Houten speelgoed voor de kerstboom: soorten, ontwerp en fabricagegeheimen

Houten speelgoed is een zeer relevant accessoire op kerstbomen. Natuurlijke materialen nemen nu een leidende positie in. Maar voor velen hebben dergelijke speeltjes een andere, speciale waarde. Inderdaad, in de 60-80 jaar. de laatste eeuw in elk huis waren houten kerstdecoraties zo gewoon dat ze niet als iets ongewoons werden beschouwd. Nu is het een origineel en uniek ding. Het moderne consumentenpallon en plastic speelgoed in verschillende vormen en maten met een onbeperkte houdbaarheid en de onmogelijkheid van recycling. En met de komst van de 'eco'-trend in het leven van mensen, veranderde alles behoorlijk dramatisch.

Materiële functies

Voor mensen is de boom intuïtief geassocieerd met iets gezelligs en warms - velen hebben zo'n indruk van jongs af aan gehad, uitstapjes naar de grootmoeder naar het dorp en eenheid met de natuur.En in de moderne wereld van computers en gadgets wil je jezelf omringen met iets natuurlijks. De boom is de personificatie van de natuur en zuiverheid. Houten speelgoed is veilig en duurzaam met de juiste verwerking. Ze kunnen zelfs het kleinste kind spelen. En de ouders hoeven zich geen zorgen meer te maken over de kruimel. Dit speelgoed is moeilijk te breken, bijt af wat detail. En met welk effect dan ook, het zal zijn vorm niet verliezen en is niet giftig. En in het geval van ongeschiktheid, kan hout als een materiaal gemakkelijk worden verwijderd zonder schade aan het milieu.

In winkels voor handwerk kunt u alle decoraties voor decoratie kopen. Een verscheidenheid aan vormen, maten, kleuren en inhoud - dit alles ontwikkelt een vleugje fantasie in de drukte van vóór het nieuwe jaar. Maar meer memorabel en opwindend is het maken van speelgoed met hun eigen handen. Als een geschenk voor vrienden, familie, vrienden of voor jezelf. Dergelijk speelgoed kan zowel door uzelf als met uw gezin worden gemaakt. Om dit te doen, zijn er veel materialen, je kunt sieraden maken van natuurlijke componenten en combineren met kunstmatige.

sneeuwvlok

De sneeuwvlok is een van de helderste "vertegenwoordigers" van de winter. Voor velen is het nieuwe jaar geassocieerd met sneeuw.Overweeg het maken van sneeuwvlokken uit verschillende, maar tegelijkertijd beschikbare materialen. De eerste optie is de decoratie van de twijgen van een boom of een kerstboom. Hiervoor heb je kleine takjes van een boom nodig. Het is het beste om dezelfde dikte te hebben om gemakkelijker te kunnen werken.

Pre-takken moeten worden verwerkt - verwijder de extra schors en een beetje schuurpapier om zachtheid te geven. Maar overdrijf het niet, je moet een ruw oppervlak achterlaten voor de omgeving. U kunt indien nodig alle twijgen op dezelfde grootte aanpassen. Dit helpt een schaar of snoeischaar.

Voor het vastzetten van alle onderdelen heeft u een superlijm of lijmpistool nodig. Evenals vooraf voorbereid vierkant van vilt of karton voor de basis. Ga dus door met het samenstellen van sneeuwvlokken. Het aantal takken moet gelijk zijn. Bijvoorbeeld acht stokken - vier grote en vier kleine. Hoe meer sticks, hoe groter het speelgoed, en omgekeerd. Sneeuwvlokken kunnen elke vorm krijgen.

Twijgen moeten in de volgende volgorde op een glad, vlak oppervlak worden uitgesmeerd: in een hoop grote takken, in de andere kleine. Op de voorbereide basis (vilt of karton) van ongeveer 1 op 1 cm groot zet je takken op de lijm in de vorm van een "+" -teken. Kleine takken steken in de openingen tussen grote takken.

Voor decoratie kun je ook de dennentakken lijmen om volume te geven aan de sneeuwvlok. U kunt het product versieren met verschillende touwen, strikken, knopen of samengestelde kegels. Het is de moeite waard om te onthouden over het evenwicht, te grote elementen zullen de sneeuwvlok naar beneden slepen en het onevenwichtig maken.

Het unieke van een dergelijk speeltje ligt in het feit dat het zowel door een kind als door een volwassene kan worden gedaan. Leeftijd maakt hier niet uit. Dit is het belangrijkste verlangen. Houd er rekening mee dat als een kind een sneeuwvlok maakt, de takken eerst door volwassenen moeten worden verwerkt: snijden, de schors verwijderen en polijsten.

Speelgoed van houtsneden

Nieuwjaar is een periode van magie, geschenken, fantastische sfeer. Dit is een eindeloze hoeveelheid ideeën voor creativiteit. Hoeveel kun je koken om comfort te creëren, wat de ene kerstboom waard is. Het moment waarop de hele familie de kerstboom aankleedt is onvergetelijk. Inderdaad, bij elke kerstboom kan een heel fascinerend verhaal worden verbonden. Het speelgoed kan uit een ander land worden meegenomen, gedoneerd door een oude vriend of ouders. En misschien is dit speelgoed voor jou gemaakt door de dichtstbijzijnde persoon.

Een van deze ambachten kan speelgoed zijn dat is gemaakt van houtsneden.Dit speelgoed kan niet alleen aan de boom worden gehangen, maar ook aan de muur. Je kunt een hele compositie van deze "foto's" maken. U kunt immers alles tekenen op de zagen - van eenvoudige groeten tot namen, huizen en sleeën. Deze houten snitten kunnen worden gekocht in speciale winkels voor creativiteit of online besteld. En je kunt je eigen zaag laten zagen door een oude omgevallen boom te zagen.

Opties om een ​​patroon op de voltooide productset te zetten. U kunt een speciale omtrek gebruiken, u kunt zelf een tekening tekenen of deze op internet vinden. Het enige wat je nodig hebt, zijn je verbeelding en acrylverf. Symbool van het jaar, verschillende dieren, vogels, wensen. Dit alles kan op de zaag worden geverfd of verbrand.

Vervolgens zal een boormachine van pas komen om een ​​klein gat te boren waar de draad zal worden getrokken. De laatste stap is om de resulterende foto te bedekken met vernis, zodat het product langer meegaat.

De vernis laat geen vocht door, de boom zal niet rotten. Als de tekening is geverfd, verliezen ze hun helderheid niet en zullen ze niet met de tijd kraken.

Houten kersthuis

Klein nette woning, houten wanden, een open raam, een dak bedekt met sneeuw. Dit alles brengt de sfeer van een sprookje terug, keert terug naar een zorgeloze jeugd.Het idee van zo'n speeltje kwam ons uit West-Europa, waar het ontstond in de Middeleeuwen. Het was van grote waarde, omdat het meestal het huis van de eigenaars vertegenwoordigde. Zo'n vaartuig was gemaakt van kostbaar hout, de patronen waren vaak van metaal, email of glazuur en konden ook door de ambachtslieden zelf worden geschilderd.

Er is één geloof, vanwaar kwam de "mode" op speelgoedhuizen. Ze kwam uit de oude legende van de gebroeders Grimm over broer en zus Hans en Grietje. In dit verhaal werd peperkoekhuis genoemd. Dankzij het verhaal werd het populair om peperkoekhuizen te bakken voor Kerstmis of om ze zelf te maken.

Je kunt elke soort huis creëren. In 3D-formaat of plat, volumetrisch of hol. Om een ​​speeltje te maken, kunt u multiplex, houtsneden, kleine planken en staven gebruiken, zelfs ijssticks. De winkels verkopen kant-en-klare pakketten om huizen te verzamelen. Het enige dat u hoeft te doen - is om ze te verzamelen en naar believen te versieren.

Overweeg zelf hoe je zo'n speelgoed kunt maken. Om een ​​houten huis te maken, moet u eerst het favoriete huis op internet zoeken of een sjabloon zoeken en deze op A4-papier afdrukken.Dan, op multiplex met een breedte van niet meer dan 4 mm (anders wordt het huis te zwaar), breng het gevonden patroon over en snijd het langs de contour. Gemiddeld zou je ongeveer zeven delen moeten krijgen: twee delen van het dak, vier delen van de muur van het huis en één detail van de basis.

Met behulp van een heet pistool verbinden we alle onderdelen met elkaar en duwen ze zachtjes aan. Overtollige uitstekende lijm kan verder worden gesneden met een schaar. Als u staven voor lijmpistool met glitter gebruikt, kunt u een imitatie van sneeuw of vorst maken. Nadat de lijm is verstijfd, is het mogelijk om een ​​decor te starten. Het resulterende product kan worden geverfd met acrylverf. Met behulp van kunststoffen, kunt u van de basis een peperkoek-peperkoekhuis maken.

De laatste hand is het touw waarop u het huis gaat hangen. Het kan in eerste instantie worden bevestigd, wanneer het huis net wordt verzameld (zet het vast op het dak) of met een kleine boor om een ​​klein gaatje te boren, een speld erin te steken en er een touwtje aan vast te maken. Om het huis langer te laten dienen, moet het product worden bedekt met een speciale vernis voor hout. Dit zal het speelgoed helpen om niet teveel vocht binnen te laten, het product zal zijn vorm niet veranderen, de details zullen niet van elkaar loskomen.Deze hack duurt veel langer.

Houten huis kan deel uitmaken van de hele compositie. Of word een paar voor elk ander kerstspeelgoed. Bijvoorbeeld naar de slee van het nieuwe jaar, die ook is gemaakt van multiplex of hout. Het huis kan worden verbeterd en er een krans aan toevoegen. Hier is alles afhankelijk van fantasie. De diode uit de krans kan in het huis zelf worden geschroefd en het bedieningspaneel naar buiten. Om een ​​sfeer te creëren, kunt u het licht in huis inschakelen en comfort creëren.

Kerstspeelgoed - een essentieel kenmerk van sprookjes en magie. Deze entourage kan elke kamer gezelligheid en warmte geven om de nodige kerststemming te creëren. Speelgoed maken kan het hele gezin aan tafel bij elkaar brengen, waar iedereen zal deelnemen aan de vervaardiging van een handwerk.

Zie de volgende video voor meer informatie over het maken van een kerstboomspeeltje.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer