Glijdende banken

 Glijdende banken

Ieder van ons, die meubels kiest in een appartement (bank, bed, bank of bank), denkt eerst en vooral aan comfortabele rust en comfort. Maar in de oudheid, bijvoorbeeld, konden alleen vertegenwoordigers van rijke klassen een comfortabel bed betalen om te slapen of te ontspannen, de armen waren tevreden met eenvoudige ontwerpen.

Tegenwoordig kan ieder van ons zich niet alleen comfortabel, maar ook stijlvol meubilair veroorloven, in het bijzonder een bankstel, een verscheidenheid aan vormen die zelfs de meest wispelturige klanten zullen bevredigen.

Speciale functies

Bank-bank - een onmisbaar element van de kamer, in staat om een ​​verfijning te geven aan elk ontwerp, om de originaliteit van de smaak van de eigenaar te benadrukken.Tegelijkertijd is het een plek voor een comfortabele rust, en in het geval het een glijdende optie is, dan een economisch gebruik van vierkante meters.

Het verschil tussen de glijdende bank en zijn "oudere" tegenhanger van de bank is zijn kleine formaat en de afwezigheid van een volledige rugleuning. Dit model heeft zijn eigen kenmerken: klein van formaat, mogelijk heeft het geen armleuningen, maar het originele ontwerp van een bank zal deze onderdelen zeker vervangen.

Het woord 'bank' heeft Franse wortels, in Rusland verscheen het in de XIXe eeuw en het is uit de taal van de Franken vertaald als 'bed', 'klein bed' of, eenvoudigweg, een sofa om te liggen of een bank met een hoofdeinde.

Bijvoorbeeld, het 'bed'-model, dat aan het hof van Lodewijk XV een' piepje 'van de mode was, leek in eerste instantie op een kachelbank met acht poten zonder enig hoofdeinde. Op dergelijke meubels was het gebruikelijk om in het verre tijdperk te gaan liggen: zo kwamen de wereldlijke dames hun gasten en heren tegen in de tijd van Napoleon.

Vandaag de dag kun je een bank vinden met armleuningen en rug en zonder hen, het kan benen hebben en, van verschillende grootte en vorm, het kan een andere geometrische vorm hebben - hoekig of rechthoekig, en gemaakt in verschillende stijlen.

Een kenmerk van de glijdende bank is de compactheid en democratische prijs. Dat wil zeggen, dit model is beschikbaar voor alle segmenten van de bevolking.

species

Als je de verschillende varianten van de uitvoering van de banken bestudeert, vraag je je af hoe divers de keuze van modellen op de meubelmarkt is:

 • Metalen banken kan het ontwerp van de tuin perfect aanvullen of een vleugje pit geven aan het ontwerp van een klein zomerhuisje.
 • Schuifbank - de bank zal een lichtpuntje zijn in het interieur van de woonkamer en van elke grootte. Het past perfect in de woonkamer en kantoor. Zelfs als het model single is. Hoewel vandaag geproduceerd en biedt plaats aan twee personen. Het is het glijdende model waarmee je je kunt ontspannen en, integendeel, om over serieuze zaken en zaken na te denken.
 • Bankstel in een klein appartement is een geweldige kans om van een comfortabele kamer een kleine slaapkamer te maken: het schuifmodel wordt een volwaardige slaapplaats.

Zoals, echter, en in de keuken, wanneer een groot bedrijf mentaal over thee kan praten en 's nachts een vertraagde gast in slaap kan doen.

 • Model met twee armleuningeneen daarvan dient als een hoofdeinde, de "ontlasting" genoemd, zal iedereen verbazen met zijn elegantie. Zo'n bed, meer als een koninklijke, is vrij zelfvoorzienend, zodat het omliggende meubilair er "voor kiest".
 • Vandaag is een nieuwe bank verschenen - medischMet name cosmetologie en massage. Dit soort van dit model is tegenwoordig te zien in het medische kantoor bij de dokter, in de massagesalon en in het cosmetologiebureau. Van de kenmerken van het afgunstmodel is niet alleen de comfortabele toestand van de patiënt, maar ook de kwaliteit van het werk van de specialist.

Verplichte details van dit model zijn een liggende rugleuning, de mogelijkheid om de hoogte van de stoel aan te passen en deze onder verschillende hoeken te draaien.

Medische banken vandaag zijn gemaakt in drie versies.

 • Het meest economische model - mechanisch, betrouwbaar en hebben een eenvoudig transformatiemechanisme.
 • Banken met hydraulisch hefsysteem, zoals mechanisch, kan twee- en driekoppig zijn. Het grootste verschil met de vorige is de mogelijkheid om de hoogte aan te passen met behulp van het pedaal.
 • De handigste modellen zijn elektrisch.. Daarin wordt elke sectie afzonderlijk geregeld, wat een speciaal comfort voor klanten oplevert. Dergelijke banken zijn uitgerust met een speciale elektrische aandrijving, waardoor ze duur zijn.

functionaliteit

Kleine banken zijn zeer divers in hun functionaliteit: houten, plastic, bekleed met leer, dubbel, transformatoren, vouwen en verschuiven, ze besparen niet alleen ruimte in uw kamer, maar kunnen ook aanzienlijke voordelen bieden vanwege de functies.

Compact model, glijden en vouwen wordt een geweldige plek om te slapen, bijvoorbeeld in een grote keuken. In de moderne tijd is de keuken al lang niet meer alleen een plek om te eten en af ​​te wassen. In de keukens van vandaag kunt u gasten ontvangen, in dit geval zijn comfortabele en compacte meubels hier van harte welkom.

De banken, glijdend in lengte, uitrolbaar naar de zijkant en in de breedte, met een lade, is een geweldige plek om een ​​verscheidenheid aan dingen, schalen of kleding te bewaren.

Vooral ze zijn relevant in de kinderkamer. Comfortabele glijdende divabank met een orthopedische matras die op twee plaatsen verschuift, is alleen bedoeld voor de groei van het kind.Haar linnen doos bevat veel nuttige dingen uit de kast van een jong familielid. Voor de kleintjes zijn verwijderbare bumpers beschikbaar om het kind te beschermen tegen vallen tijdens het slapen.

Het harde oppervlak van het bed zal nuttig zijn voor de wervelkolom van het kind.

Wat het ontwerp betreft, er is geen limiet aan perfectie: versierd in de stijl van stripfiguren, in de vorm van sprookjesachtige huizen, typemachines, licht en onvergetelijk, zullen ze voor altijd de liefde van de kleintjes verdienen. Voor oudere kinderen bieden fabrikanten van dergelijke meubels een verscheidenheid aan kleuren en prints, met als gevolg dat de bank de tienerkamer zal versieren.

Bekleding is belangrijk

Als u een bank in uw appartement of huis kiest, moet u goed nadenken over de tijd van meubelstoffering. Haar materiaal is afhankelijk van welke van de kamers ze zal versieren. Vandaag kunt u een bank kiezen uit:

 • kunstleer;
 • gemengde materialen (synthetisch en katoen);
 • natuurlijke stof (velours, leer, wol);
 • microfiber (een mengsel van katoen, teflon en polyester).

Een model gemaakt van leer is geschikt voor een keuken., die niet bang is voor enige temperatuur of vuile plekken.U kunt microfiber bekleding en velours gebruiken, ze zijn perfect schoongemaakt.

De bank in de kinderkamer moet bedekt zijn met een kudde, antivandalistisch weefsel, dat geduldig alle kinderlijke streken afbreekt. De ideale optie is een model met afneembare hoezen.

De huid en kudde zullen ook geschikt zijn als je een huisdier hebt.

Maar in de woonkamer kunt u een model van elke bekleding bestellen, goedkoop en praktisch. Als uw gasten roken, kies dan voor bekleding gemaakt van kudde of leer - deze materialen absorberen geen geurtjes.

Populaire modellen

Natuurlijk zijn de meest populaire modellen van glijdende banken multifunctioneel., dat wil zeggen, de dag speelt de rol van de bank, en 's nachts - het bed. Ze zijn uitgerust met laden voor beddengoed. Zowel enkele als dubbele banken zijn populair.

Een enorm aantal "kleine bedden" worden gepresenteerd in Ikea, waar de betaalbare prijs en kwaliteit van de prestaties elkaar aanvullen.

Goedkope modellen hebben vaak twee matrassen en door een extra basis uit te breiden, krijgt u een tweepersoonsbed in plaats van een compacte bank.. Twee kussens in de set zorgen voor een comfortabele rug.

Duurdere modellen zijn uitgerust met twee matrassen, kussens en laden. Deze producten hebben 4 functies: een bank, een eenpersoonsbed en een tweepersoonsbed, plus twee indrukwekkende plaatsen voor het opbergen van kleding of linnengoed.

U kunt banken en drie laden vinden - het hangt allemaal af van uw wens.

Ikea biedt ook een ruime keuze aan kinderzitjes, die meters en geld besparen, en hier is het nodig om over de matrassen te vertellen, omdat de gezondheid en de houding van de kinderen ervan afhangen.

Matras selectie

Voor een comfortabele nachtrust en een goede gezondheid gedurende de dag, moet je een matras kiezen met een bepaalde vulling voor de bank. Slapen op schuimrubber, dat wil zeggen polyurethaanschuim, een modern elastisch materiaal, kan handig zijn. Artsen staan ​​echter op het veerblok, of beter gezegd, op een onafhankelijk veerblok.

Het principe van zijn "werk" is gebaseerd op veren die niet star met elkaar verbonden zijn. Elk van hen is verpakt in een stoffen tas en ze komen slechts op enkele punten in contact. Op deze manier kunnen niet alle veren tegelijkertijd worden ingedrukt. De matras wordt zacht en comfortabel doordat er binnenin een extra laag afdekmateriaal zit, waardoor de structuur zich perfect aanpast aan de vorm van het lichaam.

Als deze optie om welke reden dan ook niet geschikt voor u is, kunt u kiezen voor veerloze matrassen met verschillende vullingen.:

 • polyurethaanschuim;
 • latex;
 • periotek;
 • dyurafil.

Bijna alle zijn hypoallergeen en hebben ook orthopedische eigenschappen.

Meer informatie over de soorten matrassen en hun inhoud zal de volgende video vertellen.

Tips om te kiezen

Kies een geschikt model en luister naar het advies van experts en beslis over de volgende punten:

 • de plaats waar de glijdende bank zal staan - keuken, slaapkamer of kinderkamer;
 • waar is het model voor bedoeld: een reserve plek voor gasten of een permanente slaapplaats;
 • bank grootte - alleenstaand of samen slapen;
 • volwassen of kindermodel. Voor kinderen is het noodzakelijk om een ​​model zorgvuldiger te kiezen, omdat het kind er niet alleen op zal slapen, maar ook zal springen;
 • ontwerpstijl en stoffeeroptie - hangt af van het ontwerp van de ruimte en het gebruik van het model.

Gezien alle bovenstaande punten, kunt u uw huis ongelooflijk stijlvol en gezellig maken, als u er een comfortabele glijdende bank in "loost".

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer