Hoe maak je kerstlichtjes met je eigen handen?

 Hoe maak je kerstlichtjes met je eigen handen?

Slingers zijn erg mooi en fantastisch, ze creëren een echte vakantiesfeer en lijken ondergedompeld in wintermagie. Het is niet verrassend dat ze worden beschouwd als een van de belangrijkste kerstversieringen. Slingers zijn eenvoudig en complex, veelkleurig en gemaakt in één kleur, ze kunnen worden gemaakt van papier en karton, maar ook van klatergoud, natuurlijke materialen of andere geïmproviseerde middelen.

Van papier en karton

De meest eenvoudige slingers zijn die van papier. Bovendien kunnen zelfs kinderen ze maken - baby's vinden het altijd leuk om zich voor te bereiden op de hoofdvakantie van het jaar.

Vrij eenvoudig optie kan een krans van kleine ringen worden genoemd. - zeker deden velen dat in de kindertijd.

Om dit te maken, hebt u gekleurd papier (bij voorkeur dubbelzijdig), schaar en briefpapierlijm nodig.

Het papier moet worden gesneden in stroken met een dikte van 1-1,5 cm en een lengte van 10-12 cm. Nadat de blanco's zijn gemaakt, is het noodzakelijk om een ​​strook te nemen en er een ring van te vormen en alle andere stukken te vouwen, die door de vorige gaan.

Zo'n slinger kan de woonkamer, kinderkamer of hal decoreren. Overigens kan het niet alleen nuttig zijn voor het nieuwe jaar, maar ook voor een verjaardag of een andere gezinsvakantie.

Een slinger van veelkleurige papieren strepen ziet er erg interessant uit. De methode van vervaardiging is ook vrij eenvoudig. Maak eerst stroken papier van ongeveer 2 - 2,5 cm dik en ongeveer 10 cm lang en spreid ze uit op de tafel in de gewenste kleurencombinatie. Je kunt tinten wisselen of zachte overgangen maken, en iemand lijkt meer op het werk van contrasten - het hangt allemaal af van je verbeelding.

Daarna moeten alle stroken met elkaar op de naaimachine worden genaaid, met een kleine afstand ertussen. Als je de auto's niet hebt, kun je de elementen handmatig repareren, hoewel je in dit geval iets meer tijd nodig hebt.

Als je wilt, kun je niet alleen strepen nemen, maar ook andere figuren - starlets, cirkels en harten zien er goed uit.

Dergelijke versieringen worden verticaal opgehangen, meestal worden ze versierd met vensters en aan de onderkant wordt een klein verzwaringsmiddel toegevoegd. In deze hoedanigheid zal een kraal of een kleine plastic bal er goed uitzien.

In Europa, sinds de oudheid, populair Nieuwjaarskalendersdat brengt veel vreugde met zich mee voor kinderen, en kijkt uit naar een magische vakantie. De essentie van dergelijke decoraties is dat kinderen elke dag kleine verrassingen krijgen - snoepjes, minuscuul speelgoed dat in kleine dozen verborgen zit.

Het zal heel leuk zijn als je zo'n kalender combineert met een krans. In dit geval kan Matchbox helpen, je hebt 31 stukjes nodig (afhankelijk van het aantal dagen in december).

Elke doos moet worden omwikkeld met dun golfpapier van verschillende tinten, vastgebonden met een lint en de cijfers met de datum van 1 tot 31 lijmen en worden verbonden met een touw of draad in een grote slinger.

Als u verbeeldingskracht toonde, kunt u in plaats van dozen kleine sokken of wanten nemen - sjablonen voor lege plekken zijn altijd op internet te vinden.

Je zult best wat moeite spenderen, maar je krijgt een interessante decoratie aan de muur die elke dag aan de vooravond van de nieuwjaarsvakantie echt magisch maakt voor je kleintje.

Bij oudere kinderen kun je een complexere decoratie maken - een krans van kerstfiguren. Meest gebruikte afbeeldingen van kerstbomen, kerstman of sneeuwvlokken. Van wit papier gesneden het vereiste aantal figuren, het is wenselijk dat ze met een patroon waren. In dit geval ziet de slinger er uit als een opengewerkt geheel. Op de top van elk met een perforator moet een gat maken, en zet alle figuren op het touw. In dit geval moet de draad tweemaal door elke opening worden geregen, dan worden de figuren als het ware op hun plaats vastgezet en zullen ze niet beginnen met het naar beneden rollen van de draad en afwijken van de zijkant.

Met behulp van de sneeuwvlokafbeelding kun je een andere interessante slinger maken. Voor het werk is een dik karton, perforator, touw en schaar nodig.

Op het voorbereide papier is het noodzakelijk om een ​​afbeelding van een sneeuwvlok te tekenen, optimaal zodat deze niet meer dan 10-12 cm is, en gebruik dan een perforator om verschillende gaten te maken - één aan tegenovergestelde uiteinden en twee in het midden.Hierna moeten alle voorbereide onafgewerkte stukken door de gaten op het touw worden geregen. Zo'n slinger ziet er best interessant uit als je karton van verschillende kleuren en afwisselende sneeuwvlokken van verschillende kleuren gebruikt.

Een zeer stijlvolle slinger ziet eruit als je sneeuwvlokken snijdt uit dun papier of zelfs servetpatronen. Hiervoor moeten de sjablonen op een plat oppervlak worden geplaatst en worden besmeurd met een mengsel van PVA en water dat is verdund in een verhouding van 1: 2. Nadat de compositie is uitgedroogd, zien dergelijke sneeuwvlokken eruit als gesteven.

Maar de eenvoudigste en tegelijkertijd stijlvolle optie is de decoratie van de spiraal - zo'n slinger hangt vaak aan de kroonluchter of aan het plafond. Neem hiervoor een vel papier voor de printer, teken er een cirkel omheen en teken een slak naar binnen, knip de contouren uit, rek het uit en de slinger is klaar.

Uit vilt

De kerstdecoraties gemaakt van vilt zien er heel ongewoon en thuis warm uit, en het maken van een slinger van deze stof is eenvoudig, je kunt zelfs zonder patroon doen.

Slingers in de vorm van Santa's sokken zullen een interessante optie zijn.gemaakt van vilt. Ze creëren het gevoel dat sprookjeshelden hun spullen ergens in de buurt hebben achtergelaten.

Van vilt kun je afbeeldingen van herten, kerstbomen of fantastische vogels knippen en ze allemaal in een slinger samenstellen.

Trouwens, dit materiaal is perfect te combineren met dennenappels en met gedroogde citrusvruchten, zo'n slinger zal altijd heel stijlvol en origineel zijn.

Maak het gemakkelijk, maar je moet van tevoren het natuurlijke materiaal voorbereiden - om de kegels te verzamelen, en de cirkels van sinaasappelen of citroenen te snijden en te drogen (dit kan snel in de oven gedaan worden). Daarnaast heb je extra decoraties nodig, zoals kaneelstokjes, pijnboomtakken, maretak en andere versieringen.

In de regel hangt zo'n slinger aan een jutetouw. Verzamel de decoratie op twee manieren.

  • In het eerste geval moet je de henneptouw van de gewenste lengte afsnijden, er vele kleine knopen op knopen en lijm een ​​element van decor aan elk stuk met warme lijm.
  • De tweede optie is ingewikkelder, maar het ziet er volumetischer en stijlvoller uit. Voor elk onderdeel wordt een klein touw uitgesneden en al met behulp van deze korte lengtes worden de elementen op het hoofdsnoer bevestigd. De afgewerkte decoratie kan op sommige plaatsen met glitter of gouden verf worden bedekt, zodat deze glanst en een feestelijke sfeer creëert.

Klatergoud decoratie

Als je geen tijd hebt om slingers te maken, kun je een ornament van klatergoud en kerstballen maken. Meestal omlijsten ze het gebied boven de deur rond de omtrek van de deuropening.

Het is het beste om als basis een kleine elektrische guirlande te nemen. en wikkel het met felgroen klatergoud, dat dennen takken zal imiteren. Bevestig de decoratie aan de muur, je kunt extra ballen en ander klein speelgoed hangen en kerstbogen toevoegen.

Merk echter op dat zo'n slinger de doorgang door de deur niet mag hinderen, dus laat de ballen niet te laag hangen.

Van kegels

Een zeer originele slinger is gemaakt van kegels, het ziet er bijzonder stijlvol uit in kamers met een open haard, omdat het een symbool wordt van de haard van het nieuwe jaar en daaruit, volgens volksverhalen, en een vriendelijke grootvader met geschenken verschijnt.

Voor decoratie past de ruimte boven de vlamkast en aan de zijkanten. Om een ​​slinger te vormen, zijn dennentakken bevestigd aan een strak touw, zodat ze elkaar overlappen en aanvullen met dennenappels. Het ziet er heel mooi uit als de kegels zijn bedekt met glinsterende pailletten of zelfs in felle tinten zijn geschilderd en ook versierd met hangende bogen en sokken van de Kerstman.

Je kunt een slinger van kegels maken, ze zijn licht en daarom heel geschikt voor decoratie.

Een klein advies: als u de kegels in de oven of magnetron droogt, openen ze hun schubben en kunnen ze bovendien gemakkelijk opnieuw worden geverfd in de gewenste kleur.

Kegels kunnen worden geverfd in felle kleuren en kunnen worden bedekt met een laag witte patina met glitter - het hangt allemaal af van uw verbeelding en het algehele concept van het interieur. Nadat de gouache is opgedroogd, moet deze met haarlak worden besproeid - u fixeert dus de kleur.

Als je wilt, kun je elke kegeloog, neus en kroontjes maken, dan krijg je een krans van fabelachtige dwergen, die kinderen zullen aanspreken. Het kan aan een kerstboom of muur worden opgehangen.

Gloeiende slinger

Als je een oude elektrische slinger hebt die zijn uiterlijk heeft verloren, dan kun je hem een ​​nieuw leven geven, en je zult hier niet veel moeite voor hoeven doen.

De variant met papieren bekertjes is bijvoorbeeld zeer geschikt.

Eerst moet je voor hen een kerstverpakking maken. U kunt golfpapier of decoraties gebruiken voor scrapbooking, vervolgens elke kop verpakken en fixeren met lijm of plakband.

Aan de onderkant van elk glas moet je een kruisvormige insnijding maken en de bollen van je lichtgevende krans erin plaatsen. Probeer het aan te zetten, en je zult opmerken wat een ongewoon effect deze ogenschijnlijk eenvoudige materialen zullen geven.

De slinger van jute ziet er heel origineel uit. Voor de vervaardiging ervan is een doek van verschillende tinten nodig, het wordt in kleine stroken gesneden en met knopen gebonden tussen de bollen van een gewone elektrische slinger.

Dit is een heel eenvoudige optie, maar absoluut mooi en sfeervol.

Als je hard werkt, kun je een echt dure en luxueuze touwslinger maken, meestal met een draad van jute, maar garen werkt ook.

Je hebt ballonnen nodig die je een beetje moet opblazen, en het is beter om ze klein te maken, zo'n slinger zal er beter uitzien. Smeer daarna met vaseline-olie of babycrème (dit is nodig zodat het touw niet aan de ballen kleeft).

Daarna moet u in een afzonderlijke container de PVA, pasta en water in dezelfde verhoudingen mengen en de draad in de resulterende oplossing weken.

Dan is alles eenvoudig - je moet een touw gedrenkt in lijm rond de bal op een chaotische manier omwikkelen,en laat de ballen liggen totdat ze helemaal droog zijn. U kunt dit dicht bij de batterij doen, maar niet op het verwarmingstoestel zelf. De ballen worden gewoon weggeblazen en 's ochtends krijg je een vormeloze massa.

Wanneer de draden drogen, moet je elke bal doorboren met een dunne naald en voorzichtig het rubber door de gaten verwijderen.

Daarna worden gloeilampen in de ontvangen ballen gestoken en genieten van de glans van de bijgewerkte guirlande.

Mooie voorbeelden in het interieur

De eenvoudigste slingers kunnen worden vertrouwd door kinderen, kinderen houden van de feestelijke sfeer, ze houden ervan om de kamer met eigen handen te creëren en te versieren in afwachting van magie.

Als u een avonturenkalender maakt, combineer dan zaken met plezier - en maak de kamer sfeervoller en geef uw kinderen veel vreugde.

Bij oudere kinderen kunt u kantenslingers van papier maken. Ze kunnen van verschillende tinten zijn, maar het glinsterende wit ziet er altijd onberispelijk uit en lijkt in het sprookje van het winterbos te duiken.

Maar voorstanders van landelijke stijl geven de voorkeur aan vilten decoraties, afbeeldingen van herten zien er bijzonder interessant uit.

Decoraties gemaakt van natuurlijke materialen creëren hun charme en onbeschrijfelijke sfeer.Lichte tonen van zo trendy vandaag, chebbi-chic, kunnen worden gebracht als je kegels, henneptouw, plakjes gedroogde sinaasappelen en een beetje glans combineert.

Vergeet niet om de ramen te versieren.

En ook een open haard.

Er zijn veel opties om de oude elektrische slinger te doen herleven - kies degene die bij u past.

U kunt elke kleuroplossing kiezen. Iemand vindt graag ruimte in witte en blauwe tinten. Iemand geeft de voorkeur aan rood met goud. En sommigen houden van de oproerige kleuren en feestelijke kleuren.

Besteed speciale aandacht aan de LED-straatverlichting - het sprookje moet immers niet alleen in het huis zijn, maar ook in de straat eromheen.

Zie de volgende video om te leren hoe je een kerstslinger uit je eigen handen kunt maken.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer