LED-vorstbestendige straatverlichting: kenmerken en typen

 LED-vorstbestendige straatverlichting: kenmerken en typen

Kinderen en volwassenen wachten op het nieuwe jaarwonder. Daarom denken veel mensen erover hun eigen binnenplaatsen te versieren. De sfeer van een echt nieuw jaar is moeilijk te creëren zonder felle flikkerende LED-slingers die de ruimte vullen met het mysterie en de charme van magie. Voor gevels worden koudebestendige opties aanbevolen.

Uiterlijk geschiedenis

Het nieuwe jaar wordt al vele eeuwen gevierd. Zelfs in het Romeinse rijk was het gebruikelijk om de straten vóór de vakantie te decoreren met bloemenslingers. Veel katholieke landen hebben deze traditie overgenomen en houden zich er tot nu toe aan, alleen in plaats van bloeiende planten, zijn lanen en straten versierd met maretakenslingers.In Duitsland gingen ze verder, bedachten ze kransen met schijnende lichten die aan de deuren van huizen en raamopeningen hingen, en van daaruit werd deze ervaring snel overgenomen door alle andere landen van de Oude en Nieuwe Werelden.

Elektrische guirlande werd meer dan 120 jaar geleden uitgevonden, het werd uitgevonden en gepresenteerd door fysicus Edward John in 1882.en al in 1906 verscheen de eerste boom in Europa, versierd met licht. Het gebeurde in Finland en na 32 jaar is deze traditie in ons land overgegaan. Tegenwoordig is het al moeilijk om nieuwjaarsdagen voor te stellen zonder elegant versierde straten, gevels van huizen, etalages van commerciële gebouwen en bomen. Elk jaar wordt de versiering van de straten verfijnder en origineler, tegenwoordig zijn er geen ongebruikelijke lichtcomposities op straat, "flikkerende" lucht boven en reclamebanners versierd met een mysterieuze gloed.

De traditie om de gebouwen zelf te versieren, verscheen relatief recent. Dit gebeurde nadat de eigenaren van sommige winkels slingers begonnen op te hangen aan hun winkels. Dit trok de aandacht van kopers voor hun producten, maar het idee bleek zo mooi en interessant dat er al snel verlichting op particuliere huizen en cottages begon te verschijnen.Lange tijd waren de Russen hiervan beroofd, omdat we veel strengere winters hebben dan in Europa, en de slingers die daar populair zijn, konden gewoon niet tegen ons koude weer. Maar technologieën staan ​​niet op één plek en enige tijd geleden verschenen er speciale vorstbestendige LED-slingers, die iedereen kan kopen.

voordelen

Het principe van LED voor straat en thuis is hetzelfde. Straatdecoraties zijn echter specifiek ontworpen om bestand te zijn tegen fluctuaties in temperatuur, neerslag en wind. Ze werken tot -30 graden, terwijl noch vallende sneeuw noch regen dergelijke lampen kunnen uitschakelen.

Koudebestendige LED-lampen onderscheiden zich door hun lange levensduur., ze kunnen trouw verschillende seizoenen dienen, terwijl hun werk ononderbroken blijft. De operationele periode van de LED's is 4-5 keer langer dan die van conventionele gloeilampen. Velen geloven dat dergelijke slingers duur zijn, dit is niet waar, dergelijke producten worden gekenmerkt door een laag stroomverbruik, dus de organisatie van de lichtgevende gevel raakt de portefeuille niet vaak, maar het zal veel plezier vergen.

LED-lampen zijn zeer helder, hun licht op straat is van ver zichtbaar, zelfs een kleine slinger verlicht de omgeving zodat het geen extra lichtbron nodig heeft. Tegelijkertijd merken de consumenten de uitzonderlijke zuiverheid van de gloed op. De bollen in zo'n slinger zijn zo verbonden dat het ontwerp blijft functioneren, zelfs in de situatie dat een van de bedieningselementen plotseling uitvalt. Dit is het belangrijkste voordeel van LED's in vergelijking met de gebruikelijke gloeilampen, die een strikt consistent type verbinding hebben, wat de absolute gezondheid van alle onderdelen vereist.

Maar creatieve mensen zullen het leuk vinden dat de LED-slinger naar eigen smaak kan worden gedecoreerd: er is een kans om het met behulp van klatergoud aanzienlijk te veranderen, evenals speciale spuitopeningen van kunststof van verschillende vormen.

tekortkomingen

Er kan veel worden gezegd over de verdiensten van slingers. Je kunt echter niet zonder een lepel teer: in dit geval is het de prijs van het product. De kosten van LED's zijn veel hoger dan die van traditionele gloeilampen, maar dit wordt ruimschoots gecompenseerd door een lange houdbaarheid, het vermogen om te werken, zelfs met gebroken elementen en een laag energieverbruik.Dat is waarom, door een keer te veel betalen, je uiteindelijk een flinke besparing zult krijgen.

Natuurlijk veroorzaakt de hoge prijs een lage vraag, dus in geen enkele winkel kun je dergelijke slingers vinden. In de regel zijn alleen de grootste supermarkten betrokken bij de uitvoering ervan. U kunt ook proberen deze sieraden via internet te vinden, maar in dit geval is er geen garantie dat u het product kunt veranderen als u een defect exemplaar verstuurt. Het hangt allemaal af van de regels van het handelsplatform waarop de transactie werd uitgevoerd.

types

Er zijn verschillende redenen voor de classificatie van kerstverlichting op straat.

Volgens de voedingsmethode is het gebruikelijk om de volgende soorten te onderscheiden.

 • AC aangedreven - in dit geval zijn er beperkingen verbonden aan de afgelegen ligging van de bron van elektriciteit.
 • Enkele batterijen - dat wil zeggen, modellen die op batterijen werken. Deze optie is handig voor de straat, als het niet mogelijk is om de slinger in de kamer aan te drijven, maar met een constante gloed, kan het nodig zijn om de batterijen te vervangen.
 • Zonnemodellen Dit zijn moderne, zeer milieuvriendelijke apparaten die overdag energie binnen zichzelf accumuleren en dankzij de opgebouwde gloeilamp de hele nacht kunnen werken.

De derde optie wordt als optimaal beschouwd, omdat de accumulatie van energie zelfs bij bewolkt weer optreedt.

Afhankelijk van de configuratie zijn er verschillende opties.

 • Universele LED-apparaten - Dit zijn producten met een vrij elastische constructie, waarbij gebruik wordt gemaakt van een flexibele draad, waarop gloeilampen afwisselend worden gemonteerd. Dergelijke modellen zijn geschikt voor het versieren van oppervlakken van verschillende vormen, ze kunnen een golf, een cirkel, een kerstboomster en elke andere vorm recreëren, daarom worden ze vaak gebruikt om prieeltjes, bomen, landschapssamenstellingen en kroonlijsten van een huis te versieren. Overigens kunnen dergelijke producten zowel monochroom als veelkleurig zijn.
 • Garland gordijn of gordijn - zo'n slinger lijkt op een kabel waaraan LED-lampen van dezelfde grootte hangen. In de regel varieert de lengte van zo'n slinger van 1,6 tot 9 meter, zodat iedereen de handigste en voordeligste decoratie-optie kan kiezen. Indien gewenst kunt u dergelijke slingers kopen voor ramen, en u kunt de hele gevel ermee indelen. Heel vaak zijn ze bevestigd aan de vizieren en de veranda.
 • Slingers in de vorm van ijspegels of "franje" - een dergelijk product is alleen de beste optie als u besluit de vensterrand of het vizier bij de voordeur te versieren. Het werkingsprincipe is vergelijkbaar met de eerste twee opties, maar het aantal gloeilampen is veel kleiner. Meestal is de lengte van elke draad niet meer dan één meter, terwijl de LED's in kleine bundels zijn gegroepeerd op kleur, dus wanneer u het apparaat inschakelt, verschijnt er een glinsterend effect.
 • Garland-net ziet er erg mooi uit, hoewel technisch gezien veel ingewikkelder: het is een veelheid van verschillende draden, op de kruispunten waarvan de LED's zijn vastgelegd. Dergelijke producten worden gekocht om hele muren van een gebouw te versieren en om terrassen en tuinhuisjes te versieren. Het ontwerp is uitgerust met speciale connectoren, waarmee u individuele elementen kunt combineren in elke slinger van verschillende afmetingen.

Houd er rekening mee dat in dergelijke modellen de draden vrij dun en breekbaar zijn en gemakkelijk beschadigd kunnen raken als ze mechanisch worden beschadigd. Daarom is het beter om een ​​dergelijk rooster op vlakke oppervlakken op te hangen - het is niet geschikt voor het versieren van bomen. Afhankelijk van het toegewezen licht, kan de slinger een koele witte tint hebben, of deze kan gekleurd zijn - blauw, rood en geel.Het kan worden gebruikt om gebouwen in retrostijl te versieren of om stijlvolle beknopte composities te maken.

Wat is Dyuralayt Garland?

Een speciaal soort straatvorstbestendige guirlandes is duralight. Deze decoratie is een speciale buis met LED's erin geplaatst, en de afstand tussen de bollen kan variëren van 12 tot 27 mm. Afhankelijk van het soort koord zijn de slingers plat en rond. Duralight wordt meestal gebruikt om feestelijke gloeiende inscripties en figuren te maken, deze worden meestal gebruikt voor het versieren van etalages en reclameborden.

Op basis van de duralight werd een ander origineel model van straatverlichting gecreëerd, dat "smeltende ijspegels" wordt genoemd, hier gloeien de draden aan de pijp, maar dankzij een speciale controller vervagen ze geleidelijk. Dus van de buitenkant lijkt het gebied van de gloed geleidelijk af te nemen. In de regel varieert het aantal ijspegels in één krans van 5 tot 10, terwijl de afstand tussen hen is 10-50 cm.

Duralight-slingers veroveren geleidelijk de markt van de geveldecoratie en duwen met vertrouwen alle andere soorten slingers opzij, omdat ze zich onderscheiden door ongebruikelijke en stijlvolle effecten.Tegelijkertijd zijn ze niet geschikt voor het versieren van bomen en afgeronde oppervlakken.

Hoe te kiezen?

Het apparaat van straalslingers herinnert een ontwerp bedoeld voor gebouwen. Ze hebben echter een aantal belangrijke verschillen en de belangrijkste daarvan is gerelateerd aan de kwaliteit van de isolatie. Vorstbestendige straat-LED's moeten op betrouwbare wijze worden beschermd tegen extreme temperaturen en barre winteromstandigheden, evenals tegen hoge luchtvochtigheid en langdurige neerslag. Daarom is het eerste dat u moet doen speciale aandacht voor de kwaliteit van kunststof, die wordt gebruikt om een ​​lamphuis te maken. Het is vrij eenvoudig om hoogwaardig materiaal te onderscheiden van laagwaardig materiaal: een goedkope is gewoon niet bestand tegen een temperatuurdaling onder de 20 graden en barst.

Helaas is het in de winkel moeilijk om een ​​nep te identificeren. Van de zijkant zien zowel duur als plastic van lage kwaliteit er precies hetzelfde uit, dus let op de markering - G en R, in de regel staat het garant voor de authenticiteit van het product en veroorzaakt het een hoge vorstbestendigheid van de coating. Het is zelfs beter om stil te staan ​​bij dergelijke LED's, waarbij het lichaam is gemaakt van rubber of rubber,Dergelijke coatings zullen niet alleen de houdbaarheid van het product aanzienlijk verlengen, maar ook de veiligheid van de werking ervan verhogen.

Vorstbestendige LED-festoen kan een acquisitie zijn die het gezinsbudget aanzienlijk zal beïnvloeden.De prijs van een product hangt grotendeels af van de lengte: hoe korter hoe goedkoper. Probeer daarom zo nauwkeurig mogelijk uit te zoeken welke maat garland je nodig hebt. In de regel wordt het, afhankelijk van de fabrikant, geproduceerd in de maten van 5 tot 20 meter, en als u dat wenst, kunt u zelfs een product vinden met een lengte van 50 meter, maar u kunt verschillende kleine bloemenslingers kopen en deze met elkaar verbinden met behulp van speciale connectoren om apparaten in een enkele keten te verzamelen.

Het is erg belangrijk dat de slinger waterdicht is, het principe hier is het eenvoudigst: als het ontwerp extra bescherming tegen water heeft, geeft het pakket altijd het label aan in de vorm van de letter N. Houd er rekening mee dat bij gebruik van een slinger die wordt gevoed door wisselstroom, het erg belangrijk is zodat de spanning erin stabiel is. Als dit niet kan worden gegarandeerd, kan zelfs de duurste en hoogwaardige slinger snel uitvallen in het geval dat de spanning niet stabiel is.Daarom is het beter om een ​​extra stabilisator in de set te kopen, hiervoor zijn onvoorziene kosten nodig, maar het zal je sieraden effectief beschermen tegen sprongen in het netwerk. Of het is de moeite waard om te verblijven in andere ontwerpopties van de lokale omgeving.

Nogmaals merken we op dat koudebestendige LED's veel duurder zijn dan kamer-LED's, dus als u een product tegenkomt dat veel lager is dan het marktgemiddelde, is dit een reden om op uw hoede te zijn. Er is een grote kans dat ze onder het mom van een koude en vochtbestendige krans proberen je een kamer aan te bieden die geen extra bescherming tegen het weer nodig heeft.

Er moet speciale aandacht worden besteed aan het mechanisme voor het verbinden van de slinger. Alle overnames zijn wenselijk om uitsluitend op gecertificeerde verkooppunten te doen, behalve deze, Het is belangrijk om enkele aanbevelingen te volgen.

 • Het apparaat moet altijd zijn uitgerust met een automatisch uitschakelsysteem in geval van overbelasting in het netwerk - deze optie verlengt de levensduur van de slinger aanzienlijk.
 • Het pakket met LED moet noodzakelijkerwijs informatie bevatten over het vermogen en de spanning die het product voedt.Bovendien moet de verkoper beschikken over een document dat de brandveiligheid van het product bevestigt, als hij het niet aan u kan presenteren, dan moet de aankoop onmiddellijk worden gestaakt.
 • Geef informatie over bestaande fabrikanten op, maak een stevige keuze ten gunste van bewezen merken die deze producten al vele jaren produceren.
 • Ook in de winkel moet je de werking van het apparaat controleren, de LED-lamp moet worden gebruikt en elke verbinding controleren, evenals de voeding en de sterkte van de isolerende coating. U moet ook de sterkte van de bedrading controleren, deze mag bij geen enkele aanraking worden verbroken.
 • Er moet een afstand van minstens 1,5 m worden aangehouden vanaf de stekker naar de lampen.

Vergeet niet dat de correct gekozen garland niet alleen een garantie is voor schoonheid en een spectaculaire decoratie van de gevel, maar ook een garantie voor uw veiligheid bij het bedienen van het apparaat.

Hoe te installeren?

Om de guirlande lang te laten werken en te laten genieten van het pure flikkerende licht, is het uiterst belangrijk om het goed te installeren. In principe kunnen absoluut alle bases worden gebruikt voor het plaatsen van LED's, maar de keuze hangt grotendeels af van de eigenschappen van de slinger zelf, de grootte en vorm.Als je een lange LED tot je beschikking hebt, kun je het hele huis rondom de omtrek veilig decoreren of de hele muur versieren, en als je een korte budgettape hebt, moet je kijken naar het gordijn of de deurversiering. Middellange lengte opties kunnen worden gebruikt voor het decoreren van kleine struiken, bomen of relingen, evenals trappen naar het huis.

Om de slinger in werkende staat te brengen, moet deze eenvoudig gelijkmatig over het gewenste oppervlak worden verdeeld.

Wijzen van werking

Werkingsmodi van LED-lampen in Rusland zijn ingesteld in overeenstemming met de geldende regelgeving op wetgevend niveau.

Modellen geproduceerd door fabrikanten, hebben in de regel verschillende modi, waarvan de meest populaire worden beschouwd:

 • fixatiemodus, die wordt gekenmerkt door de meest gebruikelijke diodengloed;
 • achtervolgen - in dit geval krijgen de dioden geleidelijk aan helderheid, en de verzwakking gebeurt afwisselend en vrij langzaam, in dit geval kun je een bijna perfect effect van lichtoverloop creëren;
 • flitsen (flikkeren) - in deze modus flitst elke vijfde diode, de andere werken in de standaardmodus;
 • kameleon (kameleon) - in dit geval verandert de tint van de diode voortdurend;
 • multi-chasing - deze optie is alleen mogelijk met een controller, wanneer de werkingsmodi elkaar voortdurend vervangen.

Het is het beste om opties voor thuis te kopen met verschillende modi, in dit geval kun je een echt sprookje maken in je tuin.

Raadpleeg de volgende video voor informatie over het correct aansluiten van de LED-vorstbestendige straatverlichting.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer