Afmetingen van banken

De bank is een van de belangrijkste huishoudelijke artikelen, de belasting is enorm. Het wordt beschouwd als een interieuritem dat functionele taken uitvoert en tegelijkertijd een eiland is voor recreatie of een slaapplaats. De bank kan zowel in een kleine kamer als in een enorme ruimte worden geplaatst.

De bank bevindt zich in bijna alle kamers, zoals een slaapkamer, woonkamer, keuken en zelfs een balkon, als we het hebben over appartementen. Banken worden geïnstalleerd in tuinhuisjes, in zomerse kantines en op alle plaatsen waar behoefte en verbeeldingskracht kan worden gewenst, als we het hebben over huizen. Natuurlijk moet u beslissen over het externe ontwerp, namelijk het model, textuuroplossing, extra functies, maar in de eerste plaats moet u rekening houden met de grootte van de bank.

Speciale functies

Om te beginnen moet u beslissen - voor welke doeleinden en in welke kamer de bank wordt gekocht.Als u van een geschikte optie op het handelsplatform houdt, haast u dan niet om het te kopen, zonder de exacte parameters te kennen.

Het wordt niet aanbevolen om dergelijke dingen met het oog te verwerven. Op de beurs ziet het er misschien aantrekkelijk uit en als het in een kamer wordt geplaatst, kan de indruk verslechteren vanwege de onjuiste afmetingen.

Het is noodzakelijk om rekening te houden met 2 parameters van de afmetingen van het meubilair - indien gevouwen en uitgevouwen. Als de bank zich in een kleine ruimte bevindt, moet u de vrije doorgang ervan naar andere meubels berekenen. Het zal niet erg handig en soms zelfs traumatisch zijn als het product de volledige vrije ruimte van de ruimte beslaat. Er is een eenvoudige manier om de afmetingen ten opzichte van de parameters van de ruimte te bepalen Een grote kamer heeft een grote bank nodig en een kleine kamer heeft een bank van een bescheiden formaat nodig. Mee eens, als je een kleine bank op een groot oppervlak plaatst, zal deze simpelweg verloren gaan, en omgekeerd - in een beperkte ruimte zal een enorme bank helemaal niet op zijn plaats zijn.

De belangrijkste punten om te overwegen bij het kiezen van een bank, leren in de video hieronder.

Wat zijn de afmetingen?

In de regel zijn de afmetingen van de bank:

 • breedte. Het varieert van 90 cm tot 210 in stappen van 10 cm.
 • Lengte. Maten kunnen van 150 cm tot 200 cm zijn.
 • hoogte. Het wordt bepaald in het bereik van 50 cm tot 150 cm.
 • Zitdiepte. Het is 50, 60, 70, 75, 80, 85, 90 cm.

Overweeg algemene voorbeelden van directe banken:

 • Double. Meest gebruikelijk vanwege zijn compactheid. Geschikt voor appartementen en huizen, en voor kantoren of persoonlijke accounts. Standaardafmetingen zijn 170 cm lang met een breedte van 80 tot 100 cm.
 • Driepersoonskamer. De lengte reikt van 200 tot 250 cm, breedte van 80 tot 100 cm, ideaal voor mensen die houden van iets meer ruimte dan normaal.
 • Vrachtwagen of kinderbank. Hij kan 90 tot 200 cm lang worden, de breedte is afhankelijk van het lay-outmechanisme. Als de lay-out voorwaarts wordt gemaakt, is de breedte 170 cm, indien mee, dan 200 cm of meer.
 • Baby. Vanwege zijn grootte past hij absoluut in elke kamer, inclusief te kleine gebieden. Afmetingen van de lengte beginnen vanaf 120 cm lang en 60 cm breed.

Het is eenvoudig om het juiste product te meten. Geleid door GOST 19120-93 wordt het monster op een vlak horizontaal oppervlak geplaatst, vervolgens wordt de breedte van het product gemeten volgens de buitenafmetingen (van de uitstekende rand tot de uitstekende rand), waarna de breedte van de stoel wordt gemeten (met uitzondering van armleuningen).Bepaal de hoogte door te meten vanaf het laagste punt (benen of vloer) van de bank naar de top (hoogste punt). Diepte wordt op een vergelijkbare manier gemeten. In de uitgeklapte vorm wordt de ligplaats bepaald vanaf het uiterste punt van de verlengde constructie tot het binnenste punt van de achterkant van de bank.

De keuze van modellen van bankproducten is eindeloos, u kunt kiezen voor elke smaak en financiële mogelijkheid. Dit geldt vooral voor kleine kamers, keukens of balkons. Laten we proberen de variëteit te begrijpen en de juiste optie te kiezen.

Een van de meest voorkomende bankmodellen die de moderne meubelmarkt ons vertegenwoordigt, isFrame of volledige grootte, die is verdeeld in 2 types:

 • 1e type De meesten van hen gebruiken het transformatie-mechanisme "boek", "euroboek" en hun variëteiten. Deze bank wordt vaak gebruikt in plaats van een bed. De eenvoudige geometrie en het eenvoudige ontwerp stellen eigenaren in staat om de bank uit te breiden, zonder speciale inspanningen te leveren, evenals te monteren en, natuurlijk, te gebruiken. Het bedgedeelte is vlak en recht. Een slaapplaats is alleen verdeeld in twee gelijke gebieden, vanwege de eigenaardigheid slapen ze op dergelijke banken langs één lijn.In moderne modellen veroorzaakt de verdeling in tweeën geen ongemak tijdens de slaap, omdat dit 'technische moment' bijna niet wordt gevoeld. Bij het kiezen van een dergelijke bank moet echter niet alleen gelet worden op de grootte van het slaapgedeelte, maar ook op de totale afmeting van het product, omdat rechte fauteuils vaak massieve armleuningen hebben, waarvan de breedte in aanmerking genomen moet worden.
 • 2de type. Banken die vooruitgaan. Het lay-outmechanisme wordt "accordeon" genoemd. Slaap op deze bank moet loodrecht staan. Verdeeld als gevolg van zijn miniatuur, zoals in de geassembleerde staat, wordt de grootte van de bank minimaal. Bij het kiezen van een dergelijke bank, is het noodzakelijk rekening te houden met de grootte van de bank, rekening houdend met de voorgestelde constructie. Bijvoorbeeld, een opgevouwen bank is 90 cm lang en rekening houdend met het schuifmechanisme, reikt de grootte 2 meter. Plekken om te slapen hebben een andere textuur, met betrekking tot de gelijkmatigheid, dit cijfer is afhankelijk van het model en de fabrikant van de bank. De afmetingen van de "accordeon" kunnen aanzienlijk van elkaar verschillen.

Voor dagelijks gebruik is de meest geschikte afmeting 190-200 cm lang en 120-140 cm breed, terwijl voor gasten de lengte van 185-190 cm en breedte 110-120 cm een ​​praktische optie is.

Onder andere modellen zijn er:

 • U-vormig. Banken van dit type hebben mogelijk een inklapmechanisme en kunnen dat niet hebben, wat direct van invloed is op de prijs. Als u een slaapsofa kiest, weet u zeker dat de slaapruimte in deze banken meer is vergeleken met andere modellen. De afmetingen zijn meestal 300 cm lang en 220 cm breed.
 • Corner. Geniet van deze banken verdiende populariteit vanwege de gunstige locatie in de ruimte, hoewel ze behoorlijk massief en omslachtig zijn. Het bed heeft ook een grote ruimte en een zachte textuur. Zonder een inklapmechanisme is het moeilijk een bank te vinden. Dergelijke banken worden gekocht voor volledig functioneel gebruik.
 • Hoekbank met poef, dat is het hoekgedeelte van het product, en het blijft ongewijzigd en telt niet op. Een voetenbank kan worden gebruikt als een bank, u kunt erop gaan zitten of een liggende positie innemen en zelfs gaan liggen. In dit geval vinden de banken van deze groep plaats onder het beddengoed, wat ongetwijfeld het voordeel is van de bank. Bij het kiezen moet er rekening mee worden gehouden dat het "uitstekende" deel van de bank de doorgang niet belemmert en bovendien niet blokkeert. De grootte van de bank, u kunt kiezen op basis van groei en bestemming.Standaardmodellen zijn 140 cm lang en 195 cm breed.
 • Chaise longue. De bank is een kleine bank voor twee personen. De klassieke versie omvat altijd twee armleuningen met een gebogen rug. Moderne modellen hebben slechts één armleuning, soms is de parachute een aanvulling op de hoekbank. Standaardafmetingen: 240 cm lang en 140 cm breed.
 • Euro bank. Een goed voorbeeld is de "euroboek". Een bank die niet kapot gaat, omdat er eenvoudigweg niets in te breken is: het heeft geen transformatiemechanisme. Duurzaam, gemakkelijk in gebruik en praktisch. Maten algemeen geaccepteerd: 140 cm bij 200 cm.
 • divan. Het zijn een soort kleine banken die bedoeld zijn voor gebruik op plaatsen met een strikt beperkte ruimte. In de regel is het bed geschikt voor één persoon. De eigenaardigheid van dit model ligt in zijn bescheiden afmetingen, maar de lay-outmethode is longitudinaal, wat aangeeft dat er extra ruimte nodig is voor de volledige ontvouwing van het mechanisme. In uitgeklapte toestand neemt de breedte van het product toe tot 170-180 cm, de diepte is afhankelijk van het model en kan aanzienlijk variëren.Het voordeel van een dergelijke bank ligt in de niet-betekenis van de vrije ruimte die voor ons ligt, waardoor deze in een nauwe kamer kan worden geplaatst.
 • Island. Ligstoelen van topklasse, de meeste zijn niet als bed ontworpen, maar dienen als interieurdecoratie en bevinden zich in het midden van de woonkamer. Vormen zijn meestal afgerond - een cirkel, een halve cirkel, een ovaal. Maten van klein (voor één - twee personen) tot stevig (voor meerdere personen).
 • Modular. Banken, bestaande uit afzonderlijke modules. Ze kunnen zowel worden gecombineerd als onderling uitwisselbaar. De vorm kan worden gevarieerd: van recht naar veelhoekig. De kosten van banken in deze categorie zijn niet goedkoop, maar de aantrekkelijkheid en speciale charme maakt ze populair. De maten worden voor elk geval individueel bepaald.

Vooraanstaande banken en afmetingen:

 • Standard. De meest populaire zijn de monsters met afmetingen van 180x200 of 220 cm lang, 80-100 cm breed, ongeveer 100 cm hoog, het bedformaat is 150x200 cm. In meubelcentra zijn er meestal banken met exact standaardafmetingen.
 • afgestemde. Selecteer het interieur van uw huis. Een ongebruikelijke bank is heel eenvoudig.Selecteer gewoon het ontwerp en geef de maat op. Modelparameters variëren van klein tot onfatsoenlijk enorm. Dimensionaal raster is behoorlijk divers, evenals uitvoering. Als u uw eigen ideeën heeft, dan kunnen deze eenvoudig worden geïmplementeerd, tegen een passende vergoeding.
 • Aangepast. Kies om verschillende redenen meubels die afwijken van de standaardafmetingen. Of het nu om ruimtefuncties gaat - wanneer een smal model nodig is, of het een conferentieruimte is - waar een zeer lange bank meer dan 3-4 meter nodig is. Grote of kleine banken kunnen ook op bestelling worden gemaakt, het belangrijkste is om te weten welk resultaat u wilt bereiken .

Hoe kies je het aantal stoelen?

De bank kan door een of twee mensen worden gebruikt, of het kan een trouwe assistent zijn van een groot gezin of bedrijf. Laten we eens kijken naar de hoofdmaten aanbevolen door experts:

 • Voor twee personen zijn meubels met afmetingen van 140 of 130 x 180 of 200 cm voldoende.
 • Als het product wordt gebruikt door een echtpaar, is de grootte in het bereik van 150-160 x 180-210 cm optimaal.
 • Voor modellen met drie zitplaatsen is bijvoorbeeld een bank met een breedte van 210-250 cm het meest geschikt voor gezinnen met kinderen.
 • Voor vierzitters en meer kan de lengte onafhankelijk van elkaar 80-100 cm per stoel worden berekend.

Wat de andere dimensies (hoogte, diepte) betreft, hangt de grootte af van de stilistische richting en extra accessoires. Een sofa zonder armleuningen kost bijvoorbeeld minder ruimte dan een vergelijkbaar exemplaar met armleuningen. De armleuningen kunnen bondig worden ontworpen en kunnen als accessoire op het product fungeren en in een onconventioneel groot formaat zijn.

We kiezen op afspraak

Uit de keuze van het gebruik en de bestemming van de bank kunt u de volgende categorieën aanduiden.

Thuisgebruik

Variaties van locatie:

 • Woonkamer. Om de juiste optie te selecteren, is het wenselijk om te beslissen of het de belangrijkste rustplaats zal zijn of dat het als een extra zitplaats zal worden gebruikt, en ook hoe vaak het wordt aangetrokken. Voor kleine ruimtes is een bank met een "accordeon" -mechanisme ideaal, omdat deze zich loodrecht op de rug ontvouwt, waardoor er vrije ruimte aan de zijkanten overblijft.

En als het orthopedische vulling gebruikt, zal de droom niet alleen comfortabel zijn, maar ook gunstig voor de gezondheid.

 • Voor de ontvangst van gasten, meer dan ooit zullen modellen met intrekbare elementen, zoals de "euroboek", "dolfijn", "Frans vouwbed" en andere monsters met vergelijkbare transformatie, doen. Voor een aangenaam verblijf, kunt u kiezen voor modellen van "click-klyak" of "boek", om te slapen, deze banken zijn beter niet te kiezen, vanwege het oneffen oppervlak. En voor een aangenaam verblijf zijn ze geschikt als geen ander. Bekleding moet duurzaam zijn, geen sporen nalaten. Jacquard, leer, flock, tapestry is perfect geschikt als stoffering.
 • De slaapkamer. Perfect geschikte hoekbanken of lineair voor 2-3 plaatsen, dankzij de functionele kenmerken, zal de slaap comfortabel en vol zijn. Daarnaast hebben ze extra laden voor de was. Op de bekleding beter gebruik kudde, tapijten, suède.
 • Kitchen. Moderne interieuroplossingen gebruiken vaak verschillende banken als keukenuitrusting en voor kleine appartementen is het een onmisbare optie voor een extra bed of een handige locatie voor huishoudens en gasten. In het eerste geval kunnen de materialen niet-vlekkend worden gebruikt, gemakkelijk te reinigen zijn - vlokken, tapijten.In het tweede geval is het redelijk om de huid en het ecoleer te gebruiken.

Het transformatiemechanisme kan absoluut elke zijn, het belangrijkste is dat het, als het wordt uitgevouwen, past in de perimeter die eraan is toegewezen.

 • Het balkon. De manier om rust- en ontspanningszones te maken van balkons wint vaart, wat begrijpelijk is. Het is zo aangenaam om in de warme avond op een balkon uit te gaan, zich comfortabel te voelen en naar de geluiden van de stad of het zingen van vogels te luisteren. Comfortabel is een bank die past in de ruimte op het balkon en waar het natuurlijk prettig is om te zijn. Roll-out mechanismen of een bank zonder transformatie is de beste oplossing. Bekledingsmateriaal is afhankelijk van de voorkeuren van de eigenaar en de klimatologische omstandigheden.
 • Kinderen. De meest veeleisende ruimte voor de keuze van meubels.

Hier is het belangrijk om een ​​paar principes te noteren die zullen helpen bij het kiezen van:

 1. veiligheid - De materialen waaruit de bank moet worden gemaakt, moeten natuurlijk zijn en geen schadelijke stoffen afgeven. Het is ook de moeite waard om op het oppervlak te letten, het moet soepel zijn, zonder voegen. Anders bestaat er een risico op spinale kromming. Vlas, katoen, microfiber en chenille zijn het beste materiaal voor bekleding. Het ontwerp van de sofa zelf mag geen scherpe hoeken en uitsteeksels hebben.
 2. Functionaliteit. Het lay-outmechanisme moet je kiezen voor degene die het kind aankan. Een uitstekende optie is "accordeon", "eurobook", "dolfijn".
 3. Uitvoerbaarheid. U kunt ruimte in de kamer besparen als er een lade in de bank is waar u het speelgoed kunt vouwen.
 4. Design. Zoals je weet, houden kinderen van felle kleuren en helden van animatiefilms. In elk geval zal de kleine eigenaar graag deelnemen aan het proces van het kiezen van een bank voor zijn kamer.

Werkkamer

Variaties van plaatsing:

 • Office. Een geschikte optie is een model van eco-leer of kunstleer, deze materialen zijn bestand tegen slijtage en verbleken. De grootte van het product hangt af van de parameters van de kamer. In de regel worden in een kantoorruimte banken zonder transformatie geïnstalleerd.
 • Office. Een plek waar alles vruchtbaar werk en comfort moet hebben. De bank kan als transformator worden geplaatst en is eenvoudig, uitsluitend voor zitplaatsen. Materiaal is afhankelijk van smaak en doel.

Hoe op te halen op hoogte?

De moderne meubelproductiemarkt biedt standaard productmaten op basis van gemiddelde menselijke lengte en gewicht.Niet alle zijn echter geschikt voor statistische indicatoren. Mensen met een hoogte van 2 meter of minder dan 150 cm, zullen standaard banken niet werken. Er zijn andere criteria:

 • De groeifactor wordt niet alleen in aanmerking genomen voor het gebruik van banken als zitplaats, maar ook als slaapplaats. Daarom is deze indicator buitengewoon belangrijk. Voor lange mensen die langer zijn dan 190 cm, moet de lengte van het bed minimaal 210-220 cm of meer zijn. Opgemerkt moet worden dat bij massaproductie geen rekening wordt gehouden met dergelijke parameters en dat u hoogstwaarschijnlijk meubels volgens individuele berekeningen moet bestellen.
 • Voor kleine mensen of kinderen van minder dan 150 cm lang, kunt u modellen met een bed van 170 cm in de gaten houden. Zitbanken van dit formaat zijn te vinden, maar niet zo vaak als standaardmonsters. De diepte van de zitting en de hoogte van het product zijn van ondergeschikt belang. De standaarddiepte is 80 cm. Als u van plan bent om de bank als gast te gebruiken, dan is dit in dit geval voldoende tot 60 cm. Door eenvoudige tips te volgen, zal het niet moeilijk voor u zijn om correct te meten en de juiste pasvorm te vinden. En competente experts kunnen vertellen waar ze op moeten letten.
Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer