De subtiliteiten van het plannen van een 2-kamer "Chroesjtsjov"

De massale woningbouw uit het Sovjettijdperk liet ons een erfenis van kleine appartementen, verdeeld in kleine kamers voor leden van grote gezinnen, met een kleine keuken, hal en een miniatuurbadkamer. Velen blijven in dergelijke appartementen wonen, schelden over de ongemakkelijke lay-out, en sommige durfden hun woonruimte te moderniseren en dichter bij de moderne eisen te brengen.

De meeste standaard Europese appartementen hebben kleine ruimtes en hebben tegelijkertijd de functionaliteit van de lay-out en het stijlvolle ontwerp. Japan heeft in alle andere landen architecturaal overtroffen, vakkundig op het minimumgebied dat alles heeft geplaatst wat nodig is voor het leven van het gezin. En in Hong Kong wordt het appartement, vanwege de hoge kosten van huisvesting, geminimaliseerd en is elke centimeter voorzien van utilitaire functies.Laten we proberen uit te zoeken hoe het mogelijk is om te vertalen naar onze "Chroesjtsjov".

Voors en tegens

Twee soorten bouwmaterialen van vijf verdiepingen tellende gebouwen zijn wijdverspreid op het grondgebied van Rusland: baksteen en paneelhuizen. We merken meteen dat de bewoners van bakstenen huizen meer fortuinlijk zijn, dergelijke muren zijn beter achteraf ingebouwd, het metselwerk kan gemakkelijk worden gedemonteerd en de bevrijde stenen kunnen worden gebruikt voor interieurreparaties of het plaatsen van een muur elders.

Inwoners van paneelappartementen voor de kardinale herontwikkeling of zelfs de sloop van een muur kunnen speciale apparatuur nodig hebben voor het afdanken van onnodige scheidingswanden. Echter, voor interieur partities in dergelijke huizen vaak gebruikt materiaal zoals gips. Een pleistermuur kan eenvoudig met een gewone ijzerzaag op de gewenste maat worden gezaagd, en u kunt er 100% zeker van zijn dat deze muur niet van pas komt.

Het is een kenmerk van appartementsstructuren dat de belangrijkste voorwaarde is voor de modernisering van het pand.

In appartementen met twee slaapkamers beschikken ze meestal over een aantal muren om twee of drie kamers te combineren en een kamer geïsoleerd te laten.

Nadat u een herontwikkeling hebt bedacht, is het noodzakelijk in de afdeling architectuur van uw regio om een ​​plattegrond van uw huis te kopen, waar alle ondersteunende en niet-dragende structuren worden aangegeven. Als u zelf niet over de kennis in deze kwestie beschikt, moet u experts raadplegen. Anders kan uw reparatie de veiligheid van het gebouw als geheel schaden.

Volg de verplichte regels om dit te voorkomen:

  • Lagerstructuren kunnen niet worden verzwakt: maak ze dunner, snij openingen erin, rangschik bogen zonder wapening met kanalen.
  • Rioolpruimen moeten zich alleen in de badkamer, badkamer en in de keuken bevinden, op de plaats van de algemene toren van het huis. De gasleiding kan niet categorisch worden verplaatst.
  • Het veranderen van de grootte en het aantal raamopeningen is onaanvaardbaar, hier zijn speciale vergunningen nodig, omdat dit de buitenste gevel van het gehele gebouw met meerdere verdiepingen verandert. De uitzonderingen zijn raamopeningen die uitkomen op een balkon, hier is toestemming krijgen iets eenvoudiger.
  • Alle voorgestelde wijzigingen worden toegepast op de tekening en worden gecoördineerd met de districtsarchitect, met de elektriciens en met de gasdienst. Het kost veel tijd, vereist de kosten van registratie, maar zonder deze goedkeuringen is het onmogelijk om met herontwikkeling te beginnen.

Typische projecten

Dus we hebben een plattegrond van het huis en daarop vonden we ons appartement.We verkennen de mogelijkheden voor modernisering. Onze tweekamer "Chroesjtsjov" heeft standaard beelden van 30 ("vrachtwagen") tot 43 vierkante meter. m. totale oppervlakte. Kamers zijn meestal naast elkaar gelegen. De badkamer en de badkamer zijn gecombineerd in een kamer. De gang is niet meer dan 3 vierkante meter. m, daar gaat de deur naar de keuken, grote kamer en badkamer. Balkon of loggia beschikbaar, als dit niet de eerste verdieping is.

Aangrenzende kamers zijn gerangschikt per type "tram": vanuit de hal loopt de deur naar de smalle en lange kamer. Het is handig om de gang uit te breiden ten koste van een grote kamer, de smalle kamer ongewijzigd te laten, aan het einde van de gang de kledingkast in te delen. Zo krijgen we twee kleine geïsoleerde kamers voor volwassen familieleden en kinderen.

Voor individuele eigenaren kunt u de mogelijkheid bieden om de keuken en de hal te combineren.

Het tweede type indeling: kamers bevinden zich achter elkaar, de hal van de entree, tussen de keuken en de halgang vervangt een nis. Er is al een unie van functionele zones en, ondubbelzinnig, de muur tussen de keuken en de aangrenzende kamer waarin de nis zich bevindt, is geen drager. Hier kunt u de volgende conversiemethoden toepassen: slop een deel van de muur tussen de keuken en de hal door deze twee zones te combineren en verlaat de kamer die de voordeur scheidt. Dus de ruimte van het appartement zal comfortabeler en intiemer zijn.

Een meer radicale manier - de hele muur wordt gesloopt tussen de keuken, hal, gang, de sanitaire unit blijft onaangetast. Het moderne minimalisme in het ontwerp van kamers is gebaseerd op dergelijke volledig open ruimtes en ten slotte de tegenovergestelde oplossing om de ruimte te isoleren. De nis is voltooid tot een volwaardige muur, de gebruikelijke deuropening is gemaakt en een geïsoleerde gang, keuken, hal is gemaakt. Een dergelijke optie verdient de voorkeur voor gezinnen met kinderen, waarbij het nodig is om te voldoen aan de eisen van verschillende huishoudens met verschillende slaap- en waakregimes.

Het derde type is een hoekappartement 2 x kamerplanning, een kenmerk van de hoekappartementen is dat in een van de kamers twee ramen zijn. Dit maakt de plaatsing van meubels enerzijds gecompliceerd en anderzijds de mogelijkheden voor stijlvolle designdecoratie van de ruimte. Als er geen obstakels zijn aan de kant van de ondersteunende structuren, dan kun je vanuit deze kamer twee kleine slaapkamers of een slaapkamer en een kantoor, een slaapkamer en een kinderkamer maken. Een hal gecombineerd tot een enkele ruimte met een keuken en een hal, waar het hele gezin zich kan verzamelen.

Tegenwoordig, in het ontwerp van appartementen, is modieuze richting de aanwezigheid van een enkele ruimte zonder hoofdmuren, maar met functionele zonering met meubilair,transformatiesystemen en afwerkingsmaterialen.

Interessante ontwerpideeën

De afmetingen van de Chroesjtsjov "dvushki" zullen natuurlijk niet toelaten een luxueus interieur in de Empire-stijl te creëren, maar dit is niet vereist in een klein appartement. Het is beter om je te richten op moderne minimalistische stijlen - Scandinavisch, hi-tech, mediterraan. In deze interieurs wordt een maximum aan ruimte gecombineerd met eenvoudige utilitaire meubels met handige laconieke vormen, die ruimte vrijmaken.

Bij het kiezen van een moderniseringsoptie moet u rekening houden met de behoeften van het huishouden, of ze zich comfortabel voelen in één grote kamer en slapen, rusten, lessen leren en gasten ontvangen. Het is misschien beter om geïsoleerde kamers te verlaten. Als de samenvoegmethode is gekozen, zijn er bepaalde afwerkingsmethoden die u moet kennen.

Schuifdeuren zijn erg populair voor de ruimtelijke indeling van de "koningin". Ze kunnen de slaapkamer of keukenruimte indien nodig isoleren. Het ontwerp van de deuren in dezelfde kamer moet in dezelfde stijl worden gemaakt, tot aan de voordeur. als het ook is opgenomen in de gemeenschappelijke ruimte. Het is beter als ze dezelfde kleur hebben als de muren, omdat verschillende deuren in één ruimte het algemene panorama van het interieur kunnen opsplitsen.

Kasten zijn beter om de hele muur te installeren, ook met schuifdeuren, het zal ruimte besparen. Afwerkingskasten hebben de voorkeur om licht of de kleur van het behang te kiezen, het zal de kamer visueel vergroten, het ontwerp van de deuren en de gevels van meubels moeten in harmonie zijn met elkaar. Donkere kleuren moeten worden gebruikt voor structurele elementen, het is een goed georganiseerde ruimte.

Voor muren en plafonds is het beter om witte, beige of verzadigde olijf-, roze, blauwe tinten te kiezen. Een groot patroon op het behang of plafond is beter te gebruiken op accent plaatsen, om een ​​bepaald gebied aan te geven, bijvoorbeeld boven de eettafel. Het is niet nodig om alle wanden te lijmen met behang met een groot ornament. Hiermee wordt de schaal van de kamer visueel verkleind.

De glanzende oppervlakken van het meubilair of plafond zullen de ruimte visueel vergroten. Een plafond met meerdere niveaus, met een combinatie van glanzende en matte oppervlakken in verschillende niveaus, is ook een van de manieren om de ene zone van de andere te scheiden.

Bogen en rekken worden traditioneel gebruikt om de ruimte af te bakenen. Prachtig en stijlvol ontworpen stellingen scheiden niet alleen het werkgebied van de woonkamer, maar worden ook het artistieke accent van de kamer.

In de decoratie van de vloer voor de aanwijzing van een zone gebruikt verschillende materialen, bijvoorbeeld - combineer tegel en parket, steen en tegel. Maak ook een split-level vloer om de slaapkamer te scheiden van de woonkamer of keuken van de hal.

Voor kleine appartementen hebben ontwerpers een breed scala aan transformerende meubels gemaakt. Een bed met een extra opklapbed bespaart ruimte.

Als u slechts een klein tafeltje in de keuken hebt, kunt u een ontwerp met een opklapbare klaptafel kopen voor recepties.

Reparatie opties

De meest voorkomende versie van herontwikkeling - de vereniging van de keuken en de hal. Met de kleine keuken kunt u een compacte keukenset en een bar plaatsen die de woonkamer van de kookruimte zal scheiden. De bar is uitgerust met verschillende zitplaatsen voor maaltijden. Meerlagig plafond verdeelt de zone visueel. Een accentmuur met een groot patroon geeft de plaatsing van de woonkamer aan.

Tijdens de sloop van de muur tussen de keuken en de aangrenzende kamer, is het mogelijk om twee vensters en een pier ertussen te tekenen. Het gebruik van verschillende decoratieve afwerkingen geeft diepte en vergroot visueel het gebied.In dit geval moet u ervoor zorgen dat het palet van afwerkmaterialen onderling in kleur en textuur op elkaar is afgestemd.

Gratis planning van het appartement vereist nog steeds het creëren van intieme zones. Zo'n zone is een slaapkamer, om het privacy te geven, worden nissen, bogen of planken gebouwd. Gebruik tegelijkertijd voor de zonering kleur en verschillende plafondafwerkingen. De woonkamer is opgemaakt in één kleur, en de slaapkamer is gemaakt met een begeleidende kleur en gescheiden door een contrasterende plank.

Een andere succesvolle techniek voor het moderniseren van een kleine kamer aan de meter is het gebruik van een balkon als een van de binnenruimtes.

Moderne afwerkingsmaterialen zijn relatief goedkoop, zodat u een balkon in de ruimte van een kamer of keuken kunt opnemen. Maak hiervoor werk aan de rand van het balkon. De radiatoren zijn geïnstalleerd, de vloer is verwarmd en een onderzoek is geplaatst op de balkonnis.

Het creëren van een kleine eethoek op het balkon geeft ruimte aan de kleine woonkamer of keuken.

Het wordt erg belangrijk om gordijnen te selecteren in dergelijke transformerende ruimtes. Textielkleuren moeten worden geselecteerd onder de bekleding van gestoffeerde meubels en de kleur van het behang, zodat de kamer niet in afzonderlijke segmenten kan breken.Het is de moeite waard aandacht te schenken aan de kleur van het meubilair in harmonie met het ornament op de gordijnen.

Dus zelfs verouderde "Chroesjtsjov dvushki" kan worden omgezet in comfortabele moderne appartementen.

Hoe je de juiste herontwikkeling 2-kamer "Chroesjtsjov" maakt, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer