Hoe maak je met je eigen handen een kerstslinger van papier?

 Hoe maak je met je eigen handen een kerstslinger van papier?

De dagen zullen vrij onmerkbaar voorbij vliegen en de tijd zal snel komen om een ​​actieve voorbereiding voor de viering van het nieuwe jaar te nemen. Het is erg belangrijk om in deze periode een warme, magische sfeer te creëren, en de slingers, die na de kerstboom het op een na populairste symbool van de belangrijkste wintervakantie zijn, zullen hierbij helpen.

Samen met uw kinderen kunt u veel verschillende papieren versieringen maken.

Wat kan van gekleurd papier worden gemaakt?

Interessante en originele decoraties worden verkregen uit gewoon gekleurd papier en ze zijn zo eenvoudig in ontwerp dat zelfs een kind ze kan maken.

Regenboogslinger

Dit is een heel mooie versie van het nieuwjaarsdecor, dat trouwens in de toekomst een uitstekend fotogebied kan zijn op familiefeesten en feestjes met vrienden.

Voor productie heeft u nodig:

 • gekleurd papier, bij voorkeur dubbelzijdig;
 • dikke draad, het is het beste om een ​​kapron te nemen;
 • duct tape.

  De stapsgewijze technologie is elementair:

  • papier moet in kleine stukjes worden gesneden, zodat de beeldverhouding ongeveer 1: 2 is;
  • vouw de accordeon in het papier, buig dan precies in het midden en maak de vrije randen vast met plakband;
  • de resulterende delen geregen langs de zijden op een draad, afwisselend zodat men steekt met de tip omhoog, de volgende - omlaag.

  De beste manier om een ​​dergelijke slinger te maken is veelkleurig en de tinten kunnen afwisselend worden afgewisseld en kunnen vloeiend worden gevormd en van de ene naar de andere worden verplaatst.

  Zoals de praktijk laat zien, is de beste decoratie een slinger die eruitziet of deze is geassembleerd in traditionele blauwgroene tinten.

  Rainbow linten

  Een andere optie is een eenvoudige, maar tegelijkertijd zeer stijlvolle guirlande. Voor de vervaardiging is ook gekleurd papier en een schaar nodig. Als u een naaimachine heeft, zal dit het werk enorm vereenvoudigen., maar als het er niet is, wanhoop niet, want je kunt altijd een naald en draad gebruiken.

  Om de lege plekken te maken, moet u het gekleurde papier in stroken van ongeveer 1,5 x 10 cm snijden en in de juiste volgorde uit elkaar leggen, zodat de kleuren goed bij elkaar passen. Blaas vervolgens door het midden, laat een paar millimeter tussen de strepen.

  Als de guirlande klaar is, kun je de draad verschillende keren verdraaien, in welk geval hij luchtiger wordt.

  Voor degenen die bang zijn contact te maken met piercende voorwerpen, kunt u eenvoudig advies geven - gebruik dun plakband.

  Trouwens, als materiaal voor de bands, kun je veelkleurige snoeppapiertjes gebruiken, het zal heel origineel zijn en, het belangrijkste, gratis.

  Kerstketen

  Deze versie van de slinger is waarschijnlijk bij iedereen bekend - zelfs onze moeders hebben dergelijke decoraties gemaakt in de kleuterklas, daarna hebben we deze traditie overgenomen en nu zullen we onze kinderen lesgeven.

  Alles is eenvoudig hier:

  • snijd papier in stukken van ongeveer 10 cm breed en ongeveer 8 cm lang;
  • neem het eerste segment en vorm er een cirkel uit, bevestig de randen met lijm;
  • haal het tweede segment door de eerste en sluit ook de cirkel;
  • herhaal acties met alle lege plekken.

  Dergelijke slingers zijn erg grappig en schattig, en hun creatie niet alleen zal een beroep op de kruimels, maar ook bijdragen aan de ontwikkeling van zijn fijne motoriek.

  Kerstslinger

  Dit is een ongelooflijk mooie opengewerkte krans, die bij de opening van het raam zeer voordelig oogt.

  De volgorde van de productie is als volgt:

  • teken driehoeken op papier, ze vormen de omtrek van onze kerstboom en tekenen dwarslijnen in stappen van 1-1,5 cm;
  • snijd een driehoek, vouw dubbel;
  • maak op de markeringen sneden, een beetje voordat je de rand met een schaar bereikt;
  • op de top van de kerstboom om gaten te maken met behulp van een perforator;
  • snaar door de slinger.

  Deze kerstbomen zien er volume en zeer modern uit.

  Trouwens, voor het maken van slingers mag je geen gekleurd papier nemen, maar de bladeren van oude boeken, in dit geval krijg je retro en vintage decoraties die de laatste jaren zo populair zijn.

  Candy wrappers toepassen

  Je kunt een prachtige decoratie maken met alle beschikbare hulpmiddelen, een van de meest gebruikte snoeppapiertjes. Het is geen geheim dat veel van hen zich opstapelen tijdens de nieuwjaarsvakanties - familieleden geven geschenken zoals ze worden gegeven in scholen en kleuterscholen, en ouders kopen gewoon veel verschillende soorten snoep, zodat bijna niemand een tekort aan materiaal zal ervaren.

  Op het eerste gezicht lijkt zo'n idee misschien frivool, maar toch, zodra je deze ongewone krans begint te maken, zul je je meteen realiseren dat de beslissing juist was. Om te beginnen zal niemand anders zo'n slinger hebben, wel, het blijkt heel origineel, buitengewoon en, natuurlijk, mooi te zijn.

  Om zo'n ongewone decoratie te maken, hebt u de snoeppapiertjes zelf nodig, een naainaald en harde draden, bij voorkeur nul.

  Garland kan op twee manieren worden gedaan.

  Optie 1

  • Omslagen moeten rechtgetrokken en opgevouwen worden samen met een accordeon - deze activiteit zal zeker jonge kinderen aanspreken, dus je kunt ze veilig aan hen toevertrouwen.
  • Knip een touwtje van ongeveer 2 meter lang en steek het in een naald. Je kunt natuurlijk langer duren, maar zoals de praktijk laat zien, zal de slinger in dit geval verward raken in het stadium van de schepping. Om een ​​speciale sterkte te geven, kan de draad in twee worden gevouwen, en dienovereenkomstig moet de totale lengte worden vergroot.
  • Neem 3-4 wikkels, gevouwen mondharmonica, verbinden en meerdere malen doorboren in het midden op en neer kruiselings - dat u de draad veilig.
  • Combineer op dezelfde manier alle andere snoeppapiertjes in een slinger, rijg ze in het midden en bevestig ze.

  De lengte van de slinger hangt helemaal af van het aantal snoeppapiertjes.daarom kunnen ze van tevoren worden opgeslagen.

  Zo'n slinger kan extra worden versierd met kleine kerstballen, kegels en andere oudejaarskenmerken.

  Optie 2

  Deze methode is eenvoudiger: de snoepverpakking moet worden rechtgetrokken, het midden ervan moet worden bepaald en het moet in het midden worden geperst. Bereid de voorbereide vormstukken op de naaimachine voor en leg ze afwisselend onder de lijn. In dit geval kunt u de snoeppapiertjes stevig aan elkaar bevestigen en kunt u een kleine afstand achterlaten.

  Natuurlijk is het kind zelf niet in staat om een ​​dergelijke versiering te maken, maar een slinger kan kinderen en grootmoeders verenigen voor een gemeenschappelijke opwindende activiteit - het kind zal de snoeppapiertjes gladstrijken en samendrukken, en de grootmoeder zal krabbelen.

  Zo'n tijdverdrijf zal beide vreugde brengen.

  We gebruiken golfmateriaal

  Gegolfd papier is een onmisbaar materiaal voor de vervaardiging van verschillende interieurdecoraties, en ook de slingers voor het nieuwe jaar zijn ideaal.

  En maak het vrij eenvoudig:

  • hiervoor wordt het papier gesneden en gestapeld zo dicht als de schaar kan nemen;
  • op het eerste vel moet je een cirkel tekenen en een aantal spaties tegelijk snijden;
  • elk element moet worden opgerold in de vorm van een kegel en aan de zijkant worden genaaid met kleine steken;
  • Herhaal manipulaties met verschillende lege cellen, voor zover een gemeten thread voldoende is.

  U kunt dus een lange slinger maken en een interessante decoratie voor raamopeningen maken. Om dit te doen, rijgen ze op draden van verschillende lengtes op verschillende kegels, zodat de lengte varieert van 20 tot 50 cm, en dan worden alle werkstukken op hetzelfde touw bevestigd zodat ze naar beneden hangen en een stijlvol gordijn vormen.

  11 foto

  Figuren en sneeuwvlokken

  Een win-win voor het maken van guirlandes zijn vlaggen.

  In wezen zijn het een stuk papier in de vorm van een rechthoek of een driehoek, licht gebogen langs de rand zodat je een tape of een touw door de plaats van de vouw kunt voeren.

  Vlaggen kunnen worden gemaakt van gekleurd papier en na één stok op een patroon - in dit geval ziet de slinger er veel leuker uit.

  Als u van plan bent om een ​​kamer in chebbi-chique stijl in te richten, dan is het beter om de pagina's van het boek te nemen, kunstmatig te verouderen (hiervoor worden de blanks simpelweg bedekt met thee-extract en laten drogen)en passeer dan door henneptouw.

  Het onbetwiste kenmerk van elke kerstversiering is sneeuwvlokken., ze kunnen worden verzameld in een prachtige slinger.

  Je kunt dikke sneeuwvlokken uit karton maken en dan 4 gaten maken aan de randen en twee in het midden, de draad er doorheen steken en zo verschillende sneeuwvlokken combineren in een prachtige slinger. Trouwens, op dezelfde manier kun je een krans van andere figuren maken - sneeuwmannen, kerstbomen of sterren.

  Een goed idee zou zijn om prachtige hangende sieraden te maken. Om dit te doen snijdt uit dun papier opengewerkte sneeuwvlokken en geregen aan de bijna onmerkbare draad, dit ontwerp verfraait perfect de ramen en het plafond.

  Zeer indrukwekkend zijn de figuren van sneeuwvlokken-ballerina's, die natuurlijk de aandacht van uw gasten trekken en een vleugje charme en verfijning aan het interieur geven.

  Slinger van figuren kan anders worden gemaakt.

  Om te beginnen, knip de nodige lege plekken - dit kunnen afbeeldingen van ballen, bellen, mannen zijn - de foto doet er niet toe, het enige dat je nodig hebt is een reeks identieke figuren. De staven vouwen in de helft dwars, en verbonden met elkaar in de helften.Voor elk element zijn 4-6 blanks nodig, in dit geval is het cijfer volumetrisch.

  In de laatste fase zijn alle elementen verbonden met tape.

  Origami-krans

  De verbazingwekkende papierwerktechniek is origami. Hiermee kunt u de meest interessante driedimensionale figuren maken, meestal zonder lijm en plakband. Decoraties kunnen in verschillende grootten en vormen worden gemaakt, vooral mooi zijn sneeuwvlokken voor guirlandes en oudejaarssterren.

  De eenvoudigste manier om een ​​origami-krans te maken, is door eenvoudig ringen van papier te knippen en ze aan elkaar te bevestigen.

  Een meer gecompliceerde methode is het maken van cijfers. Maak hiervoor afzonderlijke sjablonen, zoals sneeuwpoppen, en knip ze uit. Lijm vervolgens om te hechten aan een touwtje of touwtje op een naald met draad. De laatste fase is kleuren, schijnen.

  Zie de volgende video voor meer informatie over het maken van een kerstslinger met origami.

  Prachtige voorbeelden

  Papieren kerstambachten en kerstslingers creëren een feestelijk gevoel, sprookjes en magie in het huis, en meestal kunnen ze met je eigen handen worden gemaakt.

  Slingerringen, spiralen, dennenbomen en regenboogdraden zien er erg origineel uit.

  Decoraties in de vorm van beeldjes voegen nieuwjaarskleur toe aan elke kamer en maken het wachten op de vakantie echt spannend en eindeloos gelukkig.

  Volumineuze sneeuwvlokken, lantaarns en kerstballen zien er origineel uit.

  En als je ze achtergrondverlichting toevoegt, zal het effect erg sfeervol zijn.

  Hoe je met je eigen handen een prachtige kerstslinger van papier maakt, zie de volgende video.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer