Studio-appartement: een prachtig interieur creëren

 Studio-appartement: een prachtig interieur creëren

In de Sovjettijd probeerde NS Chroesjtsjov het huisvestingsprobleem van de bevolking op te lossen door de snelle en goedkope bouw van hoogbouw. Appartementen bleken klein, met kleine kamers en keukens. In onze tijd zijn de mogelijkheden voor budget-appartementen studio's geworden. Studio appartement is een gemeenschappelijke ruimte zonder grenzen en scheidingswanden, Het is geschikt voor alleenstaanden of kinderloze koppels.

De studio lijkt ruimer dan een kamer in de "Chroesjtsjov", maar we moeten niet vergeten dat er in een ruimte een hal, een keuken, een slaapkamer is.

Speciale functies

Studio-appartementen zijn meestal 25-30-40 vierkante meter. In vorm zijn ze verdeeld in vierkant, rechthoekig en complex, waarvan de geometrie moeilijk te beschrijven is. Studio's hebben een badkamer en een kamer in combinatie met een keuken.

De mode voor een dergelijke lay-out kwam uit het Westen, waar kleine kamers zonder keukens voor studenten werden gebouwd. In ons land kreeg de ruimte veel smaak.

Als zo'n ruimte niet minder dan 40 meter is, is het perfect voor gasten en feesten of als een workshop voor een creatief persoon, wanneer de slaapkamer en keuken worden gecombineerd met de werkplek.

ontwerp

Begin je leven in de studio is te repareren. Na goed gewerkt te hebben, kunt u uw droomappartement creëren. Nog voor de start van het werk wordt een plan voor het meubileren opgesteld, er worden outlets geschetst. Voor reparatiematerialen verdient het de voorkeur om natuurlijk, milieuvriendelijk, onbrandbaar te kiezen, omdat u in een enkele, zij het ruime, kamer zult moeten wonen.

Sommige mensen denken dat het moeilijk is om een ​​interieur in zo'n appartement te plannen, maar dit is niet waar. In een ruime kamer kunt u elk idee uitvoeren en een vlucht fantasie geven, de meest gedurfde moderne ideeën belichamen.

Denk bij het ontwerpen aan bepaalde nuances:

  • Voldoen aan de harmonie van een enkele ruimte waarin het beter is om geen dove partities te maken.
  • Overbelast het appartement niet met meubels om ruimte en luchtigheid te behouden.
  • Gebruik multifunctionele meubels, transformatoren.
  • Woonkamer met de aangewezen keuken om in dezelfde stijl te creëren.

Studio-appartementen zijn niet hetzelfde qua vorm, beeldmateriaal, belichting. Hiermee moet rekening worden gehouden bij het maken van het interieur van de kamer.

Voor een kleine kamer, bijvoorbeeld 20 of 18 vierkante meter, minimalistische stijl is geschikt. De wanden in een dergelijke ruimte moeten licht zijn, de scheidingswanden moeten worden gespiegeld, het spanplafond is glanzend. Als je het niet erg vindt, kun je een deel van de muur onder het stereoscopische behang geven. Dit alles zal de ruimte visueel uitbreiden.

In een kleine studio, direct vanaf de ingang, kunt u beginnen met het bouwen van een opslagsysteem, verschillende rijen planken die de woonkamer in gaan, waar een tv wordt gebouwd tussen de planken en een inklapbaar werkblad voor het werkgebied. Aan de andere kant, achter de badkamer, kan er een keuken zijn, gescheiden van de hal door een toog. Het is ook een eethoek. In een gezellige hoek kun je een opklapbare bank regelen. In een kleine studio is het beter om een ​​multifunctionele meubeltransformator te gebruiken.

Zelfs in een kleine kamer is een scheidingswand mogelijk, die het slaapgedeelte van de hal of de keuken scheidt van de woonkamer.Maar het moet een spiegel zijn, bestaande uit verschillende delen die onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen.

Wat de ruime gebouwen betreft, hoeven ze geen meubels in doorlopende lijnen te bouwen. U kunt harmonieus zones selecteren en uw idee in één stijl brengen.

zonering

Zonering helpt familieleden die zich elke dag in dezelfde kamer bevinden om te proberen elkaar niet te hinderen. Om dit te doen, moet u overwegen wat het huishouden zal doen tijdens hun verblijf in de studio. Misschien hebt u naast de keuken, de eethoek, de woonkamer en de slaapkamer een werkruimte of een speelkamer nodig als u kinderen heeft. Alles moet voor de reparatie worden opgehelderdomdat bestemmingsplannen niet alleen een scheidingswand zijn en meubels beschermen, maar ook podia, niveaus van het plafond, nissen in de muur, in het algemeen alles wat in het proces is gebouwd.

U kunt zones selecteren met gipsplaatwanden, gordijnen, muurschilderingen met verschillende kleuren.

Wanneer het tijd is om het meubilair te regelen, sommigen van haar objecten kunnen ook de kamer verdelen. Een bartelletje of een licht rek met planken die van alle kanten bekeken kunnen worden.

Je kunt de ruimte instellen met behulp van verlichting, goed hangende kroonluchters en lampen in verschillende delen van de kamer. Overweeg en natuurlijke lichtbron.

Als er slechts één venster in de kamer is, moeten de functionele gebieden langs de lijn worden geplaatst die het venster doormidden deelt, bijvoorbeeld aan de rechterkant, de keuken, aan de linkerkant, de woonkamer. Dit zal het gebruik van natuurlijk licht helpen maximaliseren.

Balkon en loggia kunnen worden gecombineerd met de kamer en bijvoorbeeld een werkruimte organiseren.

In ruime studio's kunt u genoegen nemen met kleine kinderen door voor hen een kleine, maar nuttige en zinvolle ruimte te creëren. Als u het gebied scheidt met kindermeubilair, moet u letten op het behang dat kinderen leuk vinden. Niets, dat ze bont zijn, en de rest van de muren zijn geschilderd in één toon, zo'n "plekje van vreugde" zal een goed humeur in de hele kamer behouden. Kindermeubilair moet laag zijn, bereikbaar met afgeronde hoeken, maar binden aan de algemene stijl is verplicht.

Bij het opzetten van een kinderhoek moet speciale aandacht worden besteed aan milieuvriendelijkheid, goede verlichting en tijdens het slapen om een ​​scheidingswand of gordijn te organiseren dat het kindergedeelte van de rest van de ruimte scheidt.

Verschillende stijlen

Voor comfort speelt stijl een belangrijke rol. Zelfs omringd door de meest comfortabele meubels, is het comfort niet voelbaar als het meubilair van verschillende texturen, afmetingen, kleuren en mogelijk van verschillende tijdperken is. Wanneer u een ruimte in een ruimte indeelt, moet u een algemeen ontwerpthema handhaven. De stijl is gekozen op basis van smaakvoorkeuren.

Moderne stijl suggereert soberheid en beknoptheid, meubels van heldere vormen, muren in gedempte kleuren met een minimale hoeveelheid decor. Je kunt heldere accenten laten. Moderne stijl is goed geschikt voor studio's met een klein gebied, waar een eenvoudig interieur er beter uitziet. Meubilair is functioneel en terughoudend gekozen, wat overeenkomt met het moderne ritme van het leven.

Loft-stijl werd oorspronkelijk gebruikt voor industriële werkplaatsen. In Amerika, tijdens de Grote Depressie, werden er woonkamers van gemaakt. Tegenwoordig is deze stijl geliefd bij inwoners van grote steden. Het is goed voor mensen die houden van industriële decorstukken.

Deze stijl vereist hoge plafonds, als gevolg van hen vestigt het tweede niveau. Een bed kan bijvoorbeeld omhoog worden gebracht door het op een roosterbasis te plaatsen en er een metalen ladder naar toe te leiden. In deze stijl wordt bijna altijd een favoriete techniek gebruikt - een muur die met het metselwerk is gepolijst.

Voor degenen die houden van rustig, traditioneel comfort met gordijnen en ruches, doet de Provençaalse stijl vanuit het zuiden van Frankrijk het goed. Het wordt gekenmerkt door smeedijzeren meubels, tafelkleden met patronen, bloemen in vazen ​​en gebreide plaids. Provence verzadigt de kamer met meubels: dressoirs, nachtkastjes, voetenbankjes - alles past. Deze stijl is goed voor romantische aard.

Hightech is een van de moderne stijlen, het tegenovergestelde van de Provence. Hij ziet er eenvoudig uit, herkent rechte meubels en scherpe hoeken. Scheidingswanden kunnen van kunststof of van glas zijn. Metaal en glans hebben de voorkeur. Het interieur lijkt eerder op een tekening dan op een woonkamer.

Als u een stijl voor een studio kiest, moet u rekening houden met de architecturale kenmerken, levensstijl en het aantal mensen dat er woont. Als alles goed is gedaan, zal het prettig zijn om in zo'n kamer te wonen en je wilt altijd naar huis terugkeren.

Hoe je 10 veelgemaakte fouten in het ontwerp van een studio-appartement kunt voorkomen, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer