Populaire stijlen in het ontwerp van studio-appartementen

Als de woonruimte klein is, dan is het de hoofdtaak om het zo origineel mogelijk te maken, om de ruimte uit te breiden, maar tegelijkertijd ook het thuiscomfort niet te vergeten. Als u een klein studio-appartement wilt uitrusten, kunt u een van de meest populaire stijlen in het ontwerp van dergelijke gebouwen kiezen en daar een unieke sfeer creëren.

Room functies

Studio-appartement is een ruimte waarin zich geen partities bevinden. Dit is een enkele ruimte die alleen wordt begrensd door de belangrijkste buitenmuren. Een dergelijke woning werd populair in de Verenigde Staten van Amerika toen de economische crisis daar toesloeg. Omdat veel immigranten het land op dat moment binnenkwamen, was er niet genoeg ruime leefruimte voor iedereen.Had te maken met kleine studio-appartementen.

In Rusland begonnen dergelijke appartementen pas aan het einde van de vorige eeuw aan populariteit te winnen. Er was een behoefte om de ruimte zo rationeel mogelijk te gebruiken. Echter, zelfs vandaag past niet iedereen in hun hoofd, hoe past men in een woonkamer, slaapkamer, badkamer, keuken en andere kamers in één kamer?

Een studio-appartement heeft veel belangrijke voordelen. Een van de belangrijkste voordelen zijn de volgende:

  • De keuze van stijlen is bijna onbeperkt, en in dergelijke appartementen is het ook erg handig om ontwerpideeën in de praktijk te vertalen. Het gebied is beperkt, dus u hoeft niet na te denken over hoe u verschillende kamers moet aankleden.
  • Je kunt zelfs verschillende stijlen tegelijk combineren, verschillende richtingen verbinden in dezelfde kamer. Natuurlijk heb je een subtiele artistieke smaak nodig.
  • Zelfs als het studio-appartement niet klein is, maar groot genoeg, is alles wat je nodig hebt bijna bij de hand, altijd in zicht.

Dit is erg handig, omdat u niet in alle kamers naar ontbrekende items hoeft te zoeken. Dit voordeel is vooral belangrijk voor drukke mensen, maar ook voor mensen die erg moe zijn.

  • Dergelijke huisvesting is een geweldige optie voor kinderloze gezinnen, geliefden, alleenstaanden.
  • Het gebrek aan binnenverdelingen. Sommige mensen denken dat dit een minpuntje is, maar je kunt het van de andere kant zien. De wanden nemen ruimte in beslag, waardoor de bruikbare ruimte aanzienlijk zal afnemen. Als er geen muur is, krijgt u het visuele effect van vrijheid en ruimtelijkheid. Veel mensen die in een gesloten kantoor werken, hebben dit effect niet.

Het studio-appartement heeft echter zijn nadelen. Dit is absoluut de verkeerde optie voor een gezin met kinderen, omdat iedereen een geïsoleerde ruimte zou moeten hebben. Anders zal de psychologische situatie in het appartement zeer gespannen zijn.

Een groot studio-appartement zonder partities lijkt bijna leeg. Het ziet eruit als een oncomfortabel kantoor of fabriek. Om de ruimte niet te overladen, maar tegelijkertijd te bestellen en te zones, behoefte aan ruimtelijk en logisch denken, evenals een zorgvuldige analyse.

Als u niet zeker weet of u deze subtiliteiten kunt begrijpen, is het beter om de hulp van een specialist in te roepen.

We bepalen de stijl

De keuze van de meest geschikte stijl hangt af van de smaak van mensen die in een appartement wonen. Er zijn veel opties, dus het is de moeite waard om de meest populaire te markeren.

klassiek

De klassieke stijl is altijd populair - dit ontwerp benadrukt de goede smaak, de verfijning van de eigenaar van het appartement, zijn persoonlijkheid. Voor de klassieke stijl wordt gekenmerkt door het gebruik van stoffen zoals zijde, katoen en linnen. Moet meubels selecteren die gemaakt zijn van natuurlijke materialen. Meestal in de kamer veel glas, spiegeloppervlakken.

De kamers, ingericht in een klassieke stijl, zijn vrij ruim. Zorg dat de ruimte niet overvol is met meubilair en verschillende items. Binnen opvallen gerechten, prachtige schilderijen, luxe goederen en apparatuur moet op de achtergrond zijn of helemaal ontbreken.

Kies een klassieker en vind een compromis tussen praktisch en luxe.

Velen kiezen voor een studio-appartement. Empire-stijl Dit ontwerp wordt geassocieerd met koninklijke paleizen. Meestal wordt het midden van een pololk onderscheiden met behulp van prachtige kroonluchters die de ogen van de tafels aantrekken. Er worden veel spiegels gebruikt,waardoor ongebruikelijke optische illusies kunnen worden gecreëerd. Het decor maakt gebruik van elementen uit de oudheid (kolommen, verschillende sculpturen), attributen van militaire glorie.

Een ander kenmerk van de Empire-stijl is een grote hoeveelheid verguldsel, verschillende ornamenten, kristal en stucwerk. Meubels moeten vloeiende lijnen zijn. Het is erg belangrijk in dergelijke interieurs, in sommige gevallen kunnen meubelen in de Empire-stijl worden vergeleken met kunstwerken.

etnische

Misschien wel de meest populaire etnische categorie van vandaag is de Scandinavische stijl. Het wordt gekenmerkt door lichte tinten die zelfs op de meest bewolkte dagen meer licht toevoegen aan de kamer. Pastel, beige, witte tinten worden gebruikt. Deze stijl wordt ook gekenmerkt door natuurlijke tinten (bijvoorbeeld groene vlekken), verschillende houten oppervlakken. De vloer moet in kleur worden afgestemd op meubels.

Voor de Scandinavische stijl worden wandbekleding meestal zonder afbeeldingen of patronen gekozen. U kunt pastelverven van lichte tinten gebruiken. Voor dergelijke interieurs goed geschikt textiel, dat is versierd met een klein patroon.

De kamers zijn ingericht in de Scandinavische stijl, gezellig, maar ook functioneel.

De interieurs versierd in de oosterse stijl - Chinees, Japans - zijn zeer aantrekkelijk. Natuurlijk zijn dergelijke opties niet voor iedereen geschikt, maar alleen voor die mensen die geïnteresseerd zijn in de cultuur van de oostelijke landen of gewoon dergelijke esthetiek waarderen.

Voor dergelijke stijlen wordt gekenmerkt door het gebruik van decoratieve gordijnen, gordijnen. Kies voor de Japanse stijl schuifwanden. Het meubilair is beknopt, harmonieus, eenvoudig. Het zou niet veel moeten zijn - de kamer is gevuld met accessoires en textiel. Voor oosterse stijlen wordt gekenmerkt door het gebruik van natuurlijke afwerkingsmaterialen.

modern

In de kamers die zijn ingericht in een minimalistische stijl, worden alleen de meest noodzakelijke items gebruikt. Minimalisme is een zeer geschikt ontwerp voor een studio-appartement, waar elk onderwerp voor ons ligt. In dergelijke ruimtes worden vaak lichte tinten gebruikt: melkachtig, grijs (meestal lichte kleuren), sneeuwwit. Bloemen zouden in ieder geval niet veel moeten zijn. Haal ook meubels op: verschillende niet-functionele elementen (bijvoorbeeld krulleien) zijn daar niet geschikt voor.

High-tech is de personificatie van de nieuwste technologie. Het wordt ook gekenmerkt door maximale functionaliteit en de afwezigheid van versieringen. In het ontwerp gebruikte chroomproducten. Je moet stoppen met de keuze voor een eenvoudige en heldere geometrie, kunstmatige materialen.

Provence - Dit is een rustieke stijl die de countrymuziek weergalmt. Vervaagde kleuren, een grote hoeveelheid textiel wordt er voor gebruikt, het wordt geassocieerd met gemak, comfort. Verschillende stukken porselein en keramiek, gesneden meubels, bloemmotieven, lichte vloeren, gordijnen met ruches worden ook gebruikt. De muren zijn meestal geverfd, ruw witgekalkt. Dergelijke gebouwen doen denken aan Franse dorpen.

zolder- een stijl die snel aan populariteit wint vandaag. Zulke kamers lijken op industriële en magazijnruimte. Deze stijl wordt gekenmerkt door ongebruikelijke accessoires (bijvoorbeeld auto-onderdelen), ruw textiel, gepleisterde of betonnen oppervlakken.

modern kunnen moderne klassiekers worden genoemd. Voor hem kiezen niet erg pakkende, maar niet-standaard accessoires, ongewone vormen. Veel mensen geven vandaag de voorkeur aan ecostijl: het wordt gekenmerkt door het gebruik van natuurlijke materialen.Sommigen kiezen voor vrij ongebruikelijke opties - bijvoorbeeld in het ontwerp in een nautische stijl. De belangrijkste elementen zijn schelpen, kiezels, verschillende handwielen, kisten, licht houten oppervlakken, witte en blauwe strepen.

meubels

Het meubilair in het studio-appartement moet rond de omtrek worden geplaatst, langs de muren - zodat u vrije ruimte kunt besparen, wat niet erg veel is. De kamer kan echter worden ingericht en zo worden geplaatst.

Voor studio-appartementen zijn geen geschikte complete sets. Ideale opties voor dergelijke gebouwen - transformerende structuren, een groot aantal lagen, verticale kasten, ingebouwde meubels.

Interessante ideeën en voorbeelden.

Een voorbeeld van een interessant Scandinavisch ontwerp. De kamer ziet er heel licht en ruim uit.

Loft-stijl kamer. Een interessant accent is een stijlvolle lamp met een ongewone vorm.

Hi-tech is een glazen oppervlak, moderne materialen. De belichaming van functionaliteit.

Provence, die wordt geassocieerd met comfort en de Franse provincie.

Over het maken van een ontwerp in een studio, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer