Bank met click-klyak-mechanisme

Lijkt de naam "click-klyak" op je en wordt het geassocieerd met een kindercartoon? Niet verwonderlijk, omdat maar weinig mensen weten dat het niets te maken heeft met een magische spreuk, maar verwijst naar een heel gewoon ding - een opklapbare bank. Tegelijkertijd maken onervaren eigenaren geen verschil tussen dit en andere mechanismen, maar het bestaat en is van fundamenteel belang.

Wat is dit transformatiemechanisme en hoe ontvouwt het zich?

Niet één productiesfeer staat stil. Huishoudtoestellen, gadgets, meubels evolueren in het tempo van de ontwikkeling van de samenleving en passen zich aan aan de behoeften van de moderne consument. Alles wordt praktischer, functioneler en gericht op gemak. Nieuwe modellen meubilair voor rust zijn niet minder vooruitstrevend dan het nieuwe model van een personal computer of smartphone, want rust is het belangrijkste onderdeel van het dagelijks leven.

Een innovatieve oplossing op het gebied van meubelproductie, met name banken, is een "click-klyak" -mechanisme dat de "boeken" heeft vervangen. Deze originele naam ontstond vanwege de karakteristieke geluiden die het mechanisme maakt tijdens de transformatie van meubels in een bepaalde positie. Dit zou geen probleem moeten zijn. De bank zal niet kraken, ongeacht hoe actief de eigenaars tijdens de slaap omkeren, en de gemaakte geluiden zijn geen indicatie dat het mechanisme faalt: het geeft aan dat de bank op de juiste manier is opgesteld. In dit geval kan het op verschillende manieren worden uitgelegd.

De configuratie van het mechanisme is zodanig dat het handig is om overdag op één bank te zitten, 's avonds te ontspannen en' s nachts comfortabel te slapen. U kunt de hellingshoek en positie van de rugleuning wijzigen met een lichte beweging van uw hand.

Om de rug onder een kleine hoek te laten zakken, volstaat het om de zitting voorzichtig naar de eerste "klik" te brengen. Het betekent dat de bank de positie "ontspannen" heeft aangenomen. Als u de hoek tussen de rug en de stoel tot de tweede klik blijft verkleinen, kunt u deze volledig uitbreiden. Na de "klyak" -stoel moet u terugkeren naar de vorige positie, daarna zal de bank volledig zijn neergelegd in een comfortabel bed zonder een opening op de kruising van de stoel enterug.

Voor een complete set van een bank, kunt u kiezen voor een orthopedisch matras met de nodige kenmerken.

Veel "click-klyak" -bankmodellen zijn uitgerust met functionele armleuningen met verstelbare positie. Ze kunnen zowel gezamenlijk als afzonderlijk worden weggelaten, waarbij de gewenste hellingshoek wordt gekozen. Als de armleuningen aan de ene kant volledig rechtop staan ​​en aan de andere kant een lichte kanteling houden, is het niet nodig om kussens te kopen. Een andere optie - om de bank volledig uit te breiden, waardoor de slaper enkele tientallen centimeters vergroot.

Een belangrijk punt: als u een bank met opklapbare armleuningen kiest, moet u de vereiste lengte van de matras correct meten.

Functies, voor- en nadelen

"Click-klyak" banken zijn een geavanceerd vouwsysteem van het eurobook-type. De modernisering heeft een aantal onderscheidende kenmerken en voordelen van het nieuwe model opgeleverd:

 • Originaliteit. Meubelkennis moet praktisch zijn, maar de esthetische kwaliteiten zijn even belangrijk. "Click-klyak" banken zijn een geweldige oplossing voor moderne interieurs, waarin ouderwetse modellen er triviaal en saai uitzien.
 • Functionaliteit. Het belangrijkste kenmerk van de bank: drie mogelijke posities in plaats van twee, maakt deze multifunctioneel. Wanneer het is gemonteerd, dient het perfect als een plek om gasten te ontvangen met een kopje thee, de relax-modus is geschikt voor een ongedwongen gesprek of rust na het werk, en in een volledig rechtgetrokken staat is het een volwaardige slaapplaats voor een of twee volwassenen.
 • Orthopedische kenmerken. "Click-klyak" -banken bevatten doordachte vormen en materialen die zorgen voor een gezonde slaap. Tegelijkertijd kunt u een kant-en-klare orthopedische sofa kopen of een gewone stoel uitrusten met een speciale matras. De grootte van de matras komt perfect overeen met de parameters van de bank, dus het is comfortabel en veilig om erop te slapen.
 • Duurzaamheid. Bij de productie van meubels zijn hoogwaardige en duurzame materialen gebruikt die een lange levensduur hebben.
 • Redelijke organisatie van de ruimte. Sofa-transformator is erg handig voor het regelen van kamers waarin er niet genoeg ruimte is om de woonkamer en slaapkamer, slaapkamer en studeerkamer, kinderkamers van elkaar te scheiden.Dergelijke meubels zijn compact en hebben een relatief klein eigen gewicht, waardoor het de beste optie is voor appartementen met een kleine en een slaapkamer.
 • Gebruiksgemak. Het is heel eenvoudig om de Click-Klyak-bank te vouwen en uit te klappen. Het mechanisme heeft een zachte en soepele slag, die zelfs een kind aankan.
 • Breed assortiment en een prachtig ontwerp. Het werkingsprincipe van het mechanisme beperkt de mogelijke configuraties van eenvoudige lijnen niet. De Click-Klyak-bank kan recht of hoekig, smal of breed zijn, met heldere of zachte vormen.
 • Verwisselbare covers. Bescherm de bekleding tegen stof, gemakkelijk te verwijderen en te wassen. Als u de kaften van verschillende kleuren verwisselt, kunt u het uiterlijk van het meubilair wijzigen en aanpassen aan het nieuwe behang of de gordijnen. Covers zijn inbegrepen.
 • Besparingen. Ingewikkeld mechanisme heeft geen invloed op de prijs van de bank. Dit functionele meubilair kan worden gekocht ten koste van de gebruikelijke "boeken"

Opgemerkt moet worden dat het model een aantal nadelen heeft.

10 foto

Omdat het gebaseerd is op een mechanisme-boek, dat in twee kanten uiteenvalt, moet er een ruimte zijn tussen de achterkant van de bank en de muur zodat deze in een horizontale positie kan worden gebracht.

Het tweede kenmerk van de click-dam sofa's is gewichtsbeperking. Het maximaal toegestane gewicht is groot genoeg, maar het is beter om het te verduidelijken alvorens te kopen. Bij constante overbelasting wordt het mechanisme snel onbruikbaar en is vervanging duur.

types

Onder de "klik-klak" banken zijn er slechts enkele varianten: recht en hoekig. Elk van de modellen kan worden gepresenteerd met zowel verstelbare armleuningen als armleuningen en kan onderscheidende kenmerken hebben: een orthopedische basis voor de dagelijkse slaap, laden voor linnen, hoezen en kussens inbegrepen.

rechtdoor

Smalle of brede, lange of korte, rechte bank heeft een beknopt ontwerp en eenvoud van de interne structuur. Het is eigen aan:

 • intuïtieve bediening van de transformator;
 • verschillende ontwerpoplossingen;
 • tussenpositie onder een hoek van 45 graden;
 • duurzame bekleding;
 • betrouwbaar metalen frame;

Rechte banken worden gebruikt in het ontwerp van werkruimten, woonkamers, kinderkamers en grote keukens in appartementen met één slaapkamer. Voor slaapkamers actuele modellen met een doos voor linnen. Binnen kunnen er een of meerdere compartimenten zijn die gemakkelijk in alle slaapaccessoires passen.

Ook populaire banken met anatomische en orthopedische basis. Anatomisch heeft geen veren, het bestaat uit verschillende alternerende lagen van latex en kokosnoot kokos of latex blokken.

De orthopedische basis kan in twee vormen worden gepresenteerd: met een veerblok op een systeem van afhankelijke veren en op een blok van onafhankelijke veren. In het eerste geval is de basis van de matras een ontwerp uit één stuk van veerslangen of vijf-winding spiraalveren, die qua vorm lijken op een zandloper die smaller wordt naar het midden en zich langs de voetstukken uitbreidt. Deze matras zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de belasting en een gezondere slaap. In het tweede geval wordt de basis gevormd door een blok veren, die elk zijn verpakt in een individueel geval van dicht materiaal. De verdeling van de belasting is punt-naar-punt, waardoor de matras de vorm aanneemt van een lichaam. Het zijn veel duurdere modellen met hele eenheden.

hoekig

De zachte hoekbank is ruim, maar tegelijkertijd een compact ontwerp.

De kenmerken zijn:

 • Modular. De hoekbank "click-klyak", ongeacht de grootte, bestaat uit verschillende toegevoegde delen. Het kan een ander nummer zijn, dat kan worden gepositioneerd met een draai naar links en met een draai naar rechts. Sommige stand-alone items kunnen de rol van stoelen spelen;
 • ruime slaapplaats. Het is mogelijk om een ​​zeer groot bed of meerdere ruime aparte bedden te vormen;
 • beschikbaarheid gereguleerd armleuningen;
 • betrouwbaarheid design.

Hoekbanken zijn het meest geschikt voor woonkamers en ruime keukens.

stijlen

Design vindingrijkheid kent geen grenzen. Soms kost de selectie van meubels die organisch in de stijl van de kamer passen veel tijd, maar de 'klikdam'-banken gaan de concurrentie te boven. Het assortiment is zo breed en divers dat het voldoet aan de behoeften van elke stijl:

 • klassiekdie modern, romantiek en moderne interpretaties van gotiek, barok en renaissance combineert, geeft de voorkeur aan lichte tinten, eenvoudige lijnen, minimale inrichting en duidelijke accessoires. Natuurlijkheid, eentonigheid, gebrek aan goedkoop uitziende dingen zijn welkom.
 • Etnische stijl omvat de reproductie van kenmerkende kenmerken van een bepaalde nationaliteit, herkenbare attributen, traditionele patronen, dierlijke kleuren.
 • Moderne jeugdtrends, zoals Provence, platteland en loft, combineer romantische prints, veel bloemen, bijzondere kleuren en accessoires. Ze worden gekenmerkt door primitivisme, grove natuurlijke materialen, onvoorzichtigheid. Tegelijkertijd worden stedelijke kenmerken getraceerd. Meubels kunnen dus een combinatie zijn van moderniteit en antiek, bijvoorbeeld chromen bankpoten en -bekleding, die materiaal uit de vorige eeuw nabootsen. De aanwezigheid van kussens, kussens en trekjes zal typerend zijn.
 • Een meer volwassen publiek geeft de voorkeur aan dergelijke gebieden van de moderniteit minimalisme, art deco, hi-tech. Dit is een elegante luxe, dure eenvoud, duidelijkheid en helderheid van lijnen, moderniteit, gemak en comfort. Meubels in deze stijl zullen maximaal functioneel zijn en op zijn minst gevuld met accessoires.

Afmetingen van de bank

Van de grootte en het doel van de kamer zijn afhankelijk van de parameters van de geselecteerde meubels. Dus de vouwbank voor de slaapkamer van twee volwassenen zal aanzienlijk verschillen van de bank in de kinderkamer, en de meubelgroep voor de woonkamer zal verschillen van de bank in de keuken.

De belangrijkste parameters van het product zijn de lengte en breedte. De hoogte van de rugleuning wordt bepaald door het aantal bedden dat de bank heeft als deze wordt neergelegd. De hoogte boven de vloer is ook van belang, deze mag niet te laag of te hoog zijn.

In grootte zijn vouwbanken standaard verdeeld in groot, of maxi, medium en klein (mini). De geassembleerde enkele mini-banken, die meestal worden gekozen voor de kinderkamer, de kamer van een tiener of een vrijgezel appartement, hebben een breedte van 130-140 cm. De afmetingen van het bed - 190-200 bij 80cm. Compactheid heeft geen invloed op de configuratie. Mini-banken zijn uitgerust met een doos voor linnengoed, afneembare hoezen, decoratieve kussens.

7 foto

Grotere banken hebben parameters van 110-140 bij 200 cm. Slaper 140-160 200, plus de lengte die armleuningen toevoegen, indien aanwezig. De grootste dubbele vertegenwoordiger verschilt qua totale afmetingen van 160x200cm. In dit geval wordt het bed 180 bij 200 cm in een ruim bed geplaatst.

materialen

Over de kwaliteit en het type materiaal dat wordt gebruikt bij de productie van meubels, hangt af van de levensduur. Evaluatie van de bank "click-klyak", moet u aandacht besteden aan het ontwerp van het frame, de bekleding, het type vulmiddel.

montuur

Verkrijgbaar in twee versies: massief hout en staal.Houten lijsten werden veel gebruikt wanneer "click-clack" net op de meubelmarkt verscheen. Tegenwoordig vervagen ze naar de achtergrond, maar sommige fabrikanten geven nog steeds de voorkeur aan de array vanwege de duurzaamheid en milieuvriendelijkheid.

Lamellen zijn gemaakt van hout - speciale platen met een schokabsorberende eigenschap die het orthopedische raamwerk van het frame vormen. Ze zorgen voor een gezonde nachtrust op de bank en verbeteren het effect van orthopedische matrassen. Het basisframe kan zowel van hout als van metaal zijn. De eerste vereist een meer voorzichtige houding, de tweede is minder wispelturig in de zorg.

Voor de vervaardiging van lamellen gebruikt berkenhout, grenen of beuken. Beukenproducten zijn de duurste en meest duurzame. Ze moeten opletten als de bank wordt gekocht voor twee of voor een slaper met een groot gewicht.

Berken- en dennenproducten zijn goedkoper, lichter en hebben geen hoge sterkte. Dit is de beste optie voor een of voor kindermeubilair.

Structuren op metalen frames onderscheiden zich door hun hoge gewicht, lage kosten en duurzaamheid. Ze zijn duurzaam, betrouwbaar en kunnen vrijwel elke belasting weerstaan.

stoffering

De kleur van de bank is niet alles. Het is belangrijk om het juiste opvulmateriaal te kiezen in overeenstemming met de locatie van het meubilair in het huis en zijn functies. Het is verstandig om dure en duurzame stoffen in de woonkamer te kopen die de stijl van de kamer weerspiegelen. Voor kinderen meer geschikte budgetopties die gemakkelijk te reinigen en te wassen zijn. In de slaapkamer zijn zachte coatings met antislip-effect handig en in de keuken kunnen afwasbare oppervlakken die geen geurtjes absorberen, worden gebruikt.

De meest populaire stoffeermaterialen:

 • Flock. Het is een stof met een aangenaam aanvoelend, fluweelachtig oppervlak. Universele optie in de verhouding van kosten en kwaliteit; geschikt voor de meeste kamers in het huis. Volgens uiterlijke kenmerken is het niet minderwaardig aan duurdere materialen. Bovendien maakt het gebruik van een andere stapel bij de productie van een meubelvloot het mogelijk om nobele stoffen na te bootsen: suede, velours en chenille. Meubels met stoffering van kudde zijn verkrijgbaar in een breed kleurenspectrum en prijsklasse. Wat de operatie betreft, manifesteert de kudde zich perfect in verschillende omstandigheden. Het is duurzaam, glanst niet, weert vocht af. Flock wordt behandeld met een beschermende impregnatie, dus hij is niet bang voor vlekken van voedsel, markers, drankjes, wat het geschikt maakt voor kinderkamers en woonkamers.Het is niet bang voor het materiaal van de klauwen en het haar van huisdieren, omdat het heel moeilijk is om het te scheuren, maar gemakkelijk schoon te maken. Fader niet in de zon, bestand tegen extreme temperaturen.

Niet geschikt voor de keuken vanwege zijn vermogen om geurtjes op te nemen. Voor de lange gebruiksduur wordt het meubilair dat wordt getransformeerd op de vouwen gewreven.

 • Chenille. Zachte, "pluizige" coating die vocht slecht afweert. Chenille is duurzaam, wrijft niet over de plooien, vervaagt niet, absorbeert geen geuren, veroorzaakt geen allergieën. Het is gemakkelijk om vlekken van het oppervlak van de bekleding te verwijderen, maar sporen van dierenklauwen zullen duidelijk zichtbaar zijn.
 • Jacquard. Jacquard bekleding ziet eruit en is duur. Het is zeer compact, "van hoge kwaliteit", bestand tegen beschadiging en zonlicht, aangenaam aanvoelend en variabel in kleuren en patronen. Jacquard verdraagt ​​geen vocht, vereist delicate verzorging (alleen chemisch reinigen), uitglijden, wat niet erg comfortabel is tijdens het slapen. Huisdieren kunnen gemakkelijk klauwen aanhalen op het oppervlak van de bekleding.
 • Tapestry. Natuurlijke katoenen hoes, die er luxueus uitziet, lange tijd mee dient, bestand is tegen alle soorten oogst, wordt gepresenteerd in een groot aantal kleuren.De natuurlijkheid van de stof is zowel een plus (milieuvriendelijk en hypoallergeen) als een minpuntje (gemakkelijk verslijten en uiterlijk verliezen).
 • leer. Leren banken zijn praktisch, mooi en elegant uiterlijk en hoge kosten. Maar de prijs van luxe meubilair wordt gerechtvaardigd door de esthetische kwaliteiten en de onberispelijke service voor een lange tijd. Lederen bekleding is praktisch, geschikt voor verschillende soorten reiniging, bestand tegen vocht. Het is natuurlijk, duurzaam, prestigieus, maar vereist enige zorg. De huid is bang voor de klauwen van dieren en vuur, deze moet zich op afstand van de open haard en het rookgedeelte bevinden. Het kleurengamma van meubels gemaakt van echt leer is zeer beperkt.

Verre van dat iedereen zich een natuurlijke huid kan veroorloven, maar er zijn verschillende alternatieven die niet onderdoen voor de kwaliteit van service en uiterlijk. Deze omvatten kunstleer en eco-leer. Bekleding van deze materialen kost veel minder, maar past perfect in het interieur van een rijke woonkamer, studeerkamer of keuken.

filler

Stoffering en accessoires zorgen voor een succesvolle integratie van nieuw meubilair in de ruimte van de kamer, en het comfort en de betrouwbaarheid van het product zijn afhankelijk van de "vulling".

Stoelen en rugleuningen

De basis van een bank wordt uitgevoerd op veerblokken of met polyurethaanschuim.

De veereenheid kan afhankelijk zijn (systeem "helm") en onafhankelijk. Een variant met een slangenblok (langwerpige, horizontaal gebogen veren) en met orthopedische lamellen.

Alle systemen zijn op hun eigen manier goed, de keuze hangt alleen af ​​van de voorkeuren en behoeften van de eigenaars.

Voordelen van schokabsorberende systemen:

 • lange levensduur;
 • betrouwbaarheid;
 • behoud het grote gewicht;
 • de vorm aannemen van een lichaam, zorgen voor een gezonde en comfortabele slaap;
 • houd het oppervlak van de bank elastisch en zelfs;
 • lucht circuleert binnen, wat zorgt voor een goede vochtuitwisseling en de afwezigheid van stofophopingen;

nadelen:

 • na verloop van tijd zullen de veren beginnen te kraken;
 • dure blokvervanging;
 • beperkt aantal formulieren;
 • hoge kosten.

Meubelpolyurethaanschuim (ook bekend als PPU, FPPU en schuimrubber) is een budgetvriendelijk alternatief voor veereenheden. Dit materiaal verschilt in verschillende graden van dichtheid (u kunt een min of meer stijve sofa kiezen), hypoallergeen, een verscheidenheid aan vormen, elasticiteit, elasticiteit en betrouwbaarheid. Door de unieke structuur accumuleert het geen stof.

Qua gebruiksduur is het inferieur aan schokabsorberende systemen. Goedkoop polyurethaanschuim zal snel onbruikbaar worden en zal op plaatsen worden gedrukt waar ze vaak zitten of liggen.

accessoires

Voortzetting van het thema van vulstoffen, is het vermelden waard de accessoires: kussens en hoezen voor banken.

kussens

Ze zijn er in verschillende maten, van groot tot decoratief, zijn gemaakt van verschillende soorten vulmiddel: sintepon, sintepuh, hollofayber:

 • Sinteponovy-producten goedkoper dan de rest. Ze zijn een meerlagige niet-geweven stof van polyestervezels. Het materiaal wordt zowel voor de vervaardiging van accessoires als voor de verwerking van ruggen en stoelen gebruikt. Het is lichtgewicht, veerkrachtig, vochtbestendig, niet gevoelig voor de ophoping van stof en schimmels en veroorzaakt geen allergieën. Maar na verloop van tijd kan worden verkreukeld in het kussen.
 • sintepuh - synthetische substituut van natuurlijk naar beneden. Kussens zijn gemaakt van deze vezel, minder vaak ruggen en armsteunen. Het klontert niet, is niet bang voor stof, accumuleert geen vocht. Na verloop van tijd behoudt het zachtheid, elasticiteit en vorm.
 • hollofayber - de beste keuze voor het vullen van kussens en rollen. Ze verliezen hun vorm niet vanwege het feitdat ze dicht opeengepakt zijn met gesiliconiseerde polyestervezels, terwijl stof zich niet binnenin verzamelt, geen geurtjes opneemt en gemakkelijk kan worden gewassen. Na natte verwerking blijven de kussens elastisch en zacht.

covers

Een afneembaar hoesje met een elastische band is bevestigd aan elk model van de "click-klyak" -bank. Het beschermt de bekleding van de bank tegen vuil en beschadiging, maakt het gemakkelijk om het uiterlijk van de meubels te veranderen, vervangt de hoes.

Covers zijn gemaakt van zachte stoffen die gemakkelijk worden gewist, terwijl de helderheid van de kleur en dichtheid van de stof behouden blijft. De meest voorkomende modellen van flock, velours, shinila, katoen, microfiber.

Kleur en print

Voor de woonkamer passen monochromatische stoffen van rijke donkere of lichte tinten. Het ziet er goed uit beige, ivoor, pastel perzik, blauw, roze. Bij het kiezen van gestempelde kleuren is het belangrijk om rekening te houden met het type stof en de aanwezigheid van verschillende verwisselbare hoezen, vooral als er kinderen en huisdieren in het huis zijn.

Een alternatieve optie voor de lichtschaal kan een klassieke zwarte, bruine of kersen bank zijn gemaakt van leer of eco-leer.

De keuze van kleur en patroon hangt af van de stijlrichting van de kamer en zijn doel.

Meubels in een moderne stijl worden aangevuld met meubels met een patroon of met ongebruikelijke materialen. Een mooie bloemenprint of een velours die vintage imiteert, ziet er goed uit. U kunt elke kleur absoluut kiezen: groen, goud, rood, stoffige roos, blauw.

Als de ruimte tegelijkertijd als woonkamer en slaapkamer functioneert, zijn niet-markeerkleuren met verwisselbare covers geschikt.

In de kinderkamers kijken ze organisch op heldere tekeningen, letters, inscripties, stripfiguren.

Accessoires in de set kunnen monofonisch of contrasterend zijn, met kwastjes, kant, franjes of zonder franjes. Dit zorgt voor een interessant effect en biedt de mogelijkheid om het interieur te diversifiëren, simpelweg door de hoezen op de kussens en de bank te verwisselen.

Hoe te kiezen?

Als u een transformerende bank kiest, moet u overwegen:

 1. Doel van de kamer. Dus in de woonkamer is het veel handiger om een ​​rechte brede bank met armleuningen en in de keuken te plaatsen - een hoekig model zonder armleuningen. Het is beter om meubels voor de kinderkamer met het kind te kiezen, zodat u bij het aanschaffen de sofa gemakkelijk zelf kunt vullen en rechtzetten.
 2. Type transformatiemechanisme. Hout en metaal hebben verschillende kenmerken en een verschillende levensduur, terwijl hout tot natuurlijke, maar breekbare materialen en metaal behoort - tot duurzaam;
 3. Type vulling. Modellen zonder orthopedische basis zullen veel goedkoper zijn, maar u moet niet besparen op de gezondheid, vooral wanneer u meubels in de kinderkamer koopt.
 4. Bekledingsmateriaal. Het is logisch om van tevoren te weten dat de bank in de keuken de geuren van voedsel niet absorbeert, dat het meubilair in de slaapkamer niet te glad was en dat het op de kinderkamer te gebrandmerkt was.
 5. Extra bekleding behandeling. Sproeien, impregneren, bescherming tegen burn-out, vocht, tabaksrook, wasbare coating - dit alles verhoogt de kosten van het product, maar vereenvoudigt in de toekomst het leven van eigenaren aanzienlijk.
 6. Bouw kwaliteit. Bevestigingsmiddelen en fittingen mogen geen scheuren, defecten of openingen vertonen. De loop van een kwalitatief geassembleerd mechanisme is soepel en bijna stil.
 7. Beschikbaarheid van accessoires. Dozen voor linnen, kussens en afneembare hoezen - attributen die nuttig zijn bij het interieurontwerp. Vakken voor het opbergen van beddengoed besparen ruimte, kussens zorgen voor comfort en hoezen beschermen het meubilair tegen frequent schoonmaken.

Zorgregels

De bank zal langer meegaan als u de bediening op een verstandige manier benadert.

De eerste is om te zorgen voor het mechanisme van "click-klyak". Na verloop van tijd slijt hij onvermijdelijk als gevolg van constante belastingen. Daarom is het raadzaam om de bedieningsonderdelen met dikke technische olie te smeren ter preventie.

Ook de moeite van het stofferen waard. Het is belangrijk om de bank uit de buurt van hitte of vocht te houden. Niet gebruiken bij het schoonmaken van huishoudelijke chemicaliën, die niet zijn bedoeld voor banken, en bleekmengsels.

Brandende stoffen moeten worden beschermd tegen direct zonlicht.

beoordelingen

De 'click-klyak'-banken die onlangs op de meubelmarkt verschenen zijn, hebben de erkenning van experts en consumenten gewonnen. Een van de voordelen van dit mechanisme is het gemak, de schoonheid, het comfort en de functionaliteit. Positieve feedback heeft modellen verdiend met orthopedische basis.

Los daarvan is het vermeldenswaard een breed scala, de rijkdom aan kleuren en prints.

Ideeën in het interieur

De bank kan de stijl van de hele kamer bepalen. Rechte en duidelijke lijnen maken het gemakkelijker en strikter, afgeronde en depressieve oppervlakken geven comfort, hoge kussens en een elegante inrichting - theatraliteit en chique.Heldere modellen met een groot aantal kussens, kussens en rollers beschikken over vriendelijke gesprekken, langwerpige armleuningen vormen een comfortabel bed om te lezen. Brede leren modellen in donkere kleuren zien er prestigieus uit en staan ​​voor een status die past bij het kantoor of de receptie.

Interessante opties kunnen worden gecreëerd voor de contrasten en de overvloed aan accessoires, en u kunt een kant-en-klaar model met ongebruikelijk ontwerp kopen. Slaapbank in de slaapkamer? Waarom niet! Sofa cactus 160x200 in de kamer van een tiener? Probeer, neem mijn plaats in! Pluche sofa kat in de woonkamer voor een vriendelijke familie? Natuurlijk, ja!

Varianten van banken "Click-klyak", hun kleuren en configuraties kunnen worden bekeken in de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer