Wat is een bank: soorten en modetrends

Als je een origineel interieur wilt creëren met lichte tonen van aristocratie, koop dan een mooie en elegante bank. In de regel hebben deze interieurelementen een kleine afmeting, waardoor ze niet alleen in de slaapkamer of woonkamer kunnen worden gepositioneerd, maar ook in de smalle gang, loggia of zelfs in de keuken. Na het lezen van dit artikel, leert u wat een bank is, begrijpt u de soorten van dergelijke meubels en modetrends.

Wat is het?

De bankstelbank is een zeer praktische en handige uitvinding met uitstekende prestatiekenmerken. Uiterlijk lijkt dit meubel op een kleine bank, aangevuld met een elegante rugleuning en armleuningen.

Maar denk niet dat de bank alleen kan worden gebruikt als een mooie stoel.Veel modellen worden aangevuld met opklapbedden. Dergelijke variëteiten kunnen worden uitgerust met hoogwaardige en comfortabele orthopedische matrassen.

Wat is anders dan de bank, bank en bank?

Bank, bank en bank - dit zijn compleet verschillende interieurartikelen. Om te begrijpen wat de verschillen tussen deze modellen zijn, is het noodzakelijk om in detail de eigenschappen van elk van deze modellen te bekijken.

sofa

Sofa met vertrouwen kan een heldere vertegenwoordiger van de Turkse smaak worden genoemd. Op dit moment zijn dergelijke interieurartikelen populair bij rijke mensen. In de regel heeft de bank een kleine hoogte. De rugleuning en de armleuningen in dergelijke meubels bevinden zich op hetzelfde niveau. De aanwezigheid van de rugleuning is een kenmerk van de bank. Dit item bevindt zich niet in de Ottomaanse stijl.

Er zijn twee soorten modieuze Turkse meubels:

 • Klassieke modellen. Dergelijke producten zijn brede banken, ontworpen om te rusten. Ze hebben geen vouwmechanismen of vykatnyh-mechanismen.
 • Vouwmodellen. Dit type bank heeft een compacter formaat. Ze bevatten vouwmechanismen en extra opbergsystemen (linnenladen en secties).

Osmaans

Ottomane is een zeer populair meubilair in Azië.Daar wordt ze aangevuld met prachtige tapijten of kleurrijke capes met contrasterend borduurwerk. Momenteel is de poef een brede en lage bank.

De meest voorkomende soorten van dit originele meubilair zijn:

 • Modellen gemaakt in de vorm van een hoge bank zonder rug.
 • Modellen waarin het hoofdbord de plaats van een klein formaat inneemt. Heel vaak, dit soort uitrustingsarmleuningen.

Een onderscheidend kenmerk van een poef is de breedte. Dergelijke meubels kunnen zowel als zitplaats als als comfortabel bed worden gebruikt. In de regel heeft een voetenbank (zoals een bank) geen scherpe hoeken. Dergelijke producten zijn vooral relevant als kleine kinderen in het huis wonen. Over de Ottomaanse kan niet per ongeluk raken en raken gewond.

divan

Een interessant ontwerp onderscheidt zich door stijlvolle banken. Vroeger betekende deze naam stoelen of harde stoelen. Tegenwoordig is dit meubilair een eenpersoonsbed met een mooi hoofdeinde.

Meestal zijn banken compact, hebben een kleine hoogte. Dergelijke meubels kunnen in een kleine ruimte worden geplaatst.

In de regel worden banken aangevuld met in hoogte verstelbare hoofdeinden.Het is onmogelijk om het spectaculaire en elegante ontwerp van deze producten niet op te merken. Met de hulp van een correct geselecteerde bank kunt u bijna elk interieur "herleven".

Vaak vindt u prachtige banken, waarin zich vouwmechanismen en laden voor beddengoed bevinden.

Voor- en nadelen

Het grote voordeel van de originele sofa is de veelzijdigheid. Dergelijke meubels worden vaak aangevuld met verschillende mechanismen en kunnen in geopende toestand worden omgezet in een volwaardig slaapbed. Overdag kan het een kleine, nette bank zijn en met het aanbreken van de nacht kan het worden omgezet in een comfortabel bed.

Dergelijke meubels zijn goedkoop - als je het vergelijkt met grote klassieke bedden voor slaapkamers.

Een ander voordeel van de bank is zijn kleine formaat. Dankzij deze functie kan zo'n meubel zelfs voor een heel kleine kamer worden gekocht.

De slaapbank kan een orthopedische basis hebben. Dergelijke meubels kunnen worden uitgerust met een orthopedisch matras. De ruggengraat en terug op zo'n slaapbed zullen altijd in de juiste positie zijn. Dat is de reden waarom dergelijke meubels vaak worden gekocht voor kinderkamers.

Moderne modellen hebben een aantrekkelijk en interessant ontwerp. Vandaag de dag kun je in winkels een optie vinden in elke stijl, van klassiek tot rijk.

Een bank uitgerust met een vouw- of schuifmechanisme is echter minder betrouwbaar, omdat deze een groot aantal aanvullende details heeft.

Ze breken vaak dergelijke meubels in en ze moeten worden gerepareerd of veranderd. Het is vanwege de blootstelling aan storingen dat veel kopers dergelijke overnames weigeren.

types

De sierlijke bank kan in de meest verschillende opties worden uitgevoerd:

 • Klassieke bank heeft een langwerpige rechthoekige vorm en is uitgerust met een rugleuning en armleuningen. Stationaire modellen hebben geen extra mechanismen en inserts. Bijzonder elegante en "dure" lookproducten met prachtige bewerkte details, lederen bekleding en studs voor meubels. Dergelijke modieuze interieurartikelen zullen er indrukwekkend uitzien in aristocratische kamers.
 • Zeer populair vandaag hoekbank. Meestal zijn deze modellen uitgerust met hoge of medium ruggen, en de armleuningen misschien niet. Dergelijke variëteiten zijn ideaal voor kleine kamers.Ze kunnen in een van de vrije hoeken worden geplaatst, waardoor er veel vrije ruimte overblijft. Hoekbanken zijn uitgerust met opklapbare ligplaatsen: door deze optie te kiezen, moet u rekening houden met de afmetingen in de uitgevouwen toestand.
 • Momenteel veel gevraagd meubilair met het mechanisme van "evrosofa". Elke ontwerp-transformator is universeel en gast.
 • Universele mechanismen ontworpen voor regelmatig gebruik en uitgerust met betrouwbaardere basissen.
 • Gast kopieën zijn kwetsbaarder, daarom worden ze niet aanbevolen om elke dag te worden gebruikt. In de regel worden dergelijke meubels gebruikt voor gasten die blijven overnachten.

Het Eurosof-mechanisme zelf is betrouwbaar en kan regelmatig worden gebruikt. In dergelijke systemen is er een klein aantal bewegende delen en andere extra onderdelen die snel kunnen uitvallen.

Uitvouwen van dergelijke meubels is heel eenvoudig. Om dit te doen, moet u de staartstang naar de breedte van het eenpersoonsbed duwen en de vrijgekomen ruimte met de rugleuning opnemen.

Vermeldenswaardigdat een bank met een dergelijk mechanisme een grote waskist in zijn binnenste zou kunnen plaatsen.

Tegenwoordig worden er vaak modellen gevonden met functioneel hefmechanisme. Bij dergelijke ontwerpen stijgt het matras samen met de basis naar boven, waardoor een ruime nis van het bankframe wordt onthuld. Veel mensen slaan er beddengoed, kussens, dekens en meer op.

Een van de meest populaire en comfortabelste zijn orthopedische modellen. Ze bevatten hoogwaardige bases met houten lamellen. Deze ontwerpen verbeteren de orthopedische eigenschappen van matrassen. Dergelijke bedden zijn ideaal voor een gezonde nachtrust en een goede nachtrust. Een matras met een onafhankelijk veerblok kan op de basis van dergelijke modellen worden geïnstalleerd. De keuze voor een geschikt product hangt af van de locatie van de lamellen aan de basis en hun grootte.

Het originele ontwerp is anders bank zonder rug. Dit modieuze meubilair heeft een klein formaat. Vooral aantrekkelijk zijn modellen zonder rug, maar met mooie armleuningen. Vergelijkbare producten kunnen in bijna elke kamer worden geplaatst. Het belangrijkste is dat het ensemble in dezelfde stijl moet worden ontworpen.

Niet minder aantrekkelijk uiterlijk hoge rug opties. De trend van de afgelopen seizoenen zijn modellen met een luxe vierzijdige das of elegant vormgegeven ruggen, gedecoreerd met studs en strass-steentjes.

Meer moderne ontwerpen zijn stijlvol modellen zonder armleuningen. Meestal zijn er dergelijke banken, uitgerust met lage poten van hout of metaal.

Varianten zonder armleuningen met lange poten en langwerpige ruggen op metalen frames zijn nauwelijks geschikt voor woninginrichting. Meestal zijn dergelijke producten te vinden op openbare plaatsen: cafés, kantoren, ziekenhuizen.

Modellen zonder armleuningen kunnen worden toegevoegd met kussens. Ze kunnen de rol van zijsteunen spelen en visueel het meubilair volumineuzer maken.

stijlen

Sofa kan in elke stijl worden gemaakt. Het is beter om kennis te maken met enkele aantrekkelijke en interessante opties:

 • Provence. Modellen in deze stijl kunnen worden gemaakt van natuurlijke en lichte materialen. Ze moeten gemakkelijk zijn. De stoffen bekleding van de Provençaalse bank kan een lichte pasteltint, strepen of onopvallende kleine prints hebben.
 • Classic. In een prachtig klassiek interieur zullen een model met een gebeeldhouwde achterkant, poten en armleuningen er harmonieus uitzien. Het wordt aanbevolen om opties te kiezen uit een natuurlijke boom met verschillende tinten. De kleur van het materiaal moet worden geselecteerd in overeenstemming met het kleurenschema van de kamer.
 • Modern. Een bank die verschillende materialen tegelijk combineert, is ideaal voor een moderne kamer. Deze stijl zorgt voor veelzijdigheid en asymmetrie in meubels. Competent geselecteerde bank zal opvallen in elk interieur en de aandacht trekken.
 • High-tech In de kamer, ingericht in de stijl van hi-tech, wordt aanbevolen om beknopte en minimalistische meubels te maken, gemaakt van moderne hoogwaardige materialen.
 • Barok. Deze luxe en kunstzinnige stijl zorgt voor de aanwezigheid in het interieur van meubels met elegante lijnen en gesneden randen. Een model met een uitgewerkt hoofdeinde, gebeeldhouwde poten en sierlijk gebogen armleuningen zijn geschikt voor een dergelijke ruimte.
8 foto

Transformatie mechanismen

Moderne gestoffeerde meubels worden vaak aangevuld met verschillende mechanismen. Elk van hen handelt volgens een bepaald principe.

evroknizhka

Het meest populaire is het mechanisme genaamd "euroboek". Het kan worden toegeschreven aan de gebruikelijke klassiekers, zoals het bekend is bij veel mensen. Meubels met dit mechanisme zijn duurzaam en zeer betrouwbaar. Het kan dagelijks worden gebruikt, zonder zorgen te maken over de snelle achteruitgang van delen van de structuur. Banken en banken met dergelijke systemen kunnen eenvoudig bij de muur worden geplaatst.

Dergelijke modellen lijken uiterlijk te groot, maar dit nadeel wordt gecompenseerd door een ruime en comfortabele slaapplaats.

In de regel wordt de transformator "eurobook" aangevuld met ruime linnenladen. Met behulp van dergelijke meubels kunt u aanzienlijk ruimte besparen in de kamer en onnodige kastpanelen achterlaten.

pantograaf

Een ander betrouwbaar mechanisme is de "stroomafnemer". Meubels met dit ontwerp combineren alle positieve eigenschappen van de traditionele "Euroboek". In dit product is er een iets ander mechanisme voor de ontleding van de stoel. In banken en banken met soortgelijke systemen zijn er geen wielen, die lelijke sporen achterlaten op de vloerbedekkingen.

De stoelen met het "pantograaf" -mechanisme worden uit elkaar bewogen zonder de vloer te raken.Vanwege deze onderscheidende eigenschap worden dergelijke modellen ook "lopen" genoemd. Slapen in dergelijke modellen wordt uitgebreid vanaf de rug, die valt en op de lege stoel staat. Een pantograaf is een heel eenvoudig mechanisme dat zelfs een klein kind of een fragiel meisje gemakkelijk aankan.

Vykatny-mechanisme

Het is een van de sterkste en meest duurzame. Het bevat sterke en duurzame verbindingen. U kunt het meubilair met een dergelijk systeem regelmatig gebruiken.

Dergelijke constructies zijn heel eenvoudig ingedeeld: u moet aan de hendel aan de voorkant van het meubel trekken en de ligplaats over de gehele lengte naar voren duwen, omdat het voorste deel de rest van de structuur naar buiten zal trekken.

Roll-out-producten hebben vaak kleine afmetingen en zijn perfect voor gebouwen van verschillende gebieden.

dolfijn

Het mechanisme met de gedenkwaardige naam "dolfijn" wordt meestal gebruikt in het hoekige ontwerp. Dergelijke systemen zijn erg eenvoudig en duurzaam. Meubilair met een dolfijnmechanisme is ontworpen voor zware lasten en regelmatige bediening.

accordeon

Een mechanisme genaamd "accordeon" is heel eenvoudig en snel vouwbaar. Meubilair met dergelijke apparatuur neemt weinig ruimte in beslag, wat de uitvoerbaarheid en functionaliteit niet beïnvloedt. Bij gebruik van een bank met een harmonica-mechanisme is het bed zeer vlak en bevindt het zich op grote afstand van de vloer.

Frans bedje

Het meest onbetrouwbare mechanisme is het 'Franse opklapbed'. Het is niet ontworpen voor regelmatig gebruik en wordt alleen toegevoegd aan goedkope gastproducten. In de regel zijn interieuronderdelen met vergelijkbare structuren lichtgewicht, mobiel en nemen ze weinig ruimte in beslag in de kamer. Ze hebben echter goedkope roostervakken, die gemakkelijk smelten en afbreken.

afmeting

De bank kan worden uitgerust met een eenpersoons- of tweepersoonsbed voor rust en slaap. De afmetingen van het bed in deze interieurartikelen zijn rechtstreeks afhankelijk van de grootte van hun gebouwen.

In grote modellen kan een ruime matras met afmetingen van 90 × 200, 72 × 200, 90 × 205, 120 × 200 cm worden geïnstalleerd.

Compacte opties zijn meestal uitgerust met meer bescheiden eenpersoonsbedden.Te smalle banken, waarvan de breedte niet groter is dan 50-60 cm, zijn meestal stationair en worden niet aangevuld door vouwmechanismen.

materiaal

Banken zijn gemaakt van verschillende materialen.

Uiteraard wordt de meest aantrekkelijke, duurzame en milieuvriendelijke rechtmatig erkend. natuurlijk hout. Zo'n materiaal van hoge kwaliteit heeft niet alleen onovertroffen prestatiekenmerken, maar ook een uitstekend ontwerp.

De meest gebruikte soorten zijn eik, els, rotan, beuk, ceder, walnoot, berk en den. Dergelijke meubels zijn niet goedkoop, vooral als het gaat om eiken- en beukenmodellen. Beter betaalbaar zijn berken- en grenen banken. Deze materialen worden gekenmerkt door elasticiteit en een aangename textuur.

Als u nog steeds massief houten meubelen hebt gekocht, moet u dat extra voorzichtig doen.

Dergelijk natuurlijk materiaal moet van tijd tot tijd worden behandeld met speciale beschermende impregnaties. Ze zijn in staat om de levensduur van de boom te verlengen en haar aantrekkelijke uiterlijk vele jaren te behouden. Het is geen geheim dat dit natuurlijke materiaal onderhevig is aan de opkomst van verschillende parasieten.Om hun reproductie te voorkomen, kunt u speciale beschermende composities gebruiken.

Beter betaalbaar zijn opties van MDF en spaanplaat. Deze materialen hebben echter geen hoge slijtvastheid en duurzaamheid. Bovendien is goedkope spaanplaten volledig giftig en gevaarlijk voor de gezondheid, aangezien de productie ervan formaldehydeharsen gebruikt.

De meest duurzame en betrouwbare zijn metalen meubels. Een bank gemaakt van dergelijk materiaal zal de eigenaars vele jaren van dienst zijn. Houd er echter rekening mee dat deze meubels alleen geschikt zijn voor modernere interieurs. Voor strikte klassiekers of chic Empire zijn ze absoluut niet geschikt.

Verschillende materialen kunnen ook worden gebruikt voor bankstoffering.

Overweeg de meest voorkomende en mooie opties:

 • Stijlvol en "duur" uiterlijk lederen bekleding dergelijke elegante meubels. Dergelijke oppervlakken behouden hun verhandelbare uiterlijk lange tijd en zijn zeer duurzaam. Helaas is dit meubilair niet goedkoop en niet iedereen kan het kopen.
 • Een geweldig alternatief kan zijn imitatieleer. Dit materiaal van kunstmatige oorsprong is dichter en ziet er weinig anders uit dan natuurlijk.Meubels met een dergelijke afwerking tolereren echter geen temperatuurverschillen. Daarnaast begint de kunstleer met de tijd te barsten, er zijn krassen op.
 • Meer elastisch en aangenaam om aan te raken is ekokozha. Dit moderne hightech materiaal ziet er erg mooi uit. Ecoskin geeft gemakkelijk toe aan kleuren, daarom worden de meubels met een dergelijke bekleding vandaag in de meest verschillende tinten gepresenteerd. Maar je moet niet vergeten dat er gemakkelijk krassen en defecten achterblijven op het oppervlak van dit kunstmatige materiaal, daarom moet je voorzichtig zijn met een eco-lederen sofa.
 • De meest betaalbare modellen zijn gestoffeerd. Meestal voor de decoratie van meubels gebruikt Jacquard, Chenille, fluweel, corduroy, pluche, katoen en andere materialen.

Waar te zetten?

Sofa ziet er harmonieus uit in verschillende omgevingen. Het kan bijvoorbeeld worden toegeschreven aan de slaapkamer. Grote modellen met opklapbedden kunnen de gebruikelijke enorme bedden vervangen.

U kunt een bank in de woonkamer plaatsen. In dergelijke ruimtes wordt dergelijk meubilair meestal gebruikt als een comfortabele en mooie stoel waarop u ten minste twee personen kunt plaatsen.De bank kan de zithoek in de hal aanvullen. In dit geval moeten de meubels in dezelfde stijl worden bewaard en echoën met andere producten in kleur.

Elegante smalle bank kan in de gang worden gezet. U kunt een beknopt en klein model pakken zonder rugleuning of armleuningen. Het neemt niet veel ruimte in, wat vaak niet genoeg is in de gangen.

Sofa ziet er goed uit op kantoor, gemaakt in een solide klassieke stijl. Voor dergelijke kamers zou de beste optie een model zijn van natuurlijk gelakt hout, met gebeeldhouwde elementen en sierlijke rugbochten.

Veel mensen plaatsen een sofa op de loggia. Vanwege het compacte formaat past dit meubilair gemakkelijk in een zeer beperkte ruimte en functioneert het beter.

Ideeën in het interieur

Een elegant gesmede bank met hoge poten, een elegante rugleuning en armleuningen afgezet met een rode stof, zullen er indrukwekkend uitzien tegen de achtergrond van elegant lichtbehang met melkachtige prints en strepen in de onderste helft.

De vloer in een dergelijke ruimte kan worden afgezet met een glanzend licht materiaal. Maak het interieur af met grote decoratieve vazen, muurschilderingen met luxe lijsten, grote kroonluchters aan het plafond en dikke gouden gordijnen voor de ramen.

Een mooie kleine bank met een gouden tint met een golvende achterkant en elegante armleuningen kan worden geplaatst tegen de achtergrond van witte muren en licht parket.

Vul het interieur aan met een houten nachtkastje met uitgesneden poten, donzig grijs tapijt, grote vazen ​​met verse bloemen en grote muurschilderingen in roze tinten. Een gouden tafellamp en een lange witte vloerlamp met een gouden voetstuk kunnen als verlichting worden gebruikt.

Een chique sofa met zwart lederen bekleding zal in harmonie zijn met de koffiewanden en de vloer, aangelegd met bruin laminaat. Binnen kunt u foto's in oranje tinten ophangen, een houten donkere kast plaatsen. Je kunt ook doorzichtige witte gordijnen aan de muur hangen.

Een lichtgrijze stoffen zitbank ziet er organisch uit in een witte ruimte met zacht karamelparket. Achter de bank kun je een witte boekenkast plaatsen, je kunt ook een witte openhaard uitrusten. Vul het interieur aan met veelkleurige kussens op de bank, contrasterende schilderijen op de witte muren en verse bloemen.

Een witte kleine bank met houten poten moet in een "koude" grijsblauwe kamer met een wit plafond en een vloer met donker parket worden geplaatst.Een donkerbruin houten dressoir met een groot zwart-wit patroon op het oppervlak ziet er goed uit naast de bank. Maak het interieur compleet met een kroonluchter aan het plafond in klassieke stijl, lichte vloerbedekking en lichtblauwe gordijnen.

In de slaapkamer met crème brulee muren kun je een hoge bank plaatsen met smeedijzeren armleuningen en een rugleuning. Dergelijke meubels moeten worden aangevuld met een volumineus matras en witte kussens. De vloer in de kamer kan worden opgemaakt met een chocoladekleurig laminaat. Zet een wit nachtkastje met een tafellamp in de buurt van de bank, en hang erboven een lichte foto op met een gouden lijst.

Meer soorten bankstellen worden in de volgende video gepresenteerd.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer