Orthopedische banken

 Orthopedische banken

In het ritme van het moderne leven kan een comfortabele rust niet vergeten. Meubels kiezen om te slapen, u moet niet alleen rekening houden met gemak, maar ook met gezondheidsvoordelen. Een van de ontwikkelingen in de meubelindustrie zijn orthopedische sofa's. Ze verschenen na orthopedische matrassen en hebben een aantal voordelen in vergelijking met de gebruikelijke.

Functies, voors en tegens

Een onderscheidend kenmerk van een orthopedische bank is de aanwezigheid van een speciale basis en een matras met orthopedische eigenschappen.Zulke meubels zijn niet zozeer bedoeld als ontspanning bij de tv of familiefeesten, als voor een gezonde slaap. Het wordt geselecteerd op basis van de groei van de persoon voor wie het is bedoeld en kan verschillende ontwerpen hebben.

In tegenstelling tot eenvoudige banken, zijn modellen met een orthopedisch effect ontworpen met een gelijkmatige verdeling van de belasting, waardoor de mogelijkheid van vermoeidheid, pijn in de wervelkolom, hoofd en nek wordt uitgesloten.

Orthopedische matras buigt niet zo zacht als analoog en past zich niet aan enige, zelfs onnatuurlijke houding van een persoon aan, daarom zal het niet de oorzaak zijn van de kromming van de houding.

De basis van een orthopedische bank is verende lamellen met een opwaarts gebogen vorm (kleine vlakke platen dwars op de lengte geplaatst). Latten kunnen verschillende breedten en locaties ten opzichte van elkaar hebben. Ze zijn gemaakt van gestoomd hout. Dankzij hen wordt de noodzakelijke ondersteuning gecreëerd voor een orthopedisch matras en zijn de anatomische eigenschappen verbeterd.

waardigheid

Handelsmerken vertegenwoordigen een brede selectie meubels met orthopedisch effect: in de moderne markt kunt u elk model kopen op basis van uw voorkeuren.Dit zijn verschillende "boeken", uitrol- en draaimodellen, Amerikaanse en Franse vouwbedden en vele andere. Linialen worden voortdurend bijgewerkt, waardoor het serieproduct wordt uitgebreid met een ander ontwerpmechanisme.

Dergelijke banken vervangen met succes bedden, zorgen voor een comfortabele nachtrust en passen in de regel perfect in elk interieur. Ze hebben een plat oppervlak, voorkomen ziektes aan de wervelkolom en voorkomen pijn in de rug van degenen die door de aard van hun activiteiten veel moeten zitten tijdens het werken of het dragen van gewichten.

Dergelijke meubels dragen bij aan de revalidatie in verband met wervelletsels en zijn geweldig voor kinderen, als een maatregel om onjuiste ontwikkeling van het bewegingsapparaat te voorkomen, als er een kromming van de wervelkolom is of als de houding wordt aangetast.

Orthopedische banken hebben veel voordelen:

 • door het ontwerp van de basis in de vorm van een rooster ontstaat een uitstekende ventilatie, waardoor de matras wordt voorzien door geleidelijke lucht van twee kanten (er worden geen schimmels en schimmel gevormd);
 • dergelijke meubels zijn in de regel uitsluitend gemaakt van hoogwaardige materialen die geen geurtjes absorberen, bestand zijn tegen vocht en een goede luchtuitwisseling hebben;
 • dankzij het versterkte frame is een langdurige werking bij volledige belasting mogelijk (niet alleen het gewicht, maar ook een constante snelle transformatie van montage en demontage);
 • orthopedische sofa vervangt met succes een tweepersoonsbed, heeft een gunstig effect op de wervelkolom, bevordert spierontspanning en juiste rust (comfort);
 • uit de collectie meubels met orthopedische eigenschappen, kunt u een bank oppakken met extra functies (massage-effect, lamellenverstelbaarheid, ontspanning);
 • de keuze van modellen is zo divers dat het zelfs aan de meest veeleisende voorkeuren voldoet (een verscheidenheid aan modellen, ontwerpen en kleuren);
 • dankzij het transformatiemechanisme past een orthopedische sofa niet alleen in een ruim, maar ook klein appartement (compactheid);
 • modellen met laden stellen u in staat om een ​​bed te organiseren, de locatie van accessoires om te slapen, ruimte te besparen in de kast;
 • het gewicht van de orthopedische banken is klein, waardoor indien nodig ongehinderde beweging door de kamer mogelijk is en het vouwen / uitvouwen van de constructie niet gecompliceerd wordt.

Bovendien kunt u een model kiezen met de gewenste afmeting en een specifieke binnenruimte. Orthopedische banken zijn uitgerust met een ander ontwerp van het vouwmechanisme, wat erg handig is en bijdraagt ​​aan een individuele benadering van elke klant.

tekortkomingen

Met zijn positieve eigenschappen zijn orthopedische sofa's veel duurder dan conventionele modellen. De prijs is afhankelijk van het fabricagemateriaal, de complexiteit van het transformatiemechanisme, de grootte van het model, de aanwezigheid van een extra effect en accessoires (kussens).

Bovendien genezen banken met een orthopedisch effect bestaande problemen van het bewegingsapparaat niet, zoals scoliose of een slechte houding. Alles wat ze kunnen is alleen maar preventie. Daarom is het niet nodig om te veronderstellen dat de rest op de bank op wonderbaarlijke wijze ziekten van de wervelkolom genezen: het is een lang fysiek werk, dat bestaat in de systematische implementatie van een reeks speciale oefeningen.

types

De keuze van orthopedische banken is gevarieerd. Modellen verschillen in functionaliteit, ruimtelijkheid, ontwerp en prijs. Het kunnen compleet verschillende ontwerpen zijn: anatomisch met een blok onafhankelijke veren voor dagelijks gebruik,opties met een doos voor linnen, smalle of gebruikelijke armleuningen, lente- of traditionele producten met een orthopedisch rooster.

Tegenwoordig zijn er verschillende hoofdtypen van dergelijke meubels:

 • vouwen (die zijn gerangschikt volgens het principe van het boek);
 • glijden (van onder uit rollen);
 • beweegbaar (constructie met rollen op de vloer).

Soorten orthopedische basis

Elastische lamellen (of bepantsering), die aan het basisframe zijn bevestigd, creëren een elastisch rooster, waardoor de slaapplaats de nodige elasticiteit krijgt. Dankzij hen wordt de belasting gelijkmatig verdeeld en worden de beste omstandigheden voor de slaap gecreëerd. Ze zijn op dezelfde afstand van elkaar langs de omtrek gemonteerd. Deze basis wordt lamella genoemd en wordt als orthopedisch beschouwd.

De basis kan van hout zijn, maar de beste en meest betrouwbare optie wordt beschouwd als een metalen frame en een houten rooster.

De basis van een orthopedische bank kan van twee soorten zijn: veer of veerloos.

In het hart van de matras bevindt zich een veerblok van twee typen:

 • afhankelijk - de veren zijn met elkaar verbonden;
 • onafhankelijk - een afzonderlijk werk van elke lente.

De eerste optie heeft een kleiner orthopedisch effect en is daarom goedkoper. Het model van onafhankelijke eenheden wordt als de beste beschouwd en er is veel vraag naar.

Ontwerp en inhoud

Structureel zijn de banken verdeeld in klassieke rechte, hoek- en eilandmodellen met orthopedisch pantser. Lamellen van elk ontwerp zijn altijd van hout, het kader kan anders zijn (hout, metaal).

De belangrijkste functie van de matras is om de wervelkolom te ondersteunen en de juiste positie van het lichaam tijdens de rust te verzekeren. De mate van ondersteuning hangt af van de stijfheidsgroepen en hun doel:

 • zacht - ontworpen voor een laag gewicht (tot 60 kg) en niet geschikt voor kinderen;
 • gemiddelde hardheid - ontworpen voor het grootste deel van de mensen (60 - 90 kg) om vermoeidheid en stressvermindering te verminderen;
 • moeilijk - ideaal voor kinderen en mensen met rugklachten (van jongs af aan).

Gebruik als vulmiddel in orthopedische banken een ander materiaal. De beste matrasvullers zijn:

 • natuurlijke latex (schuim afgeleid van hevea-sap);
 • synthetische latex (afgeleid van polyurethaanschuim);
 • kokos (een product dat is afgeleid van kokosnootnoten met intervruchten, kokosnootslee);
 • Stratofiber (een derivaat van polyester met de toevoeging van bamboe, wol);
 • holofiber (polyestervezel).

Hoe werkt de bank voor kinderen?

Ouders die om de gezondheid van kinderen geven, kiezen verschillende modellen. De meest populaire zijn compacte opties, waarmee u ruimte voor games kunt besparen. Het gemak van het ontwerp is zijn veelzijdigheid: in tegenstelling tot zachte tegenhangers, kun je niet alleen op deze bank slapen, maar ook tekenen, lezen en spelen, zelfs zonder het te vouwen. Het vervangt perfect het speelveld.

Bekledingsmateriaal in modellen voor kinderen tamelijk dicht, maar zachter dan voor volwassenen. Het ontwerp is zo uitgevoerd dat het kind niet kan slaan.

Een opvallend kenmerk van de standaardmodellen is de grote hoogte van de draagarmen en de rugleuning. Om mechanische letsels in het ontwerp te voorkomen, is er geen decor gemaakt van hout of metaal: het kind zal dus niet gewond raken tijdens spelen, rusten of slapen.

Vaak verslaan ontwerpers de afwerking, waardoor de rugleuning wordt gevormd door elementen van groot zacht speelgoed. Zijwanden kunnen worden bedekt met leermateriaal en de achterkant is bedekt met een groot kussen in de vorm van een muil voor dieren.Voor een complete set op de intrekbare delen hebben decoratieve poten.

Tienerzetel is geselecteerd op basis van een volwassene met het verschil dat je een harde matras nodig hebt.

Transformatie mechanismen

Afhankelijk van het model heeft elke soort zijn eigen transformatiemechanisme. Elk van hen is handig op zijn eigen manier en houdt rekening met de ruimte in de kamer. Door de methode van transformatie mechanismen zijn van verschillende typen.

Een boek

Boek is een standaardmodel van twee wijzigingen. In één geval gaat de stoel omhoog totdat de rugleuning valt. In de tweede, wordt de stoel ook uitgetrokken, en de achterkant zelf is verlaagd.

Click-klyak

Click-klyak - een bank met een mechaniek slot en een enkele basis zonder scheuren. Voor transformatie wordt het zitje naar voren opgetild totdat de rugleuning omlaag wordt gebracht en vervolgens wordt neergelaten.

dolfijn

Dolfijn - meubels met een speciale doos waarin zich een schuifblok bevindt. Het blok wordt door het handvat uitgetrokken en opgetild nadat het zo ver mogelijk is verplaatst. Dit is een klassieke transformatie van hoekbanken.

Rol de bank uit

Roll-out sofa - een ontwerp met een uitrol van de doos en de daaropvolgende oplegging van de basis met opvuller.

accordeon

Accordeon - een model met een mechanisme op het principe van een accordeon. Om het slaapbed uit te breiden, wordt het zitje naar voren getrokken, terwijl de rug, bestaande uit twee blokken, automatisch wordt neergelaten.

Amerikaans opklapbed

Het Amerikaanse opklapbed - optie zonder linnenbox. De transformatie begint met een druk op zijn rug. Het wordt neergelaten en vervolgens op een open blok met benen genomen en naar beneden gebracht.

Frans bedje

Een Frans opklapbed is een sofa, voor ontvouwing waarvan eerst de kussens op de zitting worden verwijderd, waarna de twee toevoegingen worden aangebracht zonder de vaste rug (mechanisme van de sedaflex) aan te raken.

evroknizhka

De Euroboek is een model dat wordt gekenmerkt door de eenvoud van het mechanisme: de stoel wordt naar voren geschoven en de rugleuning wordt neergelaten om een ​​bed van twee blokken te vormen.

pantograaf

De bank beweegt vooruit (tick-tick en pantograaf).

afmeting

De parameters van elke bank zijn van groot belang. Het is van hen dat shoppers worden afgestoten, bepaald met een keuze. Meubilair is zo gekozen dat het niet alleen als rustplaats dient, maar ook niet als een rommelige kamer. Banken kunnen klein (enkel), groot (dubbel, met drie slaapkamers) zijn.

Gemiddeld heeft een 200 cm brede bank een zithoogte van 0,45 cm en blokparameters van 0,67 x 200 cm. In grote modellen is het slaapgedeelte 2 x 2 m. Hoekbanken hebben armsteunen hoogte 60 - 80 cm, breedte vanaf 1 m en een lengte van twee meter.

Wanneer uitgeklapt, kan de bank een oppervlakte van 2 m in lengte, 1,2 m en meer in de breedte innemen. In gevouwen toestand kan het een minimum aan ruimte innemen (gemiddeld ongeveer 70 - 80 cm breed). Mini-opties (meubels voor kinderen) zijn meestal compacter.

Topmerken en modellen ranking

Moderne bedrijven bieden een ruime keuze aan orthopedisch meubilair. Zodat de aankoop niet stomp, kunt u aandacht besteden aan verschillende bedrijven die zich hebben bewezen in de consumentenomgeving:

 • Askona. Producten met een orthopedisch effect, gemarkeerd door een massa positieve recensies, zoals meubilair dat comfortabel is om op te slapen en gemakkelijk te vouwen is. Lieve, maar goede banken met een ontspannend effect.
 • Ormatek. Stijlvolle banken en orthopedische matrassen met verschillende configuraties en graden van stijfheid, geschikt voor kleine appartementen.
 • Dreamline. Banken met een orthopedisch matras onderscheiden zich door hun gemak, middelmatige stijfheid en een andere basis (ze zijn veer- en veerloos). Ze verspillen niet, houden hun vorm goed.
 • 8 maart. Meubilair met een handig mechanisme van transformatie, met een klassiek ontwerp. De collectie heeft een extra achterkant, die de bediening comfortabeler maakt.
 • Atlanta. Budget compacte banken, uitgerust met armleuningen en laden voor beddengoed. Ze verschillen in functionaliteit en zijn geschikt voor kleine appartementen.
 • Natalie. Meubels waar veel kopers van houden. Het is comfortabel, heeft een mooi ontwerp en een gemiddelde stijfheid van de matras.
 • Anderssen. Ontwerpen met een hoge mate van betrouwbaarheid, geruisloos mechanisme en elegantie van het ontwerp. Ze zijn uitgerust met ruime laden, zodat ze ruimte in de kast kunnen besparen.
 • Dikul. Producten (orthopedische matrassen), ontwikkeld en getest in het Centrum voor de revalidatie van patiënten met problemen van spinale verwonding en hersenverlamming.
 • avant-garde. Comfortabele slaapbanken die zorgen voor een comfortabele nachtrust en rust. Ze hebben een aantrekkelijk ontwerp en een mooie materiaalstructuur.

Hoe kies je een kwaliteitszetel?

Het kopen van een orthopedische bank vereist een zorgvuldige aanpak. Dit kan niet het eerste model zijn dat u leuk vond: het is belangrijk om een ​​functioneel en betrouwbaar product van hoge kwaliteit te kiezen.

Het is noodzakelijk dat de bank in grootte past en past op de plaats die erop is voorbereid. Bovendien is het de moeite waard om te overwegen dat in dure modellen het transformatiemechanisme betrouwbaarder is, het in staat is om een ​​grote belasting te weerstaan ​​met constante assemblage en ontvouwing.

Niet minder belangrijk moment is het doel: de prijs van de gastversie en het model dat het bed vervangt, is aanzienlijk anders.

Het kopen van een orthopedische bank is niet het geval om het online te dragen. U moet niet alleen visuele inspectie kunnen uitvoeren: het is belangrijk om het transformatiemechanisme te testen, het materiaal te evalueren wanneer u het aanraakt.

Aanbevelingen van specialisten

Om niet te worden verward met de keuze en aankoop van een succesvol model, stellen experts voor te luisteren naar de volgende aanbevelingen:

 • de ideale oplossing zou de gemiddelde indicatoren van stijfheid en elasticiteit zijn (extremen veroorzaken pijn in de nek en rug);
 • als tijdens de inspectie de "losheid" van het frame wordt opgemerkt, is dit het eerste teken van een slecht product met een korte levensduur;
 • het ideale transformatie mechanisme moet betrouwbaar en geschikt zijn voor het type kamer;
 • vuldikte moet minimaal 8 cm zijn.Nou, als staal wordt gebruikt als basis voor de veren;
 • De ideale vulstof is natuurlijke latex, geen polyurethaan, die heel snel rolt en comprimeert;
 • de lamellen moeten van hout zijn (ideaal beuken of berken);
 • gebreken die bij inspectie worden geconstateerd in de vorm van oneffen lijnen, haken, gaten duiden op een product van slechte kwaliteit, dat niet als een aankoop mag worden beschouwd;
 • bij een goed model worden de lamellen tussen haakjes of klinknagels van rubber (kunststof) geplaatst, de onderlinge afstand mag niet minder dan 35 cm bedragen;
 • Spaanplaat als basis is niet goed: deze bank gaat niet lang mee (het is beter om een ​​model te kiezen waarin metaal wordt gecombineerd met hout);
 • een betrouwbaar metalen frame heeft een diameter van meer dan 1,2 cm (uitstekend, als er een speciale poedercoating is die de metalen structuur tegen roest beschermt).

Over de momenten die in de eerste plaats opletten, vertel de volgende video:

Daarnaast kunt u de bank meerdere malen uitbreiden en opvouwen om de kwaliteit en betrouwbaarheid van het mechanisme te beoordelen. Over het algemeen moet de inspectie van een model minstens 10 - 15 minuten duren.

De bank voor de student is geselecteerd voor meerdere jaren, dus het model moet worden gekozen rekening houdend met het groeiende organisme.

beoordelingen

Orthopedische banken zijn een goede aanwinst, zeggen kopers. Dit onderwerp is gewijd aan vele beoordelingen die op internet zijn achtergelaten. Onder de opmerkingen zijn er verschillende meningen. Sommige kopers zijn overtuigd van de voordelen van orthopedische sofa's en beschouwen hen als een assistent in de strijd tegen spinale problemen.

In andere beoordelingen, het aandeel van twijfels over het comfort tijdens de slaap. Bij het opvouwen van de bank worden er gewrichten gevormd, die de ideale rust kunnen verstoren. Om te begrijpen of gewrichten echt interfereren, is het echter de moeite waard om een ​​aankoop te doen in een winkel waar u kunt liggen en de topografie van elke joint kunt beoordelen.

Veel gebruikers betreuren dat de kosten van orthopedische sofa's hoog zijn. Dit plaatst een zekere barrière in de aankoop en dwingt om geen bank te kopen, maar alleen een matras met een orthopedisch effect.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer