Ideeën voor het plannen van een appartement met 3 kamers

Appartementen met drie kamers zijn voor het grootste gedeelte vrij ruim, maar dit betekent niet dat de oorspronkelijke indeling van deze appartementen niet kan worden verbeterd. U hoeft alleen maar de minimale subtiliteit van ontwerp- en ontwerpbenaderingen te kennen om grove fouten te voorkomen. In elk geval is een individuele oplossing vereist.

Soorten gebouwen

De paneelhuizen van de vroege reeks ("Chroesjtsjov") werden gekenmerkt door de ongemakkelijke opstelling van kleine kamers, dunne muren, een zeer laag plafond en een gecombineerde badkamer.

Nieuw gebouwde huizen ("nieuw paneel") zijn gebouwen die zijn gebouwd in de jaren 1970 - 1990. Leefruimte is toegenomen, evenals keuken gebieden (tot 9-10 m² M.).

Huisvesting van de verbeterde planning werd onlangs beschouwd als alles wat comfortabeler is dan de "Chroesjtsjov" -serie. De aanwezigheid van een loggia en de uitsluiting van doorgangskamers is niet langer voldoende. Verbeterd wordt alleen beschouwd als een dergelijk appartement, waarvan de parameters beter zijn dan die gespecificeerd in de SNiP. Dit is noodzakelijkerwijs een ruime kamer en gemaakt met de juiste verhoudingen. Niet ongebruikelijk - woonkamers op 20 en 30 vierkante meter. m, het gebied van de slaapkamers is 12-15 vierkante meter. m.

Naast de afmeting wordt er veel aandacht besteed aan de verlichting - het balkon is gemaakt volgens het Franse type.

Driekamerappartement met verbeterde planning kan geen keuken hebben van minder dan 15 m2, extra sanitaire voorzieningen zijn noodzakelijkerwijs georganiseerd. Ze zijn het verst verwijderd van de keuken en de eetruimtes. Badkamers in het nieuwe gebouw kunnen zowel gecombineerd als verdeeld zijn, dit heeft geen invloed op de classificatie van onroerend goed. Badkamers zijn ruim genoeg gemaakt zodat u zelfs een miniatuur sauna kunt plaatsen. Zorg voor een terras, loggia of balkon met een minimale breedte van 120 cm.

Sprekend over de planning van appartementen, is het noodzakelijk om het verschil te vermelden in hun huizen met vijf en negen verdiepingen. Gebouwen met negen verdiepingen zijn aantrekkelijk voor mensen die hoger willen blijven en vanuit het raam een ​​goed zicht hebben.

Maar de eigenaardigheid zit hier niet alleen in: dergelijke gebouwen zijn meestal comfortabeler dan gebouwen met vijf verdiepingen. Aanvankelijk waren hogere huizen uitgerust met liften en vuilstortkokers.

Baksteengebouwen kunnen op verschillende manieren worden voltooid, afhankelijk van het tijdstip van constructie en van het project.

projecten

Naast het type gebouw moet u rekening houden met het project waarvoor het is uitgevoerd. In de Chroesjtsjov-appartementen waren standaardkamers met elkaar verbonden, waarvan de grootste zich naast de berging bevond, van waaruit op zijn beurt alleen de slaapkamer in kon. Serie 1-335, evenals K-7, zijn opmerkelijk vanwege hun kleine keukenruimte, miniatuurgangen. De hoogte van de plafonds in de huizen van de 335e groep is 255 cm.

In K-7 kan deze 259 cm bereiken, balkons zijn niet aanwezig. In de reeks 1-447 voorziet het plan niet in balkons, vaak zonder hoekappartementen. Het belangrijkste bouwmateriaal is baksteen.

Van 1960 tot 1975 hadden de driekamerappartementen in bakstenen gebouwen met vijf verdiepingen meestal een totale oppervlakte van 44 vierkante meter. m, woon - 32 m2, en het aandeel van de keuken bleef 5,5 of 6 vierkante meter. De serie 1-464 betekende alleen het gebruik van gecombineerde sanitaire voorzieningen, de totale oppervlakte was 55 tot 58 vierkante meter. m, het aandeel van residentiële gebouwen goed voor van 39 tot 45 vierkante meter. m.

In de 3-kamer appartementen van moderne huizen, in tegenstelling tot het oude vijf verdiepingen, zijn sanitaire voorzieningen gescheiden. Woonkamers, keukens en badkamers zijn meer geworden.Het is zeldzaam om een ​​driekamer-appartement te vinden, waar geen balkon of loggia zou zijn. Er zijn verschillende formaten - 70-76 en 80-100 vierkante meter. m en zelfs meer.

Appartementen in negen verdiepingen tellende gebouwen uit de 80e serie, gebouwd sinds het midden van de jaren 1970, impliceerden de aanwezigheid van keukens van 7,5 m². m, met slechts een kamer is gescheiden, de andere twee - walk-through. Sinds het einde van de jaren tachtig heeft de keuken een oppervlakte van 9 vierkante meter. m, alle kamers worden autonoom van elkaar. Het verschil tussen de 83e en 90e serie ligt uitsluitend in de configuratie van het balkon - driehoekig in het eerste geval, recht of licht hellend in de tweede.

De 90A-serie, die al in de jaren 2000 verscheen, onderscheidt zich door keukens van 14 vierkante meter m, plus apparatuur onmiddellijk twee balkons.

In de oude woningvoorraad is de Tsjechische indeling van een appartement met 3 kamers vrij gebruikelijk. Het is kenmerkend voor woningen gelegen in huizen van 9 tot 12 verdiepingen hoog, gebouwd niet eerder dan 1970 en niet later dan 1990. De plafonds zijn laag, bereiken geen 250 cm, twee balkons - recht en schuin. Dergelijke gebouwen werden gebouwd van baksteen en van gewapend beton en van geëxpandeerde klei. De oppervlakte van het appartement is meestal 60-64 vierkante meter. m.

Interessante ontwerpoplossingen

Het vest, of het schema met de organisatie van ramen aan beide zijden van het huis, veel interessanter dan de klassieke versie, waarin licht slechts doordringt van één of twee punten. Om de praktische bruikbaarheid van een dergelijk huis te vergroten, moet u niet alleen moderne glaspakketten installeren, maar ook de vensterbank ombouwen tot een miniatuur ingebouwde tafel.

Het zou geen originaliteit en frisse stemming willen maken, het is logisch om altijd na te denken over het kiezen van een klassieke stijl. Het is economisch en relatief neutraal, vereist zelden het gebruik van unieke materialen en op maat gemaakte structuren.

Maar tegelijkertijd en in het klassieke ontwerp kun je interessante zetten vinden. Dus, enorme plafondrand en decoratieve balken, kolommen zien er niet slecht uit. In het "vest" kan een zeer aantrekkelijke combinatie van loft en Scandinavische stijl kijken.

Kleur en decoratie

Ontwerptechnieken helpen om relatief eenvoudig de visuele tekortkomingen van de planning van een appartement met drie kamers te elimineren. Om het probleem van onvoldoende ruimte in kleine ruimtes te corrigeren, is een stilistische oplossing in lichte tinten mogelijk.

De meest voordelige posities onder hen zijn:

  • Melkachtig wit;
  • Licht beige;
  • Onverzadigd bruin.

Om de subtiele weergave van een dergelijk ontwerp nog meer te benadrukken, zijn er enkele heldere vlekken aan verbonden; Het is heel goed om een ​​decor te gebruiken met bloem- en moestuin. Naast wandpanelen kunnen ze in meubels worden geïntroduceerd of zelfs lichtbronnen versieren. Op de lange muur van de gang ziet het er geweldig familiefoto's. Het eindresultaat - de kamer is goed doordrenkt met licht en ziet er helemaal niet saai uit.

Het is zinvol om de woonkamer in te richten met een uniforme lichte achtergrond., dan zal blijken in de rest de tonen te combineren die gewoonlijk als onverenigbaar worden beschouwd. Een goed idee is om de keuken en de woonkamer in kleur te combineren (de kleuren van de onderste keukenfronten, de wanden van de logeerkamer en boekenplanken kunnen samenvallen).

Een deel van de ontwerpers maakt opzettelijk de voeg tussen de tegels op de schorten en de bekleding van de poefs, waar de gasten zullen zitten, niet van elkaar te onderscheiden door kleur. De algemene witte kleur door de zachte groene tinten die hiermee worden gemengd, verbetert de stemming en helpt om emotioneel te ontspannen. Naast andere combinaties is het handig om bijpassende patronen op de gordijnen in verschillende kamers te gebruiken, terwijl de gordijnen zelf een andere kleur kunnen hebben en zelfs van ongelijke materialen kunnen zijn gemaakt.

Het is aan te raden de keuken met lichte verf te beschilderen of deze af te dekken met niet te donkere afwerkingspanelen. Badkamers in klassieke en moderne appartementen zijn praktisch niet ingericht, dit geeft u een hint naar de strikt utilitaire taak van dergelijke kamers.

meubilair

De selectie van interieurartikelen is ook belangrijk, omdat ze veel van de tekortkomingen van de indeling van de ruimte kunnen maskeren.

Halfronde hoekplanken worden stilistisch gecombineerd met perfect ronde lampen en traditionele gebogen openingen.

Er moet speciale aandacht worden besteed aan de decoratieve kant van de kinderkamer en de indeling: bedenk hoe u alle benodigde meubels kunt plaatsen en niet de ruimte kunt opbergen.

Probeer niet om een ​​maximum aan meubels in de slaapkamer te zetten, laat het lichter en lichter zijn, je kunt zelfs de muren naast de bedden benadrukken met lichte tinten behang. Ingebouwde kasten zijn optimaal voor de gang, omdat ze u in staat stellen onnodige voorwerpen te verbergen voor nieuwsgierige blikken, om ruimte vrij te maken.

De beste interieuropties

Moderne driekamerappartementen kunnen worden gecombineerd met de meest gedurfde accessoires, waardoor de gebruikelijke patronen op een radicale manier worden doorbroken.De spiegel, als samengesteld uit vierkanten, vormt de illusie van een deur die niemand laat weten waar; het plafond van de woonkamer kan niet alleen worden verhoogd, maar ook gedeeltelijk worden verlaagd, om verborgen verlichtingsinrichtingen te installeren en de gordijnroeden te maskeren waaraan de gordijnen zijn opgehangen. Het oorspronkelijke idee is een fundamentele afwijzing van de hoofdlamp, een voorkeur voor verborgen verlichtingsapparatuur in elk deel van de kamer. Als je je toewijding aan de exotische Japanse stijl wilt benadrukken, zet je bamboestokjes achter een lage bank. En dit zijn slechts enkele voorbeelden van hoe u op de eenvoudigste manier originele ontwerpen kunt maken.

Het aanbrengen van spiegels boven de kaptafels draagt ​​bij aan de situatie in typische kamers met visuele integriteit. Recht tegenover u kunt u de tv en de werkruimte plaatsen, die visueel met elkaar zijn verbonden door wandplanken. Maar ruimte kan zowel gecombineerd als verdeeld worden. In de hoek kunnen driekamerappartementen voor dit doel nuttige scheidingswanden zijn, geplaatst tussen de raamopeningen. Dat zal worden vrijgegeven in plaats van de gebruikelijke drie vier kamers met minimale inspanning. Het is ook eenvoudig om een ​​dergelijke wijziging te registreren.

Als er niet voldoende ruimte is, is het de moeite waard om de deuropeningen uit te breiden en er rolschaatsconstructies in te plaatsen. Deze techniek, die belangrijk is, zal de ventilatie van afgelegen kamers verbeteren.

In de variant met de indeling van een slaapkamer, een woonkamer en een kinderkamer, is het raadzaam om de keuken en de eetkamer samen te voegen tot één object en de algehele stijl in een beige kleur te behouden. Wanneer de keuken en de gastruimte niet groot genoeg zijn, is het beter om de grenzen ertussen al te wissen, terwijl tegelijkertijd de persoonlijke ruimte wordt uitgebreid. De andere twee kamers moeten worden omgezet in een kantoor en een kinderdagverblijf.

Vaak worden in driekamerappartementen scheidingswanden die de woonkamers en gangen scheiden, verwijderd. Het combineren van de badkamer en het toilet met het stampen van een deur zal helpen om de ruimte van de kamer te vergroten.

Als u bezig bent met het opnieuw plannen of repareren van een appartement met drie kamers, vergeet dan niet dat dit in de eerste plaats functioneel moet zijn.

Ideeën voor het plannen van een appartement met 3 kamers - de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer