en hoge staande lampen vervullen tegelijkertijd twee functies - praktisch en decoratief. Meestal worden ze naast gestoffeerd meubilair geplaatst, wat extra dekking biedt bij het lezen van boeken of tijdschriften.

Textiel in deze stijl is bijna afwezig. De enige uitzonderingen zijn gordijnen en sofa kussens.. Jaloezieën of rolluiken met afstandsbediening kunnen worden gebruikt voor de ramen. De stoffen gordijnen op de elektrische kroonlijst zijn ook acceptabel.

De kleur van de producten wordt geselecteerd in rustige kleuren. In tegenstelling tot andere stijlen, waarbij de gordijnen de decoratie zijn die tegen de muren moet uitkomen, is in dit geval het tegenovergestelde waar. Het materiaal moet monotoon zijn, passend bij een vleugje muren of meubels is welkom.

Wat kussens betreft, integendeel, ze zijn een geweldige manier om wat helderheid in het interieur te brengen. Rode, oranje, blauwe of turquoise kussens worden op een witte of zwarte bank geplaatst, wat een opvallend contrast creëert en de aandacht vestigt op het zitgedeelte.

Als de ruimte al een heldere kleur gebruikt (in de vorm van wandpanelen, een lamp of een soort interieuritem), dan is de kleur van de kussens daar op afgestemd. Overmatige raznotsvetie in deze stijl is onaanvaardbaar. Tegen de achtergrond van een neutrale schaal kunnen niet meer dan twee sappige tinten opvallen.

Soms zijn de muren versierd met moderne schilderijen of zwart-witfoto's onder glas, in metalen frames of zonder. Dit kan een panorama van de stad zijn, een soort artistieke foto of afbeeldingen van uw familieleden. De laatste optie kan de kamer vooral gezellig maken.

Een andere manier om een ​​huiselijk comfort en warmte te geven aan een koud, modern interieur, is om een ​​tapijt met een dikke weelderige stapel op de vloer te leggen. De tekeningen hier zijn ook ongepast. De kleur van het product moet monotoon en neutraal zijn. Meestal is het wit, zwart, grijs, bruin.

Ideeën in het interieur

De ruime hal met wit, zacht meubilair wordt getransformeerd door de rode decoratieve panelen. De kamer krijgt meteen een dynamische uitstraling en een heldere persoonlijkheid. Oranje kussens zijn succesvol gecombineerd met het geselecteerde kleurenschema, waarmee het ontwerpidee is voltooid.

Turquoise accenten in zwart en wit interieur is een geweldige oplossing.De ruimte wordt visueel ruimer en als gevuld met zuurstof, want turkoois, gecombineerd met wit, zorgt voor een aangenaam fris gevoel.

De onverwachte combinatie van turquoise en rode kleuren in één kamer ziet er in dit geval erg goed uit. Heldere tinten verdelen de ruimte visueel in verschillende zones, en de witte kleur die hen verenigt, maakt het interieur kalm en harmonieus.

Degenen die warme kleuren prefereren, verlaten niet noodzakelijk het moderne interieurontwerp. Beige en bruin passen ook goed in deze stijl. Het belangrijkste ding - consistentie van vormen en juiste organisatie van de ruimte.

Een bed op de catwalk met licht is een goede keuze voor een slaapkamer. Een tv, een nachtkastje en een kleine plank vormen de optimale set elementen voor een comfortabel verblijf. Panoramische ramen passen perfect in het concept van de hightech-stijl, waarbij een overvloed aan licht en een gevoel van ruimte wordt verwelkomd.

De badkamer in deze stijl is ook uitgerust met de nieuwste technologie. Moderne douche, bad met massage en andere modi, wastafels met het effect van zweven aangevuld met ultradunne tv.Dit kan niet in andere stijlen worden gevonden, maar dit heeft zijn voordelen. Het is zo leuk, liggend in een bad met een geurig schuim, geniet van het kijken naar een interessante film of programma.

Maar een voorbeeld van een landhuisontwerp dat bewijst dat hightech niet alleen geschikt is voor appartementsgebouwen. Ruimtelijke zonering is voorzien van donkere en lichte tinten, en decoratieve elementen creëren een speciale sfeer.

Een interessante interieuroplossing in de stijl van "Hi-tech" wordt gepresenteerd in de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer