Hoekbanken

Een paar decennia geleden was het meest populaire model een eenvoudige rechte bank, die verschillende lay-outmechanismen had of simpelweg de functie van zitten vervulde en niet foldde, maar mensen begonnen steeds meer na te denken over hoe ze meer ruimte konden maken. Daarna werden de rechte banken vervangen door hoekbanken.

Functies en voordelen

Dus, zoals duidelijk wordt uit de naam, is de bank van de hoekige modificatie een constructie in de vorm van de letter "G", die perfect in elke rechte hoek van de kamer past. Het uitstekende deel kan aan elke kant liggen en de locatie hangt alleen af ​​van de keuze van de consument.

Wat zijn de voordelen van dit arrangement?

Ten eerste is dit een aanzienlijke besparing in de ruimte met een groter aantal stoelen.Dus, in vergelijking met de standaard rechte bank, kan op de hoek gemiddeld 2-3 mensen meer zitten. Ten tweede zijn bijna alle moderne modellen uitgerust met transformatiemechanismen die in staat zijn om snel van een ruime zitplaats een volledig tweepersoonsbed te maken. Ten derde zijn de hoekbanken tegenwoordig uitgerust met ruime opbergdozen die zich in beide vlakken van het meubel bevinden.

Bovendien maakt een echt enorme selectie van verschillende stoffen en modellen het mogelijk meubels te kiezen voor elke stijlbeslissing.

types

Er zijn veel soorten hoekbanken: zacht en orthopedisch, met kussens, met houten armleuningen en zonder hen, met hoofdsteunen of met een hoge rugleuning. Met de massa van verschillende opties kunt u verschillende classificaties van modellen van hoekbanken selecteren.

Het type ontwerp kan bijvoorbeeld worden onderverdeeld in alle banken:

 • monolitisch - dergelijke banken vormen een statische niet-scheidbare structuur. Hier worden de hoek en het rechte hoofdgedeelte altijd aan elkaar bevestigd en zijn ze niet mobiel.
 • modulaire - in dergelijke modellen is het meestal mogelijk om het hoekgedeelte opnieuw in te delenkanten, terwijl er toegevoegde elementen zijn. Een bank met een poef of met een ligstoel kan bijvoorbeeld aan dit type worden toegeschreven. Modular kan ook een bank met voetenbank worden genoemd.
 • Zitbanken transformeren - dit model biedt een speciaal ingebouwd mechanisme waarmee het meubilair wordt omgevormd tot een volwaardige slaapplaats.

Het is ook mogelijk om een ​​classificatie te maken volgens het formulier. Het lijkt misschien dat de hoekbank helemaal niet variabel is qua vorm, maar dat is het niet Tegenwoordig zijn er minimaal 4 varianten van de statische vorm te onderscheiden:

 • Linksboven - zoals de naam al aangeeft, is dit een bank waarvan de hoek zich aan de linkerkant bevindt.
 • Rechter hoek - vergelijkbaar met de vorige versie, alleen hier bevindt de hoek zich aan de rechterkant.
 • U-vormig - de vorm van de bank, waarbij de hoeken aan beide zijden worden geplaatst.
 • rondje - Deze optie lijkt op een U-vorm, maar de hoeken hier zijn afgerond.

Maak ook een classificatie volgens het type mechanisme dat is geïnstalleerd in meubels. Ondanks het feit dat er veel mechanismen zijn, tot de meest populaire opties die worden gebruikt bij het maken van hoekmodules, omvatten het volgende:

 • evroknizhka - een van de meest betrouwbare en vaak gebruikte mechanismen. Het heeft het eenvoudigste ontwerp, een dergelijk mechanisme is het meest betrouwbaar en veroorzaakt geen problemen bij het gebruik. Vouwt uit als een echt boek: het grootste deel wordt naar voren geschoven en de rug wordt naar beneden gebracht in de resulterende nis. Dit is de meest voorkomende versie van modellen met kussens, omdat vanwege de speciale kenmerken van het mechanisme de achterkant ver genoeg van de rand van de stoel verwijderd is en voor het gemak zijn de modellen uitgerust met grote zachte kussens.
 • uittrekbaar - met deze optie rolt de ligplaats op speciale wielen naar voren, bij het opnieuw monteren verandert een deel van de ligplaats in een rugleuning.
 • dolfijn - dit transformatiemechanisme werkt volgens het volgende principe: de zitpositie wordt naar voren geschoven en opent de ruimte waarin zich een extra element bevindt waaruit een slaapplaats wordt gevormd. In dit type worden vaak orthopedische matrassen gebruikt, wat helpt om een ​​volledig orthopedisch bed te krijgen.

Voor een slaapkamer of woonkamer waar de bank gepland staat om te worden gebruikt,als hoofd- of extra bed, een van de belangrijkste criteria is de aanwezigheid van een nis voor linnen, vandaar een andere classificatie:

 • Zonder een doos voor linnen. Modellen die geen speciaal ingerichte opslagruimte hebben. Deze optie zou niet geschikt zijn voor een klein appartement, waar geen mogelijkheid is om een ​​extra kast te plaatsen.
 • Met een doos voor linnen. De meeste standaardmodellen zijn uitgerust met speciale nissen die ofwel onder de hoofdzitplaats of aan de voet van de hoek staan.
 • Met twee laden voor linnen. Dit zijn de meest functionele modellen, hier bevinden speciale boxen zich zowel onder het rechte hoofddeel als schuin.
 • Ook in deze classificatie kun je een model met een standaard toevoegen. Het is bevestigd of bevindt zich in de armleuning, het voegt ook opslagruimte toe.

Afzonderlijk kunt u een gelijkzijdige hoekbank noteren. Hier zijn de hoek en het hoofddeel gelijk in lengte. Dankzij deze functie kan een dergelijke bank zowel dubbel als driedubbel zijn.

Er zijn modellen met een glijdende hoek. Tegelijkertijd zijn dit meestal mobiele modellen,omdat de zijkant van de hoek desgewenst kan worden gewijzigd, omdat de uittrekbare delen zich aan beide zijden van de bank bevinden en in de verlengde toestand een volwaardige kooi vormen. Met de ingeklapte hoeken is dit het gebruikelijke standaardmodel van een rechte bank.

Om ruimte in de kamer te besparen, kunt u op modellen zonder zijwanden letten of op modellen met een armleuning aan één kant, vaker met de hoek. Een interessante functionele en stijloplossing is een bank met een plank in de hoek, deze neemt meer ruimte in beslag dan een gewone, maar biedt tegelijkertijd de mogelijkheid om een ​​boek op de plank te leggen voor een avondje lezen of ontbijt voor een geliefde.

afmeting

Voor het zitten in de keuken past een smalle mini-bank, maar met een grotere hoogte, om het gemakkelijk te maken om de tafel te bereiken. In de woonkamer of slaapkamer kunt u meer standaardmodellen kiezen, deze hebben meestal een diepte van 90 cm en bereiken een lengte van 220 cm, de hoek kan ook een diepte hebben van 70 cm, en een lengte van 200 cm. Hier kunt u ook een lagere bank kiezen, die zal voor de rest het grootste comfort bieden.

De grootte van het geselecteerde meubilair is afhankelijk van waar het zich zal bevinden en welke functies moeten worden uitgevoerd.

Standaardformaten zijn echter niet altijd geschikt voor installatie in een bepaald interieur, soms moet u modellen met niet-standaard afmetingen bestellen. Vandaag de dag is een nogal relevante afwijkende maat een hoekbank met een lengte van 360 cm.Dit model biedt plaats aan maximaal 10 personen op stoelen en heeft ook een dubbele slaapplaats op ware grootte.

Ondanks het gemak vereist zo'n lange bank echter een vrij grote kamer, wat niet altijd mogelijk is in moderne appartementen.

Op basis van de grootte van het bed, kunt u de volgende afmetingen selecteren:

 • Single met een breedte van 70 tot 150 cm en een lengte van 180 tot 220 cm.
 • Dubbel met een breedte van 140 cm.
 • Triple, banken, met een ligplaats met een breedte van 200 cm. De meest populaire in deze categorie zijn banken met een vierkante ligplaats 2 x 2 of 3 x 3 meter.

Transformatie mechanismen

Als u van plan bent om de hoekbank als een bed te gebruiken (permanent of extra voor gasten), dan moet u opletten voor vouwmodellen uitgerust met speciale mechanismen:

 • Evroknizhka. Een van de meest populaire en duurzame opties die worden gebruikt voor de vervaardiging van meubels. Om de bank met behulp van dit mechanisme in een bed te veranderen, moet u de stoel helemaal naar voren duwen en de rugleuning naar de resulterende vrije ruimte laten zakken. Het weer in elkaar zetten gebeurt volgens hetzelfde principe - de rug stijgt omhoog, de zitting wordt ingetrokken. Meestal in een nis die wordt gevormd tijdens het verplaatsen, is er een grote en ruime waskist, wat ook een voordeel is voor kleine gebouwen.

Dit model kan ook als eiland worden gebruikt, omdat de achterkant is gemaakt van het hoofdweefsel van de bekleding, wat betekent dat het niet minder esthetisch oogt dan het voorste deel, waardoor u meubels kunt installeren, niet alleen dicht bij de muur, maar ook op elke plaats in de kamer.

 • Dolphin. Het is ook een vrij betrouwbaar en duurzaam mechanisme voor dagelijks gebruik. Om de bank met dit mechanisme uit te zetten, moet u het onderste gedeelte duwen en met behulp van een speciale riem de ligplaats naar boven trekken.

Opgemerkt moet worden dat dit mechanisme niet voorziet in een doos voor wasgoed, daarom bevindt zich bij hoekbanken met dit mechanisme gewoonlijk een nis onder het zijgedeelte.

 • Accordeon. Bij het ontvouwen vormt een comfortabele grote en platte slaper. In opgevouwen toestand is de bank een vrij compact ontwerp, maar voor ontvouwen is het belangrijk om een ​​voldoende grote ruimte te hebben. Het lay-outmechanisme is uiterst eenvoudig - het is noodzakelijk om de stoel omhoog te brengen tot een karakteristieke klik en het bed op de voorgeschreven lengte te trekken.
 • Sedafleks. Het goedkope mechanisme om een ​​extra slaapplaats te krijgen. Dit mechanisme werkt volgens het clamshell-principe, heeft een vrij stevige metalen constructie en een dikke comfortabele matras.
 • Puma. Het mechanisme verscheen relatief recent, maar is er al in geslaagd om de harten van consumenten te winnen met kwaliteit en gebruiksgemak. Dus, om een ​​slaapplaats te krijgen met behulp van het Puma-mechanisme, is het noodzakelijk om de stoel met een speciale riem te trekken, deze zal teruggaan en een gedeelte dat tot hier is verborgen zal op zijn plaats vallen.

Modellen met dit mechanisme hebben een ruime, platte dwarsligger, maar het moet worden opgemerkt dat de wasbox alleen mogelijk is in het hoekblok van de bank, evenals in modellen zoals Dolphin.

 • Uitrollen. Een van de meest populaire en eenvoudige mechanismen.Vanwege de kwetsbaarheid van het ontwerp is niet geschikt voor dagelijks permanent gebruik, maar zal een ideale optie zijn voor het doorbrengen van de nacht gasten. Hier wordt de ligplaats eenvoudig uit de interne nis getrokken, terwijl de rug onbeweeglijk is.

vorm

Met een verscheidenheid aan hoekbanken kunt u de meest geschikte stijl en functionaliteit kiezen. Dus, de soorten formulieren:

 • De eenvoudigste en meest voorkomende vorm is een hoekige bank met één rechte hoek, die zich rechts of links van het rechte hoofddeel bevindt. Afhankelijk van het model kan deze hoek worden uitgerold, verwijderd of gerepareerd. Sommige modellen bieden de mogelijkheid om de bestaande hoek aan een van de zijden te installeren met behulp van speciale houders.
 • U-vormig - Het is ook een bank met een rechte hoek, maar in tegenstelling tot de eerste optie, bevindt de hoek zich aan beide zijden van het meubelstuk, waardoor u meer mensen op de stoel kunt plaatsen en een nog grotere slaapplaats krijgt bij het opmaken.

Er moet echter rekening mee worden gehouden dat de ontwerpen van dit model nogal omslachtig zijn en daarom meer vrije ruimte in de kamer vereisen in plaats van eenvoudige hoekbanken, die zijn ontworpen om juist die ruimte te besparen.

 • Round. Naast banken met rechte hoeken zijn er modellen met gestroomlijnde, afgeronde vormen. Zulke modellen vertegenwoordigen een stoel in een halve cirkel waarmee je heel comfortabel zit, bijvoorbeeld rond een ronde tafel. Als een dergelijke bank zorgt voor de transformatie naar een slaapplaats, dan blijkt het rond of ovaal te zijn, afhankelijk van de gekozen maten.

Opmerkelijk ronde banken kijken in appartementen met halfronde erkers, zoals een bank langs het raam is geïnstalleerd en maakt het gemakkelijk om het uitzicht te bewonderen met een kopje geurige thee.

materialen

Na een beslissing over het transformatiemechanisme, de grootte en vorm van de toekomstige bank, is het noodzakelijk om te beslissen over het stoffeermateriaal - dit zal het uiteindelijke uiterlijk van het meubilair bepalen, evenals de levensduur van het product. Het assortiment stoffen voor stoffering van vandaag is enorm.

U kunt kiezen voor stoffen bekleding of leer, natuurlijke materialen of kunstmatige:

 • Dus, een van de meest populaire materialen van vandaag is Chenille. De stof kreeg zijn naam van de draad, die is opgenomen in de stof, qua uiterlijk lijkt het op een pluizige boucle rups, dus een zacht, afgerond oppervlak is kenmerkend voor een dergelijk materiaal.Deze stof heeft een goede dichtheid, rekt niet uit in de tijd en is zeer geschikt voor reiniging, waarvoor een conventionele stofzuiger met een mondstuk voor gestoffeerd meubilair volstaat.

Houd er echter rekening mee dat het materiaal bang is voor schade, wat betekent dat voor flats waarin de kat graag klauwen op de bank slijpt, een dergelijke bekleding niet de beste keuze is.

 • Gunny. Een dergelijk weefsel wordt verkregen door de dichte draden van dubbele of driedubbele toevoeging samen te voegen, de draden vormen een patroon dat op een schaakbord lijkt. Typisch, dit weefsel is gemaakt van katoen of linnen, dus het is een milieuvriendelijk en natuurlijk materiaal, daarnaast is het vrij compact, wat snelle slijtage van het product voorkomt.

Nadeel is het kleurbereik, want met behulp van een dergelijke vervlechting is het onmogelijk om een ​​doek met tekeningen te krijgen, dus worden alleen enkelkleurige modellen uit de mat vervaardigd.

 • Het meest fluweelachtige en aangenaam aanvoelende stofferingmateriaal - velours. Sofa met velours bekleding zal heel mooi en praktisch zijn. Het materiaal is niet bang voor mechanische schade, is sterk genoeg en vereist geen speciale zorg.Het is genoeg om meerdere keren per maand te lopen met een zachte borstel.
 • Flock. Een materiaal met een basis van katoen, dat vervolgens wordt besproeid met een zacht dutje. Op zo'n stof is het mogelijk om elk patroon aan te brengen, omdat het wordt geproduceerd door middel van afdrukken. Dergelijk materiaal behoudt zijn vorm goed, vervaagt niet en heeft hoge waterafstotende eigenschappen.
 • Tapestry. Een van de meest duurzame en tegelijkertijd goedkope stoffen die worden gebruikt voor stoffering. Meestal is het een dubbelzijdige stof met verschillende patronen, die bij het maken van bepaalde modellen van meubels is gerangschikt met een geschikte monochromatische stof. Het materiaal leent zich goed voor chemisch reinigen en de samenstelling, die organisch katoen bevat, geeft de stof hypoallergeniciteit en goed ademend vermogen.

Het grootste nadeel is de snelle burn-out in de zon.

 • Echt leer. Deze stof wordt gebruikt voor het stofferen van de duurste meubels. De prijs rechtvaardigt zichzelf echter: echt leer is een van de meest duurzame en duurzame materialen, daarnaast heeft meubilair van leer altijd een aantrekkelijk uiterlijk. De nadelen van deze dekking omvattendat echt leer niet in een groot aantal kleuren verschilt.
 • Kunstleder. Het materiaal is niet minderwaardig in zijn eigenschappen dan natuurlijk leer. Dermatin heeft dus een lage mate van slijtage, absorbeert geen geuren en is heel gemakkelijk schoon te maken. In tegenstelling tot natuurlijk materiaal heeft het een uitgebreider kleurengamma en zijn de kosten verschillende keren lager.
 • Daarnaast is het de moeite waard om aandacht te besteden aan de speciale modellen van hoekbanken, die geen stoffering vereisen en een uitstekende optie zijn voor landhuizen of keukens. Dergelijke modellen worden gemaakt door de methode van het weven van kunstmatige rotan. Dit is een stijlvol, licht en duurzaam meubilair, men hoeft het alleen maar aan te vullen met zachte kussens - en een ongewoon interessant interieur is klaar voor een relatief lage prijs.

stijlen

Kies een nieuwe bank moet gebaseerd zijn op de oorspronkelijke stijl van de kamer waarin deze zal zijn:

 • Bijvoorbeeld, een bank voor een woonkamer ingericht in een klassieke stijl moet een zachte bekleding en een groot aantal kussens hebben. Klassieke banken accepteren de aanwezigheid van gordijnen, utyazhki, gebeeldhouwde elementen, zoals houten armleuningen met draad.De verscheidenheid aan kleuren is enorm, u kunt kiezen voor een lichte velours bekleding met gouden prints, of de voorkeur geven aan diepe, nobele kleuren, bijvoorbeeld bordeaux of blauw.
 • Als het totale interieur van de kamer is gemaakt in een kalme en rustige Provençaalse stijl, de bank moet aan de volgende eisen voldoen: de bekleding moet zijn gemaakt van zachte, gedempte tinten (de ideale kleuren zijn licht lila, crème, grijs, wit), bloemafdrukken met lila en groene tinten zijn ook toegestaan. Het is mogelijk om stoffen met stippen, een cel of een strook te gebruiken. Het is beter om de keuze voor bekleding met natuurlijke stoffen te stoppen. Goede opties zijn mat, vlas of stoffen met een hoog katoengehalte. Het afwerken van ruches of veters zal nuttig zijn, wat meubels romantiek en lichtheid zal toevoegen.
 • In tegenstelling tot de stijl van de Provence, kun je je een ruimte in hightechstijl voorstellen. Hier lijken banken meer op praktisch kantoormeubilair en is de bekleding meestal gemaakt van leer of kunstleer, wat de bruikbaarheid van het meubilair en de functionaliteit verhoogt. Modellen in high-tech stijl onderscheiden zich door rechte lijnen en gebrek aan decor.
 • De moderne moderne stijl accepteert vreemde, niet-standaard vormen van banken. Planken, bijzettafels voor banken, enorme zachte kussens, die niet alleen worden gebruikt voor decoratie, maar ook voor meer comfortabele stoelen, zijn hier geschikt. Beige, zwarte, bruine modellen zijn de meest populaire keuze voor deze stijl, maar u kunt een kans nemen en een helder accent creëren met behulp van een bank. Het gebruik van rode kleur zal bijvoorbeeld helderheid en leven in de kamer toevoegen.
 • Tegenwoordig wordt minimalisme steeds populairder. Om de ruimte van deze stijl aan te vullen met een bank, moet je letten op de meest eenvoudige modellen. Ze moeten een vlakke geometrische vorm hebben: hoe minder de vormen van het curvings, het decor en de stof, hoe beter het meubilair in de aangegeven stijl past. Banken worden meestal gemaakt in grijze, witte, beige of zwarte tinten. Als je een helder accent nodig hebt, kun je met deze stijl een toevoeging maken in de vorm van heldere kussens met een zeer strikte en gelijkmatige vorm.

Tips om te kiezen

Besteed aandacht aan de volgende nuances:

 • Bij het kiezen van een hoekbank moet allereerst worden bepaald aan welke kant de hoek zal worden gericht. Bij het kopen, is het de moeite waard om te verduidelijken of het mogelijk is om de aanpassing te veranderen en de positie van de hoek onafhankelijk te veranderen. Moderne modellen hebben meestal deze functie.
 • Als je van plan bent om de slaapbank elke dag te gebruiken, speciale aandacht moet worden besteed aan de keuze van het lay-outmechanisme en interne vulling. De ideale keuze is dus een bank op een veerblok met een eurobook-mechanisme of een dolfijn.
 • Modellen van goede kwaliteit onderscheiden zich door kwaliteit, gladde en mooie naden, dus als je iets koopt, moet je er eerst op letten, want om te zien wat erin zit, zal hoogstwaarschijnlijk niet werken en door de kwaliteit van de naad kun je de kwaliteit van het product als geheel beoordelen.
 • Als het meubilair is gekozen voor het appartement van een typische lay-out, er is geen speciale keuze in de aanpassingen van de bank, deze wordt eenvoudig in een van de hoeken van de muur zelf geplaatst. Dit betekent dat het niet nodig is om de premiumklasse bekleding voor de achterwand te kiezen, het is mogelijk om de economy class te beperken en het bespaarde geld bijvoorbeeld te besteden aan felle kussens of andere mode-accessoires voor de kamer. Ze zullen, in tegenstelling tot de achterkant van de bank, de ogen van de eigenaars en hun gasten behagen.
 • Als de grootte van het appartement en de portemonnee het toelaten, kunt u aandacht besteden aan de stijlvolle ontwerpoplossingen. Ongebruikelijke vormen, originele inrichting zal een vleugje bijdragen aan het interieur. Hier is het belangrijk dat de bank met al zijn visuele voordelen ook handig en praktisch was, anders moet hij snel worden veranderd en dergelijke opties zijn duur.
 • Als u meubilair voor een kinderkamer kiest, moet u op de elite meubelstoffen letten, zoals chenille en leer. Ze zijn niet bang voor vervuiling, vocht, heel gemakkelijk schoon te maken en zijn hypoallergene stoffen. Hun kosten zijn echter behoorlijk hoog, wat uiteraard bij de aanschaf in overweging moet worden genomen.
 • De beste banken hebben een metalen of massief houten frame, daarom is het bij het afzonderlijk kiezen noodzakelijk stil te staan ​​bij de keuze van het framemateriaal. Natuurlijk zal het frame van massief hout een orde van grootte hoger zijn dan dat van spaanplaat, maar dergelijke meubels zullen langer meegaan.

Hoe een hoekbank monteren en demonteren?

Hoekbanken zijn nogal omvangrijke structuren en zijn erg lastig voor transport. Wanneer ze een bank meenemen bij het kopen, is deze meestal niet gemonteerd en wordt deze vervolgens geassembleerd door speciale meesters.Maar wat te doen als u de bank moet demonteren of zelf moet monteren, bijvoorbeeld om te verplaatsen? Bovendien kan het nodig zijn om de constructie te demonteren in gevallen waarin een eendelige bank eenvoudigweg niet door de deuropening gaat, bijvoorbeeld als het nodig is om meubels te installeren op een balkon of in een hal met een smalle boog. Er kan niet zonder demontage worden gedaan.

Vaak wordt gekozen voor een hoekbank, in dit geval is het ook nodig om de monolithische bank te demonteren, omdat het vervoer lang kan duren en het demonteren van het meubilair de kwaliteit en integriteit tijdens het transport helpt behouden.

Het montage-demontage mechanisme is dus standaard voor alle modellen van hoekbanken, of het nu een bank is met het Puma-mechanisme of met een draaimechanisme, een uitrolmodel of een euroboek, op een metalen frame of met een houten voet. De demontage-techniek is als volgt:

 • Demonteer de bank om te starten met demontage van alle verwijderbare delen van de structuur, verwijdering van kussens, valse matrassen, afneembare hoezen.
 • Vervolgens moet u het hoofdgedeelte van de bank indrukken. Dankzij deze manipulatie zal het binnenframe van het meubilair zichtbaar zijn. Dan moet u het zijgedeelte omhoog brengen, het zal de bevestiging van het ene onderdeel aan het andere blootstellen.Bevestiging kan worden gedaan met gewone metalen beugels of speciale schroeven. Zulke opties zullen bij demontage geen problemen opleveren, maar als de bevestigingen verborgen zijn onder de bekleding of een niet-standaard vorm hebben, is het beter om de hulp van experts in te schakelen. Voor het zelf demonteren van opties met verborgen bevestigingen, moet u de bekleding voorzichtig verwijderen (met een platte schroevendraaier om de beugelbevestigingen te verwijderen, op het moment van hermontage is het noodzakelijk om de bekleding terug te brengen naar de oorspronkelijke plaats met behulp van een nietmachine voor meubels).
 • Eerst moet u de armleuningen verwijderen, indien beschikbaar. Door deze eenvoudige manipulatie wordt de bank al minstens een halve meter minder. Hierna kunt u de hoofd- en zijsecties loskoppelen. Om dit te doen, is het noodzakelijk om de bekleding te verwijderen, als deze bedekt is door de sluiting, draai de moeren los en haak het hoekgedeelte van de bank los. In principe is het mogelijk om het volledig te demonteren, maar als u de bankonderdelen niet alleen klein maar licht wilt maken, kunt u de zachte onderdelen en de wasruimte scheiden. Om dit te doen, moet u ook het transformatiemechanisme verwijderen, wat problemen kan veroorzaken voor een niet-professionele meubelassembler.

De montage vindt op dezelfde manier plaats: eerst worden, met behulp van schroeven, delen van de hoekbank verbonden, waarna de stoffering die de steun verbergt, als deze door het model is geleverd, naar de plaats wordt teruggebracht, waarna de verwijderde armleuningen worden geplaatst. Helemaal aan het einde komen allerlei decoraties en kussens terug, de bank is gemonteerd.

Opklapbare hoekbank

Alle gestoffeerde meubels van zelfs de beste kwaliteit slijten na verloop van tijd en de kwestie van het veranderen van het meubilair ontstaat. Je moet je echter niet haasten en je favoriete bank weggooien, misschien bespaart het meubelbekleding.

Het vervoeren van hoekbank omvat de volgende manipulaties:

 • demontage van de structuur;
 • het verwijderen van de oude bekleding;
 • een nieuwe zaak snijden;
 • nieuwe stoffering bevestigen;
 • montage ontwerp.

Voordat u met de restauratie begint, moet u een stof kiezen die gaan slepen, bepalen de mate van verslechtering van het vulmiddel en kiezen indien nodig een vervanging. Wanneer dit is gebeurd, is het noodzakelijk om het meubilair zorgvuldig te demonteren en alle oude bekleding te verwijderen. Tegelijkertijd is het noodzakelijk heel voorzichtig te werk te gaan om de onderdelen van de bekleding die het patroon voor de nieuwe hoes zullen worden, niet te beschadigen.

Verder, indien nodig, is het noodzakelijk om de vuller te vervangen, u kunt een nieuw blok veren of een schuimblok plaatsen. Wanneer dit is gebeurd, kunt u beginnen met het uitsnijden van nieuwe stoffeerdelen. Verder wordt het nieuwe materiaal uitgerekt op het deel van de bank en vastgezet met een meubelnietmachine. Hierna zal het alleen nodig zijn om alle onderdelen van de bank samen te stellen met behulp van hoogwaardige bevestigingen.

beoordelingen

Van recensies op aanbevelingswebsites en sites van winkels die gestoffeerd meubilair verkopen, de meeste gebruikers zijn tevreden met hoekbanken. Zo is er een vrij ruime zithoek, het gebruiksgemak van opbergdozen en het stijlvolle uiterlijk van moderne modellen. Mensen die hebben gekozen voor hoekmodellen met een orthopedisch matras, wijzen op het gebruiksgemak als hoofdbed.

Negatieve beoordelingen komen van mensen die te goedkope modellen van hoekbanken hebben gekozen. Er moet aan worden herinnerd dat een hoogwaardige sofa, die lang zal meegaan en de eigenaar zal verrassen, minstens 30 duizend moet kosten, wat bespaard wordt op goedkopere en kortstondige materialen, wankele frames en transformatiemechanismen.Daarom worden de vulstoffen ingedrukt, worden de mechanismen onbruikbaar en slijt de stof snel.

Bovendien veroorzaakt het negatieve de verkeerde keuze van de totale grootte van het meubilair of de hoek van de verkeerde kant, waardoor het niet mogelijk is om het meubilair te installeren met het besparen van vrije ruimte. Het gebruik van een schuine standplaats veroorzaakt ook wat ontevredenheid, sommige gebruikers merken op dat het gewricht tussen de blokken van de bank teveel wordt gevoeld bij het gebruik van de ligplaats. Dit kan worden vermeden door de meest geschikte transformatiemechanismen te kiezen en een zorgvuldige controle bij het kopen, je moet de bank meerdere keren opvouwen en, indien mogelijk, erop gaan liggen.

Hoe je de juiste hoek van de bank kiest, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer