Ontwerpvoorbeelden van grote ruimtes

Het creëren van een gezellig interieur in een grote kamer vereist een zorgvuldige voorbereiding. Het lijkt erop dat zo'n kamer heel gemakkelijk is te decoreren en mooi in te richten, maar het creëren van comfort en harmonie is niet zo eenvoudig.

Voorbereiding voor het afwerken van werken

Om het interieur doordacht, georganiseerd en vooral mooi en gezellig te maken, is het de moeite waard om te beginnen met het maken van een project voor het toekomstige ontwerp van de ruimte. Hiertoe kunt u een tekening tekenen met de toekomstige indeling van meubels, een lay-out maken waarin naast de objectieve situatie, kleurenideeën worden weergegeven en een speciaal computerprogramma u in staat stelt om uw ontwerp in 3D-modus te bekijken.

Overweeg van tevoren of er partities in de ruimte zijn die worden gebruikt voor het in zones onderverdelen van de ruimte.

Ze moeten vóór het begin van de afwerking worden gebouwd.Het materiaal kan een baksteen of gipsplaat zijn. Heel vaak wordt een grote kamer, die de rol van een woonkamer heeft, gecombineerd met een keuken en een eethoek. Het proces van het slopen van de muur is ook een van de eerste.

functioneel

De functie van de kamer is afhankelijk van of deze kamer de enige is of tot uw beschikking heeft over een groot appartement.

Als er maar één kamer is, dan is het noodzakelijk om op de meest vakkundige manier uit te vinden wat de meest noodzakelijke dingen zijn die je nodig hebt, want in feite is deze ruimte bedoeld voor zowel rust als slaap, en voor het ontvangen van gasten en mogelijk voor werk.

Denk er ook over na hoe je een kamer in zones onderverdeelt.

Deze techniek elimineert het gevoel van chaos, organiseert het leven. Een van de meest voorkomende manieren om de ruimte te verdelen is om partities te installeren, bijvoorbeeld tussen het slaapgedeelte en de woonkamer, of om een ​​podium te bouwen. Een minder drastische methode is om een ​​vouwscherm te verkrijgen. Dit element ziet er mooi en elegant uit, terwijl het de nodige seks en plooien creëert als de behoefte zich voordoet. Meer fundamentele schuifschotten isoleren de ene zone volledig van de andere, zijn gemaakt op basis van compartimentdeuren, zijn zeer compact en wegen de ruimte niet af.

Het combineren van een keuken en een grote kamer, meestal een woonkamer, is een geschikte oplossing voor zowel een eenkamer- als een meerkamerappartement. Dit heeft zijn voordelen, maar ook een gebrek aan nadelen.

De voordelen zijn onder meer:

  • Door de toename van de zichtbare ruimte kunt u een licht, luchtig interieur creëren;
  • Als de keuken klein is, maakt de sloop van de muur het mogelijk om het eetgedeelte te verplaatsen, de werking te vergroten;
  • Door een lossere lay-out kunt u een interessant en uniek ontwerp maken, niet in een smal frame.

nadelen:

  • De geuren uit de keuken verspreiden zich naar de woonkamer en textielelementen (meubels, tapijt, gordijnen) absorberen ze heel gemakkelijk en snel;
  • In het studio-appartement verdwijnt de geluidsisolatie volledig, zodat de rust en slaap van een familielid en bijvoorbeeld het kookproces voor anderen in één keer onmogelijk wordt. Als er echter meerdere woonkamers zijn, verdwijnt dit probleem;
  • In het paneelhuis is de sloop van de muren onmogelijk, omdat elk een drager is.

Een grote woonkamer in een landhuis of een appartement met meerdere kamers kan in elke moderne of klassieke stijl worden gemaakt, waarbij grote en algehele meubels en decoratieve elementen worden gebruikt.In een dergelijke ruimte kunt u een rustplaats creëren op de tv met banken en soezen, een kleine maar gezellige zone bij de open haard en ook een plek voor een eetgroep vinden voor het ontvangen van gasten, als het plan geen aparte ruimte voor de eetkamer biedt.

Om gezelligheid te creëren in de grote slaapkamer, is het nodig om het te vullen met textielelementen en een prachtige slaapkamer. Het meubelensemble bestaat uit een groot hemelbed, nachtkastjes, een grote schommel of een ingebouwde kast, een kaptafel met een poef, een nachtkastje of een prachtige kast voor het opbergen van beddengoed, gordijnen en een tapijt om een ​​warme en gezellige sfeer te creëren.

vorm

Grote kamers hebben vaak een rechthoekige of vierkante vorm. Dit is de meest succesvolle afmeting van de kamer om elk interieur te maken. Zulke kamers zijn comfortabel ingericht met meubels, wanden, plafonds en vloeren zijn niet moeilijk. Grote kamers kunnen echter ofwel te smal zijn of nissen, projecties en andere niet-standaardoplossingen in de lay-out hebben.

Smal rechthoekig

Om een ​​dergelijke ruimte visueel naar een vierkante vorm te brengen, moet men op bekwame wijze behang of muurschilderingen plakken: twee brede muren moeten in een lichte kleur worden gemaakt, twee smalle muren - in een donkere.Ook de installatie van spiegelelementen op een van de brede wanden helpt de ruimte visueel te bewerken.

trapezium

Met behulp van een bekwaam ontwerp van het plafond met verschillende niveaus, kunt u de vorm van de kamer volledig veranderen. In scherpe hoeken, waarin het moeilijk is om meubels te plaatsen, zet je potten met decoratieve bloemen en bomen binnenshuis. Ze verzachten de scherpte, trekken de aandacht af van de ongemakkelijke vorm. Een goede verlijming van de wanden brengt ook de trapezium op één lijn en brengt hem dichter bij het vierkant: lijm de brede zijde met behang met verticale strepen en drie smallere wanden met horizontale. Spiegels of glanzende oppervlakken op beide of op een van de smalle zijwanden "breken" ook de trapezium.

L-vormige

In feite is een dergelijke ruimte heel gemakkelijk onderworpen aan zonering, deze vorm is gemakkelijk te verslaan, om elke hoek van de kamer comfortabel en functioneel te maken. In een eenkamer- of studio-appartement kan een breed, maar kort deel een slaapgedeelte of een kinderhoek zijn, de rest is geschikt voor een woonkamer. In een appartement of huis met meerdere kamers, kunt u de ruimte dus verdelen in een eetkamer en een zithoek met een bank en een televisie.L-vormige slaapkamer zal helpen om een ​​aparte ruimte te creëren voor een ruime kleedkamer.

Met een halfronde muur

De complexiteit van deze vorm ligt in het feit dat alle standaard meubelmodellen zijn ontworpen om te worden geplaatst langs rechte, rechte wanden. Banken, kasten, tafels langs een halfronde muur zien er vreemd en onnatuurlijk uit. Maar de eetgroep, die er geweldig uitziet op het moment dat hij naar het midden van de kamer gaat, opgevulde krukken en fauteuils, die er ook uitstekend in dynamiek uitzien, kunnen harmonieus naast elkaar bestaan ​​met een halfronde muur.

communiceren

Het ontwerp van een grote inkomhal wordt gecompliceerd door de aanwezigheid van een groot aantal deuren en deuren in principe. Swingsystemen stelen en verzadigen tegelijkertijd de ruimte.

Er zijn verschillende manieren om aanpassingen aan te brengen:

  • De kleur van de deurbladen mag niet te donker zijn. Idealiter als het overeenkomt met de tint van de kleur van de muren. Trouwens, er zijn onzichtbare systemen - de doeken worden volledig samengevoegd met de muur, alleen de deurgreep geeft ze uit.
  • In plaats van swingende structuren, installeer systemen op basis van het "potlooddoos" -principe of in schuifstijl en ruimtebesparend.
  • Gebruik waar mogelijk geen deuren. Gewone bogen zullen een luchtig en transparant interieur creëren.

Zorg ervoor dat het verplaatsen van de ene kamer naar de andere rondom het appartement niet wordt belemmerd door decoratieve elementen of meubels.

Lage plafonds

In de "Chroesjtsjov" is een van de problemen bij de planning lage plafonds. Breng het plafondbehang visueel omhoog met verticale strepen of verticaal gecombineerd canvas. Decoreer het plafond niet met stucwerk en maak geen meerkleurige gekleurde plafonds, ze verergeren dit nadeel alleen maar.

verlichting

Een grote kamer heeft veel licht nodig. In appartementsgebouwen heeft heel vaak één kamer slechts één raam, waardoor er niet voldoende daglicht binnenkomt. Zorg daarom voor voldoende verlichtingsapparatuur rondom de perimeter.

Spotlights doen het uitstekend met deze taak, ze belasten de ruimte niet, ze kunnen naast de hoofdkroonluchter, staande lampen en wandlampen naast elkaar bestaan, voldoende licht geven, ze kunnen worden gebruikt voor het licht zoneren van de ruimte.

Als uw woonkamer is verdeeld in een eetkamer en een zithoek, hebben beide delen individuele verlichting nodig.Het is absoluut niet verboden om twee of zelfs drie plafondkandelaars te hebben, het belangrijkste is dat ze in dezelfde stijl worden gemaakt en in materiaal worden gecombineerd.

Kamers met twee of drie ramen zijn licht en ruim, maar ze hebben zelfs kunstlicht nodig in het donker.

Zie de onderstaande video voor meer voorbeelden van ontwerpen voor grote ruimtes.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer