Hoe maak je kerstversieringen van vilt?

Veel mensen vóór de jaarwisseling doen hun eigen verschillende decoraties voor de kerstboom en thuis. Ze kunnen worden gemaakt op basis van verschillende materialen. Vandaag zullen we het hebben over het maken van decoratief speelgoed uit vilt.

Stofbeschrijving

Felt is een super-dichte en duurzame stof. Het wordt verkregen door hazen, geiten, konijnen te vilten. Vaak gebruikt voor deze afvalbont.

Soms wordt vilt samen met chemische zachte vezels gemaakt. Deze stof kan zowel glad als dutje zijn.

Het heeft idealiter een vorm, daarom worden speelgoed en diverse ornamenten voor het huis er vaak van gemaakt.

Kerstspeelgoed gemaakt van vilt

Bij de vervaardiging van kerstversieringen ben je Je hebt enkele noodzakelijke elementen nodig:

 • vilt van verschillende kleuren;
 • scharen;
 • lijm;
 • kralen;
 • decoratieve kralen;
 • een potlood;
 • stencils;
 • speciaal vulmiddel of katoen;
 • naalden;
 • thread;
 • decoratieve linten en knopen.

Veel mensen maken prachtige, zachte beeldjes om vakantiebomen in hun huis te versieren.

visgraat

U kunt dus een kleine decoratieve kerstboom maken. Vooral dit speelgoed zal jonge kinderen aanspreken.

Om zo'n kerstversiering te maken, moet je twee kleine driehoekige stukjes uit het donkergroene vilt snijden. Versier ze met heldere knoppen en glanzende veelkleurige pailletten.

Deze elementen worden op de stof genaaid met behulp van heldere contrastdraden (rood, blauw, blauw, geel). Vul tegelijkertijd het toekomstige kerstboomspeeltje met een speciale vulling. Aan het eind, naai de stam van voorgesneden bruin vilt.

Op de top van zo'n kerstboom kun je een knop in de vorm van een ster bevestigen.

klokken

Sommigen maken om hun kerstboom voor het nieuwe jaar kleine zachte belletjes te versieren. Om dit product te maken, moet je het vilt in verschillende kleuren nemen. Het is beter om groen, blauw, geel en rood te gebruiken. Elementen van dergelijke kleuren zien er op een feestelijk moment het mooist en elegant uitboom.

huizen

Fantastische kleurrijke huizen zullen er ook geweldig uitzien op uw vakantieboom. Om ze te maken, moet je verschillende driehoeken uit stof snijden, ze zullen dienen als een dak voor toekomstige decoratie.

Knip vervolgens kleine stukjes vierkante of rechthoekige vilt van dezelfde kleuren uit. Alle elementen worden zorgvuldig aan elkaar genaaid en gevuld met watten.

Versier dergelijke huizen kan van alles zijn. Meestal voor dit doel nemen ze mooie en heldere knoppen, multi-gekleurde satijnen linten, schitterende kralen.

Voor zo'n decorelement kun je een kleine deur knippen. Het moet ook worden versierd. De resulterende producten worden aan de kerstboom gehangen.

dieren

Dierfiguren kunnen op de boom worden geplaatst. Om dit te doen, kiest u welk soort dier u wilt maken. In dit geval is het beter om sjablonen te gebruiken. Om ze te maken, moet je de geselecteerde afbeelding op het karton tekenen.

In plaats van patronen kunnen patronen worden gebruikt. Snijd de lijnen voorzichtig uit de kartontekeningen. Overzetten naar stof. Hiervoor worden de blanks strak tegen het vilt gedrukt en met een heldere pen of potlood omlijnd. Daarna knipte het allemaal uit.

Alle delen van de stof worden handmatig of met een naaimachine aan elkaar genaaid. Tegelijkertijd zijn ze gevuld met katoen. Zo creëren ze niet alleen dieren, maar ook kleine Santa Claus, Snow Maiden of een sneeuwpop.

Ontwerpers maken vaak teddyberen van bruine of witte kleur. Teken hiervoor een foto in de vorm van deze op papier en breng alles naar het vilt. U kunt gebruik maken van kant-en-klare patronen die gemakkelijk zijn te verkrijgen via internet.

Vaak wordt de stof niet genaaid, omdat het vilt al een tamelijk dicht en duurzaam materiaal is dat perfect zijn vorm behoudt.

Ogen en neus voor een dergelijke decoratie moeten voorzichtig uit zwarte stof worden gesneden en worden vastgelijmd zodat de lijm niet zichtbaar is.

harten

Sommige maken van vilt eenvoudig speelgoed in de vorm van harten. Hun productie kost niet te veel tijd en moeite, maar tegelijkertijd kunnen dergelijke decoratieve items bijna overal perfect passen.

Harten kunnen gemakkelijk worden gesneden uit vilt met behulp van zelfgemaakte kartonnen patronen. De tekening is immers vrij eenvoudig, want hij hoeft niet naar een patroon te zoeken. De kleur van de stof kan worden genomen.

De stof in de vorm van harten is gestikt en gevuld met watten.Op het oppervlak van een nieuw speeltje, kunt u handmatig een grote sneeuwvlok borduren of versieren met kleine knopen met een meer contrasterende kleur.

Vaak hangen aan de kerstboom veel ornamenten, verschillend van vorm, maar gemaakt in hetzelfde kleurenschema.

Dus, op een vakantieboom kunt u kleine sneeuwvlokken plaatsen die zijn genaaid uit vilt, harten en sparren van dezelfde kleur.

Gunstig op het vuren zal kijken naar objecten in rood en wit, blauw en wit, wit en groen. Je kunt dit alles verdunnen met kleine elementen van zilver of gouden kleur.

Versier een groene kerstboom niet met groen speelgoed. Immers, ze kunnen eenvoudig worden samengevoegd met de algemene achtergrond en het ontwerp zal lelijk en saai zijn, zelfs met een groot aantal decoratieve objecten.

angels

Op de kerstboom kun je figurines in de vorm van kleine engelen hangen. Maar voor zo'n sieraad, moet je vleugels, romp en hoofd afzonderlijk van het vilt snijden volgens de patronen. Bovendien zijn de laatste twee elementen het best gevuld met katoen en naaien.

Vleugels worden aanbevolen om eenvoudig uit de stof te worden gesneden en in deze vorm aan de rest van de decoratie te worden vastgelijmd. De neus en ogen kunnen netjes met de hand worden getekend met een zwart potlood of een viltstift.Dergelijke elementen kunnen worden geborduurd met zwarte dunne draden.

Engelen kunnen worden versierd met strass of linten. Sommige mensen knippen afzonderlijk haar en hoeden voor hen.

Bij de vleugels moeten apart kleine lovertjes, knopen of glimmende parels worden geplakt.

ballen

Van vilt kun je producten maken onder de kerstballen. Knip hiervoor twee delen van de stof uit de stof. Ze zijn verbonden met draden, vullen met katoen of speciale opvulstof voor speelgoed.

Maak vervolgens op de resulterende lege plekken een patroon. Gebruik hiervoor glanzende linten, strass steentjes. Het is toegestaan ​​om een ​​patroon eenvoudig met een naald te borduren. Sommige versieren het product met verschillende kleuren kralen.

slingers

Veel ontwerpers maken prachtige slingers van vilt.

Ze hebben enkele positieve eigenschappen:

 • slingers van dergelijk materiaal zijn veel gemakkelijker te maken;
 • de randen van de guirlande hoeven niet te vegen;
 • perfect gevoeld behoudt zijn vorm;
 • vilt is veel sterker dan andere stoffen.

Om een ​​dergelijk decor te maken, moet je uit vilten gladde cirkels van verschillende afmetingen en kleuren knippen. Door de resulterende stukjes stof garen dunne draad.Je kunt er ook loops op naaien, waarin een mooie draad is geregen.

Zo'n slinger is niet alleen versierd met een kerstboom, maar ook met raam- en deuropeningen.

Garland kan worden gemaakt in de vorm van cijfers. Snijd bijvoorbeeld van het vilt van verschillende kleuren het nummer van het nieuwe jaar. De stof wordt genaaid met een machine of met de hand. Vergeet niet om wat ruimte over te houden om de decoratie te vullen met watten of een speciale plamuur. Op het einde, via de krans ontvangen ze een mooie draad doorboren.

Je kunt zo'n decoratie maken in de vorm van kerstbomen. Ze worden met behulp van kartonnen of papieren sjablonen uit vilt gesneden en vervolgens met een dunne dunne draad doorboord.

In dit geval moeten kerstbomen worden versierd met pailletten of kleine knoppen om de slinger interessanter en eleganter te maken. In plaats van kerstbomen, kunt u harten of sterren gebruiken.

Velen maken sneeuwvlokken, maar vergeet niet dat ze veel moeilijker te snijden zijn. Voor hen is het beter om meteen een patroon te vinden.

Decoraties voor de vakantietafel

Tijdens de nieuwjaarsvakantie adviseren veel ontwerpers vakantietafels te versieren. Om dit te doen, kun je in het midden van de tafel een kerstboom maken van groen vilt.

Sommigen decoreren zelfs servetten.Aan hen hangen kleine figuren van kerstbomen, sneeuwmannen, sneeuwvlokken of sterren. Dergelijke kleine items kunnen dan worden gebruikt als leuke geschenken.

Je kunt mooie vilten servetten maken in de vorm van de kerstman, een kerstboom of een sneeuwpop. Om dit te doen, knip uit de stof op de patronen van de toekomstige producten. Aan elkaar naaien heeft niets nodig, omdat het geen zacht speelgoed is.

Alle elementen zijn aan elkaar gelijmd. Aan het einde kunnen de ontvangen servetten worden versierd met veelkleurige kralen, pailletten of knopen.

Het huis versieren

Als je kleine kinderen hebt, is het een goed idee om kleine vilten handschoenen rond het huis te hangen. Ze zijn gevuld met snoep voor kinderen. Meestal voor hun productie neemt u witte of rode stof, maar u kunt andere kleuren gebruiken.

Wanten tekenen op papier. De resulterende sjablonen worden met een potlood overgebracht op het vilt. De stof is genaaid en vult deze met watten.

Om de decoratie nog mooier te maken, kunt u borduurwerk maken in de vorm van kleine sneeuwvlokken of sterren erop. Zulke items gemaakt met gouden draden zullen er bijzonder elegant uitzien.

Je kunt het begin van deze handschoenen ook decoreren met een mooie voering.Geruite stof is hier perfect voor. Het is toegestaan ​​om een ​​fel satijnen lint toe te voegen.

Voor de vakantie worden vensterbanken vaak gedecoreerd. Ze zetten verschillende nieuwjaarsnummers. Je kunt dus een vilten kunstmatige Santa Claus, een sneeuwpop of gewoon een mooie pop maken. Dit moet volgens de patronen worden gedaan.

Vaak maken de vensterbanken de hele compositie. Het maakt gebruik van natuurlijk materiaal (kegels, takken, schors). Om de decoratie mooier en mooier te maken, worden kaarsen gebruikt voor decoratie.

Aan de deur van je huis kun je een kleine krans met kerstviltspeelgoed hangen. Om dit te doen, moet u eerst bellen. Om het te maken, worden twee stroken van dezelfde grootte gesneden, ze zijn onderling verbonden door middel van draden en naalden.

Zo'n ring zal als basis voor het ontwerp dienen. Daarop zijn kleine nieuwjaarsspeeltjes van hetzelfde vilt bevestigd. Je kunt kleine harten, sneeuwmannen, sneeuwvlokken of sterren hechten. Doe het met lijm. Ook kunnen deze elementen eenvoudig aan de ring worden genaaid.

Voor de decoratie van dit nieuwe jaar worden ook veel andere figuren en speelgoed gebruikt. Je kunt het regelen met gewone vilten ballen.Aan het einde bevestigen ze een klein bergkristal aan de constructie of binden ze een prachtig lint in de vorm van een grote strik erop. Overdrijf het niet met het aantal items. Immers, anders zal het element te belachelijk en lelijk zijn.

Masterclass over speelgoed voor nieuwjaar speelgoed in de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer