Hoekbank in het interieur

Hoekbanken hebben een stijlvol, aantrekkelijk ontwerp. Dergelijke gestoffeerde meubels worden terecht als de meest functionele en praktische beschouwd. Tegenwoordig is de keuze van dergelijke modellen groter dan ooit. U kunt de perfecte kopie voor elk interieur kiezen.

Functies en voordelen

Hoekbanken hebben een esthetisch ontwerp dat in harmonie is met veel stijlen in het interieur. Met behulp van dergelijke meubels kunt u het externe ontwerp van de kamer radicaal veranderen.

Veel mensen denken dat hoekmodellen te groot en omvangrijk zijn, maar dat zijn ze niet. In feite kunnen dergelijke producten ruimte besparen. Een L-vormige bank kan bijvoorbeeld de lege hoeken invullen. U kunt zowel een compacte als een grote kopie gebruiken.

Om nog maar te zwijgen over de ruimtelijkheid van meubels met hoekige ontwerpen. Zelfs op een kleine bank van deze vorm kunnen vijf mensen er gemakkelijk in passen en iedereen zal zeer comfortabel zijn.

Prachtige modellen zijn ook praktisch. Ze kunnen verschillende toevoegingen bevatten in de vorm van ruime linnenladen, boekenplanken, ingebouwde armleuningen, een kleine bar en zelfs een kluis met een cijferslot.

Banken uitgerust met functionele mechanismen die hen in een volwaardige slaapplaats veranderen, zijn zeer gewild.

In de uitverkoop kunt u een groot aantal hoekbanken ontmoeten met een verscheidenheid aan systemen, van het gebruikelijke 'Franse opklapbed' tot het moderne euroboek. U kunt de juiste optie kiezen voor zowel zeldzaam als dagelijks gebruik.

Dergelijke meubelstukken zijn vooral relevant als de woonruimte van een appartement of huis geen ruimere slaapruimte toelaat.

Modellen en vormen

Hoekbanken kunnen L-vormig en U-vormig zijn:

 • De meest eenvoudige en populaire modellen zijn L-vormig. Ze zijn klein en zien er geweldig uit in zowel ruime als kleine kamers. In de meubelwinkel vindt u een grotere versie, een echte ontwerper, waarin de onderdelen naar eigen goeddunken kunnen worden geruild.Bijvoorbeeld, naar buiten toe kunnen ze eruit zien als een eenvoudige lineaire sofa met een apart nachtkastje of ottomane. Vaak wordt de laatste in dergelijke gevallen gebruikt als een klein bed.
 • Hoekbanken zijn U-vormig modulair. Zulke modellen zien er geweldig uit in kamers van middelgrote en grote oppervlakte. In de regel worden dergelijke meubels het 'hart' van de kamer, het heldere accent. Deze banken zijn uitgerust met vouwmechanismen en kunnen worden gebruikt als een extra bed. Als de leefruimte u toestaat om een ​​grote U-vormige bank met een hoekig ontwerp te kiezen, dan kunt u daarmee een luxueus interieur creëren. Vaak worden dergelijke meubels in het midden van de woonkamer geplaatst, waardoor de rest van de items eromheen wordt geplaatst. Soms zijn er verschillende functionele details in de U-vormige sofa's, van linnenladen tot een kleine bar.

We veranderen in een bed

Tegenwoordig zijn er veel vraag naar modellen van hoekbanken met inklapbare of glijdende mechanismen die hen gemakkelijk in een ruime slaapplaats veranderen.

 • Euroboek is een populair systeem. Het is een verbeterde versie van een gewoon boek.In gebruik zijn banken met deze mechanismen zeer comfortabel en eenvoudig. Zelfs een fragiel meisje of kind kan zo'n model ontbinden. "Eurobooks" worden getransformeerd door de stoel naar voren te duwen en de rugleuning in de vrijgekomen ruimte te laten zakken. Het wordt aanbevolen om modellen te kiezen waarbij het onderste deel is uitgerust met wielen. Deze details zijn nodig om met de tijd op de vloer van het verhuisdeel geen lelijke sporen te hebben.
 • Een ander gemeenschappelijk mechanisme voor hoekbanken is de "pantograaf". Dit systeem is een aangepaste "euroboek". Het is niet schadelijk voor de vloer. In dergelijke structuren zijn extra veren met een mechanisme bevestigd aan het metalen frame. Ze laten je een bank omtoveren in een slaapplaats met behulp van een soort "korte stappen" langs de boog. Vanwege dit heeft dit mechanisme een andere bekende naam gekregen - "lopen" of "tik-tac".

Opgemerkt moet worden dat multifunctionele hoekbanken met een dergelijk mechanisme iets duurder zijn dan de gebruikelijke "boeken" of "eurobooks", maar ze zijn zeer comfortabel en kunnen dagelijks worden gebruikt.

 • Nog niet zo lang geleden verschenen op de markt van gestoffeerde meubels vouwbanken met een systeem genaamd "Dolphin".. De transformatie van dergelijke modellen wordt uitgevoerd door de doos uit te breiden met het mechanisme en het bed omhoog te brengen. Tegenwoordig zijn deze opties populair omdat ze erg gemakkelijk en snel te ontbinden zijn. Extra laden voor het opslaan van linnen in deze systemen zijn alleen beschikbaar voor het hoeksegment.

Slaapbanken met een dolfijnmechanisme zijn geschikt voor dagelijks gebruik.

 • Om nog maar te zwijgen van de banken met het systeem "Accordeon". Ze zijn letterlijk in één beweging opgemaakt, maar ze hebben ook hun nadelen. De transformatie van de "accordeon" is zwaar, omdat hiervoor het nodig is om de helft van de bank over u heen te trekken, wat enige moeite kost. Het is onmogelijk om in deze mechanismen een handig veerblok of een orthopedisch matras op de frames te installeren.
 • Het mechanisme is tegenwoordig minder populair. "Sedafleks" in banken met een hoekig ontwerp. Dit wordt verklaard door het feit dat het niet kan worden gebruikt voor normale werking. Dergelijke meubels kunnen alleen worden gebruikt als een eenvoudig logeerbed voor gasten die overnachten.Een andere naam voor "sedaflex" is "Franse clamshell". Om dit mechanisme te transformeren, is het noodzakelijk om de bovenste kussens te verwijderen, aan de speciale hendel op het voorste deel te trekken en deze horizontaal te plaatsen. Dan moet je de bovenste delen op de steunpoten plaatsen.

Kiezen voor de keuken en de hal

Hoekbanken worden vaak in de keuken geplaatst. Modellen met lichtgekleurde textielbekleding worden niet aanbevolen om te kopen voor dergelijke kamers, omdat ze snel onbruikbaar worden. Als je nog steeds meubels met stoffen decoratie hebt gekocht, is het beter om er covers voor te kopen.

De ideale optie is een luxe hoekbank bekleed met natuurlijk leer. Uiterlijk zien deze meubels er duur en mooi uit en hun oppervlak is gemakkelijk schoon te maken van vlekken en absorbeert geen vreemde geuren. Als u een meer betaalbare versie hebt gekocht, bekleed met kozhzam, dan is het ook aan te raden de hoezen te beschermen, omdat dergelijk materiaal minder slijtvast is.

Dergelijke gestoffeerde meubels in het interieur van de keuken kunnen een goede manier zijn om het eetgedeelte van de kookruimte te scheiden. Om dit te doen, kunt u een model van heldere of contrasterende kleuren kiezen.

Voor de keuken kopen banken vaak L-vormig. Je kunt ze in de hoek plaatsen en voor de tafel plaats je de eettafel en zet je stoelen bij de vrije rand.

Hoekbanken zien er harmonieus uit in de woonkamer. Onder de omstandigheden van de hal zien zowel praktische lederen als minder slijtvaste textielbekleding er fantastisch uit. Met dergelijke meubels kunt u op een bekwame manier beschikken over de beschikbare ruimte. Op de opvouwbare modellen kun je vrienden en familieleden plaatsen die 's nachts zijn gebleven.

Moderne fabrikanten produceren een groot aantal prachtige banken in verschillende stijlen, van klassiek tot Provençaals. Met dit detail kunt u de toon zetten voor de kamer en een modieus interieur creëren dat dit meubel omringt met elementen die geschikt zijn voor de stijl.

De populariteit van hoekstructuren in de woonkamer is ook te danken aan het feit dat het meerdere mensen tegelijkertijd kan herbergen. Tegenover het meubilair ziet het er harmonieus uit als een kleine salontafel. Een dergelijke gezellige sfeer zal zeker vriendelijke gesprekken bevorderen.

Hoe zet je de kamer in?

Accommodatie opties:

 • De meest voorkomende is de plaatsing van een hoekbank. in de buurt van een van de muren. U kunt dus voldoende ruimte vrijmaken in het midden van de kamer.
 • Nog niet zo lang geleden werd in ons land niet geaccepteerd om dergelijk meubilair te plaatsen. bij het raam, maar vandaag is deze oplossing erg populair geworden. Het venster kan in geen geval meubels van grote afmetingen rangschikken en een hoekbank met een lage rug sluit de opening van het raam niet en hindert niet de natuurlijke verlichting van de kamer.
 • Als we het hebben over een studio-appartement, dan wordt er meestal gestoffeerd meubilair met een hoekig ontwerp geplaatst in de buurt van de muur of achter de keuken. Zo worden banken niet alleen comfortabele stoelen, maar ook verdelers van de woonkamer en eetkamer.
 • In een groot gebied kun je zetten twee hoekbanken tegenover elkaar. Een dergelijke variant van het plaatsen van gestoffeerde meubels vormt een apart recreatiegebied.

Waar moet je op letten bij het kiezen?

Voordat u een hoekbank koopt, moet u de kamer meten waarin u hem wilt plaatsen. Hiermee kunt u een model kiezen dat de meest geschikte maat heeft.

De kleur van gestoffeerd meubilair moet worden gecombineerd met de toon van de kamer. Koop geen te felle en kleurrijke modellen,als de muren in de kamer op dezelfde manier zijn gemaakt, omdat u het risico loopt een opvallend interieur te creëren. Dit geldt ook voor donkere wand- en vloerafwerkingen. Tegen een dergelijke achtergrond zullen modellen van pasteltinten of sneeuwwitte tinten er harmonischer uitzien. Anders wordt het ensemble te somber en somber.

Besteed speciale aandacht aan de bekleding. De duurste modellen zijn bekleed met natuurlijk leer. Meer betaalbare prijzen zijn verschillende opties, zoals eco-leer, kunstleer en verschillende soorten textiel.

Voordat u koopt, moet u het oppervlak van het meubilair zorgvuldig bekijken. Alle naden en steken erop moeten perfect glad en netjes zijn. Controleer de werking van alle mechanismen van de bank.

Interieurontwerpideeën

Populaire ontwerpopties:

 1. Stijlvol laconiek ensemble zal blijken als je het plaatst beige L-vormige bank met donkere armleuningen in een kamer met crèmekleurige muren en een donkerbruine laminaatvloer. Tegenover de gestoffeerde meubels zullen een glazen salontafel en een wit wollig tapijt hun plaats vinden. Boven de bank hangen kleine monochrome schilderijen.
 2. Grijze stoffen bank zal er spectaculair uitzien tegen de achtergrond van decoratieve witte en bruine stenen, evenals houten vloeren en plafonds. Aan deze situatie moeten een paar felle details worden toegevoegd: een ronde hangende kroonluchter met een rode kap, rode decoratieve kussens en een zwarte houten tafel voor de bank.
 3. Zwarte L-vormige bank Je kunt een kleine kamer met witte muren en een plafond plaatsen, evenals de vloer, afgezet met een lichtbruin laminaat. Voor het verdunnen van het contrast van meubels en decoratie moeten monochrome schilderijen op de muren, grijs tapijt op de vloer en decoratieve kussens in neutrale kleuren zijn. Tegenover het gestoffeerde meubilair bevindt zich een salontafel en een kast met een tv.
 4. Heldere rode bank kan in een ruimte met crème wanden en licht laminaat worden geplaatst. Tegenover het meubilair moet je een houten tafel in een rode tint zetten en een bruin kleed op de vloer leggen. De ramen in de kamer kunnen worden ingericht met lichte gordijnen.

Zie de volgende video over het kiezen van de bank.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer