Halfronde banken

 Halfronde banken

Veel van de bewoners, die proberen het interieur van hun huis te diversifiëren, denken vaak na hoe ze het uniek kunnen maken, anders dan de gebruikelijke vormen. De klassieke vorm van meubels is natuurlijk meer bekend, maar tegenwoordig bieden veel ontwerpers eigenaren een onverwachte oplossing: halfronde of radiusbanken. Hun gebogen vorm zal geen kenner van schoonheid onverschillig laten.

Kenmerken van halfronde banken

Meubelen met een onregelmatige vorm, halfrond, zacht, gestroomlijnd en elegant, verschenen in de XIXe eeuw en sindsdien is de vraag ernaar niet afgenomen. Integendeel, veel mods proberen pittigheid en respect aan het interieur te geven met zulke vloeiende vormen.

Dergelijke modellen zijn erg populair bij creatieve mensen, omdat meubels met een ongewone vorm niet alleen een gemak, maar ook een kunstobject zijn. Door de ongewone vorm kan de eigenaar zich afstemmen op de rest, de alledaagse problemen vergeten.

Als u besluit te experimenteren met de keuze van meubels, is de halfronde vorm ideaal: stijlvol, comfortabel, er zijn geen scherpe hoeken en er is een kans om uit te blinken. Hoe een bank voor de woonkamer kiezen en plaatsen in een halve cirkel, grote modellen in de erker voor slaap- of radiusmeubels in de woonkamer?

Soorten aangepaste banken

Vandaag kan ieder van ons kiezen uit drie typen radiusbanken: monolithisch, modulair en transformators.

De gebogen vorm van de bank weerhoudt hem er niet van om solide, monolithisch te zijn, om perfect in het interieur te passen. Dit model heeft de grootste radius van de vaste grootte.

Modulair meubilair bestaat uit sectoren - modules. Dit is erg handig als de "volheid" van de kamer niet bij u past - u kunt een "kubus" verwijderen of integendeel toevoegen en het gewenste resultaat behalen. De vorm van dergelijke banken kan convex of concaaf zijn.

De derde optie is de zogenaamde transformator, in het geval dat u het resultaat "twee in één" kunt krijgen: 's middags zal uw bank gasten verrassen aan de ronde tafel en' s avonds veranderen in een gezellig bed om voor hen te slapen. Dit wordt bereikt door drie soorten mechanismen:

  • uitrolmechanisme - een van de handigste. Je kunt eenvoudig de basis van de bank uitrollen vanonder het stationaire gedeelte, zonder dat je veel fysieke inspanning hoeft te leveren;
  • halfmechanisme - de mogelijkheid om mobiele helften aan te sluiten om een ​​bed te krijgen;
  • klapmechanisme - dankzij de opklapbare rugleuning is de slaapplaats het meest comfortabel, de gewrichten zijn bijna onzichtbaar.

Als u, indien nodig, verschillende extra modules koopt, zoals voetenbankjes of armleuningen, kunt u alle meubels in de kamer visueel aanpassen.

Een vulmiddel en bekleding kiezen

Speciaal thema: wat zijn halfronde banken. Om de kwaliteit van het frame van het model te zien, metaal of hout, is het op het moment van aankoop moeilijk. Het is onder de huid. Daarom wordt aanbevolen om de uitstekende delen van de bank en benen te overwegen.

Typisch, het kader van dergelijke meubels is gemaakt van hout, multiplex en metalen profielen.De optimale en hoogwaardige optie - stalen metalen frame. Het is van hoge kwaliteit en duurzaam.

De volgende fase is de filler. In de hedendaagse meubelmarkt worden polyurethaanschuim, sintepon, holofiber, veren aangeboden.

  • Sponsachtig polyurethaanschuim - een van de meest populaire. Het is duurzaam, betrouwbaar, verzamelt geen stof en veroorzaakt geen allergieën.
  • De synthetische wintermais is de meest goedkope vulstof, vochtbestendig, maar kan opvullen.
  • Holofiber is duurzaam, flexibel, veroorzaakt geen allergieën, absorbeert geen geurtjes en rolt niet.
  • Veren - een van de meest duurzame vulstoffen. Weersta zware belastingen en creëer geen hobbels op het oppervlak. Volgens beoordelingen van artsen is deze optie zeer nuttig voor de gezondheid.

Tegenwoordig kan elke koper zijn fantasie de vrije loop laten over de bekleding van meubilair met radius. U kunt kiezen voor textiel, leer en kunstleder in elke kleur en textuur. Maar in ieder geval is het noodzakelijk om alle details te berekenen.

Als uw halfronde zitbank zich in de keuken bevindt, is het beter om te kiezen voor bekleding van kudde - de speciale impregnering beschermt uw meubels tegen vlekken. Voor eigenaren van gezelschapsdieren is dit een ideale optie, omdat flocky-stof tot de categorie van vandalismebestendige stoffen behoort.Er is een optie en Teflon-impregnering: onbedoeld gemorste vloeistof op een dergelijke bank loopt eenvoudig weg uit het meubilair en komt niet binnen.

Echt leer als een bekleding is een dure optie die de nadruk legt op een bepaalde status van de eigenaar van het meubilair. De lederen halfronde bank wordt de helderste plek bij elk ontwerp.

Als een model met leer niet bij u past, kunt u het vervangen door een vervangend leer, het voordeel van vandaag is dat fabrikanten uitstekende opties bieden die visueel vrijwel niet te onderscheiden zijn van natuurlijk leer in absoluut unieke kleuren: lichtgroen, oranje en blauw.

Kies maat

Bij het kiezen van een halfronde bank, moet u rekening houden met alle parameters van uw huis en het aantal mensen dat er zal zijn. Het aantal modules van uw meubels is afhankelijk van deze cijfers. Als de kamer waar de radiale sofa zich bevindt minder dan 25 vierkante meter groot is, is het beter om geen dimensionaal meubilair te kopen. In een kleine ruimte ziet het er omslachtig uit en belemmert het de bewegingsvrijheid.

In het geval van de beslissing om een ​​grote stijlvolle halfronde sofa te kopen, moet u begrijpen dat dit de hoofdfocus wordt van een ruime woonkamer of een andere vrij grote kamer. Het aantal stoelen moet in dit geval minimaal 5 - 6 zijn.De bank mag de toegang tot kasten of doorgang naar een andere kamer niet blokkeren, om niet het effect van rommel te creëren.

De ideale optie voor de locatie van de bank in een halve cirkel zijn kamers met een erker of met een uitstekend deel van het gebouw. De raamruimte van de erker vergroot visueel de ruimte waarin het radiusmeubilair perfect past. Het maakt niet uit, de woonkamer, slaapkamer of keuken.

Als u een halfronde bank in de erker kiest, hoeft u zich geen zorgen te maken dat het meubilair het rommelig maakt. Integendeel, gestoffeerd in leer of duur textiel, met ongewone kussens als extra ontwerp, een totale bank van meer dan 3 meter groot zal het doel van deze kamer benadrukken. Modellen - transformatoren van groot formaat kunnen indien nodig reïncarneren in een exclusieve slaapkamer.

Kleine banken in het bulshulte zijn niet functioneel en zullen de functies waarschijnlijk niet volledig benadrukken. Is dat de grootte van het uitstekende deel van de kamer is klein. Verhoog vervolgens, indien nodig, het aantal stoelen, u kunt de Ottomanen of "kubussen" van de module gebruiken.

Sommige kopers gelovendat het niet eenvoudig is om een ​​bank te kiezen met een exact samenvallen van de radialiteit onder de halfronde erker, maar met de huidige ontwerpmogelijkheden en technologieën voor de productie van meubels, hangt alles af van je wensen.

Accommodatie nuances

Heel vaak staan ​​kopers die voor een halfrond model kiezen voor de uitdaging om het harmonieus in het interieur van hun huis te "passen". Het is duidelijk dat de ongewone vorm van een radiale sofa een niet-standaard benadering van de plaatsing vereist. Ervaren ontwerpers geven in dit geval enkele aanbevelingen waar naar geluisterd moet worden.

Opdat een halfcirkelvormige bank harmonisch in de algemene achtergrond zou passen, is het wenselijk dat de gladde vorm ervan in het omringende interieur wordt herhaald: het ovale spanplafond zal bijvoorbeeld het plan idealiter voltooien. Een geschikte optie is de opname in het interieur van verschillende accessoires met afgeronde vormen. Kroonluchter of ovaalvormige lampen zullen alleen de elegantie van uw keuze onderstrepen.

Naast deze bank kun je een salontafel plaatsen, waarbij je ook een halfronde vorm herhaalt. De halfronde spiegel of hetzelfde vloerkleed zal ook de situatie redden, gelukkig is hun keuze nu enorm groot op de markt.Helaas, in een eenvoudig vierkant appartement, kan een halfronde bank eenvoudig visueel worden "verloren", maar in deze situatie zal een ervaren ontwerper u te hulp komen.

Een interessante oplossing zou zijn om uw pand op te splitsen in bepaalde zones. Dit kan een recreatiegebied zijn met dezelfde vorm: twee exclusieve halfronde banken tegenover elkaar, bij de open haard of naast de grote foto. Met behulp van gestroomlijnde banken kunt u de keuken eenvoudig van de woonkamer scheiden.

Ovalen meubels die in een halve cirkel zijn gerangschikt, zullen er harmonieus uitzien in de keuken, in de grote kinderkamer, in het kleine appartement - de studio en zelfs op kantoor - het hangt allemaal af van welke versie van het bovenstaande u kiest.

Tot slot moet worden opgemerkt dat u door een halfronde sofa te kiezen, uw hoofddroom kunt verwezenlijken door eigenaar te worden van stijlvolle en gezellige meubels die iedereen zullen verbazen en getuigen van uw oorspronkelijke smaak.

Mooie foto's van de bank in het interieur

Deze foto's kunnen eenvoudig bewonderd worden zonder commentaar.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer