Modulaire hoekbank

Modulaire hoekbank

Voor het eerst verschenen er in Italië in het midden van de jaren '80 van de vorige eeuw modelbankbanken. Ze werden door veel kopers geliefd vanwege hun originaliteit en singulariteit. Veel fabrikanten van zachte producten begonnen zulke ongebruikelijke modellen te produceren.

Tegenwoordig zijn er veel vraag naar modulaire hoekbanken. Vrijwel elke fabrikant van gestoffeerde meubels biedt verschillende modellen van comfortabele en praktische banken van een modulair systeem in hun assortiment.

Speciale functies

Modulaire hoekbank bevat verschillende secties. Het lijkt qua ontwerp sterk op de ontwerper. Modulaire banken worden gekenmerkt door een gebrek aan strikte configuratie, evenals een starre fixatie van secties.

Hoekmodellen kunnen worden gebruikt om verschillende stijlen te ontwerpen. Ze passen perfect in het interieur van de woonkamer-keuken, ruime hallen.

De belangrijkste voordelen van modulaire hoekbanken:

 • De maat van het product is volledig individueel. U kunt zelf de juiste hoeveelheid modules kopen die perfect passen in de afmetingen van uw kamer. Sommige modellen bevatten ongeveer 60 secties. Voor een ruime woonkamer, kunt u een combinatie van 4 of 5 modules gebruiken, die ideaal zijn voor studie, slaapkamer en tv kijken;
 • de grootte van het uitstekende deel kan worden aangepast. Gewoonlijk omvat het een ruime lade voor het opslaan van beddengoed en dingen, evenals een handige lade;
 • Indien gewenst kunt u eenvoudig de configuratie van het model wijzigen. Om dit te doen, volstaat het om de poef van de hele structuur te scheiden;
 • De hoekmodule bevat vaak een handige plank waar je verschillende trivia kunt markeren;
 • indien nodig kunnen alle modules van de bank op betrouwbare wijze met elkaar worden verbonden. Deze optie is ideaal voor een huis met kleine kinderen, omdat ze graag de secties weghalen;
 • sommige modellen hebben brede armleuningen die worden gebruikt als een salontafel;
 • gekenmerkt door eenvoud en eenvoud van transformatie, compactheid en functionaliteit;
 • Dit model is ideaal voor het in zones onderbrengen van ruime kamers, maar ook om ruimte te besparen;
 • Moderne fabrikanten bieden een breed scala aan modellen, vormen, afmetingen.

Als we het hebben over de nadelen van dergelijke banken, dan doen zich moeilijkheden voor bij het kiezen van modules voor kleine ruimtes.

Dergelijke modellen zijn niet goedkoop, omdat fabrikanten aandacht besteden aan de betrouwbaarheid van het ontwerp, waardoor het mogelijk is om veel herrangschikkingen te maken.

species

De hoekige bank van modulair type verschilt in originaliteit van een structuur die het mogelijk maakt om zijn modificaties aan te brengen. Door de verscheidenheid aan modules kan het ontwerp worden uitgebreid, extra nieuwe elementen worden geplaatst en de instelhoek worden gewijzigd.

Het moderne gestoffeerde meubilair met een hoekige configuratie wordt gepresenteerd in twee versies:

 • Sectionele optie omvat de aanwezigheid van verschillende blokken die onderling verbonden zijn. Om de secties van elkaar te scheiden of om te ruilen, moet je je best doen.
 • Het getransformeerde model wordt gekenmerkt door de afwezigheid van rigide fixatie van de elementen van de bank. Met behulp van speciale bevestigingen kunt u eenvoudig elke module vervangen, de hoek wijzigen of gestoffeerde meubelen in stukken uit elkaar halen.In deze uitvoeringsvorm kunnen sommige modellen als onafhankelijke elementen worden gebruikt.

Om het juiste profielmodel voor een bepaald interieur te kiezen, moet niet alleen op de bekleding van het product worden gelet, maar ook op de grootte van de rugleuning en armleuningen en de diepte van de stoel.

Het sectionale type gestoffeerde meubels kenmerkt zich door veelzijdigheid, omdat het u in staat stelt om verschillende configuraties te creëren, afhankelijk van de wensen van de eigenaars.

Een bank met een converteerbaar type kan worden geselecteerd voor kamers van klein formaat, maar het is de moeite waard uiterst voorzichtig te zijn om het interieur van de kamer niet onnodig te belasten. Dergelijke banken zijn ideaal voor verschillende moderne stijlen zoals minimalisme, loft, modern of hightech.

Fabrikanten en populaire modellen

Veel fabrikanten bieden stijlvolle en mooie modulaire hoekbanken die kopers de vrijheid geven om te kiezen. De meest populaire en populaire opties zijn onder andere:

 • Montreal is een hoekmodel met drie modules: een stoel, een hoek en een canape met een ruim compartiment voor het opbergen van slaapaccessoires. Elke module kan afzonderlijk worden gebruikt.Deze bank is gemaakt in verschillende stoffering en textuur. Het hoekelement is universeel en kan zich rechts of links bevinden. Het model wordt gepresenteerd in twee kleuren en trekt de aandacht van de gecombineerde stoffen.
 • Relax - een hoekige bank die, in vergelijking met het hierboven beschreven model, twee extra stoelsecties heeft. Alle items kunnen in een handige volgorde worden geplaatst. Het product wordt aangeboden in vele kleuren en texturen. Eén module is bestand tegen een belasting van maximaal 190 kg, omdat deze is uitgerust met een versterkt en betrouwbaar ontwerp. De voorgestelde wijzigingen kunnen canapes van verschillende breedtes hebben.
 • Cormac - een moderne bank, gemaakt in een minimalistische stijl. Voor stoffering toegepast eco-leer, dat wordt gekenmerkt door een hoge slijtvastheid. Het product is uitgerust met een handig transformatie mechanisme "dolfijn", waarmee u snel een ruime slaapplaats kunt creëren. Dit model wordt gekenmerkt door een grotere afmeting van modules, waardoor het vaak wordt gekozen voor een ruime woonkamer. Dankzij het gebruik van moderne technologie zakt de bank niet door, zelfs niet bij langdurig gebruik.
 • De farao is een luxe hoekbank, die zich onderscheidt door zijn functionaliteit. Het model bevat een kleine salontafel in de hoek en een ander mobiel type in het zijgedeelte. De armleuningen zijn breed genoeg voor de plaatsing van de planken onder de spullen en een kleine uittrekbare bar. Farao verwijst naar duur meubilair, omdat het is gemaakt van hout (eiken of beuken), meestal bedekt met stoffen bekleding, en natuurlijk leer is uiterst zeldzaam.
 • Atlantis - dit model wordt aangeboden door de Russische fabriek voor de vervaardiging van gestoffeerde meubels genaamd "Sirius". De bank heeft twee tafelbladen op beide armleuningen. Het wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van een ruim compartiment voor het opbergen van beddengoed. Door de aanwezigheid van comfortabele hoofdsteunen op de rugleuning van de bank, die op een auto lijken, kunt u na een zware werkdag heerlijk uitrusten. Vanwege zijn compacte formaat is het model ideaal voor kleine ruimtes. Het heeft twee secties, die zich onderscheiden door een sterke verbinding.
 • Premier is een comfortabele en grote hoekbank. Het trekt de aandacht met een aantrekkelijk uiterlijk, is uitgerust met een transformatiemechanisme,waardoor het gemakkelijk is om een ​​comfortabel tweepersoonsbed te creëren. Het wordt vaak gebruikt voor het versieren van slaapkamers. Deze bank kan worden gebruikt voor een comfortabele pasvorm van een groot aantal gasten vanwege de aanwezigheid van een "intrekbare stoel". Het model bevat twee compartimenten voor het opbergen van kleding en beddengoed. De grote afmetingen van de vakken vervangen een kleine kledingkast.
 • Monica is een modulair ontwerp dat wordt gekenmerkt door een sierlijke en lichte vorm. Extra comfort wordt gecreëerd door zachte laterale ruggen die worden gepresenteerd in de vorm van kussens. De canape-module is uitgerust met een ruime lade voor het opbergen van linnengoed. Fabrikanten bieden luxe opties in lichte en donkere kleuren. Voor meubelleer of kunstleer. Meestal wordt de bank zonder bed gepresenteerd.

Als we het hebben over fabrikanten van modulaire hoekbanken, moet je aandacht besteden aan de Wit-Russische merken. Wit-Russische fabrieken bieden modellen van uitstekende kwaliteit, die worden gekenmerkt door een aantrekkelijk uiterlijk en zijn gemaakt van milieuvriendelijke materialen. De modelbank 'Premier' is bijvoorbeeld ontworpen door ontwerpers van de fabriek 'Borovichi'.

De beroemde Wit-Russische fabrikant Laguna biedt een breed scala aan modulaire banken. Bij de fabricage worden verschillende soorten transformatie toegepast (Frans, Belgisch en Amerikaans). Elke optie is comfortabel in gebruik en duurzaam. Om de bank uit te klappen, moet u de kussens verwijderen en vervolgens het inklapmechanisme verwijderen.

Herziening van de modulaire sofa Montreal, zie de volgende video.

Tips om te kiezen

De modulaire hoekbank is ideaal voor het decoreren van interieurs in verschillende stijlrichtingen. Maar het is de moeite waard voorzichtig te zijn bij het kiezen van een model, zodat het harmonieus in het interieur van de kamer past.

De belangrijkste criteria voor het kiezen van een hoekbankmodular type:

 • het oppervlak van de kamer en de grootte van de modules - grote delen dempen de aanwezigheid van decoratieve elementen;
 • locatie - let op de hoek waarin de bank zal worden geplaatst en houd ook rekening met welke zijde langwerpig zal zijn;
 • kwaliteit en materialen van het product - u zou geen goedkope analogen van modulaire banken moeten krijgen, omdat zij zeer snel hun oorspronkelijke uiterlijk verliezen, evenals transformerende elementen kunnen falen;
 • met beperkte financiële middelen is het de moeite waard om de hoofdmodules aan te schaffen en ze na verloop van tijd aan te vullen met extra modules;
 • Stijldoel - modellen van gestoffeerd meubilair moeten harmonieus in het interieur van de ruimte passen.

Vergeet niet dat een modulaire bank kan worden gebruikt om te slapen vanwege de aanwezigheid van een transformatiemechanisme. Uitvouwen moet gemakkelijk en snel zijn. Om het gedeelte van de bank te duwen dat uit twee elementen bestaat, volstaat het om aan de lus te trekken.

Het is de moeite waard om aandacht te besteden aan de interne vulling van gestoffeerde meubels. Veel producten bevatten veer- of veerloze blokken. In de rol van vulstof wordt gebruikt schuim, synthetische wintermaker of synthetische dons. Elk materiaal heeft voordelen, maar het belangrijkste is een milieuvriendelijk vulmiddel.

Bij het kiezen van een bank moet rekening worden gehouden met in welke kamer deze zich bevindt. Voor een woonkamer kunt u bijvoorbeeld een model van heldere kleuren kiezen dat er eleganter uitziet. Een zachte hoek voor een kinderkamer of -slaapkamer zou gemakkelijk in een slaapplaats moeten veranderen. Voor de keuken is het waard om praktische en ruime modules te kopen.

Als u de juiste modulaire hoekbank kiest,hij zal u verrassen met zijn ergonomie en functionaliteit.

Comments
auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer