Ideeën voor het plannen van een landhuis van de grootte van 10 bij 10 m

De droom van elke persoon is om een ​​gezellig en mooi huis te hebben in het land. Dit type behuizing zal niet alleen ten volle genieten van het comfort, maar ook een originele plaats worden voor wonen en recreëren. Onlangs zijn gebouwen met één verdieping met een oppervlakte van 10x10 meter erg populair geweest. Hun projecten zijn zo ontworpen dat het "familie-nest" gemakkelijk meerdere economische zones en 3-4 kamers herbergt. Daarom is er een privéruimte voor alle gezinsleden en ruime woonkamers zullen dienen als een uitstekende plek om gasten te ontmoeten.

Speciale functies

Landhuizen van 10 bij 10 meter zijn middelgroot en ideaal voor kleine gezinnen. Bij de planning van hun constructie is het belangrijk om te kijken naar de locatie van het gebouw op het perceel, het aantal inzittenden, het type watervoorziening, het type verwarmingssysteem en de mogelijkheid van uitbreiding van de veranda en de garage.Een dergelijke behuizing is een goede keuze voor liefhebbers van grote kamers, zoals de parameters van de privéstructuur maken het mogelijk om ruime kamers met rechthoekige vormen te ontwerpen.

De interne lay-out van een 10 bij 10 vierkante huis is gemaakt volgens de persoonlijke voorkeuren van de eigenaren, maar bij het ontwerpen ervan is het belangrijk om rekening te houden met het functionele doel van de kamers die het meest geschikt zijn voor landelijke huisvesting.

In de regel zou het huis uit zulke kamers moeten bestaan:

 • Woonkamer. Ze moet veel ruimte innemen, want ze fungeert als de belangrijkste kamer voor het verzamelen van een gezin.
 • De slaapkamer. Het aantal kamers hangt af van het aantal mensen dat in het huis woont. Voor jonge gezinnen die van plan zijn om "uit te breiden", zou de beste optie twee slaapkamers zijn.
 • Kitchen. Als de ruimte van de kamer dit toestaat, is het mogelijk om vanuit deze kamer tegelijkertijd een eetkamer te maken, die het kook- en eetgedeelte in het interieur scheidt.
 • Badkamer en toilet.
 • Garderobe. Onder het onderscheidt zich een aparte kamer of zet een grote kledingkast.
 • Berging. Het zal toelaten om niet alleen producten, maar ook verschillende dingen op te slaan, naast dit "huiswerk" kan worden verborgen in de bijgebouwen naast de werf.
 • Het terras.Dient als een uitstekende plek voor thee drinken en potplanten groeien.
 • Boiler room. Het wordt alleen geïnstalleerd als het gebouw is voorzien van stoomverwarming en een kachel.

Bovendien De functionaliteit van dit huis kan worden uitgebreid. De woonruimte zal bijvoorbeeld toenemen als de badkamer en badkamer worden samengevoegd of als meerdere kamers naast elkaar worden gescheiden.

Voors en tegens

Het landhuis van 10x10 meter met één verdieping, hoewel het meer ruimte opneemt op het perceel dan een gebouw met twee verdiepingen met dezelfde oppervlakte, maar het biedt uitstekende leefomstandigheden voor gezinnen met kinderen en oudere familieleden. De lay-out is comfortabel en veilig. De belangrijkste voordelen van dergelijke huisvesting zijn onder andere:

 • De aanwezigheid van ruime kamers. Het huis biedt plaats aan 4-5 personen.
 • Gebrek aan trappen. Helpt blessures voorkomen.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Mogelijkheid om een ​​algemeen ontwerp te ontwerpen. Alle kamers kunnen in dezelfde stijl worden gemaakt.
 • Warmte en energie besparen. Kamers worden sneller opgewarmd en houden de warmte lang vast.
 • Goede lay-out. De vierkante vorm biedt grote kansen bij het creëren van het interieur.We mogen niet vergeten dat de totale woonoppervlakte van het huis enigszins zal verschillen, ongeveer 20 vierkante meter. m zal onder zich scheidingen en muren nemen.
 • Duurzame basis. Het vereist geen extra verwarming en versterking, omdat het slechts voor één verdieping is bedoeld.

Huizen van dit type hebben, ondanks de positieve eigenschappen, nadelen, namelijk:

 • De complexiteit van het ontwerp. In een huis van één verdieping met een groot gebied moet je de plaatsing van kamers, met name voor kinderen, kamers en slaapkamers, op een vlotte manier organiseren. Het is noodzakelijk om te proberen het aantal doorgangskamers te verminderen, omdat het comfort ervan afhangt.
 • Dakinstallatiekosten. Het dak zal groot zijn, dus je hebt veel bouwmateriaal nodig.

Soorten projecten

Een huis met een oppervlakte van 10x10 meter kan een geweldige plek zijn om te wonen als het goed is om een ​​modern ontwerp te plannen en te ontwerpen. Tot op heden zijn er veel projecten waarbij een eenvoudig gebouw verandert in een 'chique kasteel'. Een huis met een woonkamer en drie slaapkamers wordt bijvoorbeeld als een goede optie beschouwd. De woonkamer kan in dit geval een walk-through zijn, als er geen twee slaapkamers nodig zijn, is het goed mogelijk om deze kamers om te bouwen tot een kinderkamer en een hal.Bij het toewijzen van de ruimte is er altijd een vrije ruimte die wordt gebruikt voor de keuken, de badkamer en de stookruimte. Indien gewenst kunnen woonkamers onder de gast en studie worden genomen.

Als er een dubbele ketel in het huis is geïnstalleerd, is er geen stookruimte nodig, een uitstekende vervanging want het wordt een kledingkast, een droger of een voorraadkast.

Oorspronkelijk lijkt het op een huis uitgerust met een keuken-studio. Een dergelijke planning wordt in de regel gekozen door kleine gezinnen die niet over veel woonkamers hoeven te beschikken. Als gasten plotseling afdalen, kunnen ze comfortabel overnachten in de ruime woonkamer. Een gang in een dergelijke structuur kan soepel de hal binnengaan, aan het einde waarvan de ruimte vaak wordt toegewezen aan zakelijke behoeften. Om ruimte te besparen in het huis, zijn de badkamer en de badkamer gecombineerd en in zones verdeeld als de woonkamer. Het blijkt dus een comfortabele behuizing te zijn, waarvan het belangrijkste voordeel wordt overwogen gebrek aan begaanbare kamers.

Een populair landhuis met een woonkamer en twee slaapkamers. De indeling van de kamers is zo gepland dat alle kamers ruim en goed verlicht zijn. De enige uitzondering is de pantry, keuken en badkamer, maar hier kan het gebrek aan licht worden vervangen door heldere lampen.De ingang vanaf de straat kan direct in de hal worden gemaakt of een extra deur met een gipsplaatpartitie kan worden geïnstalleerd.

De oppervlakte van 100 m2 maakt het niet alleen mogelijk om het woongedeelte eenvoudig te verdelen, maar opent ook de mogelijkheid om het huis bovendien uit te rusten met huishoudelijke uitbreidingen, structuren met een zolder en een garage. Dankzij de vrije ruimte kun je hier ook een open terras plaatsen. Praktisch en comfortabel is het huis met drie slaapkamers, woonkamer en keuken, die ook dienst doet als eetkamer. Het toilet in deze lay-out ziet er goed uit naast de ingang van de behuizing.

Om de woonkamer licht te maken, moet je een schuifdeur en vier ramen installeren.

Alle bovengenoemde soorten projecten hebben daarom een ​​adviserend karakter individuele aanpassingen mogelijk thuis. Verplaats bijvoorbeeld de wanden en breid de ruimte uit, verwijder de scheidingswanden, verbind verschillende kamers tot één of verdeel ze in functionele gebieden.

Interieur opties

Interne kijk op huisvesting is een weerspiegeling van de levensstijl en de aard van de eigenaren. Daarom moet design veel aandacht krijgen.Om een ​​modern huis met warmte en harmonie te vullen, is het de moeite waard om natuurlijke materialen zoals textiel, hout en steen in het interieur te gebruiken. Tot op heden adviseren ontwerpers om landhuizen te versieren in etnische en klassieke stijl. Energieke eigenaars zijn goed geschikt modern.

Originele behuizing ziet er buiten de stad eruit, wat lijkt op de kindertijd en het comfort van 'oma'. In het decor moeten er in de regel veel ligstoelen, stoelen, gesmede items en meubels van natuurlijk hout zijn. Om de kamers een beetje een rustieke uitstraling te geven, moet u geborduurde producten (kussens, handdoeken), wandpanelen, geweven gangen, schilderijen en diverse beschilderde keramiek in hun ontwerpen plaatsen. Tafels kunnen worden versierd met vazen ​​met verse bloemen. Wat het kleurengamma betreft, zijn natuurlijke tinten geschikt voor countrymuziek.

Klassieke stijl wordt beschouwd als een van de hoofdrichtingen in ontwerp. Het wordt meestal gekozen voor grote huizen. Voor het ontwerp van dergelijke woningen gekocht donker meubilair op gebogen poten, kolommen. Grote banken en stucwerk zullen van het land een echt paleis maken.Voor de decoratie van muren, plafond en vloeren moet je rijke kleuren kiezen. Sierpleister, houten plafond en keramische tegels met natuursteen zien er in dergelijke kamers mooi uit.

Vergeet niet over zulke belangrijke kenmerken als een grote klok, open haard en schilderen in dure vergulde frames. Om de keuken in dit geval af te maken, kunt u een mozaïek of tegel van natuursteen gebruiken.

Huis 10x10 m2 kan fantastisch en elegant worden gemaakt. Hiervoor wordt aanbevolen om antiek meubilair te kiezen, vergulding aan de decoratie toe te voegen en kristallen kroonluchters op te hangen. Om de kamers er rijkelijk uit te laten zien, wordt de vloer het best gebruikt van duur hout. De lay-out van de kamers moet worden met hoge plafonds en grote ramen, de muren in dit geval zijn versierd met houten panelen. Wat het meubilair betreft, het zal een grote rol spelen in een dergelijk interieur, dus leren banken en fauteuils moeten op het terrein worden geplaatst.

Voor liefhebbers van alles wat modern en nieuw is, is het aan te raden om een ​​landhuis uit te rusten met wandpanelen, vinylbehang en linoleum. Synthetische materialen in het decor laten toe om winstgevende rechte lijnen van de ruimte te benadrukken en de kamers ruim te maken. Jaloezieën kunnen aan de ramen worden opgehangen.Bij de decoratie van de muren en het plafond mogen geen patronen en stucwerk worden gebruikt, alles moet er eenvoudig en origineel uitzien. Als decoratie van het plafond kunnen sierlijsten en kroonlijsten worden gebruikt. Om de behuizing te vullen met hints van moderniteit, zijn spanningsstructuren geïnstalleerd in de kamers.

Het kleurenschema in zo'n huis kan anders zijn: van zwart, wit naar groen, blauw. Het decor moet proberen veel keramische en metalen producten te gebruiken. Gordijnen gemaakt van lichte stoffen zijn zeer geschikt voor het decoreren van ramen. Wat de vloeren betreft, ze kunnen als een onafhankelijk element in het ontwerp zijn en bedekt met tapijten.

De overgang tussen de kamers is het beste om bogen te plaatsen, ze zien er veel comfortabeler uit. In sommige kamers van het huis, zonodig, kan zonering worden uitgevoerd en verdeeld in twee functionele gebieden. Bijvoorbeeld eetkamer en keuken of kantoor en woonkamer.

Om overgangen tussen zones glad te strijken, wordt aanbevolen om verschillende inzetstukken in de wanddecoratie te gebruiken.

In de volgende video ziet u een interessant project van een huis met één verdieping van 10 bij 10 vierkante meter. m.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer