Zitbanken transformeren

 Zitbanken transformeren

Sinds de oudheid hebben mensen hun huizen voorzien van zachte meubels. Meestal waren dit verschillende modificaties van banken. Tot op heden is dit meubel functioneler en comfortabeler geworden in vergelijking met de modellen uit het verleden. Momenteel is transformerende bank erg populair.

Functies en voordelen

De bank-transformator in vergelijking met andere interieurartikelen heeft veel voordelen. In de regel heeft dit meubel compacte afmetingen, en daarom is het de beste optie voor kleine appartementen en kleine kamers. Dankzij de functionaliteit van het transformeren van banken kunnen ze niet alleen worden gebruikt als een gezellige en comfortabele plek voor avondbijeenkomsten van huishoudens en gasten, maar ook om te slapen.Sommige modellen zijn uitgerust met extra opslagsystemen (planken, niches) en andere zelfs aan kleine tafels.

Een verscheidenheid aan moderne modellen die tegenwoordig door veel fabrikanten worden aangeboden, stelt u in staat om in elke configuratie een model te kiezen.

Dankzij hun veelzijdigheid kunt u dit meubelstuk in elke kamer installeren, of het nu een woonkamer, een slaapkamer, een kinderkamer of zelfs een keuken / eetkamer is.

Vooral in de vraag is een slaapbank van appartementseigenaren.

Vanwege het feit dat de modellen van dergelijke banken kleine afmetingen hebben, accumuleert er in de regel veel stof niet en daarom zal het reinigen niet veel tijd en moeite vergen. Alle moderne modellen hebben duurzame en betrouwbare ontwerpen, zoals voor hun vervaardiging met behulp van hoogwaardige materialen en beproefde transformatiemechanismen.

Ingebouwde mechanismen worden gekenmerkt door bedieningsgemak. Het beheer ervan is niet alleen gemakkelijk, maar ook erg handig en daarom kan iedereen het transformatiemechanisme aan, of het nu een breekbare vrouw of een klein kind is.

Een ander argument voor het kiezen van een transformatorbank kan een aanzienlijke kostenbesparing worden genoemd, aangezien het ontwerp van een dergelijke bank twee, en in sommige gevallen meer interieuronderdelen vervangt.

species

Tegenwoordig proberen fabrikanten van veranderende banken rekening te houden met de smaak en voorkeuren van klanten en produceren ze een variëteit in vorm en ontwerpmodel. De vorm van elk model kan recht, hoekig, halfrond en U-vormig zijn. Er zijn ook opties met een onregelmatige vorm. De meest voorkomende vormen worden beschouwd als rechte en hoekige modellen, de rest is een type van deze twee vormen.

 • Rechte bank in de klassieke stijl kan het er absoluut uitzien: een boek, een uitrolmodel, een bank of een accordeon. Boek, bank en modellen met een click-klyak-mechanisme hebben betrekking op rassen die in de kortst mogelijke tijd zijn ingedeeld.
 • Voor opties met vykatny of schuifmechanisme Het kost wat meer tijd als gevolg van de beweging van speciale houders. Bovendien kan tijdens de transformatie van dergelijke modellen het bed zowel langs de rechte lijn van de bank als evenwijdig aan de armleuningen worden geplaatst.
 • Onlangs wint populariteit stapelbare transformatiemodellen. De eigenaardigheid van een dergelijke bank is een complex samengesteld mechanisme, met behulp waarvan een gewoon ogende rechte bank redelijk comfortabel wordt.stapelbed. Transformatie naar de tweede laag kan plaatsvinden met behulp van de achterkant, de zitting en de onderkant van het product. Overdag is zo'n bank een complete rustplaats en 's nachts worden het twee gezellige eenpersoonsbedden.
 • Een interessant type directe optie is bank met een intrekbare hoek. Dankzij het transformatiemechanisme verandert zo'n model van een directe constructie in een kleine hoekvariant. Om van deze optie een comfortabel bed te maken, hoeft u alleen maar de rest in te drukken en is het bed klaar voor gebruik. Het hoekmodel bestaat uit twee delen, waarbij in de regel het ene deel langer is dan het andere, maar er zijn meer moderne versies, waarbij beide delen even groot zijn. Dankzij verschillende transformatiemechanismen verandert elk model in een comfortabel bed met een bed van een bepaalde grootte.

Daarnaast zijn de hoekbanken uitgerust met ruime laden voor linnen en sommige modellen - intrekbare planken en nissen van verschillende configuraties.

 • Verschillende hoekopties zijn beschikbaar P-vormige modellen. Ze worden meestal geïnstalleerd in grote kamers en bevinden zich meestal in het midden van de kamer. Ze kunnen gelijkzijdig of veelzijdig zijn. Tijdens de transformatie heeft het bedgebied aanzienlijke afmetingen.
 • Ronde slaapbank verwijst naar een verscheidenheid aan U-vormige opties. Transformatie in een dergelijk model kan onderhevig zijn aan rug- en armsteunen. Ingevouwen heeft het product de vorm van een halve cirkel of boog.
 • De variëteiten van producten die veranderen in een comfortabel tweepersoonsbed zijn onder andere frameloze versie. Handige en tegelijkertijd compacte opblaasbare sofa opgevouwen neemt niet veel ruimte in beslag. Voor decompositie is het alleen nodig om twee secties met elkaar door te klappen en de ligplaats is klaar. Ondanks zijn lichte gewicht is hij bestand tegen een belasting tot 200 kg.

Door het aantal bedden kunnen directe transformatoren een, twee en soms drie bedden vormen. De enkele versie is voorzien van miniatuurafmetingen en lijkt in de regel op een bank. De dubbele versie is universeel en wordt het vaakst gebruikt in verschillende modificaties.

Triple sofa is een soort van two-tier-versie. Tijdens de transformatie wordt één slaapplaats gevormd in de bovenste laag en twee plaatsen in het onderste deel met een orthopedische basis bestaande uit lamellen.

Door configuratie

De configuratie van de banktransformatoren kan verschillen. Naast het bed om te slapen, kunnen dergelijke modellen worden omgezet in andere meubels.

De meest gebruikelijke is de uitroloptie, waarin een tabel staat. Het "three in one" -model is tegelijkertijd een tweepersoonsbed, een zachte bank en een eettafel. In opgevouwen toestand maakt de tafel deel uit van de bank. Het tafelblad bevindt zich aan de achterkant en is de achterkant van de bank en de tafelsteunen spelen de rol van armleuningen. Voor transformatie hoeft u alleen maar de kussens te verwijderen, de achterkant van de bank (tafelblad) naar u toe te trekken en de uitstekende eettafel klaar voor gebruik.

Er zijn meer gecompliceerde modellen, waar de bank wordt gecombineerd met een kledingkast. De 3-in-1-structuur bestaat uit een bankframe met zachte kussens, een bedframe, dat ook de rugleuning van de bank is, bedsteunpoten, die ook een plank zijn wanneer het bed zich in de opgeheven positie bevindt, en een etui waarin de bedbodem is verwijderd.'S Nachts gaat het bed liggen en wordt het een comfortabel bed om te slapen, en overdag wordt het bedframe teruggetrokken in de kast en wordt een zachte, gezellige sofa voor de ogen geopend.

Een variant van deze aanpassing is bank muur. Naast de kast, ontworpen om de bedbodem te verbergen, bevat het ontwerp extra kasten met veel planken en open nissen van verschillende afmetingen en doeleinden. Dergelijke modellen behoren tot vouwontwerpen. Ze gebruiken meestal rechte of hoekige banken in vorm. Sommige transformatormodellen kunnen de functie van het dressoir combineren. Opklapbare bank commode kunt u beddengoed en andere dingen op te slaan in het ontwerp van de laden.

Duurdere configuraties zijn ontwerpen die vele functies in één product combineren. Deze omvatten modulaire banken. De modulaire versie is samengesteld uit stoel- en banksecties, die onderling kunnen worden verwisseld, losgekoppeld en een deel van de elementen naar een andere plaats kunnen worden gerangschikt. Dit soort ontwerp is meer dan 5 in 1. De zitpositie wordt getransformeerd in een comfortabele slaapplaats met behulp van een elektro-rolmechanisme.

Met behulp van hetzelfde mechanisme kan een deel van de bank worden gebruikt als chaise longue. Bovendien, in dergelijke modellen gebouwd tafel en bar.

De kosten van dergelijke banken zijn erg hoog, maar er zijn modulaire opties voor een betaalbare prijs. Deze omvatten banken, waarvan de basis bestaat uit voetenbankjes. Vanwege de mobiliteit van structurele elementen, kunt u naar eigen goeddunken verschillende opties kiezen. De directe optie of de hoek van de bank is snel en gemakkelijk opgemaakt, omdat de elementen niet aan elkaar zijn vastgemaakt.

De Ottomanen zelf zijn dozen voor het opslaan van verschillende dingen. Mobiele, gevoerde krukken maken het mogelijk om een ​​tweepersoonsbed of twee eenpersoonsbedden te maken. Alle modules kunnen bovendien worden uitgerust met open schappen, kussens en tafels. Rookwolken kunnen in de vorm van een kubus zijn of een ander uiterlijk hebben (cirkel, boog en andere typen).

Modulaire opties omvatten banken van blokken. Dankzij de blokken, kunt u niet alleen een uitstekend tweepersoonsbed of twee eenpersoonsbedden ontwerpen, maar ook een bank bouwen, zodat u naar eigen inzicht een achterbank en een zitplaats creëert. De eenvoudige configuratie omvat een opvouwbare opblaasbare transformator, die niet alleen als bank en bed kan worden gebruikt, maar ook als chaise longue, matras en bank.

Naar bestemming

De meeste transformatormodellen zijn universele producten. Maar er zijn opties die geschikt zijn voor specifieke ruimtes.

Voor een kleine kamer geschikte kleine opties die twee en soms drie meubels combineren. Een model dat wordt opgevouwen in een stapelbed is een uitstekende optie voor tieners. Vooral als er twee kinderen in de kamer zijn en ze twee verschillende bedden nodig hebben. Recreatiegebied blijft in dit geval gewoon.

In de geassembleerde staat is deze ruime bank een geweldige plek om te ontspannen en gasten te ontvangen.

Deze optie is een uitstekende oplossing, niet alleen voor kinderkamers, maar ook voor een klein appartement, omdat de transformatie verticaal naar boven gebeurt en geen vrije ruimte vereist voor de bank. De vrijgekomen ruimte kan andere meubels bevatten. Daarnaast is een optie op twee niveaus een geweldige oplossing voor twee mensen die in een kleine kamer wonen en geen echtpaar zijn.

Voor de woonkamer, afhankelijk van het beschikbare gebied, verschillende andere opties zullen doen. In een klein deel van de ruimte ziet er een goede slaapbank of optiecombinatie van een comfortabele stoel en bed.

Als de woonkamer ook een slaapkamer is, dan is de beste optie een bankwand of een slaapcabine.

In grotere woonkamers en studio-appartementen verschillende modulaire systemen met gebruikelijke U-vormige of L-vormige vormen, evenals varianten van een cirkelvormig of boogvormig type met verschillende transformatiemechanismen zien er even goed uit.

Transformerende producten kunnen niet alleen worden geselecteerd voor standaard appartementen en studio-appartementen, maar ook voor landhuizenbestemd voor de zomervakantie van alle huishoudens. Een mobiele opblaasbare transformator die meerdere posities kan innemen, evenals een modulaire blokversie, zal geschikt zijn voor een zomerhuis prieel. Dankzij de mobiliteit van de blokken is het mogelijk om verschillende opties op te maken en overal in het tuinhuis te installeren.

Als het tuinhuis gesloten is, kunt u een sofa-hoek of een kleine U-vormige versie installeren, die indien gewenst verandert in een comfortabel bed.

afmeting

Alle transformeerbare producten hebben verschillende grootten. Afmetingen van de bank hangen af ​​van het mechanisme van transformatie en het doel van het product.

De compacte producten omvatten banken, die in een stapelbed veranderen. In de regel hebben ze een lengte van niet meer dan 212-230 cm, de breedte varieert tussen 90-95 cm, en de hoogte van het product hangt af van de ingenomen positie. In gevouwen toestand heeft een dergelijk product een hoogte van 77-80 cm en na transformatie in de positie van het bed - 152-155 cm. De breedte van de bovenste en onderste ligplaatsen ligt binnen 80-90 cm, en de lengte is 195-200 cm.

Producten waarbij de ligplaats loodrecht op de rug staat, met het accordeontransformatiemechanisme kunnen worden toegeschreven aan de miniversies. De lengte van de bank is in dit geval niet groter dan 90 - 150 cm, en de breedte hangt af van de ingenomen positie. In gevouwen toestand heeft de breedte een afmeting gelijk aan 90 cm, tijdens transformatie neemt deze toe tot 200 - 210 cm.

Dimensionale hoekige producten en U-vormige varianten worden in de regel gekenmerkt door grote afmetingen. De lengte van een standaard hoekbank varieert tussen 230-280 cm en de breedte ligt tussen 150 en 180 cm. Modulaire banken kunnen een structuur vormen die een lengte van 3 meter of meer bereikt. Ronde en halfronde transformerende sofa's zijn meer geschikt voor woonkamers met een oppervlakte van meer dan 25 vierkante meter. De diameter van dergelijke producten varieert in het bereik van 2-2,5 m.

materialen

Elke transformerende bank is gemaakt van bepaalde materialen. Producten met een stijve structuur bestaan ​​uit een frame, opvulmateriaal en bekleding.

montuur

Het frame kan zijn gemaakt van spaanplaat, massief hout, metaal of een combinatie van deze materialen.

Minder betrouwbaar is een frame gemaakt van spaanplaat. De beste opties voor deze producten zijn ontwerpen van hout en metaal.

Houten frames zijn duurzaam en betrouwbaar, voor hun productie met behulp van verschillende soorten bomen. Ter bescherming tegen insecten zijn ze geïmpregneerd met speciale oplossingen en om ervoor te zorgen dat het kader niet kraakt tijdens het gebruik, wordt het gedurende lange tijd gedroogd.

In sommige modellen met een complex transformatiemechanisme zijn de frames gemaakt van metalen. Omdat een complex gefaseerd mechanisme niet alleen kracht vereist, maar ook de flexibiliteit van de elementen die betrokken zijn bij de transformatie. In moderne modellen met plaatsing van een orthopedisch matras, is de basis van het frame uitgerust met lamellen, gemaakt afhankelijk van het model van een bepaald ras van hout.

filler

Typen vulmiddelen zijn afhankelijk van het specifieke model en de specifieke locatie.Het meest voorkomende materiaal is polyurethaanschuim. In de zetels wordt het gebruikt als een hulplaag in de veerblokken, of het wordt gelegd als een onafhankelijke vulstof. Voor kussens en zijden van multiplex wordt een synthetische wintermaker, holofiber of sintepukh gebruikt.

stoffering

Tegenwoordig worden, dankzij de moderne technologie, verschillende materialen gebruikt als stoffering. De meest populaire en basic zijn leer, suède, jacquard, flock en fluweel.

 • Leren bank Het heeft een representatieve uitstraling en kan in bijna elke kamer worden geïnstalleerd, of het nu een woonkamer, een studeerkamer, een slaapkamer of zelfs een keuken / eetkamer is. Leeroppervlak minder vatbaar voor stofophoping. Een dergelijke bekleding ademt, omdat de huid in staat is tot waterabsorptie en waterverlies. Bovendien is de bank, bekleed met leer, goed te reinigen, vooral nat af te vegen.

Een alternatief voor lederen bekleding is een kunstmatige tegenhanger, die qua uiterlijk niet verschilt van een natuurlijk materiaal.

 • Fluwelen bekleding heeft een zacht wollig oppervlak. Deze stof ziet er geweldig uit op banken met een complexe vorm. Een goed alternatief voor fluweel is kudde.Dit aangenaam aanvoelende materiaal verschilt benijdenswaardige sterkte en duurzaamheid. Bovendien wordt koppel vaak bedekt met speciale middelen, waardoor het weefsel vuil- en waterafstotende eigenschappen verwerft.
 • Niet minder populair tegenwoordig, pluisvrij jacquard stof. Het heeft voldoende sterkte en duurzaamheid. Bovendien is het onpretentieus in de verzorging, zodat deze sofa in elke kamer kan worden geïnstalleerd.

Transformatie mechanismen

Elk ontwerp heeft zijn eigen transformatiemechanismen. Tot de vouwstructuren behoren modellen in de vorm van boeken, banken en opties met een click-klyak-systeem. Modellen met een accordeonsysteem, evenals banken met een Frans of Amerikaans opklapbed zijn types die kunnen worden ontwikkeld. Maar de meest voorkomende mechanismen in transformeerbare varianten zijn intrekbare en terughaalbare systemen.

 • Het meest populaire, eenvoudige en betrouwbare mechanisme wordt overwogen evroknizhka. Om een ​​bank met een dergelijk mechanisme te ontbinden, is het noodzakelijk om de stoel naar voren te brengen of uit te rollen (met wielen) en de rugleuning naar beneden te brengen.Het resultaat is een vrij glad oppervlak, dat een slaapplaats is. Met dit mechanisme kunt u het product dicht bij de muur installeren.
 • pantograaf Het is een soort Eurobook en verwijst naar verbeterde transformatiemechanismen. Om het bed voor te bereiden, moet je gewoon een beetje omhoog en dan naar jezelf toe trekken. Op de lege stoel laat u de achterkant van de bank zachtjes zakken. Dit mechanisme is uitgerust met een speciale rod-synchronizer en veer, waardoor de zitting van het product soepel wordt getransformeerd, zonder vervormingen.
 • Bank met stepper-mechanisme krast niet het vloeroppervlak en vormt een breed en vlak oppervlak om te slapen. Het mechanisme zelf is duurzaam, betrouwbaar en duurzaam.
 • Momenteel neemt de populariteit toe roterend transformatiemechanisme (schaar). Dit mechanisme is uitgerust met hoekbanken. Om de bank in een tweepersoonsbed te veranderen, hoeft u alleen maar het bewegende deel van het product in de richting van de vaste module te draaien en beide delen met een speciale sluiting vast te maken. Dit mechanisme krast het oppervlak van de vloer niet en is gemakkelijk te gebruiken, zelfs een kind kan de transformatie aan.

Tips om te kiezen

Bij het kiezen van een super multifunctionele slaapbank, moet u op veel factoren letten. Naast het feit dat een stijlvolle bank een moderne uitstraling en een hoogwaardige bekleding moet hebben, moet deze zijn uitgerust met een betrouwbaar transformatiemechanisme en overeenkomen met de ruimte in de ruimte. Allereerst is het noodzakelijk om de plaats van installatie en afmetingen van het product te bepalen. Hiertoe meet u het gebied van de plaats waar u het geselecteerde model wilt installeren.

Het is noodzakelijk om niet alleen rekening te houden met de afmetingen in opgevouwen toestand, maar ook om het gebied te berekenen dat nodig is wanneer de bank is opgemaakt.

Bij het kiezen van de afmetingen van het product, is het noodzakelijk om aandacht te besteden aan de grootte van het bed. Voor een goed product moet de breedte van het bed minimaal 140-160 cm zijn.

Bij het kiezen van een elite modulair systeem, voorzien van een verscheidenheid aan slimme functies, moet u letten op de kwaliteit van de montage van individuele modules, evenals het gemak van het opnieuw monteren van individuele elementen indien nodig. Deze selectieregel is van toepassing op de originele, ongebruikelijke vorm van banken.

beoordelingen

De meeste mensen die transformerende banken kochten, waren tevreden met hun aankoop.Volgens veel mensen hebben banken die verschillende meubels in hun ontwerpen verbinden, niet alleen geholpen om geld te besparen, maar ook om een ​​universeel, comfortabel model te krijgen om te slapen en te ontspannen. Velen zijn het erover eens dat een slaapbank de beste optie is voor kleine kamers. Bovendien vergemakkelijkt de aanwezigheid van moderne transformatie mechanismen het proces van het opvouwen van de bank.

Zie de volgende video voor informatie over het gebruik van transformerende banken.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer