Hoe versier je een kerstboom voor het nieuwe jaar?

Het nieuwe jaar is een feestdag waar volwassenen en kinderen graag op wachten. Het helderste symbool van de viering is een prachtig versierde, sprankelende kerstboom met veelkleurige lichten. Op de ouderwetse manier versieren velen het zoals onze grootmoeders het hebben ingericht en van jaar tot jaar houden ze dezelfde creatie waar. In dit artikel zullen we de huidige trends in de inrichting van de kerstboom bekijken, die zullen helpen om uw dierbaren en gasten te verrassen.

Waar te zetten?

Alvorens de schoonheid van het nieuwe jaar in te richten, is het noodzakelijk om de plaats te bepalen waar ze zal zijn. Er moet onmiddellijk worden opgemerkt dat de levende boom niet in de buurt van de batterij of kachel mag worden geplaatst, dus droogt hij sneller en verliest hij zijn unieke naaldgeur.

 • De klassieke optie is om de kerstboom in de hoek te plaatsen, achter de bank, tussen de stoel en de bank.Het zal dus niet interfereren met beweging en de sfeer van de vakantie zal blijven bestaan.
 • Visgraat goed geplaatst en rond de raamopening. Zo'n idee zal helpen bij het organiseren van een echt wintersprookje. Stel je voor hoe op oudejaarsavond buiten het raam een ​​sneeuwstorm woedt, het sneeuwt, en de boom schijnt met warme huisverlichting. Zorg er in dit geval echter voor dat het venster zo wordt versierd dat de compositie compleet is. Slingers gesneden uit sneeuwvlokken, gelei klittenband op glas zal doen.
 • Als je graag gefotografeerd wilt worden, kan de kerstboom direct naast de tafel worden geplaatst. Sommige takken liggen prachtig op de rand, dus maak een geweldige achtergrond voor een familiefoto. Deze optie is alleen goed voor grote kamers met een tafel, waar gasten worden ondergebracht zonder drukte.
 • Gelukkige eigenaren van echte of kunstmatige haarden kunnen zichzelf behagen door de kerstboom in de directe nabijheid van het ontwerp te plaatsen. Het resultaat zal een echte kerstfoto zijn die als professionele achtergrond voor foto's zal dienen. Het enige is om de kerstboom op minimaal één meter afstand van de open haard te plaatsen.
 • Niet-standaard oplossing - hang de boom vanaf het plafond van boven naar beneden.Natuurlijk moet je hiervoor zorgen voor de bevestigingen. Lichte voorwerpen kunnen aan de kroonluchter worden opgehangen, zware kerstbomen worden aan betrouwbare armaturen bevestigd. Zo'n idee van accommodatie is geschikt voor degenen die houden van en waarderen al het origineel.
 • De laatste optie is meer geschikt voor een kunstmatige kerstboom, maar je kunt ook kleine live gebruiken. De boom staat op een verhoogd platform - het kan een bolder, een vaste stoel, een salontafel zijn. Zodoende zal het symbool voor het nieuwe jaar de ogen aantrekken zonder tegelijkertijd de kamer te vervuilen.

Kleurbereik

Het gebeurde zo dat meestal de kleuren voor Nieuwjaarsdecoraties bepaald worden door de Oosterse horoscoop. Afhankelijk van de kleur van het dier, het jaar dat komt, beslissen veel mensen hoe de kerstboom moet worden versierd.

  Er wordt aangenomen dat het volgen van deze regels geluk brengt.

  Er zijn echter klassieke combinaties die altijd relevant zullen zijn, ongeacht het jaar en de personificatie.

  • Echt koninklijk kijkt rood-gouden combinatie van tonen. Deze combinatie ziet er luxe en rijk uit, hij past in elk interieur. Maar vergeet niet dat je voor een soortgelijk ontwerp geen andere kleuren kunt toevoegen, met name zilveren, blauwe tinten.
  • De combinatie van coole tinten - blauw, blauw, zilver ziet er heel ongewoon uit.Nadat je een kerstboom met dergelijk speelgoed hebt ingericht, kun je jezelf onderdompelen in een wintersprookje en je voelen als een reiziger in een fantastisch bos.
  • De nieuwjaarsboom kan op een originele manier worden versierd met bruine elementen in combinatie met goudkleur. Ze zien er zacht uit, thuis. Aanvulling op het bereik van klein speelgoed in donkerrode tinten.
  • Om een ​​feestelijke sfeer te creëren, is het een goed idee om de boom met wit speelgoed te versieren. Maar slechts één wit zal voor velen saai lijken, dus je kunt het verdunnen met extra tinten - roze, blauw, blauw, groen. Kies slechts één toon, dus de compositie ziet er veel voordeliger uit.
  • Het wordt aanbevolen om uitsluitend koude kleuren te combineren met zilvertinten, bijvoorbeeld blauw, violet, donkergroen. Warme tonen zijn uitstekende 'buren' voor goud.
  • Als u niet al te lang een combinatie wilt kiezen of als u bang bent dat gasten uw inspanningen niet op prijs stellen, gebruik dan kant-en-klare pakketten. In zulke sets zijn er kerstspeelgoed en slingers, en dit alles is al in kleur gevormd.

  stijl

  Het is mogelijk om de kerstboom op verschillende manieren te versieren, vandaag zijn er veel gebieden die perfect gecombineerd zullen worden met het interieur. Overweeg de meest populaire.

  klassiek

  Een klassieke kerstboom is als een bevroren foto uit het verleden. Ze neemt je mee naar de tijd dat het nieuwe jaar een goede reden was om Olivier te koken en de 'ironie van het lot' te herzien. Dit is de meest nostalgische versie van de decoratie, die velen op de lang vergeten avond zal teruggeven.

  Voor decoratie heb je nodig:

  • zilverachtig speelgoed;
  • sneeuwvlokken gesneden uit papier;
  • ouderwetse elektrische verlichting;
  • klassiek gekleurde kettingkransen van papier;
  • speelgoed in de vorm van fruit en groenten;
  • zilveren "regen";
  • tip in de vorm van een grote ijspegel of ster.

  Versier je kerstboom op een chaotische manier, zoals je wilt, want 30 jaar geleden had niemand enig idee van een strikte stijl, in dit geval is er een charme in wanorde. Maak het interieur van de kamer compleet met oud speelgoed - Santa Claus en Snow Maiden, kabouters, teddyberen en herten.

  Moderne richtingen

  Moderne stijl omvat sieraden, radicaal anders dan de klassiekers. De kerstboom wordt in een speciale, regelmatige vorm opgepakt en het speelgoed is stevig, zonder tekeningen en spuiten. Witte, rode, gouden, zilveren, groene en blauwe kleuren zijn welkom.Het is beter om papieren sneeuwvlokken te weigeren.

  Degenen die graag hun gasten willen verrassen, kunnen nadenken over het idee om een ​​kerstboom te maken van materialen van afval, zoals plastic, karton, papier. Natuurlijk zal het anders zijn dan live, maar het zal een onuitwisbare indruk achterlaten bij de gasten.

  • Europese stijl. Deze richting veronderstelt decoratie in één kleurbereik. Koude kleuren worden het meest gebruikt. Je kunt een kerstboom met designelementen toevoegen in de vorm van strikken of symbolen van het komende jaar.
  • Maritieme stijl. Deze decoratie is ongewoon en zeer interessant. Blauwe, witte, groenachtige, bruine tonen worden geschikt. Gebruik schelpen, kiezels, sterren om te versieren. De meeste decoraties kunnen met uw eigen handen worden gemaakt.
  • Provence. Dit is een rustieke stijl, die inherent is aan alle natuurlijke. Het ziet er goed uit lavendel, lichtblauw, wit en pastelkleuren. Aan de boom kun je interessante elementen toevoegen in de vorm van Santa's sokken, sneeuwmannen, bloemen.
  • Minimalisme. Kerstboom in de stijl van minimalisme - een combinatie van strengheid en ingetogen luxe. Voor de decoratie worden alleen ballen gebruikt. Het is beter ballen van twee kleuren op te pakken, bijvoorbeeld rood en wit of blauw met wit.

  Decoratie-algoritme

  Nadat de kerstboom naar huis is gebracht, denken veel mensen niet alleen aan de stijl waarin het beter is om het te versieren, maar ook over hoe je alle bestaande elementen op de juiste manier plaatst.

  Dit kan op een van de volgende manieren worden gedaan.

  • Rangschik de ballen in willekeurige volgorde, maar hang de slingers om de hele omtrek van de boom.
  • Plaats beide ballen en slingers in strikte symmetrie. Deze methode is perfect voor moderne stijl.
  • Hang items verticaal op. Het is een goed idee om nieuwjaars klatergoud te gebruiken, van waaruit je originele strikken kunt maken.
  • Als je van de klassieker houdt, plaats dan het speelgoed en de "regenringen". Terwijl je naar de onderkant van de boom gaat, pak je de grotere ornamenten.

  Voordat je de boom gaat versieren, moet je hem repareren. U kunt een betrouwbare metalen standaard gebruiken die niet overweldigd kan worden door kinderen of huisdieren.

  Ga vervolgens naar de slinger. Controleer of het werkt, en zorg ook dat er een stopcontact is waarmee het apparaat kan worden verbonden.

  De volgende stap is de decoratie zelf. Hang items naar eigen smaak of stijl, maar vergeet niet dat de overvloed aan speelgoed de boom volledig verbergt. De laatste actie - het ontwerp van de top.

  Hoe een slinger te hangen?

  De meeste mensen verliezen de moed wanneer ze worden gevraagd om een ​​slinger te hangen. Wanhoop niet, het is vrij eenvoudig als je een duidelijk algoritme ontwikkelt. Stel je voor dat de slinger al aan de kerstboom hangt, hiervoor kun je een tekening gebruiken of zelfs de nodige plaatsen met wasknijpers selecteren. Deze eenvoudige methode helpt u te begrijpen hoe u het apparaat het beste kunt repareren.

  Aarzel niet om hulp te vragen. Het is veel eenvoudiger om de decoratie bij elkaar te hangen, omdat een vriend of familielid het andere uiteinde kan vasthouden zodat de slinger niet verstrikt raakt. Een ander belangrijk punt is de grootte van de decoratie. Als je een krans van een meter koopt, is het duidelijk niet genoeg voor een bosschoon. Om niet te worden verward, koop een paar producten, het is goed als ze in verschillende kleuren branden.

  Versier een kerstboom, gebruik een paar tips.

  • Als de boom in leven is, kun je een krans van koude tonen kopen. Door dezelfde kunstmatige bomen geschikte warme kleuren - rood, geel, roze.
  • Om de flikkering te dempen, plaatst u de decoratie kruisvormig en verstopt u zich tussen de takken. Voor een helderder licht, wind de slinger langs de randen van de takken.
  • Beslissen om een ​​slinger op te hangen, start vanaf de onderkant van de kerstboom.
  • Er zijn gevallen waarin de slinger eenvoudig niet genoeg is. Laat een deel van de boom nooit "naakt", het zal er lelijk uitzien. Koop indien mogelijk een tweede exemplaar, als dat niet het geval is, versier dan alleen zichtbare stukken hout.

  Decoraties kiezen

  Sieraden kopen is niet alleen een verantwoord, maar ook een aangenaam moment. Dankzij hem is er een gevoel van feest, angstig wachten op een wonder. Het is de moeite waard om een ​​paar trends te overwegen die kunnen dienen als een waardige decoratie van de kerstboom.

  • Bows. Decoreren met strikken stelt je in staat om de boom voortreffelijk en delicaat te maken. U kunt verschillende typen gebruiken - groot en klein, donzig en niet erg.
  • Voelde speelgoed. Kleine figuurtjes gemaakt van vilt zijn altijd interessant. Maak een stuk speelgoed in de vorm van Santa Claus, Snow Maiden, sneeuwman of hert. Het proces zelf levert niet minder plezier op dan latere contemplatie.
  • Vintage. Klassiekers, die uit de kindertijd kwamen, zullen aangename sensaties veroorzaken. Diversifieer uw kerstboom met ouderwets speelgoed dat is geërfd van uw grootmoeder, dit zal harmonie brengen in uw ziel en de geheime herinneringen aan uw kindertijd verlevendigen.
  • Kegels. Natuurlijke kegels verzameld in een dennenbos zullen dienen als een uitstekende decoratie voor een nieuwjaarsboom.Schilder ze met acrylverf, bedek ze met pailletten of pailletten, poeder ze met kleurrijk glanzend poeder - en de unieke decoratie is klaar.
  • Symbolen. Afhankelijk van welk jaar het is, pak je het symbool op. Dit kan een beeldje zijn in de vorm van een dier, een speciaal koekje, een mooi beeldje. Beknibbel niet op dergelijke kleinigheden, want ze zullen geluk brengen in de komende 12 maanden.

  speelgoed

  Optimale opties voor de kerstboom zijn thema-opties. Koop daarvoor de juiste dierenfiguren en attributen die van pas kunnen komen voor het komende jaar. Er zijn echter universeel speelgoed dat in bijna alle stijlen geschikt is.

  Een goed idee zou zijn om decoraties te kopen die zijn geïnspireerd door de geest van Kerstmis. Het kunnen engelen, sterren, figuren zijn, die de wedergeboorte symboliseren. Eetbaar speelgoed ziet er prachtig uit op de kerstboom. Je kunt er bijvoorbeeld heerlijke snoepjes, gekonfijte citrusschijfjes, kleine chocoladeproducten, deegmannen op hangen.

  Altijd geschikt om speelgoed te zijn gerelateerd aan het thema van het nieuwe jaar.

  Onder hen zijn:

  • Snow Maiden;
  • De kerstman;
  • sneeuwpop;
  • herten;
  • Santa's sok;
  • Penguin.

  ballen

  Ballen worden in de regel de belangrijkste decoratie van de bosschoonheid. Ze zijn gemaakt van verschillende materialen - glas, porselein, plastic, zelfs hout.

  Gewone glazen modellen zijn goed geschikt voor een klassieke interieurstijl. Ze kunnen zowel één kleur als een thematische coating hebben. In moderne gebieden is spuiten beter om niet te gebruiken, koop ballen in twee kleuren, bijvoorbeeld blauw en wit. Glas- en kunststofmodellen zien er prachtig uit.

  Het is de moeite waard om te overwegen dat hoe groter de ballen zijn, hoe minder ze nodig zullen zijn. Kleine voorwerpen moeten daarentegen veel ophangen, anders lijkt de boom leeg.

  Voor hi-tech en loft zou het een goed idee zijn zilveren, bruine exemplaren op te halen. Ze kunnen in een strikte volgorde worden geplaatst, en slingers om verticaal op te hangen. Gebruik in de stijl van de Provence paarse, lichtblauwe porseleinkralen, die in harmonie zijn met de algemene sfeer in de kamer.

  Het is goed mogelijk om de ballen zelf te maken. Voor dit papier wordt karton, koud porselein gebruikt.

  Manieren om de top te ontwerpen

  De top maken - dit is het laatste stadium van het versieren van de kerstboom, maar dit moet van tevoren worden bedacht.

  Traditioneel onderscheiden kerstbomen:

  • puntige massieve ster;
  • decoratie in de vorm van een grote ijskegel;
  • schaal sneeuwvlok witte of blauwe kleur.

  In moderne stijlen kunt u gebruiken:

  • cijfers met betrekking tot het onderwerp Kerstmis;
  • enorme weelderige bogen, passend bij de interieurkleuren;
  • slinger, die willekeurig wordt gewikkeld op de top van de boom.

  Prachtige voorbeelden

  Klaar voor het nieuwe jaar, is het niet altijd aan te raden om het gebruikelijke type kerstboomversiering te gebruiken, omdat er tegenwoordig veel stijlen en manieren van decoratie zijn. De kerstboom, die bij de open haard staat, veroorzaakt altijd associaties met warmte en thuis. Ze doet denken aan films over Kerstmis, waar de Kerstman door de schoorsteen sluipt om kerstcadeaus achter te laten voor de kinderen. Bomen versierd met strikken zijn altijd stijlvol en mooi. In de regel worden rode strikken gebruikt voor de decoratie van een vakantieboom, maar u kunt ook andere kiezen. Zeethema in de koude winterdagen brengt herinneringen aan de zomer en de zachte zon. Kies sieraden in de "strandkleuren" - zand, lichtblauw, blauw.

  In de stijl van minimalisme is een combinatie van zilveren en gouden tinten geschikt.Deze kerstboom geeft een gevoel van rijkdom en luxe. In de klassieke stijl is het een goed idee om de boom in één toon te versieren en de kamer zelf te versieren met vergelijkbare decoraties. Prachtig uitziende bomen gemonteerd op een podium. Bijzonder interessant is de overvloed aan witte elementen, bijvoorbeeld kunstsneeuw.

  Sparren versierd met ongewone versieringen trekken altijd de aandacht. Als je je aangetrokken voelt tot kunst, probeer dan de nieuwjaarsboom aan te vullen met interessante schilderijen en foto's. Sterren - dit is absoluut een win-win-optie. Ze moeten echter kunnen kiezen. Om een ​​interessant resultaat te krijgen, kunt u grote artikelen kopen of persoonlijk maken die direct zichtbaar zijn. Sterren zien er goed uit in moderne stijlen, ze kunnen worden gebruikt als enige decoratie. In de klassieke richtingen is een groot aantal sterren niet geschikt.

  Zie de video voor tips over het stelen van een kerstboom voor het nieuwe jaar.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer