Opklapbare bank

 Opklapbare bank

Ottomaanse combineert de kenmerken van de bank en bed. Overdag is het geschikt voor ontspanning, maaltijden, borrels met vrienden en 's nachts wordt het een comfortabel bed. Door de verscheidenheid aan ontwerpen kunt u een model kiezen voor elk interieur.

Functies en voordelen

De optimale oplossing voor moderne woningen zou een opvouwbare bank zijn. Dergelijke meubels zijn populair bij eigenaren van kleine appartementen, waar elke tien centimeter wordt geteld. Meestal heeft het model een rugleuning en armleuningen en lijkt het in de rechtgetrokken staat op een bed.

De voordelen van de sofa-bank:

 • Eenvoudig transformatie mechanisme. Om de bank te strekken kan iedereen, het ontwerp zelf is duurzaam.
 • De aanwezigheid van een ingebouwde doos. Het kan worden verwijderd beddengoed, dat bespaart ruimte. Bovendien is de doos geschikt voor de opslag van seizoensgebonden artikelen die niet in de kasten passen.
 • Gunstige prijs. Dergelijke meubels zijn lager dan een tweepersoonsbed en zijn tegelijkertijd functioneler.
 • Betrouwbaarheid van een ontwerp, lange levensduur. De beknoptheid van het transformatiemechanisme minimaliseert de mogelijkheid van zijn voortijdig falen.
 • Een verscheidenheid aan kleuren. Banken zijn gemaakt van materialen van verschillende tinten, versierd met tekeningen en patronen.

Het model kan worden gebruikt als een permanent bed, het is onmisbaar bij het bezoeken van familieleden en vrienden. Ottomanen kunnen in de slaapkamer, woonkamer of kantoor worden geplaatst. Maak desgewenst een meubel met stoelen van hetzelfde materiaal, in dit geval krijg je een complete set.

types

Kenmerk van de bank is het feit dat het in verschillende dimensies en vormen wordt geproduceerd op basis van de behoeften van de consument. Er zijn zowel hele kleine modellen als massievere meubels.

Opklapbare bank ottomane is verdeeld in de volgende types.

Eenpersoonsbed

Een praktische optie voor een studio-appartement. Als het gekleed is, lijkt het op een bank. Bij gebruik als bed wordt aanbevolen om bovendien een orthopedisch matras aan te schaffen.

vrachtwagen

In grootte is de poef tussen een dubbel en een enkel model. Geschikt om iemand te ontspannen die graag op bed valt tijdens het slapen.

Tweepersoonsbed

In de rechtopstaande vorm is de voetenbank niet van het bed te onderscheiden. Door zijn grote formaat past hij gemakkelijk bij twee personen.

hoekig

Compactheid - het belangrijkste voordeel van dit model. Het bevindt zich in de hoek van de kamer, omdat het aan één kant een armleuning heeft.

Vaak is het meubilair uitgerust met poten.

Voor kinderen en tieners

Modellen worden gekenmerkt door een kleurrijk ontwerp en een klein formaat. Ze zijn versierd met afbeeldingen van dieren, stripfiguren, omdat het kind in staat zal zijn om een ​​ottomane te kiezen met zijn favoriete personages. Het meubilair is gemaakt van hoogwaardige hypoallergene materialen, uitgerust met vakken voor het opbergen van speelgoed.

Banken zijn verdeeld volgens het type frame, hout of metaal. De laatste optie is de meest duurzame en duurzamemaar de boom is niet bang voor roest en heeft de beste esthetische kenmerken.

Transformatie mechanisme

Voordat u een voetenbank koopt, moet u weten hoe deze zich ontwikkelt. Elk van de soorten transformatiemechanismen heeft voordelen en nadelen die verband houden met de persoonlijke voorkeuren van een bepaalde persoon. Het gebeurt als een glijdend meubilair in de lengte, en glijden naar de zijkant.

De meest populaire zijn de volgende modellen:

 • Een boek. Het eenvoudigste ontwerp van de sofa-bank. Een bijzonder kenmerk is het feit dat je zelfs op onontleed meubilair kunt slapen. Om de poef recht te zetten, wordt de stoel gekanteld totdat deze vastklikt en vervolgens omlaag wordt gebracht. Iedereen kan deze operatie aan, zelfs een kind.

Bij het plaatsen van meubels moet u een kleine afstand tegen de muur laten zodat de rugleuning rechtop past.

 • Evroknizhka. Ondanks de naam heeft het model weinig te maken met het boek.

Het mechanisme onderscheidt zich door betrouwbaarheid, duurzaamheid, het blijkt de minimale belasting te zijn. Om de voetenbank recht te trekken, moet u de stoel naar u toe trekken en de rugleuning in de lege stoel plaatsen. Hoe dit te doen, vertel de volgende video.

 • Click-klyak. Ottomaanse ontving de naam vanwege het geluid gemaakt toen het werd uitgevouwen. Het model lijkt op een boek met het verschil dat het een verbeterd transformatiemechanisme gebruikt.

De rugleuning is onder verschillende hoeken gefixeerd, ook in de "liggende" positie voor rust.

Materiaal en vulmiddel

Bij de productie van een bank-poef worden zowel natuurlijke als synthetische materialen genomen. Bij het bestellen van meubels combineren ze tinten, texturen en combineren stoffen en stoffen versierd met ornamenten:

 • Speciale adel en goede uiterlijke kenmerken zijn verschillende modellen van leer, velours, suède.
 • Stoffen bekleding voelt zacht aan, ze zijn gemakkelijk schoon te maken, ze vervagen minder in de tijd.
 • Banken gedecoreerd met nepbont, ziet er extravagant uit en vormt een aanvulling op het moderne interieur.

De keuze van de vulstof hangt af van het comfort van de voetenbank. Het moet zijn vorm behouden, lucht doorlaten en tijdens gebruik niet naar beneden rollen. Modellen met een veerblok vervangen een orthopedisch matras: ze herhalen de rondingen van de wervelkolom, zijn bestand tegen een aanzienlijk gewicht, zorgen voor natuurlijke ventilatie. Als synthetische vulstoffen nemen polyurethaanschuim, struttofiber, hollofayber.

Ze zijn opmerkelijk vanwege hun lichtheid, lange levensduur en elasticiteit.

Hoe te kiezen?

Bij het kopen van een poef houdt u rekening met hoe en waar het precies zal worden gebruikt. Houten modellen zijn geschikt voor de woonkamer, omdat het in dit geval niet nodig is om het meubilair elke dag in te richten en op te vullen, en de constructie zal langer meegaan.

Tegelijkertijd kunnen dergelijke meubels kleine afmetingen hebben, omdat deze alleen voor overdag worden gebruikt.

De uitvoer van het transformatiemechanisme hangt af van de persoonlijke voorkeuren van de persoon: het is gemakkelijker voor iemand om een ​​boek recht te trekken, voor anderen is het belangrijk om een ​​verstelbare rugleuning van een 'klikdam' type bank te hebben.

Even belangrijk is het uiterlijk van het meubilair. Afhankelijk van het ontwerp van de ruimte wordt deze geselecteerd en gecorreleerd met het kleurengamma van het interieur.

Ideeën in het interieur

Originele modellen met een gestroomlijnde vorm. Gladde lijnen, afgeronde randen zorgen voor een gevoel van zachtheid, lichtheid en comfort. Als het ontwerp van de poef materialen met abstracte patronen, florale ornamenten gebruikt, krijg je een poef voor een modern interieur.

De poef van de hoekbank op poten, uitgevoerd in één kleur, zal fans van minimalisme behagen.Als u kiest voor een rijke schaduw, kan deze worden gecombineerd met de wanden van een koude schaduw - grijs, wit.

Ook is dit meubel geschikt voor het interieur, dat is gebaseerd op contrasterende kleuren.

Een andere optie is een combinatie van houten elementen en textiel. De stoffen van beige, zand en vanilletinten benadrukken de nobelheid van natuurlijk hout, terwijl het ontwerp geen pretenties heeft door het gebruik van een minimum aan decoratieve elementen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer