Niet-standaard sofa

Gestoffeerde meubels vormen een vast onderdeel van de moderne leefruimte en een studie. Standaard, typische stoelen en banken verschillen meestal alleen in kleuren en stoffering van elkaar. Als je het interieur op een of andere manier licht en origineel wilt ontwerpen, zullen banken van niet-standaard vormen je te hulp schieten.

Speciale functies

Niet-standaard sofa's kunnen verschillen van alle bekende meubels in verschillende parameters. Deze configuratie, grootte, materiaalproductie, decor, ontwerp, de aanwezigheid van extra details.

Het eerste dat opvalt aan mensen die de kamer binnenkomen, is de vorm van de bank. De klassieke, optimaal geselecteerde vorm van meubels draagt ​​bij aan het creëren van een goede indruk van het interieur van de kamer. De ongewone configuratie trekt de aandacht en maakt de bank meteen een helder, aanstekelijk accent in elke situatie.

Een van de meest voorkomende vormen waarin moderne banken worden weergegeven, zijn de volgende:

 • rechthoek;
 • Ruimte;
 • ovaal;
 • een cirkel.

Voordat u een bank kiest en koopt, moet u een aantal punten wegen: de oppervlakte van de kamer, het type indeling, het ontwerp, de grootte van de kamer en de bank zelf. Elke vorm heeft zijn voor- en nadelen.

Rechte bank wordt als een klassieker beschouwd. Het is perfect voor het regelen van kamers van elke grootte en ziet er harmonieus uit in elke stijl. Ideaal als een plek om gasten te ontvangen, en als een bed. Eenvoudig op te vouwen, compact genoeg. Je kunt het op elke plaats (hoek, langs de muur, in het midden van de kamer) plaatsen.

Het hoekmodel is perfect voor het rangschikken van kleine ruimtes, wanneer u optimaal gebruik wilt maken van alle beschikbare vrije ruimte. Bovendien kunt u met het transformatiemechanisme van hoekmeubels een zeer ruime en gelijkmatige slaapplaats creëren. Hoekmodellen zijn vaak te vinden in kantoren, kinderkamers, woonkamers. Met hun hulp kunt u een kamer visueel verdelen (zoneren) in meerdere afzonderlijke kamers (bijvoorbeeld in studio-appartementen).

Ovale of ronde banken - de minst voorkomende modellen. Meestal worden ze op bestelling gemaakt, op basis van de individuele behoeften van de klant, de grootte van de kamer, de planning. Meest harmonieus kijken ze in zeer ruime, grote kamers, bijvoorbeeld in woonkamers, slaapkamers of studio-appartementen.

Banken kunnen veel meer onverwachte vormen hebben, kunnen worden gemaakt in heldere, pakkende kleuren, ongebruikelijke kleurencombinaties, op een speciale manier om te worden versierd.

species

Een standaardbank wordt meestal gemaakt in de vorm van een specifieke geometrische vorm (rechthoek, ovaal of cirkel). Niet-standaardmodellen worden in combinatie met meerdere figuren tegelijk uitgevoerd en vormen een nogal massief, omslachtig, maar zeer functioneel ontwerp.

U-vormige bank wordt gepresenteerd in verschillende vormen:

 • met zijden van gelijke en verschillende lengtes;
 • met klapstoel;
 • met en zonder vouwmechanisme.

Banken kunnen stationair zijn (de vorm en grootte veranderen niet) en beweegbaar, modulair (verschillende blokken kunnen naar eigen goeddunken worden geruild). Dergelijke modellen kunnen in verschillende delen van de kamer worden geplaatst: in de hoek, langs de muur of in het midden.

Dergelijke banken voeren vaak een aantal extra functies uit. Een van de partijen kan bijvoorbeeld zijn uitgerust met laden om dingen op te bergen of boekenplanken.

Een U-vormig modulair ontwerp is bijvoorbeeld een combinatie van verschillende meubelstukken:

 • rechthoekige gestoffeerde bank met het transformatiemechanisme "accordeon" + poef + stoel;
 • bank met hoge armleuningen + bank + poef;
 • bank zonder armleuningen + 2 banken of stoelen.

Module-elementen zijn meestal uitgerust met wielen voor snellere en gemakkelijkere bewegingen. Voor het bevestigen van afzonderlijke blokken is het armatuur voorzien.

De voordelen van het U-vormige ontwerp zijn onder meer:

 • de mogelijkheid om een ​​compact recreatiegebied aan te leggen;
 • zeer ruime slaapplaats in de opengevouwen toestand;
 • solide, dure uitstraling;
 • De originele vorm van het ontwerp stelt u in staat om een ​​geweldige plek te creëren voor onderhandelingen, gesprekken, thee. Om dit te doen, moet je een kleine vierkante of rechthoekige tafel plaatsen.

Er zijn echter bepaalde nadelen. Om bijvoorbeeld een bepaalde hoek van het bed te bereiken, moet je bijna de hele bank beklimmen.Grote algemene afmetingen - nog één minus. Banken zijn dergelijke modellen niet geschikt voor kleine ruimtes.

T-vormige bank kreeg zijn naam voor de oorspronkelijke vorm van de rugleuning. Uiterlijk lijkt dit model echt op de letter "T". De bank heeft geen armleuningen, ontvouwt zich niet. Dit is een afgewerkt bed met de achterkant van de originele vorm.

De voordelen van de ovale en ronde bank zijn een ruime slaapplaats. Maar grote dimensies maken hun gebruik in kleine kamers vrij beperkt.

Originele en ongewone banken met een onregelmatige vorm. Dit kunnen modellen zijn in de vorm van onderbroken lijnen, golven, zigzags, fantasiefiguren. Deze ongebruikelijke modellen worden meestal op bestelling gemaakt.

afmeting

De grootte van de bank is meestal niet de meest ongewone functie. Het punt is dat standaard, standaardmaten worden berekend op basis van de afmetingen van de appartementen. De uitzonderingen zijn particuliere huizen of cottages, wanneer de eigenaren exclusieve meubels bestellen voor individuele bestellingen.

De standaardbreedte van twee-driezitsbanken is 1,7 - 2,5 m, het hoekmodel heeft meer indrukwekkende afmetingen (2,7 m).De hoogte van de bank - 0,8 - 0,9 m, diepte van 0,8 tot 2,2, afhankelijk van het model. Banken met een complexe configuratie kunnen natuurlijk in een groot aantal maten worden uitgevoerd. Ze zijn op bestelling gemaakt. Grote, langwerpige banken kunnen bijvoorbeeld een zitbreedte van 3 - 3,5 m en meer hebben. De afmetingen van de modulaire ontwerpen kunnen variëren afhankelijk van de vorm en configuratie.

Populaire modellen

Niet-standaardmodellen worden steeds vaker gevraagd door kopers. De eigenaren van appartementen en particuliere huizen verdwijnen geleidelijk van de standaard lay-out en creëren unieke, ongewone interieurs, die ze voorzien van onregelmatig gevormd meubilair.

Een van de meest populaire modellen voor vandaag zijn:

 • Sofa "Cormac". Modulaire meubeloptie. De uitrusting bestaat uit een hoekige voet, een poef, een poef, een stoel en een opklapbare bank. Voor opslag van linnen en beddengoed doos voorzien. Het ontwerp heeft de rechter en linker installatie van de bank. Het meubilair wordt gepresenteerd in verschillende kleuren: melkwit, bruin, rood, grijs, olijf en andere kleuren.
 • "Altai". Een elegante hoekbank met een tick-to-do-transformatiemechanisme en verschillende linnenladen. Gepresenteerd in een combinatie van contrasterende kleuren en tinten.
 • "Emir". Een luxe, ruime bank met een breedte van meer dan 3 meter is gemaakt in verschillende kleuren. Een van de meest populaire opties is een bank, ingericht in een klassieke combinatie van zwart en wit. Bestaat uit drie delen, die elk zijn uitgerust met een ruime linnen doos. Veerblokken geven speciaal comfort en aangename sensaties bij het gebruik van meubels. Tegelijkertijd is het model geschikt voor maximaal 4 personen.
 • "Naples". Het model heeft een vloeiende, gestroomlijnde vorm, compacte afmetingen, modern design. Het transformatiemechanisme "Dolphin" biedt een snel proces van opvouwbaar opvouwbaar meubilair. Een opbergdoos is voorzien voor het opslaan van beddengoed. Voor stoffering gebruikte moderne, duurzame, praktische en mooie materialen.
 • "Metro". Het model heeft verschillende versies (recht, hoekig). Een opvallend kenmerk van sommige modellen is een compact opklapbed, waarmee u snel een kleine bank in een comfortabel en vrij bed kunt veranderen. Heldere, verzadigde kleuren, modern, ergonomisch ontwerp en hoogwaardige materialen maakten dit model tot een van de meest populaire tot nu toe.dag.

Tips om te kiezen

Bij het kiezen van een niet-standaard sofa, zijn er verschillende belangrijke punten om te overwegen:

 • Size. Banken met een onregelmatige vorm zijn vaak veel groter dan standaardontwerpen. Dit punt moet worden voorzien bij de aankoop van meubels in een kleine ruimte.
 • Sommige modellen laten alleen installatie in een hoek van de kamer toe. (alleen rechts of alleen links).
 • materiaal. Het frame voor op maat gemaakt meubilair moet gemaakt zijn van het meest duurzame en betrouwbare materiaal (multiplex, hout). Bekleding moet gemakkelijk te reinigen of te wassen zijn, sterk genoeg en duurzaam zijn.
 • Vulling. Het meest comfortabele en gemakkelijke gebruik van meubilair wordt geleverd door veerblokken of polyurethaan.
 • Functioneel doel. De grootte, het materiaal, de vorm, de kosten en andere parameters zijn rechtstreeks afhankelijk van in welke kamer en voor welk doel het meubilair zal worden gebruikt. Modellen met de meest complexe vorm en grote afmetingen zijn meestal bedoeld voor de woonkamer of slaapkamer. Modellen van economy class kunnen worden gebruikt voor het inrichten van de gang, gang, hal.

Varianten van plaatsing in het interieur

Halfronde ruime bank is ideaal voor het inrichten van een studio. Zachte, comfortabele stoelen, stijlvol design, ergonomische configuratie is perfect voor het plaatsen van mensen aan de eettafel. Een interessante variant van de locatie van open en gesloten kasten en laden achter de bank maken dit model ook erg functioneel.

De compacte ovale bank van een mooie, heldere tint, compleet met een poef van de oorspronkelijke vorm, transformeert het interieur onmiddellijk in rustige, lichte kleuren.

Modern interieur in verschillende tinten van melk en chocolade vereist een originele beslissing bij het kiezen van meubels. Het model heeft een halfronde vorm, interessant gevormde armleuningen, luxueuze kleuren, bij uitstek geschikt voor het interieur. Extra elementen (hoofdsteunen en voetsteunen) maken het gebruik van de bank zo comfortabel en aangenaam mogelijk.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer