Kerstversieringen van kralen doe het zelf

 Kerstversieringen van kralen doe het zelf

Nieuwjaar staat voor de deur. Iedereen wil het gevoel van viering en sprookjes van jongs af aan ervaren. Er kan veel worden gegeven voor die momenten waarop je speelgoed voor de kerstboom haalt, je overweegt ze en met liefde versier je een boom die naar vakantie en geluk ruikt.

Kerstspeelgoed wordt in grote hoeveelheden in winkels verkocht voor elke smaak en kleur. Maar het speciale comfort en de originaliteit van het decor van de boom geven zelfgemaakte en unieke decoraties.

materialen

Craftswomen maken kerstversieringen van papier, draad, draad, kralen, gebreide sneeuwvlokken en verschillende figuren. Voorbereiden op het nieuwe jaar en vervolgens de inrichting van het huis zorgt voor een gevoel van comfort, warmte, vreugde en feest.Dergelijke versieringen kunnen door uzelf worden gemaakt tijdens het nieuwjaarsfeest, ze zullen nog lang worden herinnerd door de gasten.

Het maken van kaarsen met verschillende aroma's is nu erg populair. Voor de winter, bijvoorbeeld, de geur van sandelhout, jeneverbes, hop, citrus aroma's. Een gemaakte en gedecoreerde kaars zal op magische wijze het huis vullen met de geur van omhullende warmte, comfort en feest. Deze kaarsen zijn perfect voor het decor van het nieuwe jaar.

Bead decor

Maar nu zou ik speciale aandacht willen besteden aan kralenspeelgoed. Ze zijn niet zo moeilijk te maken, ze komen in verschillende niveaus van complexiteit. Het is mogelijk om zowel ornamenten met één, twee kleuren en meerdere kleuren te maken. Ze zijn plat, omvangrijk. Desgewenst kunt u zowel een onafhankelijke decoratie maken als elk ding kraalt: een kaars, een stuk speelgoed, een vilten broche. Het duurt ongeveer 10-15 minuten om het eenvoudigste speelgoed te maken voor decoratie, zonder dat daarvoor ingewikkelde gereedschappen en technieken nodig zijn. Voor meer ervaren naaldenvrouwen zijn er meer complexe schema's, waarna het een elegante decoratie blijkt te zijn.

Om te beginnen met het maken van de eenvoudigste sieraden, heeft u dichte dunne draad nodig, kralen van verschillende kleuren, mogelijk oude kralen. Dus, de eenvoudigste is misschien het maken van een kerstboom.

visgraat

Dit model is waarschijnlijk zeer eenvoudig en snel te maken en te krijgen, zelfs met degenen die de kralen alleen in de winkel zag te zijn. En je kunt het in slechts 10 minuten halen. De kerstboom is volumetrisch in de vorm van een spiraal. Voor de vervaardiging ervan vereisen een dunne dichte draad, kralen, karton. Groen, als u alleen een groene kerstboom wilt, kleur - voor een heldere inrichting. Dus laten we aan de slag gaan.

 • Van karton moet je een kegel maken, lijmen.
 • Wikkel de draad strak op het karton, maak ongeveer 7-10 slagen.
 • Knip de draad van onder en van boven af ​​en laat een marge van 1,5-2 cm over.
 • Maak van onderaf een lus, verwijder de boom uit de kegel en rek deze voorzichtig uit.
 • We plaatsen kralen op de bovenkant. U kunt kleuren afwisselen voor scherpere lijnen of een heldere veelkleurige kleur.
 • Als de hele draad is gevuld, draai je het uiteinde van de bovenkant en maak je een kleine lus. Daar vallen de kralen niet af en kun je het ornament op de boom hangen voor de bovenkant van de lus.

Dergelijke versieringen kunnen niet alleen rond de boom hangen, maar ook het hele huis, inclusief de keuken, de hal, de ramen. Het kostte nogal wat tijd en moeite, en de prachtige decoratie is klaar. Deze eenvoudig te vervaardigen, maar opvallende decoraties inspireren de creatie van andere fijne ambachten.

ballen

Deze decoratie is ook heel eenvoudig en snel te maken.Voor de vervaardiging van dergelijke ballen is een dunne zachte draad, gekleurde kralen, kralen, pailletten en opblaasbare ballen nodig. Je kunt kiezen uit één kleur, twee kleuren en een echte veelkleurige bal van het nieuwe jaar.

 • Blaas de bal op tot de gewenste grootte van het speeltje.
 • Geregen op draadkralen, kralen en pailletten.
 • Maak een lus aan de bovenkant van de bal en draai de draad.
 • Houd het uiteinde van de draad aan de bovenkant vast en begin de bal te wikkelen, duw 2-3 kralen elke 3-4 cm.
 • Wurg de bal meerdere keren. Belangrijk: trek niet te strak aan de draad, want de bal kan barsten tijdens het maken van het speelgoed. Als het resultaat bevredigend is, knip dan de draad af en maak een lus.
 • Prik door de bal en verwijder het voorzichtig uit het gemaakte speelgoed.

Het duurde ongeveer 10 minuten om het te maken en het kan het huis en de kerstboom jarenlang versieren. Je kunt een slinger ballen maken, want boven en onder maakten we lussen. En je kunt ze versieren met een kerstboom, met een slinger zullen dergelijke ballen er geweldig uitzien en glanzen. En ze zullen u meer dan een jaar van dienst zijn.

Kraal zonder draad

Voor de vervaardiging van dergelijk delicaat en prachtig speelgoed, hebben we glaskralen nodig voor kristal of andere met paarlemoerglans. En je hebt ook een lijmpistool, een dun lint, tennisballen of speciale kleine plastic blanks nodig.

 • Als we speciale spaties gebruiken, slaan we dit punt over. Als we een plastic tennisbal nemen, dan moet deze licht worden geschuurd met fijn schuurpapier of nagelvijl.
 • Breng een lijmpistool rond de bal aan met een lijmpistool en plak de tape vast alsof we een bal vastbinden. Op de plaats waar de tape bij elkaar kwam, binden we een knoop en groter, centimeters na 10, een knoop en een strik er bovenop. Voor hem, en we zullen onze bal ophangen.
 • Nu kun je lijmen en kralen met kralen. We brengen lijm aan met een pistool over het centrale deel van de bal en verlijmen de kralen onmiddellijk. Ga vervolgens naar elke kant van het midden totdat we de bal in een cirkel verpakken.

Opengewerkte kralen sieraden

Voor zo'n prachtige decoratie, heb je een blanco of, opnieuw, een tennisbal, kant of stukken gordijnen, pailletten en kralen nodig. En natuurlijk de draad in de kleur van de stof, naald en lijmpistool.

 • Lijm de bal met een doek, droog. Giet er geen lijm op, anders is het niet mogelijk om iets op onze blanco te naaien.
 • Nu zullen we in feite onze sieraden naaien.We rijgen de naald door de stof, zodat deze naar buiten komt, het lovertje uit de bal steken en een kraal op de bovenkant leggen, de naald eruit trekken.
 • Nogmaals, we strekken de naald uit in hetzelfde pailletje en trekken het uit op de plaats waar we het volgende lovertje willen zien.

Zo ingericht, ziet de bal er heel voorzichtig en voorzichtig uit op zowel de kerstboom als op het raam of meubilair.

Om de sieraden er harmonieus uit te laten zien, is het beter om meerdere stukken van hetzelfde type te maken en deze op één plaats te plaatsen. Maak zones met verschillende decoraties op verschillende plaatsen. Het ziet er en gezellig en zeer stijlvol uit. Je kunt verschillende composities maken op kleur, op soort sieraden. Ze zouden niet heel veel moeten zijn. Alles moet met mate gebeuren.

Over het algemeen geeft het huis van de naaister altijd warmte, comfort, ik wil steeds weer terugkomen. Nieuwjaar in zo'n huis belooft warm, magisch, fantastisch te zijn. In zo'n huis is het precies de juiste manier om de meest schijnbaar onmogelijke verlangens te maken. Alles erin zal fantastisch zijn en gemakkelijk uitvoerbaar.

In de volgende video vindt u een masterclass over het maken van een kerstbal gemaakt van kralen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer