Hoekbanken

Bij het regelen van een appartement of huis, kan men niet zonder comfortabele gestoffeerde meubels. Als u denkt aan het kopen van producten voor rust, let dan eerst op de bank, want deze geeft niet alleen een algemeen beeld van de kamer, maar is ook een verzamelplaats voor alle huishoudens. Recent zijn hoekige vouwbanken erg populair geworden.

Speciale functies

De hoekversie van de bank heeft een aantal kenmerken en voordelen in vergelijking met het gebruikelijke model:

 • Het eerste verschil is het ontwerp van het product zelf, gekenmerkt door de aanwezigheid van een hoekelement. Het kan recht zijn en zich in een hoek van 90 graden bij de hoofdstructuur voegen en het kan vloeiend afgerond zijn.

Aanpassing is afhankelijk van de fabrikant en van het model.

De aanwezigheid van een dergelijk ontwerp maakt het mogelijk om het in de zogenaamde blinde zone in de hoek te plaatsen.De directe optie om op zo'n plek te installeren zal niet werken omdat er geen hoekelement is.

Bovendien is de hoekbank geschikt voor installatie in bijna elke kamer.

In een kleine woonkamer heeft deze optie bijna geen extra meubilair nodig.

In sommige modellen zijn salontafels, voetenbankjes of nissen in de zijwanden ingebouwd.

 • Hoekbank met inklapbaar mechanisme ziet er geweldig uit in de appartementen studio's. Behalve de directe functies, kunt u de ruimte ook in zones onderbrengen.

Met behulp hiervan is het mogelijk het eetgedeelte van het recreatiegebied te scheiden.

 • Vergeet niet nog een ander kenmerk van de hoekbank. Het kan niet alleen in de hoek worden geïnstalleerd, maar ook in het midden van de kamer. De directe optie om te installeren, zal dus niet werken - het ziet er gewoon niet zo harmonieus uit als een hoekbank.
 • De aanwezigheid van een transformatiemechanisme maakt deze bank geschikt voor gebruik als een comfortabel bed. De aanwezigheid van het transformatiemechanisme in de hoekbanken stelt hun eigenaars in staat geen geld te spenderen aan de aankoop van een bed en om het bespaarde geld te sparen voor andere behoeften.
 • Hoekbank, in vergelijking met de directe optie, vanwege het ontwerp heeft een grote capaciteit. En de locatie van de gesprekspartners heeft een vriendelijkere communicatie.

species

Er is een grote verscheidenheid aan modellen van hoekbanken. Ze verschillen allemaal in grootte, vorm, de aanwezigheid of afwezigheid van armleuningen, het type ingebouwd transformatie mechanisme, de aanwezigheid of afwezigheid van verschillende aanvullende elementen.

Op maat

Als we rekening houden met de grootte van het product, kunnen conventioneel hoekbanken worden onderverdeeld in groot en klein:

 • Grote hoekoptie Zeer geschikt voor installatie in grote ruimtes. HBijvoorbeeld in een studio-appartement. Hiermee kun je niet alleen de ruimte met succes instellen, maar ook een groot aantal mensen accommoderen.

Deze optie is zeer geschikt voor een groot en vriendelijk gezin dat graag veel gasten in huis ontvangt.

 • Voor een woonkamer met bescheiden parameters is een kleine hoekbank geschikt. Zelfs dergelijke compacte afmetingen van de bank zullen de kamer veel comfortabeler maken en het ontwerp van de kamer is origineel en duur.

In vorm

Hoekbanken verschillen niet alleen in grootte, maar ook in vorm:

 • Onlangs zijn naast de gebruikelijke L-vormige vormen halfcirkelvormige varianten verschenen. De gladheid van de hoeken neemt het probleem van onopzettelijke kneuzingen en verwondingen weg. Producten van dit formulier kunnen worden geïnstalleerd in de gebouwen van niet-standaard vorm.
 • Bekende banken met de plaatsing van een hoekelement aan de rechter- of linkerkant kunnen in alle kamers worden geïnstalleerd. Bovendien voorziet dit formulier in het gebruik van de bank, niet alleen voor bijeenkomsten, maar ook voor slaap.

Bij wijze van onderwijsbed

Volgens de methode om een ​​bed te vormen, worden hoekbanken verdeeld in uitrollen, glijden en naar voren klappen:

 • Uitrolbank bespaart aanzienlijk de ruimte van de kamer waarin deze zich bevindt. Met een vaste rugleuning wordt de toekomstige slaapplaats gevormd na het uitrekken van de zitpositie.

De plaats gaat vooruit dankzij de wielen die aan de onderkant zijn bevestigd.

 • In glijdende banken wordt een slaapplaats gevormd door ontvouwen. In de regel zijn alle delen van de bank betrokken bij de vorming van het slaapoppervlak. De wielen van de componentonderdelen ontbreken, ontvouwen vindt plaats dankzij het ingebouwde transformatiemechanisme.

Naar voren gebogen hoekbanken worden gekenmerkt door de aanwezigheid van het ontwerp, dat zich onder de stoel bevindt.

Aanvullende elementen

Naast de hoofdvariëteiten zijn er hoekbanken met verschillende extra elementen:

 • Dozen voor linnen. Ze zijn aanwezig in bijna alle modellen en bevinden zich in de hoekmodule, waar een extra slaapoppervlak verborgen is.
 • Naast de box voor beddengoed zijn er nog andere toevoegingen, zoals: verplaatsbare armleuningen en hoofdsteunen, ingebouwde planken in de zij- en hoekelementen, verstelbare rugleuningen en vele andere extra functies.

Modulaire systemen

Er zijn modulaire hoekbanken, die verschillen van andere modellen in hun ongebruikelijke ontwerp. Modulaire systemen die voornamelijk in woonkamers zijn geïnstalleerd, bestaan ​​uit afzonderlijk staande secties, waardoor u elke compositie en elke hoekindeling kunt maken.

Voor de vorming van een ligplaats worden dergelijke mechanismen gebruikt als een uitrol, een Frans opklapbed en een Amerikaans opklapbed.

Vouwmechanismen

In de hoekbanken, die niet alleen worden gebruikt voor het zitten en verzamelen van gasten, maar ook voor nachtrust, zijn er verschillende transformatiemechanismen.

Frans bedje

Moderne trendy hoekbanken zijn uitgerust met een Frans opklapbed, dat zich onder de stoel bevindt. Het mechanisme, waarvan de basis uit een metalen frame bestaat, is ofwel voorzien van een verend maaswerk van metaal, of bevestigd met harnas, gekoppeld aan een sterke luifel.

Het frame zelf is gemaakt van duurzame metalen buizen met een speciale coating. Voor stevigheid en vormbehoud is de basis van het Franse opklapbed versterkt met twee dwarselementen. Het model met een raster is verkrijgbaar in verschillende celgroottes.

Hoe kleiner de celgrootte, hoe hoger het orthopedische effect.

De matras die deel uitmaakt van het Franse opklapbed is gemaakt van polyurethaanschuim van 6 tot 10 cm hoog. Voor modellen, waarbij de basis een veergaas is, maakt u meer dichte matrassen, in vergelijking met modellen met de basis van de lat.

Het ontwerp heeft drie toevoegingen. Het kopdeel rust op een speciale bevestigingshoek, het midden en de voet zijn gemonteerd op metalen U-vormige poten. Om het uit te breiden, moet u de kussens en andere extra elementen van de stoel verwijderen. Trek het mechanisme zachtjes naar boven en naar u toe, vouw alle delen van het frame open en plaats het ontwerp op de poten.

Dit transformatiemechanisme heeft enkele voordelen:

 • Zijn lay-out neemt niet veel ruimte in beslag en bederft de vloer niet.
 • Het ontwerp zelf is verborgen in de diepten van het model, het vereist niet veel inspanning voor de lay-out.

Een meer gedetailleerde procedure voor het gebruik van dit mechanisme kan worden bekeken in de volgende video.

Roll-out modellen

Hoekige opties met vykatny-mechanisme zijn niet minder populair. Er zijn verschillende opties voor uitneembaar mechanisme. De ligplaats rolt samen met de opvulling naar voren, of de karrenligger rolt eruit waarop de matras bovenop wordt geplaatst.

Dit gebruikelijke type transformatie is zeer betrouwbaar en ontworpen voor dagelijks gebruik.

Om de bank uit te zetten, hoeft u alleen het voorste deel over zichzelf te trekken door de bevestigde lus en de voorste helft, vastgemaakt met de andere twee, rolt naar voren en vormt een plat oppervlak, dat later wordt gebruikt voor het slapen.

Tips om te kiezen

Bij het kopen van een opklapbare hoekbank moet u op het frame en de bekleding letten:

 1. Het raamwerk is gemaakt van een boom, metaal en een spaanplaat. Ze variëren allemaal in prijs, sterkte en duurzaamheid.
 2. De kosten van een houten frame zijn afhankelijk van het type hout dat wordt gebruikt voor de productie. Frames gemaakt van beuken, eiken en as zijn bijzonder sterk. Producten van deze rassen onderscheiden zich echter door hoge prijzen. Lagere kostenkaders worden gemaakt van coniferen. Naast hen, wordt berk gebruikt in de productie, die zich onderscheidt door duurzaamheid en lage prijs.
 3. Een alternatief voor een houten frame is een metalen constructie. Het metalen frame is bestand tegen zware belastingen en is lange tijd niet vervormd.
 4. Het frame van spaanplaat is onstabiel en van korte duur. Het enige voordeel van dit ontwerp - goedkoop. Daarom moet u bij het kopen van een hoekbank de voorkeur geven aan een model met een frame van hout of van metaal.

Polyurethaanschuim, latex of veerblok kan als opvulmiddel worden gebruikt:

 • Als u PPU verkiestdan moet je letten op de dikte van dit materiaal en de dichtheid. Hoe hoger de prestaties, hoe langer de bank lang mee gaat, zonder de functionaliteit te verliezen.
 • Als uw keuze viel op een model met een veerblok, de beste optie zou een bank met een onafhankelijke veereenheid zijn.De veren in een dergelijk blok worden onafhankelijk van elkaar gecomprimeerd, waardoor de vervormingen minder gevoelig zijn en de contouren van het lichaam beter volgen.

Bij het kiezen van de bekleding moet u bedenken waar de sofa zal staan ​​en in welke hoedanigheid deze vaker zal worden gebruikt:

 • Als de installatie gepland is in een studiowaar de keuken niet door een deur van de rest van de ruimte wordt gescheiden, moet de stof worden gekozen die geen geurtjes absorbeert.

Bovendien is het beter als de bekleding wordt behandeld met een speciale impregnering, zoals Teflon, die de waterafstotende eigenschappen van de stof geeft.

 • Als de hoekbank als permanent bed moet worden gebruiktdan moet de stof zacht zijn, maar tegelijkertijd bestand tegen schuren.

Het type transformatiemechanisme is ook belangrijk bij het kopen van een hoekbank:

 • Als het product niet elke dag op de planning staat, dan is een optie met een Frans opklapbed voldoende.
 • Voor dagelijks gebruik geschikt vykatny-mechanisme. Het is duurzaam, duurzaam en het oppervlak dat tijdens het ontvouwen wordt gevormd, is vlak.

U kunt de beste optie kiezen voor een hoekige opklapbare sofa, als u alle prioriteiten correct instelt en rekening houdt met alle details.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer