Hoe de kamer versieren voor het nieuwe jaar?

 Hoe de kamer versieren voor het nieuwe jaar?

Oud en Nieuw is een van de meest magische en sfeervolle vakanties. De voorbereiding ervan begint lang vóór de avond van 31 december. Je kunt het oude jaar doorbrengen en de nieuwe thuis, op straat of in een restaurant ontmoeten. Maar het gezelligste is de viering in een gezellige, huiselijke sfeer. Ongeacht het aantal gasten, of het nu een smalle thuiscirkel is of een grote groep vrienden, de feestelijke aankleding van het huis speelt een zeer belangrijke rol.

Waar te beginnen?

Hoe de kamer versieren voor het nieuwe jaar? De opties voor feestelijke decoratie van de kamer zijn ongelooflijk veel. Tot op heden is er een enorme selectie van kant-en-klare ornamenten op het thema van het nieuwe jaar.Je kunt ze in bijna elke winkel kopen, vooral aan de vooravond van deze vakantie. Het maken van kerstversieringen met je eigen handen is echter veel interessanter en opwindender. Aan deze prettige actie kun je kinderen aantrekken die blij zijn met zo'n tijdverdrijf.

Waar zou je moeten beginnen? Allereerst is het noodzakelijk om te bepalen hoeveel kamers zullen worden ingericht. Versier de ruimte waarin het plechtige evenement zal plaatsvinden. De sfeer in de gang is belangrijk, vooral als gasten op deze dag worden verwacht. Als ze de drempel van het huis oversteken, duiken ze meteen in de sfeer van het nieuwe jaar. Als u zich bezig houdt met decoratie, moet u rekening houden met de grootte van de kamers. De decoratie van grote kamers zal verschillen van de inrichting van compacte kamers.

Het is noodzakelijk om te beslissen hoe de kamers zullen worden ingericht voor het nieuwe jaar. U kunt doen met de aankoop van het decor of maak het zelf. Een goede optie zou zijn om de eindproducten te combineren met handgemaakte sieraden. In elk geval heeft u een lijst nodig met wat u moet kopen. Om een ​​lijst met benodigde materialen te maken, moet je precies weten wat sieraden zullen worden gemaakt.Materialen voor decoratie kunnen bestaan ​​uit stof, linten, touw, pluis, schuim en vele andere opties.

Om het gemakkelijker te maken om de specifieke decoraties te bepalen, moet u enkele ervan overwegen en degene kiezen die u het leukst vindt.

New Year's windows

Versiervensters zijn van groot belang voor het creëren van een feestelijke sfeer. Tekeningen of decoratieve elementen op de ramen zullen de voorbijgangers op straat betoveren en een speciale stemming geven. De beroemdste en meest populaire manier om ramen te versieren, is door er sneeuwvlokjes op te plaatsen. Gebruik voor dit doel meestal witte servetten of heel dun papier. De sneeuwvlok moet worden uitgesneden op een stencil of volgens zijn eigen ontwerp. Niet altijd mooie sneeuwvlokken worden de eerste keer verkregen, dus wees niet boos. Het is noodzakelijk om door te gaan met het maken van deze papieren decoraties en al snel zal het gewenste resultaat worden bereikt.

U kunt papieren sneeuwvlokken met water lijmen, de decoratie gelijkmatig bevochtigen en voorzichtig op het glas leggen. U kunt ook PVA-lijm gebruiken. Bij het gebruik van lijm is het belangrijk dat het glas niet wordt beschadigd en goed van het oppervlak wordt afgewassen.

Ramen verfraaien met papieren servetten is de eenvoudigste en meest gebruikte ontwerpmethode., maar vandaag is niet de enige! Tegenwoordig is het niet moeilijk om een ​​speciaal papier met een kerstthema te vinden dat gemakkelijk op een plat oppervlak kan worden geplakt. Het werken met dergelijk papier is eenvoudig en het proces van het versieren van vensters is aanzienlijk vereenvoudigd. Bovendien lost het zelfklevende papier in de regel zacht af, waardoor er geen residu achterblijft op het glas.

Echte kerstpatronen kunnen op de ramen worden geverfd met behulp van de eenvoudigste tandpasta. Het grote voordeel van deze methode is dat de pasta heel gemakkelijk van het vensteroppervlak wordt afgewassen. Je kunt het tekenen met een penseel of een vinger. Variaties van ornamenten zijn divers, het hangt allemaal af van de artistieke capaciteiten van een persoon. Uitgaande van eenvoudige patronen op glas, eindigend met tekeningen met een plot (natuurlijk Nieuwjaar), zal deze decoratie een beroep doen op alle bewoners van het huis, gasten en voorbijgangers die het vanaf de straat zien.

Als je geen sneeuwvlokken wilt plakken of op het glas wilt tekenen, kun je de ramen anders versieren. De beste assistent in dit bedrijf zal een slinger zijn.Je moet het zorgvuldig op de ramen bevestigen en de feestelijke sfeer zal klaar zijn. Een mand met snoepjes en mandarijnen, geplaatst op de vensterbank, zal ook een prachtige decoratie zijn. Het is het beste om het mandje sparren takje of lint aan te vullen, vastgebonden met een strik. Kaarsen die op het raam staan, zien er goed uit, terwijl u de regels voor brandveiligheid moet naleven en ze weg moeten houden van gordijnen en brandbare voorwerpen.

Lichtontwerp

Feestelijke verlichting creëert een magische sfeer, dus u moet speciale aandacht aan dit aspect besteden. Een kamer decoreren met lichtgevende guirlandes is een vertrouwde manier van nieuwjaarsdecor. Desalniettemin verliest hij terecht zijn populariteit niet tot op de dag van vandaag. De slinger kan direct op de kerstboom worden geplaatst (als er een is), op de ramen, muren, versier de deuropening ermee en hang ook op handige plaatsen.

Om het feestelijke knipperen van de lichten lang te laten duren, moet men letten op de kwaliteit van de slinger. Het wordt aanbevolen om sieraden van hoge kwaliteit te kopen, in dit geval gaat het vele jaren mee en zal niet teleurstellen met niet-brandende lichten. Bewaar de slinger moet goed zijn.Vrijwel elke persoon had minstens één keer in zijn leven zo'n moeilijke taak als het ontwarren van de slinger, die niet heel zorgvuldig werd bewaard.

Garland is niet de enige optie voor het hedendaagse lichtontwerp thuis. Een speciale plaats behoort toe aan de kaarsen. Anders in kleur, maat, vorm van de kaars zal een prachtige nieuwjaarsdecoratie van de kamer zijn. U kunt het eindproduct in de winkel kopen of met uw eigen handen een decoratieve kaars maken. Kaars decoratie decor kan heel divers zijn. Satijnen linten, kant, stukken mooie stof, vlecht zijn geschikt voor het versieren van feestelijke kaarsen. Allerlei composities met dennentakken, kegels, gedroogde bloemen en lijsterapen zullen er elegant en origineel uitzien. Kaneelstokjes en gedroogde sinaasappelen vormen ook een perfecte aanvulling op het ontwerp van de kaars.

Kroonluchters, lampen, lampen, dat is alles wat bij verlichtingsarmaturen hoort, versieren de decoratie van het nieuwe jaar. Hiervoor zijn kleine kerstboomspeelgoedjes of gewoon thematische figuren netjes opgehangen aan een transparante vislijn of een onopvallende draad.Het materiaal voor de thematische figuren kan van alles zijn: stof, vilt, papier, klei. Het maken van dergelijk speelgoed met hun eigen handen vereist niet veel inspanning en kosten. Het is alleen nodig om te bepalen welke cijfers worden gemaakt en de benodigde materialen te kopen.

U kunt naar eigen goeddunken bezwijken voor intuïtie en steekspeelgoed, of het exacte patroon van een bepaald product vinden en het maken. Daarnaast is het de moeite waard om een ​​bezoek te brengen aan de gespecialiseerde winkels, die een grote selectie aan kits hebben om allerlei soorten decoraties te maken. De kit bevat meestal patronen en alle benodigde materialen.

Feestelijke kransen en composities

Een gemeenschappelijk kenmerk van de inrichting van het nieuwe jaar is feestelijke kransen. Ze worden meestal op de deur opgehangen, maar ze zien er geweldig uit, zelfs boven de open haard of gewoon aan de muur. Kerstambachten van verschillende materialen kunnen perfect worden gecombineerd met een themakrans. Als de kamer een decoratieve open haard heeft, moet deze zeker worden versierd met kerstambachten. Kaarsen, vuren takken, mandarijnen en andere attributen van de viering zullen een ongelooflijke comfort en feestelijke sfeer creëren.

Kerstsokken en wanten opknoping boven de open haard zijn erg populair. Hoewel deze traditie uit het westen kwam, heeft het zich al stevig weten te vestigen in ons land. Het is gebruikelijk om souvenirs en kleine geschenken in dergelijke sokken en wanten te verbergen, evenals notities, wensen en felicitaties voor het komende jaar. Net als de meeste kerstversieringen, kan een krans worden gekocht in de winkel of doe het zelf. Om zelf een nieuwjaarskroon te maken, moet je de volgende stappen uitvoeren.

 • Neem de basis voor de krans, de beste optie is schuim. Dit lichtgewicht materiaal is erg handig in gebruik, je kunt netjes takken en alle andere details van het decor bevestigen.
 • Vuren takken moeten worden bevestigd aan de basis. Ze kunnen zowel kunstmatig als echt zijn. Hoewel kunstmatige fir paws niet diezelfde New Year's smaak geven, maar ze zullen er uitzien als echte.
 • Extra elementen van decoratie in de vorm van kleine heldere kerst speelgoed, klatergoud, kegels hechten aan dennen of pijnboomtakken. Dergelijke composities worden vaak versierd met strikken, bestrooid met pailletten.
 • De takken aan het schuim gehecht met draden.Lichtere en kleinere delen kunnen op lijm of dubbelzijdig plakband worden aangebracht.

Als u een nieuwjaarskrans maakt, kunt u elke versiering gebruiken. Als fantasie rust nodig heeft, kan een meer specifiek idee om een ​​ruimte voor het nieuwe jaar in te richten, worden weergegeven in geïllustreerde artikelen of tijdschriften.

Hoe een kerstboom te versieren?

De hoofdgast van de nieuwjaarsvakantie is de kerstboom. Het kan een echte of kunstmatige spar zijn, groot of klein, pluizig en niet erg weelderig. In elk geval is de boom een ​​belangrijk kenmerk van de vakantie, dus het is noodzakelijk om deze te versieren. Je kunt het op een klassieke manier regelen en kerstspeelgoed en regen aan een boom hangen. Ondanks het feit dat het traditionele ontwerp zijn fans heeft, is het op dit moment enigszins zijn vroegere populariteit verloren. Kerstbomen versieren wordt nu creatiever, ongewoonder, met behulp van de meest niet-standaard ideeën.

Een interessante oplossing voor het versieren van een kerstboom zijn de kleine foto's van alle gasten die aanwezig zullen zijn op het gala-evenement. U kunt de foto's ophangen met behulp van kleine pinnen of u kunt hiervoor draden of strikken gebruiken.Snoep en andere zoetigheden zullen een prachtige decoratie zijn van de nieuwjaarsboom. Vooral goed als snoep zelfgemaakte is. Peperkoek, versierd met glazuur met verschillende ornamenten, kan worden opgehangen aan een nieuwjaarsboom of op een feestelijke tafel. Van deze inrichting zal iedereen blij zijn.

Speelgoed voor de kerstboom kan met de hand worden gemaakt. Om dit te doen, hebt u ballen van de gewenste vorm en alles wat u nodig heeft voor het ontwerp. Het is de moeite waard om meerkleurig garen, kralen, linten en lovertjes te kopen. Met behulp van lijm kun je glitter of kralen aan de bal toevoegen, terwijl het decor monofoon of in verschillende kleuren kan zijn. Als er niet genoeg ruimte in de kamer is, kun je een kleine sparrenboom kopen, deze versieren met mandarijnen en snoep, en ikebana gemaakt van spartakken met nieuwjaars klatergoud zal de feesttafel versieren.

Slingers voor het versieren van de kerstboom kunnen ook met de hand worden gemaakt.

Voor de inrichting kunt u het volgende doen:

 • verschillende kralen geregen aan een vislijn;
 • tape;
 • beeldjes;
 • lantaarns;
 • parelgaren;
 • "Rain".

Cijfers van de kerstman en de sneeuwmaagd of andere oudejaars karakters, geplaatst onder de kerstboom, voegen een speciale sprookjesachtige sfeer toe.

Afhankelijk van de kamer

Oud en Nieuw decor kan variëren, afhankelijk van de geselecteerde kamer. Het belangrijkste criterium bij het kiezen van een ontwerp voor een kinderkamer is de veiligheid van kinderen in de kamer, dus het wordt niet aanbevolen om glazen voorwerpen te gebruiken of kaarsen te plaatsen. Slingers, die werken aan elektriciteit, moeten buiten het bereik van het kind worden geplaatst, en nog beter - vervangen door papieren tegenhangers of gemaakt van veilig materiaal.

Een kinderkamer voorbereiden op het nieuwe jaar is een echte gebeurtenis voor het kind. De gezamenlijke productie van sneeuwvlokken, slingers en ambachten geeft de jongen een feestje. Een geweldige keuze zou speelgoed zijn dat het symbool van het komende jaar personifieert. Dergelijke schattige pluchen dieren worden traditioneel verkocht in veel winkels van de stad aan de vooravond van het nieuwe jaar.

De slaapkamer van volwassenen kan op meer verschillende manieren worden ingericht en wordt gebruikt als decor voor kaarsen en guirlandes. Er is geen twijfel dat de feestelijke en romantische sfeer zal worden verstrekt. Ook in de slaapkamer kun je oudejaarsambachten van dennentakken plaatsen. Een mand met mandarijnen en zoetigheden, feestelijke onderwerpen en raamdecoratie - dit alles is geschikt voor het inrichten van een slaapkamer.

Stijl en kleuren

De keuze van stijl en kleur in het ontwerp van de nieuwjaarskamers hangt volledig af van de voorkeuren van de eigenaren van het huis. Er zijn geen regels en beperkingen in deze kwestie. Houd er echter rekening mee dat het kleurenschema van het decor moet worden gecombineerd met het algemene kleurenschema van het interieur. Het is niet nodig om de kamer in donkere kleuren in te delen, het is niet aan te raden om de kamer in zeer kleurrijke en heldere kleuren in te richten. Een universele optie is het decor in blauwe tinten. Extra tinten kunnen roze, lila, maar ook goud en zilver zijn.

Afbeeldingen op de glazen, blauwe en witte sneeuwvlokken en sneeuwbanken op een transparant oppervlak worden geassocieerd met sneeuw, ijs en de sfeer van het nieuwe jaar. Goed in het interieur zal worden gecombineerd en verschillende tinten van dezelfde kleur.

Prachtige voorbeelden

Met behulp van een verscheidenheid aan kant-en-klare ideeën en het aansluiten van uw eigen verbeelding, kunt u de ruimte voor het nieuwe jaar versieren met stijl en elegantie. De decoratieve open haard met oud en nieuw erop zal er gezellig uitzien. Er kan echter een prachtige kerstdecoratie worden gemaakt in het geval dat er geen open haard is.

Het kan interessant zijn om de stoelen voor elke deelnemer aan het feest te regelen. Een eenvoudige "regen" of thematische bekleding van de stoel zal een echt feestelijke sfeer creëren. Om kinderen 's ochtends van 1 januari van verrukking te voorzien, kun je' sporen 'van de kerstman (of de kerstman) maken. Om dit te doen, moet je een beetje meel op de grond wekken en daarna een voetafdruk achterlaten.

Het is ook belangrijk en mooie decoratie van geschenken. Een uitstekende keuze zou zijn om elk geschenk in een doos te verpakken, die vervolgens in geschenkpapier wordt gewikkeld en met een lint wordt gebonden. Het mooie serveren van gerechten zal ook een feestelijk tintje geven aan gasten en gastheren. De meeste salades of bezuinigingen kunnen worden gemaakt in de vorm van een kerstboom. Mandarijn kan ogen en glimlachen maken, hiervoor heb je alleen erwtenanjers nodig.

Om zelfgemaakte guirlandes te maken, kunt u langskomen met zeer niet-standaard items. Zelfs de meest voorkomende gekleurde pasta die op een draad is geregen, kan als een originele decoratie dienen.

   Ideeën voor de nieuwjaarsdecoratie van de kamer zijn gevarieerd. Sommige kunnen in thematische artikelen worden geplukt of zelfstandig opkomen, zonder de fantasie en experimenten te beperken. En het allerbelangrijkste: de inrichting van de ruimte voor het nieuwe jaar is helemaal geen gedoe, maar een aangenaam tijdverdrijf!

   Hoe je de ruimte versiert voor het nieuwe jaar, zie de volgende video.

   Comments
    auteur
   Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

   Inkomhal

   Woonkamer

   slaapkamer