De bank met uw eigen handen verzorgen

Soms wil ik echt de situatie in het appartement veranderen en het meubilair veranderen. Soms verliest de oude bank gewoon zijn oorspronkelijke uiterlijk, maar er is geen geld om een ​​nieuwe te kopen. Wat te doen in dit geval? Er is een uitweg - met de hand gewonden sofa!

Laten we alle aspecten en stadia van dit op het eerste gezicht moeilijke proces eens nader bekijken.

Welke stof te kiezen en welke vulmachine zal doen?

Laten we de meest populaire materialen voor buitenbekleding en interieurvulling nader bekijken. Niet elk materiaal, van alle bestaande, kan geschikt zijn om banken uit te rekken - bepaalde eigenschappen zijn bijvoorbeeld vereist:

 • de stof moet een hoge mate van slijtagebestendigheid hebben;
 • het materiaal moet dicht en kleurbestendig zijn - dat wil zeggen, de kleur mag niet vervagen en dimmen met de tijd;
 • de bekleding mag niet krimpen, de stof moet krimpen en goed uitrekken indien nodig;
 • weerstand tegen wrijving - op de stof mogen geen pellets worden gevormd;
 • Het is het beste dat het materiaal een speciale impregnering heeft die het beschermt tegen de opname van vloeistoffen en het uiterlijk van hardnekkige vlekken;
 • het is goed als het materiaal eigenschappen heeft als milieuvriendelijkheid en weerstand tegen vuur;
 • de stof moet ademend zijn - het is deze kwaliteit die zal helpen voorkomen dat het materiaal over de naden morst.

Laten we in meer detail de meest populaire opties bekijken voor het bekleden van banken, functies en voordelen van elk

kudde

Dit is de naam van non-woven materiaal, dat is gemaakt door de vezels van een materiaal te verlijmen met een speciale basis. Het is bestand tegen beschadiging, gemakkelijk te reinigen, vervaagt niet en neemt geen vocht op. Bovendien blijft het haar van het dier niet aan dit materiaal kleven, daarom is het genoeg om het oppervlak van de bank te verzorgen met een vochtige doek.

Onder de nadelen van het materiaal wordt een lage slijtagebestendigheid opgemerkt - het weefsel slijt snel uit en heeft ook de neiging om geuren, waaronder onaangename, te absorberen.

Faux suede

Kunstsuede heeft veel eigenschappen die voldoen aan de behoeften van consumenten.Bovendien heeft het een lagere prijs dan natuurlijk suède, maar is het op geen enkele manier inferieur voor sommige kwaliteitskenmerken.

Kunstsuede is zeer duurzaam en heeft een hoge slijtvastheid, vervaagt niet en slijt pas na een zeer lange levensduur. Er zijn echter een aantal tekortkomingen die overigens niet de functionaliteit van het materiaal betreffen: bij gebruik van chemische reinigingsmiddelen wordt het snel onbruikbaar, het kan niet duurzaam zijn, als het niet in de basis wordt geplaatst.

imitatieleer

De lederen vervanger is een redelijk praktisch en vrij goedkoop materiaal dat geschikt is om de banken uit te rekken. Echt leer kan erg duur zijn, en omdat een grote hoeveelheid leer nodig kan zijn voor het bekleden van een hele bank, gebruiken ze een meer budgetvriendelijke optie.

Kozham heeft dergelijke voordelen: bestand tegen vocht, niet vatbaar voor snelle slijtage, praktisch, gemakkelijk schoon te maken.

Maar helaas heeft dit materiaal, naast de voordelen, ook een aantal nadelen: het ondergaat snel brand, het is duidelijk zichtbare mechanische schade, hecht sterk aan de blote huid van een persoon.

kunstleer

Ecoskin, dat ook een kunstmatige oorsprong heeft, maar is gemaakt van milieuvriendelijkere en hypoallergene materialen, is populair.

jacquard

Het materiaal is geweven en lijkt qua textuur op rayonvezels. Het bestaat uit zowel natuurlijke als synthetische vezels, in gelijke verhoudingen. De stof is zeer duurzaam en slijtvast, zodat de bank vele jaren meegaat zonder zijn oorspronkelijke uiterlijk te verliezen. Bovendien vervaagt het niet en biedt de verscheidenheid aan kleuren een breed scala aan banken om uit te kiezen.

Een van de nadelen van het materiaal is een enigszins glad oppervlak, evenals de onmogelijkheid om natte zorg toe te passen, wat meestal het meest effectief is.

chenille

Een materiaal waarvan het oppervlak lijkt op een groot aantal kleine rupsen wordt verkregen door middel van een speciale vervlechting van vezels en draden. Deze stof is zowel natuurlijk als synthetisch. De voordelen omvatten het behoud van de originele vorm - de stof is niet vervormd en stretcht niet.

Bovendien is het niet geneigd om onaangename geuren en het uiterlijk van de pellet op te nemen.

De stof is praktisch, lang behoudt zijn oorspronkelijke uiterlijk en heldere kleuren. De nadelen zijn onder meer het gebrek aan vochtbestendige eigenschappen, hoge kosten en gevoeligheid voor de mechanische effecten van dierenklauwen.

wandtapijt

Tapestry is de meest populaire stof voor bekleding. Het wordt ook met twee gezichten genoemd, omdat de ornamenten die erop zijn geschilderd vaak zowel aan de ene als aan de andere zijde kunnen worden gebruikt. De stof bevat een grote hoeveelheid katoen en de resterende vezels zijn natuurlijk. Het materiaal heeft een hoge sterkte en duurzaamheid, heeft een vochtbestendige impregnering, vervaagt niet en bevoordeelt kopers met een breed scala aan bloemen en patronen.

Maar helaas verslijt dit materiaal snel en brandt het uit door blootstelling aan zonlicht, dus plaats geen sofa, bedekt met tapijt, bij het raam.

velours

Het materiaal is gemengd omdat het vezels van viscose, polyester en katoen bevat. Naast het feit dat de stof zeer aantrekkelijk en aangenaam aanvoelt, is deze ook behoorlijk duurzaam, elastisch en "ademend", dat wil zeggen, hij is goed ademend.

Maar er zijn een aantal nadelen: extreem zachte reiniging is van toepassing, de vlekken zijn zeer moeilijk te verwijderen, het materiaal is onderhevig aan snel verlies van het oorspronkelijke uiterlijk, omdat het zeer snel verslijt.

Naast de buitenste bekleding is het in sommige gevallen noodzakelijk om de binnenbank en de oude bank te vervangen. Overweeg de meest populaire materialen die hiervoor het meest geschikt zijn:

 • Polyurethaanschuim. Zeer praktisch, hypoallergeen materiaal dat bestand is tegen zware belastingen. Het is goed geventileerd en bevordert een goede vochtcirculatie;
 • Struttofayber. Elastisch duurzaam materiaal met een redelijke prijs. Het is niet onderhevig aan rotting, het staat parasieten niet toe en is de orthopedische basis van de bank;
 • Vilt. Natuurlijk materiaal verkregen bij het vilten van wol door verschillende technieken. Het materiaal wordt niet als hoofdmatras gebruikt, maar de isolerende en slijtvaste eigenschappen maken het tot een uitstekende voeringoptie;
 • latex. Het wordt beschouwd als elite, daarom wordt het gebruikt voor het vullen van dure banken. Het is duurzaam, elastisch en behoort tot de categorie van orthopedische materialen;
 • Kokosgaas. Natuurlijk materiaal gemaakt van kokosvezels. De matras van dit materiaal is absoluut niet elastisch en vrij hard, maar het is hypoallergeen en redelijk winstgevend.

Hoe de juiste berekeningen van het materiaal te maken?

Het is niet voldoende om alleen geschikte materialen te kiezen die nodig zijn voor de taille van de bank. Een belangrijk aspect is de berekening van de hoeveelheid weefsel.

Het is de moeite waard om op te merken dat het beter is om het iets meer te nemen dan de berekende hoeveelheid, omdat er onvoorziene omstandigheden kunnen ontstaan ​​en er mogelijk niet genoeg weefsel is.

Bereken de hoeveelheid materiaal is niet zo moeilijk als het op het eerste gezicht lijkt:

 • Allereerst moet je voorzichtig de oude stof verwijderen, die een gestoffeerde bank was, en de onderdelen intact hield.
 • De volgende stap is om ze grondig te meten en vervolgens alle resultaten met betrekking tot horizontale vormen samen te vatten. Voor de ontvangen hoeveelheid is het nodig om het twintigste deel van het resultaat toe te voegen, dat gaat naar het samenvoegen van patronen en naadtoeslagen. Het resultaat is de vereiste lengte.
 • De breedte wordt op een andere manier berekend en is veel eenvoudiger: je hoeft alleen het breedste deel te meten.

Als er kussens zijn, moeten ze ook in aanmerking worden genomen. De benodigde hoeveelheid stof voor het naaien van kussens wordt als volgt berekend: de breedte en lengte van de producten worden gemeten, de resultaten worden aan elkaar toegevoegd en verdubbeld.

U moet extra centimeters toevoegen die zullen worden gebruikt voor emissierechten.

Als de oude bekleding niet kan worden verwijderd of niet kan worden gemeten, zijn alle metingen slechts bij benadering; meestal worden dubbele waarden voor de lengte en breedte van de bank gebruikt. Voor de bekleding van de bank met massieve armleuningen en extra details, moet de lengte van het product met vijf worden vermenigvuldigd om een ​​tekort aan materiaal te voorkomen.

Maak een patroon

Het is goed als, bij het verwijderen van de oude bekleding, deze in een holistische staat wordt bewaard - en dan is het maken van het patroon eenvoudig. Maar wat te doen als het onmogelijk is om nieuwe te snijden volgens de oude patronen? In dit geval moet u uw eigen patroon maken, geschikt voor een bepaald model van de bank.

Allereerst is het noodzakelijk om alle onderdelen van de bank te meten: de rugleuning, de stoel en de armleuningen.

Laten we het proces van het opstellen van een patroon van naderbij bekijken, aan de hand van een eenvoudig voorbeeld:

 • Armleuning. Het is noodzakelijk om de externe, interne en voorste delen te meten. Op het einde, want de twee armleuningen moeten zes delen krijgen - een paar van alle vermeld.
 • Seat. Eén doorlopend stuk wordt uitgesneden, dat door buigen in tweeën wordt gedeeld. Een deel van het onderdeel bedekt het oppervlak waarop ze zitten, het andere deel stroomt naar het onderfront, verticaal gepositioneerd oppervlak.
 • De achterkant. Verschillende delen zijn uitgeknipt: het voorste deel in één exemplaar en de twee helften, bedoeld voor de taille van het achterste deel van de rug. Opgemerkt moet worden dat de achterkant van de rug bijna twee keer zo lang moet zijn als de voorkant, omdat deze de hele achterkant van de bank bedekt.

Het is beter om patronen op speciaal papier te plaatsen, vervolgens de details uit te knippen en ze vervolgens over te brengen naar het materiaal. Dit voorkomt fouten en schade aan de stof.

Bovendien moet u bij het uitsnijden van onderdelen enkele centimeters aan elke rand toevoegen - voor het verwerken van de randen van het materiaal en voor naadtoeslagen.

instrumenten

Naast patronen en stoffen, voor de vernauwing van banken, heeft u speciale werkgereedschappen nodig, zonder welke het hele proces gewoonweg onmogelijk zal zijn. Laten we de volledige lijst met hulpmiddelen, evenals de functies die ze uitvoeren, gedetailleerder bekijken:

 1. Om de oude bekleding en sommige verouderde onderdelen te demonteren en vervolgens de bank te monteren, hebt u mogelijk een moersleutel, een handmatige schroevendraaier of een elektrische schroevendraaier nodig.
 2. Om de bekleding te verwijderen en de oude meubelbeugels los te maken, heeft u een tang of een speciaal apparaat nodig dat speciaal hiervoor is ontworpen. Het moet voorzichtig zijn, omdat de nietjes scherpe uiteinden hebben en op de grond vallen en verloren raken, ze gemakkelijk in het been kunnen komen en u kunnen verwonden.
 3. Voor de taille van de bank thuis en het bevestigen van het materiaal is het beter om een ​​meubelnietmachine en beugels van de vereiste lengte te gebruiken. Voor een kleine hoeveelheid werk kunt u het mechanische model gebruiken, maar als u een groot aantal onderdelen moet monteren, is het beter om te kiezen voor een elektronisch product.
 4. Heb een hamer en een bouwmes nodig. Deze hulpmiddelen zijn handig als u onderdelen direct moet aanpassen tijdens het fixeren en repareren ervan;
 5. Vergeet niet het meetlint, de lengte van de lijn, potloden en stoffen krijtjes, evenals een scherpe schaar. Al deze dingen zijn onmisbaar bij het nemen van metingen, het tekenen van patronen en het maken van stoffen onderdelen.

We schuiven de bank thuis met hun eigen handen vast

Het vervoeren van meubels is niet zo'n moeilijke taak als het in eerste instantie lijkt. Het is noodzakelijk om van tevoren alle belangrijke stadia van het werk te bestuderen, alsook een plan op te stellen van aankomende acties die het proces helpen vergemakkelijken en geen belangrijke details missen:

 • Allereerst moet u de bank demonteren, omdat het eenvoudigweg onmogelijk is om het meubel in gemonteerde toestand te over te trekken. Het is noodzakelijk om alle onderdelen voorzichtig los te maken en los te draaien om de bevestigingen niet te beschadigen, omdat na de taille alle onderdelen naar hun plaats moeten worden teruggebracht.

Na het ontleden van de bank, is de volgende stap om de oude bekleding te verwijderen. Maak de beugels voorzichtig los en trek het materiaal eruit. Indien nodig kunt u de matras vervangen.

 • Het vervangen van de interne vulling is de volgende stap. In dit stadium wordt het schuim- of veerframe vervangen. Het is vermeldenswaard dat de eerste optie veel gemakkelijker is om mee te werken. In het geval van een veermatras is de volledige vervanging mogelijk niet nodig. Als het frame in een geschikte staat verkeert, kunt u de vorm van de veren repareren en corrigeren met behulp van geïmproviseerde gereedschappen.Als de veren volledig onbruikbaar zijn, is het vervangen van een hele slaapmat nodig.
 • Vervolgens wordt de vulling van de achterkant van de oude bank, kussens en armleuningen vervangen, voor het geval ze zacht zijn.
 • Na het vervangen van de interne vulling, moeten alle details van de stof worden weggesneden en moeten de overeenkomstige onderdelen aan elkaar worden genaaid.
 • Nadat het patroon en de stikdelen zijn samengevoegd, begint de stoffering. We zetten de armleuningen, stoelen, kussens en de achterkant van de bank te strak vast.

In het onderste gedeelte van de stoelen zijn armleuningen en sofa-frame materiaal bevestigd met speciale meubelbeugels.

 • Na het bevestigen van alle stoffen onderdelen en het voltooien van de bekleding van de bank moet de uiteindelijke montage zijn. Aan het einde van deze fase ziet de bank er geheel anders uit, zonder het ontwerp te veranderen.

Een verandering van bekleding zal een verouderde meubelstuk helpen om met nieuwe kleuren te spelen en een stijlvol centrum voor elk interieur te worden.

Een gedetailleerder proces om de bank uit te rekken, kan in de volgende video worden bekeken.

Onafhankelijke taille hoekbank

Drag eenvoudige rechte model van de bank is vrij eenvoudig, de problemen kunnen alleen bestaan ​​in het werken met armleuningen.Maar het is veel moeilijker om de bekleding van de hoekbank te veranderen, omdat er verschillende modellen zijn, met verschillende functies die problemen in het werk veroorzaken.

Overweeg opties voor een hoekbank in de taille, bijvoorbeeld van twee modellen

Met een rechthoekig hoekstuk

Een bank met een rechthoekig hoekelement is veel gemakkelijker bij te werken, omdat minder onderdelen een taille nodig hebben. Vaak hebben deze modellen een dolfijnmechanisme en grote kussens die als rugleuning dienen.

De belangrijkste fasen van de bekleding van een dergelijk model verschillen niet van andere:

 • de bank moet eerst worden gedemonteerd;
 • herstel de matras of verander de inhoud volledig;
 • neem metingen van alle delen;
 • Snijd nieuwe bekleding.

Naast de standaard onderdelen, moet u de bekleding voor het rechthoekige hoekelement verwijderen. Indien nodig, moet u ook de inhoud en bekleding van het verborgen gedeelte wijzigen, dat zichtbaar wordt wanneer het de bank ontbindt en deel uitmaakt van het bed.

Bovendien hebben de bekleding armleuningen, de achterkant van de bank en alle bankkussens nodig. Omdat ze een onafhankelijk element zijn en geen duidelijk kader hebben,U kunt het vullen van kussens naar elke andere optie wijzigen, bijvoorbeeld hypoallergene of milieuvriendelijker.

Met afgeronde hoek

We zullen wat meer moeite moeten doen en het proces met alle aandacht benaderen. De complexiteit van de bekleding van een dergelijke bank ligt in de ongewone vorm van de rug, evenals de aanwezigheid van extra halfronde elementen op de armleuningen. Bovendien bestaat de hoek van deze bank uit een prominent vierkant detail en een driehoekig element in de hoek.

Voor de bekleding zijn drie elementen nodig: een vierkant, een driehoek en een rechthoek. Naast de achterkant in de taille en hebben alle onderste elementen van de bank nodig - onderdelen die zich in een verticale positie onder de stoelen bevinden.

De stappen van het stikmodel met een veerblok

Het opvullen van een bank met een springveren matras kan speciale inspanningen vereisen. Laten we eens een kijkje nemen naar alle belangrijke fasen van het werken met dit model sofa-matras:

 • Allereerst selecteren we de juiste materialen. Als een matrasafdichting is de optie met veren bijvoorbeeld perfect voor dik vilt, dat specifiek voor meubels wordt gebruikt.
 • Met behulp van een speciale nietmachine voor meubels, bevestigen we het gesneden vilt aan het houten frame van de bank. Gebruik kleine maar duurzame beugels die u helpen het materiaal aan de basis te fixeren en vast te houden.
 • Dit wordt gevolgd door de voorbereiding van de veereenheid. Als u een nieuwe hebt gekocht en deze niet in maat past, moet u de afmetingen ervan aanpassen met behulp van een slijpmachine en speciale snijders. Het ontvangen veerblok moet op dezelfde houten basis van een stoel worden bevestigd. Meubelbeugels en nietmachine kunnen worden gebruikt.

In dit geval moet u een grotere beugel met langere poten kiezen om een ​​betere pasvorm te garanderen.

 • Hierna moet je foamstroken snijden die overeenkomen met de hoogte van de veren en deze rond de omtrek van het hele blok leggen. Schuimrubber moet ook aan de basis worden bevestigd. Bovendien moeten de strips vast en onderling worden bevestigd.
 • Vervolgens moet u van vilt en schuimrubber delen snijden die overeenkomen met de grootte van het resulterende frame en ze in de volgende volgorde plaatsen: eerst gevoeld, daarna schuimrubber. Moet worden opgemerktdat het voor de betrouwbaarheid van schuimonderdelen het beste is om een ​​speciale lijm voor schuimrubber te bevestigen.
 • Breng bovenop de resulterende structuur nog een laag vilt aan, iets groter. Voor een betere grip is het nodig om het in het midden te lijmen en aan de randen om het te hechten met sterke nylon kegels.
 • Na het voorbereiden van de veerzitting, is het noodzakelijk om de bekleding van de juiste maat voor hem te maken, deze op hoekige plaatsen te naaien en vervolgens op de zitting te trekken en aan de basis van het frame te bevestigen met een meubelnietmachine.

Gedeeltelijke bekleding: stap voor stap instructies

Soms gebeurt het dat de bank geen volledige taille nodig heeft, maar slechts gedeeltelijk gestoffeerd. Dit kan relevant zijn in de aanwezigheid van slijtplekken en plaatsen met de gevormde pellets.

Laten we stapsgewijze instructies voor een gedeeltelijke taille bekijken met behulp van het voorbeeld van een enkele bank:

 • Stap 1. Het is noodzakelijk om de bank te demonteren en absoluut elk detail ongedaan te maken, zonder uitzondering.
 • Stap 2. Verwijder voorzichtig al de bekleding zonder de goed geconserveerde onderdelen te beschadigen. Als op sommige delen de taille niet is gemaakt, hoeven ze niet te worden aangeraakt (in dit geval de onderste delen en de basis van de armleuningen).
 • Stap 3. Inspecteer zorgvuldig de volledige vulling van de bank. Herstellen als er ernstige tekortkomingen zijn.
 • Stap 4. We snijden de benodigde onderdelen uit de nieuwe stof (in dit geval zijn dit de stoelen, de bovenste delen van de armleuningen, een deel van de rugleuning en kussens).
 • Stap 5. We behouden het bovenste gedeelte van de achterkant en naaien het met de onderdelen die moeten worden vervangen.
 • Stap 6. We maken een banner en we bevestigen materiaal met houten frame bases.
 • Stap 7. We voltooien het tailleproces en verzamelen de sofa.

Tips meesters

Wanneer zelfvernauwing van de bank niet alleen op zichzelf moet vertrouwen. Het is het beste om vertrouwd te raken met het advies van experts die kunnen helpen bij het werk en beschermen tegen absurde fouten.

Overweeg de populairste tips voor meesters over het vervoeren van banken:

 • Het is de moeite waard om dichte materialen te gebruiken. De bank is het meest populaire meubilair in het appartement en wordt vooral gebruikt, daarom moet het een dicht, slijtvast materiaal voor de taille gebruiken.
 • Als u opzettelijk een oude bank koopt om een ​​taille te maken, moet u voor de bekleding zorgen, aangezien vervanging ervan financieel en energieverslindend kan zijn.Bovendien moet u niet kiezen voor zeer complexe modellen om de tijd die u aan de taille besteedt te verkorten.
 • Het is niet nodig om het stoffeermateriaal te vervangen als u alleen de schaduw van de bank wilt veranderen. Het is voldoende om alleen het materiaal te schilderen.
 • Het is beter om na het vervangen van de opvulling de naden van de textielonderdelen te laten liggen, omdat bij gebruik van een nieuw materiaal het volume van de stoelen en de rugleuning enigszins kan afnemen of toenemen.

Idee van beklemming

Een oude houten bank heeft een complete renovatie nodig, waardoor het meubel een modernere uitstraling krijgt. In dit geval is er behoefte aan het bouwen van nieuwe, meer volumineuze en zachte armleuningen, evenals aan de reconstructie van het onderste deel en het slepen met een weefselmateriaal.

In dit geval gebruikte donker bruin kunstleer en licht gekleurde shenill.

Voor de taille van de oude leren bank gebruikt zacht velours. Ivoorkleur in combinatie met een fluweelachtig oppervlak ziet er gewoon geweldig uit.

Zeer stijlvolle versie van de bekleding van een kleine bank. In dit geval gebruikte wol dikke laken. De combinatie van elementen in verschillende tinten geeft het product een buitengewone charme en een unieke stijl.

Een witte leren bank met zachte kussens trekt een zwerm felgroene stof, waardoor het meubel met geheel nieuwe kleuren zal spelen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer