Kerstballen maken en decoreren met je eigen handen

 Kerstballen maken en decoreren met je eigen handen

Het speelgoed op de kerstboom, gemaakt in de vorm van een bal, is de oudste en meest geliefde kerstversiering van een pluizige schoonheid. Speelgoed kan even groot of verschillend zijn, monofoon of gekleurd. Vandaag is de trend om kerstballen met je eigen handen te maken.

Ballen maken van kralen, knopen, pailletten en draden

De eenvoudigste manier om kerstballen te versieren is om met decoratieve draden of bundels te bedekken. Om het speelgoed feestelijk te maken, kun je harnassen van verschillende kleuren (roze, bordeaux) nemen en de kronkeling aanvullen met een kralensnoer. Het wordt aanbevolen om de bal op een draad van regen of een draad te hangen met Lurex.Zodat de draad er niet al te simpel uitziet, kun je ook het bovenste gedeelte van het speelgoed versieren. Bevestig een crèmekleurige kraal aan de basis van de draad en plaats vervolgens een kleine stoffen strik met een gouden tint versierd met kant. Op de top van de boog om de tweede soortgelijke kraal te plaatsen.

Een kerstboom speelgoed verstrengeld met een kastanjebruin touw met twee brede stroken parelmoer kralen en strass ziet er prachtig uit. Deze stap is gedaan met je eigen handen is heel eenvoudig. Eerst wordt het harnas op het speelgoed bevestigd met behulp van een transparante lijm (zoals "Moment"), waarna er een pareldraad overheen wordt gelegd. De decoratie is bekroond met een gouden zijden draad.

Maak een exclusieve kerstversiering met kralen.

Er zijn alleen naalden met een decoratieve hoed en kralen nodig (materialen van oude gescheurde kralen kunnen worden gebruikt). String het vereiste aantal kralen op elke naald en zet het op de bal. Het is wenselijk dat het speelgoed in hetzelfde kleurenschema wordt gemaakt: lichtroze, roomwit of blauwgroen. Voor het begin van het kralenwerk moet een touwtje op het speelgoed worden gemaakt.

Om de bal met pailletten te versieren, heb je naaipen en een schuimbasis in de vorm van een bal nodig. Er zijn geen schema's vereist voor het maken van een bal met pailletten. Het is belangrijk om de bovenkant van het speelgoed correct te identificeren, van waaruit de decoratie begint. Begin dan vanaf dit punt, vanaf het midden, alle lovertjes in een cirkel te overlappen.

Het maken van ballen uit knoppen is eenvoudig. Knoppen kunnen in één kleurenschaal (van sneeuwwit en zuivel tot koffie en kastanje) worden genomen of met elkaar worden vergeleken (rood, roze, groen, blauw). Als u bovendien denkt dat de gaten niet erg elegant lijken, kunt u ze verdrinken met kleine naalden met decoratieve tips. De laatste zal een zekere charme toevoegen aan het algemene beeld van de decoratie van de kerstboom.

Als in je doos van onder speelgoed een oude bal rondslingerde, die zeer geliefd is bij huishoudens, maar een niet-presentabele uitstraling heeft gekregen, kun je hem herstellen en een nieuw leven geven. Om dit te doen, is het alleen nodig om de breinraad in te wikkelen. Mini-breinaalden gemaakt van twee tandenstokers en twee houten ballen dragen bij aan het toevoegen van exclusiviteit aan het speelgoed.

Als basis voor het maken van een speeltje, kunt u een kleine ballon gebruiken. Het moet worden omwikkeld met draden (bij voorkeur die die hun vorm goed behouden, bijvoorbeeld met fijn bindgaren), eerder behandeld met PVA. Bovenop de hele bal nogmaals voorzichtig pluizen lijm. Nadat de substantie is opgedroogd, doorboort de bal en verwijder, bevestig een glanzende draad aan het stuk speelgoed, versierd met een boog in toon.

Papieren applicatie

Om een ​​handgemaakte kerstboombal te maken, hebt u alleen scrapbookpapier en transparante lijm nodig. Het is nodig om 8 cirkels van dezelfde grootte en twee iets kleinere te snijden. Grote cirkels vouwen 4 keer en fixeren ze in kleine cirkels van elk 4 stuks. De onderste en bovenste randen van kwartjes lijmen samen.

Kerstballen gemaakt met behulp van decoupage techniek zien er erg leuk uit.

Aanvankelijk is de bal bedekt met witte acrylverf. Vervolgens gelijmde decoratieve elementen, gesneden uit servetten. Als u echter wilt dat de bal in kleur is, moeten alle stappen in omgekeerde volgorde worden uitgevoerd. Dat wil zeggen, eerst de stukjes papier plakken en dan de verf aanbrengen. Speelgoed met winterstemming voegt kunstmatige sneeuw toe. Het is gemaakt door lokkers toe te voegen om te schilderen.Je kunt speelgoed versieren met schilderijen en 3D-elementen.

Interessant is dat speelgoed van papier-maché naar de kerstboom kijkt. Er zijn materialen nodig:

 • krant;
 • bloem - 1 kop;
 • water - 5 glazen;
 • plastic film.

In eerste instantie moet je een pasta koken. De consistentie moet lijken op vloeibare zure room. Een plastic bal wordt als basis genomen. Wrapping vershoudfolie zo gelijkmatig mogelijk, zonder rimpels. De krant zal in stukken moeten snijden. De krantenstukken bevochtigd in pastapasta op een bol. Maak 10 lagen. Na elke laag krantenstukken passeert u opnieuw met pasta en drukt u stevig op het oppervlak. Laat de bal na het aanbrengen van de lagen volledig drogen. Snijd een papieren oppervlak met een briefpapiermes doormidden en verwijder de plastic kogel.

De resulterende incisie wordt gesloten met dezelfde krantenstukken die in pasta zijn gedoopt. Het is genoeg om 2-3 lagen te maken. De bodem is ook bedekt met kranten. Voor extra fixatie kunt u daar een stuk karton lijmen. Na het volledig drogen, moet je over het oppervlak van de bal gaan met schuurpapier. Dan kan het speelgoed worden geverfd en gedecoreerd.

Van krantenbuizen

Als basis ontleend aan de pagina's van een glossy magazine. Elke pagina is opgevouwen in een lange bundel. Als je een lange buis niet kunt rollen, kun je een paar korte maken en vervolgens met lijm lijmen. De bal van schuim lijm geleidelijk het harnas in een cirkel, van de bovenkant tot de basis. Verspreid elke laag kleurloze lijm.

Van papieren bloemen

Om deze ballen te maken, heb je nodig:

 • polystyreen ballen;
 • satijnen lint;
 • overeen te komen papier;
 • decoratieve pinnen;
 • becijferde perforator.

Plak de bal met plakband, bevestig met lijm. Tegelijkertijd vormen ze een draad voor opknoping speelgoed. Puncher snijbloemen. Spelden gebruiken om ze op de bal te bevestigen. Om de bal feestelijker te maken, kunt u de bloemen van twee contrasterende tinten maken. Wit en paars bijvoorbeeld.

In dit geval worden de bloemen bevestigd door ze in elkaar te steken.

Gegolfd papier

Een mooie kerstbal kan worden gemaakt van miniatuurrozen, voor de vervaardiging waarvan gegolfd papier wordt genomen. BOm bloemen te maken, moet u zich houden aan de volgende reeks acties.

 1. Gegolfd papier gevouwen in verschillende lagen en in kleine rechthoeken gesneden.
 2. Gebruik een naald bovenop de schuimbal om een ​​draad te maken waarvoor het speelgoed aan de kerstboom kan worden gehangen.
 3. Spiraal een rozet op van elke rechthoek, zet het vast aan de basis met een draad.
 4. Snijd de bloempoten voordat je de bal vasthoudt.
 5. In de gaten tussen de bloemen om grote kralen in toonpapier te steken.

Met foto

Om een ​​bal te maken met een foto, heb je nodig:

 • bal van schuim;
 • foto (maximaal - 4 stuks);
 • PVA;
 • witte verf op waterbasis;
 • borstel;
 • speciale contouren van goud en brons;
 • acryllak;
 • schuimrubber;
 • scharen;
 • draadsnijders;
 • water;
 • een naald;
 • haarspeldbochten;
 • decoratieve tape.

  Bewerk de foto in Photoshop en maak de gewenste grootte. Versier desgewenst foto's met kaders, sneeuwvlokken en andere elementen. Afbeeldingen afdrukken op fotopapier. Gebruik een schuim, struikelde over een naald en vul de bal met witte verf. Laat het drogen. Foto's knippen. Natte handen om het witte oppervlak van het papier van de verkeerde kant te verwijderen.

  Er zou slechts een dunne film met een afbeelding moeten zijn. Om de foto stevig om de bal te laten klemmen, worden er kleine inkepingen gemaakt rond de randen. Breng lijm, verdund in water, aan op de achterkant van de foto. Wacht een paar minuten om te laten weken. Lijm de foto licht met schuim. Maak een touwophanging. Knijp de helft van de noppen af ​​met de tang. Smeer een kant van de PVA en plaats deze in de bal.

  Plaatsen waar geen afbeeldingen zijn, vul de contouren in de vorm van krullen, bloemen, enzovoort in. Om de bal met de aangebrachte decoraties sneller te laten drogen, kunt u deze op de batterij plaatsen.

  Om een ​​haarspeld te versieren met een mooie strik. Om een ​​stuk speelgoed te vernis, op te hangen tot het volledig droog is.

  13 foto

  Textiel decoratie

  Van stof

  Liefhebbers van thuiscomfort zullen verliefd worden op kerstballen bedekt met stoffen. Het materiaal kan dicht of doorschijnend zijn. In het laatste geval is het raadzaam de schuimstofbasis van het speelgoed eerst in rood of wit te schilderen. De enorme kerstballen gemaakt met behulp van de patchwork-techniek zien er prachtig uit.

  Voor hun productie nodig hebben:

  • bal van schuim;
  • breed satijnen lint in wit en oranje;
  • zilveren brokaat;
  • pins;
  • schaar.

  Linten in vierkanten gesneden.Witte vierkante fixatie op het speeltje met een speld. Het oranje vierkant moet in vieren worden gevouwen en in het midden op het witte vierkant worden bevestigd. Vouw het oranje vierkant weer dubbel en vouw de "oren" aan de rechter- en linkerzijde naar het midden en fixeer ze met pinnen. Op dezelfde manier zijn er nog drie oranje vierkanten bevestigd, die de bovenkant van een kerstboomspeeltje vormen.

  Bevestig een zilveren vierkant met een speld aan de onderkant van een van de oranje vierkanten. Vouw door de helft, draai de hoeken naar het midden en bevestig zodat een driehoek wordt verkregen. Op een vergelijkbare manier bevestigen we andere zilveren vierkanten langs de oranje in een cirkel. Nadat een laag zilveren vierkanten wit is geworden en vervolgens oranje. Dus het bleek de helft van de bal te vullen. De tweede helft van het speeltje is op dezelfde manier versierd. Het gewricht wordt gesloten met zilverbrokaatband. Bij de allerlaatste draai wordt een oranje knoopsgat gemaakt, waaraan het speelgoed aan de kerstboom kan worden gehangen.

   Vilten rozen vormen de originele decoratie van de nieuwjaarsbal. Verfijnde producten geven gekrulde randen. Om kleuren te maken, is het beter om blauw en wit materiaal te nemen. De basis is een cirkel van vilt, waarvan de diameter 10 centimeter is.Halfronde bloembladen worden er spiraalvormig uitgesneden. Rol het centrale deel op om de kern van de bloem te krijgen, maak vast met een speld en transparante lijm. Nadat de lijm opdroogt, is het noodzakelijk om het resterende materiaal rond de kern te wikkelen. Zet de bloem onderaan vast. Je kunt niet alleen bloemen maken van vilt, maar ook van charmante kerstbomen.

   Door deze witte figuren van verschillende groottes toe te voegen met kralen, satijnen strikjes, kant en strass steentjes aan de onderkant van het speeltje, kun je een prachtige feestelijke bal krijgen.

   Zie de volgende video voor een masterclass over het maken van patchwork kerstballen.

   Met borduurwerk

   Om een ​​bal met borduurwerk te maken, heb je nodig:

   • plastic voetstuk in de vorm van een bal;
   • geborduurde 9x6 foto (bij voorkeur voor een nieuwjaar of kerstthema);
   • vlechtwerk - 1,5 meter;
   • satijnen lint - 1,5 meter;
   • transparante lijm;
   • scharen;
   • haaknaald;
   • decoratieve elementen: kralen, zijden draden, glanzend poeder.

    De afgewerkte geborduurde afbeelding moet van de verkeerde kant worden gewassen en gestreken, zodat de stof enigszins vochtig blijft. Dan leggen we een foto op de bal, repareren met een lintje. Knip het gedroogde beeld uit in de vorm van een folder.Soortgelijke bladeren gesneden uit satijnen linten. Smeer de onderste en bovenste uiteinden in met lijm en bevestig de bal zodat de tekening in het midden is en de satijnen stukken aan de randen zitten.

    Op plaatsen waar de plakjes zwepen, kunt u voorzichtig lijm aanbrengen met een haak en de stof op de basis drukken. De rest van het oppervlak van de bal is bedekt met vergelijkbare segmenten van de atlas. Verbindingen sluiten het lint. Het oppervlak van het borduurwerk is bezaaid met pailletten. De boven- en onderkant van het speeltje zijn versierd met zijden kwastjes en kralen.

    8 foto

    Vastgebonden

    Echt nieuwjaarscomfort zorgt voor speelgoed met breinaalden. Je kunt een mooi gebreid speeltje maken door het patroon te volgen. Heb vier naalden nodig. Om te beginnen worden 12 lussen gerekruteerd en 3 worden verdeeld naar elke breinaald.

    • De 1e en 2e rij zijn gebreid met gezichtslussen.
    • In de 3e rij - 3 gezichtsbehandeling, 1 nakid. Herhaal nog 3 keer.
    • 4e rij - gezichtsbehandeling.
    • 5e rij - nakid, 4 voor, nakid. Herhaal nog 3 keer.
    • 6e rij - gezichtsbehandeling.
    • 7e rij - nakid, 6 front, nakid. Herhaal nog 3 keer.
    • 8e rij - gezichtsbehandeling.

     Daaropvolgende rijen worden in een vergelijkbaar patroon uitgevoerd: de even rijen worden met gezichtsrijen gebreid en in de oneven rijen wordt één voor één aan de twee kanten toegevoegd.De 15e rij is hetzelfde als alle oneven rijen, maar de voorste lussen worden volgens het patroon gebreid, met afwisselende draden van verschillende kleuren. Vanaf de 16e rij komt het breien alleen met gezichtslussen. De kleur van de draden varieert volgens het schema. Uitgaande van de 28ste rij in de even rijen, is er een vermindering van het aantal lussen door twee vlakken aan elkaar te knopen. De 41e rij is de laatste. Daarin worden de overgebleven 3 lussen samen gebreid met het gezicht, de draad wordt aangedraaid, de uiteinden worden verborgen.

     De schuimkogel wordt ingebracht in het gebreide product aan het begin van de paring van de 29e rij, dat wil zeggen, voordat de lus wordt verlaagd.

     Als het patroon van vyvyazyvanie moeilijk is, kun je melange nemen. Als gevolg hiervan zal de bal kleurrijk en feestelijk worden. Damesvrouwen met veel ervaring in het haken kunnen speelgoed omsnoeren door een schema op het internet te kiezen of zelf een schema te maken.

     Met wol

     Het maken van je eigen wollen kerstbal is helemaal niet moeilijk. Voor dit doel wordt wol voor vilten op de breibal aangebracht. Vervolgens wordt het toekomstige speelgoed in een nylon sok geplaatst, die aan beide kanten met knopen is verbonden. De sok moet in een automatische machine worden gewassen met toevoeging van een reinigingsmiddel op een temperatuur van 60 graden.Nadat de bal droogt, wordt het oppervlak gelijkmatig en dicht. Het wordt aanbevolen om een ​​wollen kerstboomspeeltje te versieren met een borduurwerk op een stuk vilt en naalden met decoratieve uiteinden.

     8 foto

     Met kant

     De basis voor het maken van het speelgoed is witte kanten stof. Verschillende elementen zijn eruit gesneden: bloemen, bloemblaadjes. Met behulp van PVA worden stoffen figuren aan de bal bevestigd. Dan is het speelgoed bedekt met witte acrylverf, de tweede laag is verf "onder brons". Met de hulp van een spons loop je in cirkelvormige bewegingen over het hele oppervlak van de bal. Krijg het effect van de oudheid. Aan het einde is een hangend lint versierd met een satijnen en organza strik bevestigd aan het speeltje.

     Speelgoed van natuurlijke materialen

     Met kaneel

     Kaneelstokjes (de hoeveelheid wordt bepaald op basis van de grootte van de bal) gesneden in buizen van dezelfde lengte. Breng transparante lijm aan op het oppervlak van de schuimkogel.

     Van takken

     Deze kerstboomdecoratie is naar analogie gemaakt met een speelgoed dat is gemaakt van draden. Het duurt een kleine ballon. Droge takken worden in kleine fragmenten gesneden en met een lijmpistool op de basis gefixeerd.Zodra de lijm opdroogt, wordt de bal doorboord en verwijderd door een gat in de takken.

     Van eikels

     Een ongewone decoratie voor de kerstboom voor het nieuwe jaar zal een bal zijn versierd met acorn hoeden.

     Om zo'n prachtige kerstboomversiering te maken, heb je nodig:

     • bal van schuim;
     • kastanjekleurig acryl;
     • transparante lijm;
     • acorn caps;
     • briljant poeder;
     • kralen.

     Op de bal om acryl aan te brengen. Nadat de verf is opgedroogd, smeert u elke dop overvloedig in met lijm en bevestigt u deze op de bal. In de resulterende gaten om de kralen te lijmen.

     Breng aan de randen van elke dop een paar druppels lijm aan en besprenkel met pailletten.

     Van kegels

     Een vuilniszak met dikke film gevuld met katoen. Bind om een ​​strakke bal te krijgen. Plak de bulten op de basis. U kunt een lijmpistool of een kleurloze lijmbasis van het type "moment" gebruiken. Misschien is het ontwerp van het speelgoed geen hele kegeltjes en schubben. Om dit te doen, gebruikt u de kniptangen om de kegels in stukjes te snijden. De resulterende schalen plakken een schuimkogel rond de omtrek. Dergelijk speelgoed zal een warme en gezellige sfeer in huis creëren, niet alleen voor het nieuwe jaar, maar ook voor Kerstmis.

     schilderij

     Het schilderen van de ballen is gemaakt met oranje, violet, zwarte of transparante gel met de toevoeging van lovertjes (andere kleuren kunnen worden gebruikt). Je kunt absoluut alles tekenen wat je wilt. Kinderen die dromen van het realiseren van hun talent op dit gebied zullen geïnteresseerd zijn in het artistieke schilderen van speelgoed.

     De eenvoudigste optie is een puntschildering op een solide bal. Fir-tree ornament blijkt helder en origineel. Als basis kunt u een houten, plastic of glazen knuppel in de vorm van een bal gebruiken. Plastic oppervlak, u moet eerst het schuurpapier schoonmaken en het glas met alcohol afvegen voor een betere hechting op de verf.

     Het speelgoed is bedekt met twee lagen verf en vervolgens vernis. Voordat je de volgende laag aanbrengt, moet je wachten tot de vorige volledig droog is. Verdere decoratie is afhankelijk van de vlucht van uw verbeelding. Altijd relevant speelgoed met het symbool van het jaar. Het is aan te raden om ze te dragen met metallic verven en versierd met pailletten, dan zullen ze in het licht van kerstlichten prachtig glinsteren.

     Over het maken van prachtige kerstballen met je eigen handen, zie de volgende video.

     Comments
      auteur
     Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

     Inkomhal

     Woonkamer

     slaapkamer