Straatkerstdecoraties: tips over kiezen en decoreren

 Straatkerstdecoraties: tips over kiezen en decoreren

Tijden veranderen, en het nieuwe jaar zoals het was, en blijft de meest geliefde vakantie, die bij kinderen en volwassenen wordt geassocieerd met sprookje en magie. Echte vreugde brengt niet alleen de oudejaarsavond zelf, maar ook wekenlang wachten op een vakantie en voorbereiding daarop. Woon je in je eigen huis, dan moet je jezelf niet beperken tot het inrichten van het interieur - laat de verbeelding zien en creëer echte schoonheid op de binnenplaats. Geloof me, dit zal echt plezier voor jou en je kinderen opleveren.

Hoe te versieren?

slingers

Het allereerste dat in je opkomt bij het plannen van het ontwerp van een lokaal gebied is guirlandes. Houd er rekening mee dat straatdecoraties anders zijn dan thuis: ze moeten bestand zijn tegen neerslag, hoge luchtvochtigheid en lage temperaturen.Als je ze van papier, karton of doek maakt, zullen ze snel hun vorm verliezen, of zelfs volledig bederven onder de invloed van sneeuw of regen, wat helaas niet ongebruikelijk is in Centraal-Rusland. Daarom is het beter om plastic elementen te gebruiken, bijvoorbeeld spartakken te imiteren en ze aan te vullen met klatergoudornamenten, kerstversieringen en prachtige linten.

Als je een naaldbos in de buurt hebt, kun je voor bijna niets verbazingwekkende decoraties makenhiervoor moet je gewoon meer kegels verzamelen en daarvan een lange slinger maken die de deuropening of de reling van de veranda omlijst. Je kunt de bulten schilderen met vochtbestendige verf of sprenkelen met pailletten en vernis, in dit geval zal de krans glinsteren, waardoor een heldere en mysterieuze glans ontstaat.

kransen

De traditie om kransen op de voordeur op te hangen, verscheen kort geleden aan onze landgenoten, maar werd stevig neergelegd en de versieringen zelf werden onmisbare attributen van de meerderheid van de buitenobjecten van het nieuwe jaar. Bovendien biedt hun onafhankelijke productie echte ruimte voor verbeeldingskracht en creativiteit, hier kan iedereen zijn artistieke talenten volledig uitdrukken.

Tegelijkertijd hoeft u niet beperkt te blijven tot één sieraad, u kunt kransen rondom de omtrek van het huis of hek hangen, dit zal zelfs bij de nadering van het huis een feestelijke stemming creëren.

 • Het maken van een basis voor een straatkrans is heel eenvoudig. Je hoeft alleen maar een dikke draad te nemen en deze in een cirkel te buigen, en al aan dit frame om versieringen te bevestigen - kerstballen, dennennaalden, kegels en strikken, kun je alles erop strooien met kunstsneeuw en glitter.
 • Zo'n krans gemaakt met vuilniszakken ziet er nogal ongewoon uit, want dit polyethyleen wordt in dunne stroken gesneden en stevig om de hele omtrek vastgebonden - het blijkt ongebruikelijk en stijlvol.
 • Je kunt een interessante decoratie maken van de overblijfselen van PVC-buizen. U kunt producten van verschillende diameters gebruiken. Om een ​​krans te maken, is het noodzakelijk om de pijpen in ringen te snijden en de blanks te lijmen met sterke lijm in de vorm van een cirkel, en vervolgens te versieren met glitter, vuren takken en kunstmatige sneeuw. Verberg perfect de "onwaardige" oorsprong van de krans die is geverfd met goudkleurige verfsproeiers die in de ringen moeten worden gelijmd.
 • Als je geen pijpen hebt, kun je ze vervangen door stukjes mouwen van wc-papier.Natuurlijk, in dit geval zal de decoratie niet langer dan één seizoen duren, maar dan kan het snel en gemakkelijk worden gemaakt van de beschikbare materialen.
 • Er is nog een versie van de krans, die eerder Boheems genoemd kan worden. Dit accessoire is de laatste jaren behoorlijk in de mode en het is heel eenvoudig om het te maken: het vertegenwoordigt kale takken die samen zijn geweven. Om een ​​feestelijke sfeer te creëren, zijn ze versierd met kerstballen, LED-lint en kralen met heldere bessen. Zo'n krans kan veilig worden opgehangen aan de voordeur, een kolom of hek.

Glitter en glans

Waarschijnlijk herinnert iedereen zich de buitenlandse kerstfilms, waar de huizen rijkelijk versierd zijn met LED-slingers en interessante fonkelende figuren bij de veranda. Dit creëert een gevoel van feestvreugde, sprookjes en magie. Dergelijke slingers zijn echter vrij duur, dus niet elk gezin kan zich een dergelijke decoratie voor hun huis veroorloven, maar u moet niet wanhopen: U kunt een nieuwjaarsstemming creëren met de meest eenvoudige materialen.

 • Het is niet nodig om de hele tuin met gloeilampen op te hangen, een paar slingers zijn voldoende om een ​​stijlvolle indruk te maken.En om de decoratie sfeervoller te maken, kunt u het snoer en de lampen zelf bedekken met gouden spuitverf en glanzend klatergoud toevoegen.
 • Zeker in elk huis zijn er kleine glazen potten, ze worden meestal gebruikt voor het bewaren van groenten, maar aan de vooravond van de belangrijkste feestdag van het jaar kun je er een origineler gebruik van maken. Ze kunnen bijvoorbeeld worden geverfd in felle tinten (geel, rood of oranje) en vervolgens worden bedekt met een glinsterende coating, versierd met linten, en binnen een kaarsje of kleine LED-lampen. Dergelijke versieringen kunnen op de veranda, de trap of de externe vensterbanken worden geplaatst.
 • Uitstekende look eigengemaakt van kerstversiering, ingesloten in een transparante koepel. Dergelijke "koffers" worden in veel winkels verkocht, ze zijn gevuld met kleine balletjes, korte LED-lampjes en worden rond het huis geplaatst - een feestelijke sfeer wordt gegarandeerd. Trouwens, zulke koepels zijn gemaakt van duurzaam glas, dat bestand is tegen kou en niet slaat als het per ongeluk wordt aangeraakt.

Als je geen lege glazen van dik glas vindt, kun je je verdiepen in de borst van mijn grootmoeder.Hoogstwaarschijnlijk zult u een flink aantal antieke lampen en kannen vinden die kunnen worden gebruikt om stralende composities te maken op de binnenplaats.

Aangepaste ideeën

 • Van de eenvoudigste blikken emmer kan een interessante nieuwe bloempot gemaakt worden. Het zou lange logs moeten maken. takken van dennen en kegels, en voor meer effect, decoreer met een gloeiende garland rond de omtrek, die met voordeel de compositie van binnenuit benadrukt. Op de buitenste rand van de tank kun je een interessante tape bevestigen.
 • Sommige ambachtslieden maken de zogenaamde garage-kerstboom. Om dit te doen, op de deuren van een garage of ander bijgebouw in de binnenplaats van houten latten creëren de contouren van de kerstboom en met behulp van dubbelzijdig plakband een paar plastic ballen eraan vast. Versier de compositie van een grote boog.
 • Je kunt een stemming creëren in het tuinhuisje of op het terras met behulp van een fiets, die in de winter "zonder werk" is. Je kunt een kleine visgraat of een mand met een kerstcompositie over het voor- of achterwiel plaatsen.
 • Als uw pallets niet worden gebruikt, kunt u ze veilig gebruiken voor nieuwjaarsdecoraties in de omgeving. Knip hiertoe de gewenste lengte uit, combineer ze in de vorm van een kerstboom, verf en versier naar eigen smaak. Deze kerstboom aan het kruis kan overal in de tuin worden geplaatst.
 • Als er buiten een goed ijzelweer is, kun je de takken van bomen op de binnenplaats versieren. Om dit te doen, zijn de ballonnen gevuld met gekleurd water, zet het touw daar en stuur het naar de vriezer. De volgende dag ontvangt u de perfecte decoratie voor uw tuin: hiervoor is het voldoende om de bal zelf te verwijderen en een ijsbereiding op de takken te hangen.
 • Bevroren water kan ook worden gebruikt om volumetrische decoraties van tuinpaden te creëren. Het werkingsprincipe is hier hetzelfde, alleen de bal is gevuld met water in grotere hoeveelheden, zodat de ballen groot en helder blijken te zijn.
 • Helaas is het weer in de afgelopen jaren in toenemende mate helemaal niet fantastisch, in december en de eerste helft van januari regent het vrij vaak en de grond is bedekt met modder en overblijfselen van groeiend gras. In dit geval is het mogelijk om een ​​nieuwjaarsstemming te creëren met behulp van zelfgemaakte sneeuwmannen gemaakt van plastic bekers, evenals witte kransen van verschillende afmetingen die aan de toegangsdeuren zijn bevestigd. En als je een kerstboom hebt die in de tuin groeit, vergeet dan niet om deze te versieren.

Hoe je de straat decoreert met kerstversieringen, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer