Ontwerp eenkamer appartement van 35 vierkante meter. m.

Eigenaren van eenkamerappartementen hebben altijd een moeilijke taak om het interieur van hun huis mooi, functioneel en ruim te maken. We zullen proberen dit probleem te begrijpen en samen een oplossing voor elk probleem te vinden.

Voorbereiding op reparatiewerkzaamheden

Voordat u doorgaat met directe herstelling, moet u een lijst maken van de meest noodzakelijke dingen, meubelattributen, die bij u thuis horen. Op basis van het aantal mensen in een familie, is een ander aantal bedden en opslagsystemen vereist, houd hier rekening mee bij het maken van de lijst.

Om te zorgen dat u gemakkelijker door de ruimte kunt navigeren, tekent u een tekening met het plan van uw appartement, bedenkt u wat, waar en hoe het zal staan. Als de tekening klein is, maak dan een mock-up van karton, zodat je de elementen opnieuw kunt rangschikken totdat hun arrangement perfect lijkt.U kunt ook een speciaal computerprogramma gebruiken en het project in 3D-modus op het beeldscherm bekijken.

Houd een technisch appartementsplan bij de hand. Dankzij hem leer je welke wanden kunnen worden gesloopt en die desgewenst kunnen worden gesloopt, waardoor de ruimte wordt gebundeld, die meteen ruimer, ruimer en functioneler wordt.

Bepaal van tevoren op de plaats waar een tv, computer, koelkast, waterkoker en andere benodigde apparaten zullen zijn die op het netwerk werken. Een goede locatie van stopcontacten helpt het gebruik van verlengsnoeren voorkomen, die ruimte op de vloer innemen en een gevoel van rommel creëren.

Als de plaats voor de kast wordt bepaald, is het misschien de moeite waard om het ingebouwde opslagsysteem met compartimentdeuren te gebruiken. Dit vereist waarschijnlijk de installatie van een extra kastwand, die kan worden gemaakt van gipsplaat. Dit ontwerp bespaart ruimte, laat toe om veel meer dingen te accommoderen, vergeleken met de gebruikelijke kledingkast.

Beslis over de stijl van de toekomstige behuizing. Kleine appartementen vanaf de gang naar de woonkamer kunnen het best in dezelfde stijl worden onderhouden.Overweeg het kenmerk van de kamer, bijvoorbeeld, paleisstijlen van 35 vierkante meter. m zal ongepast zijn, maar minimalistische interieurs passen harmonieus.

Belangrijke tips

Om de reparatie succesvol te laten zijn en comfortabel in een appartement te vinden en te wonen, overweeg dan de volgende punten:

 • De muren in het appartement kunnen het beste worden geschilderd of geplakt met licht, pastelbehang, de kleur die het dichtst bij de natuur ligt;
 • Tekenen op het behang moet niet groot zijn, dergelijke afdrukken verminderen visueel de ruimte, het patroon erop is niet zichtbaar, wordt snel moe en begint te irriteren. Houd er rekening mee dat verticale strepen visueel het plafond omhoog brengen en horizontale strepen de ruimte vergroten. Als openhartige strepen niet op je plaats lijken, probeer dan de optie te overwegen met een horizontale of verticale combinatie;
 • Spiegel- of glanzende oppervlakken worden vaak gebruikt om de ruimte uit te breiden. Ga op voor de toekomstige kastdeur vanuit een spiegel en de kamer begint meteen groter en lichter te lijken;
 • Probeer alleen de meest noodzakelijke meubels te maken. Een overmatige hoeveelheid dressoirs, salontafels, nachtkastjes zullen nuttige ruimte innemen, en verwarring en chaos veroorzaken.
 • Overweeg opties met meubeltransformatoren. Dergelijke modellen zijn specifiek ontworpen voor kleine ruimtes, ze zijn zeer functioneel, comfortabel en tegelijkertijd compact.
 • De kast kan het beste op bestelling worden gekocht. Vertegenwoordigers van de fabrikant zullen rekening houden met al uw wensen, samen met u zullen elementen van de interne vulling van het kabinet ontwikkelen, die alle dingen veilig en netjes zullen houden. Een ander voordeel van het op bestelling maken van de kast is de mogelijkheid om de maximaal beschikbare ruimte in de kamer te gebruiken, zowel in lengte en breedte als in hoogte.
 • Probeer een groot aantal decoratieve elementen achter te laten. Talrijke vazen, foto's, potten zullen de ruimte vervuilen, diversiteit toevoegen aan het interieur, het beroven van stijl en comfort.
 • Als er een kind in het appartement is, kunt u zijn hoek uitrusten met een hoogslaper, en onder haar plaats een bureau - ruimtebesparing en ergonomie liggen voor de hand. Voor twee kinderen, overweeg dan de optie met een stapelbed.

Ruimte uitbreiden

Nu maken moderne bouwbedrijven projecten waarin u bepaalt wat de lay-out van het toekomstige appartement zal zijn.Als je een appartement in een nieuw gebouw koopt, krijg je een gebied met alleen dragende scheidingswanden en kun je de binnenmuren zelf bouwen, naar eigen goeddunken, of helemaal niet.

Als u een appartement op de secundaire onroerendgoedmarkt hebt gekocht, berekent u de opties met de mogelijke sloop van de muren, omdat een groot aantal deuren en wanden nuttige ruimte innemen en de open ruimte u in staat stelt meer meubels te herbergen.

De nuances van de sloop van partities:

 • Allereerst is het een muur tussen het toilet en de badkamer. Vaak zijn in kleine appartementen het toilet en de badkamer erg klein. Door de scheidingswand ertussen te demonteren, kunt u een wasmachine installeren, een volledige gootsteen.
 • Als u een loggia heeft, zorg er dan voor dat u deze opwarmt en overweeg de optie om dit gebied aan het woongedeelte van het appartement te koppelen. In principe is het niet nodig om deze ruimtes te combineren, maar een verwarmde loggia zal het mogelijk maken om er bijvoorbeeld een werkplek in te plaatsen.
 • Het slopen van de muur tussen de kamer en de keuken kan handig zijn als het appartement wordt bewoond door een persoon of een jong stel. In het bijzijn van kinderen is het beter om de kamers niet te combineren.

Houd er rekening mee dat alle herontwikkelingen moeten worden gecoördineerd met de BTI, anders worden ze als illegaal erkend.

Bestemmingsmethoden

Zonering kan zowel puur visuele sensaties hebben als functioneel zijn. Het eerste type omvat verschillende combinaties van kleurenwanden en vloerbedekkingen. In de studio kunnen bijvoorbeeld de keuken en het eetgedeelte worden bedekt met behang met een patroon en de woonkamer met een effen kleurling, in een eenkamerappartement, versier het gebied achter de tv met een accentpaneel van fotobehang of behang met een patroon.

Een levendiger voorbeeld van zonering is de installatie van schermen. Transparante en doorschijnende modellen helpen om een ​​gevoel van privacy te creëren, maar laten tegelijkertijd een gevoel van ruimte en gewichtloosheid achter, en dove opties dicht bij nieuwsgierige ogen alles wat ik wil verbergen. Overigens lossen spiegelschermen beide taken op en verdubbel de ruimte visueel.

Het creëren van podia is een ander voorbeeld van goede bestemmingsplannen. Het slaapgedeelte of de kinderhoek kan worden verhoogd in vergelijking met de woonkamer. De resulterende ruimte onder het hoogste niveau van het podium is erg handig om te converteren naar een opslagsysteem door er laden te plaatsen.

Een deel van de ruimte kan worden gescheiden met behulp van gipsplaatwanden. Vanwege het feit dat het materiaal dun is, neemt een dergelijk element niet veel ruimte in. Het kan worden geplakt op de toon van de hoofdmuren of op het behang met een heldere afdruk.

Schuifschotten op het type compartimentdeuren zijn ook heel gebruikelijk en zijn erg populair als het gaat om de verdeling van de ruimte. In de ongevouwen vorm verschijnen er twee miniatuurkamers in je appartement, maar als je de doeken verplaatst, wordt de kamer ruim en licht. Ideaal voor gezinnen met kinderen.

Maximale ruimtebesparingen kunnen worden bereikt als bestemmingsplannen met behulp van een bar in een studio worden gebruikt. Plaats het tussen de keuken en de woonkamer. Met deze methode kunt u zich ontdoen van de omvangrijke eetgroep en het rek zelf gebruiken als een tafel.

Het werkgebied kan een voortzetting zijn van de vensterbank. Het is stijlvol, modieus, bespaart perfect ruimte en aan een dergelijke tafel werken is licht en aangenaam.

Een heel belangrijk detail over zonering is het juiste licht. Voorzie elke zone van zijn eigen individuele lichtbron.Markeer in de keuken afzonderlijk het werkoppervlak met schijnwerpers of ledstrip, hang een kleine kroonluchter of een reeks van drie tot vijf kleine lampen boven de tafel. In de woonkamer kan de hoofdkroonluchter, die de maximale hoeveelheid licht geeft, niet in het midden van de ruimte worden geïnstalleerd, maar in het midden van de zone die de rol van de woonkamer speelt. In de slaapkamer kun je de aanwezigheid van twee schansen op het hoofdeinde beperken. De werkplek moet in het donker goed worden verlicht met een bureaulamp of een reeks schijnwerpers die in de raamopening zijn gemonteerd, als het tafelblad van het bureau de rol van een dorpel vervult.

Stilistische en kleurenschema's

In een klein appartement is het belangrijk om een ​​interieur te creëren dat comfortabel zal zijn, niet alleen voor het leven, maar ook voor het oog. Probeer daarom bonte behang, een groot aantal lichte of donkere tinten, afdrukken met grote elementen, zoals kleuren, te vermijden.

Het meest harmonieuze interieur in een klein appartement wordt gemaakt in de stijl van minimalisme, hightech, loft of Scandinavische stijl.

Miniatuurappartementen kunnen vaak niet beschikken over hoge plafonds, dus het stucwerk, gekleurde oppervlak van het plafond met heldere tekeningen, reliëfstructuur verergert dit nadeel alleen maar.Maar een witte glanzende of matte textuur zal helpen om meer lucht en gewichtloosheid de ruimte in te laten.

Lichte muren zijn de tweede toverstaf bij het maken van het interieur van een klein appartement. Kies natuurlijke kleuren - wit, beige, lichtgrijs, koffie met melk. Het is niet nodig om alle wanden in heldere, gevarieerde achtergronden te lijmen, maar kies liever voor een van de combinatiemogelijkheden, waarbij de mogelijkheid bestaat om accenten te plaatsen met behulp van contrasterende oplossingen.

Nu is het in de mode om gewoon behang of geschilderde muren te combineren met decoratieve pleister, speciaal muurlaminaat, baksteen of metselwerk. Zulke elementen zien er heel aantrekkelijk uit in de woonkamer, waardoor ze frisheid aan het interieur geven.

Het is het beste om de deuren volledig te verwijderen en alleen de deur naar het toilet te laten, aangezien het scharniermechanisme in de open positie de nuttige ruimte van het appartement steelt, of schuifsystemen als een etui ophaalt wanneer het canvas zich in de wand verbergt.

In een miniatuurappartement zijn kleine accenten nodig die het interieur dynamiseren. Zo'n accent in de keuken kan een schort in de koptelefoon zijn, draperen in stoelen, een kroonluchter of gordijnen.In de hoofdruimte - een wandelement, kussens op de bank of tapijt. Als de kamer en de keuken worden gecombineerd, moeten de accentuerende details elkaar overlappen en een ruimte van uniforme stijl vormen.

Ideeën in het interieur

Een van de meest succesvolle manier om te zones in een klein appartement, waar de keuken en woonkamer worden gecombineerd, is om een ​​toog te installeren. Met deze indeling lijkt het appartement groter, ruimer en ziet het interieur er stijlvol en modern uit.

Een scherm in een klein appartement helpt je ontspannen en ontspannen, terwijl het interieur absoluut niet overbelast is.

Dankzij bekwame bestemmingsplannen op het podium, kunt u niet alleen een uniek interieur creëren, maar ook, indien nodig, uw woonkamer omtoveren in een slaapkamer.

Een voorbeeld van een appartementsontwerp met één kamer, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer