Frame banken

Gestoffeerde meubels zijn onmisbaar voor de decoratie van de woonkamer, slaapkamer of kinderkamer. Ze brengt thuis comfort en warmte naar de kamer. Frame banken worden gekenmerkt door praktische bruikbaarheid en betrouwbaarheid.

Speciale functies

Moderne fabrikanten van gestoffeerde meubels bieden een breed scala aan modellen, met behulp van een verscheidenheid aan materialen bij de vervaardiging ervan. Zachte en comfortabele bank kan worden gekozen, afhankelijk van uw persoonlijke wensen.

Bankframe - Dit is zijn skelet, omdat het het volledige ontwerp van het product bevat. Tijdens dagelijks gebruik, wordt het onderworpen aan zware ladingen, daarom moet het door duurzaamheid en kwaliteit worden onderscheiden.

Enkele eeuwen geleden werd bij de vervaardiging van framemeubilair voornamelijk hout beuken, eiken, berken of ahorn gebruikt. Tegenwoordig maken moderne technologieën het mogelijk om te gebruiken voor de productie van gestoffeerde meubels en andere materialen, wat een positief effect heeft op de werking,kwaliteit en kosten van producten.

Moderne fabrikanten worden vaak gebruikt bij de vervaardiging van frames hout of metaal. Er zijn modellen gestoffeerde meubels met een gecombineerd frame. Om ze te maken, wordt een combinatie van hout met multiplex, metaal of spaanplaat gebruikt.

species

Moderne modellen van mooie en duurzame banken zijn uitgerust met frames van verschillende materialen, omdat elke optie zijn eigen voordelen heeft:

 • Een stijlvolle sofa op metalen frame trekt meestal de aandacht met een ongewoon en modieus ontwerp. Chroom of titanium wordt vaak gebruikt voor luxe meubels. Het metalen frame kan gemaakt zijn van hooggelegeerd staal of aluminium. Dergelijke ontwerpen zijn goedkoper dan de banken op de frames van de premiumklasse.
 • Metalen frame zorgt voor betrouwbaarheid en duurzaamheid. Stalen framemodellen zijn perfect voor dagelijks gebruik. Bij het kiezen van gestoffeerde meubels is het de moeite waard om naar de lasnaden te kijken. Ze zouden geen stromen moeten hebben, evenals andere fouten. Voor de betrouwbaarheid moet het metaal worden gecoat met een speciale vernis- of anticorrosiecoating.
 • De stalen sofa's worden gekenmerkt door een lange levensduur en zijn veel gemakkelijker te repareren dan een spaanplaat, multiplex of houten frame. Sommige modellen met lage kosten hebben mogelijk een metalen basis, maar dan zijn ze vastgeschroefd voor betrouwbaarheid.
 • Modellen met een veerblok worden gekenmerkt door praktische bruikbaarheid en duurzaamheid. De aanwezigheid van veren zorgt voor een comfortabele locatie van het lichaam tijdens de nachtrust.
 • Sommige vouwmodellen hebben gebogen lamellas. Ze zijn met clips aan het metalen frame bevestigd. Banken met lamellen hebben een dempingsfunctie.

De banken op metalen frames kunnen worden gebruikt om een ​​kamer in moderne stijl, hi-tech of minimalisme te versieren. Ze passen harmonieus in het interieur van de kamer, voegen comfort en huiselijke warmte toe.

Veel moderne modellen gestoffeerde meubels worden gepresenteerd op een frame van hout. Hoewel ze duurder zijn dan metaal, zijn ze milieuvriendelijk en natuurlijk.

Frame banken van een bar worden vaak gebruikt om de klassieke stijl te belichamen.

Moderne bedrijven voor de productie van gestoffeerde meubels gebruiken verschillende houtsoorten. Mahonie, mahonie en teak karkassen zijn erg gewild. Deze rassen zijn elite buitenlandse variëteiten.

Onder de binnenlandse rassen zijn de sterkste kaders van eiken, beuken, essen en walnoten. De meest populaire en goedkope oplossing is berken. Tot economische opties behoren ook banken gemaakt van grenen en andere coniferen.

Het houten frame wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van vele voordelen:

 • duurzaamheid;
 • verhoogde betrouwbaarheid;
 • het vermogen om een ​​microklimaat in de kamer te creëren;
 • natuurlijkheid.

Als we het hebben over de tekortkomingen, dan kun je alleen het financiële aspect noemen, omdat hout duurder is dan metaal.

Bij het kopen van een bank op een houten frame is het controleren van de boom op droogte en de afwezigheid van knopen. Als de luchtvochtigheid van gestoffeerde meubelen meer dan 8% bedraagt, zal een dergelijk model niet lang meegaan.

Een belangrijk aspect is de sterkte van de bevestigingsmiddelen, omdat zij degene zijn die de grootste belasting op zich nemen tijdens de werking van het product.

Vezelplaat met gemiddelde dichtheid (MDF) wordt vaak gebruikt om lijsten te maken. Dit materiaal is milieuvriendelijk, goedkoop en gemakkelijk te verwerken.MDF is minder duurzaam dan naaldhout. Het is gemaakt van kleine houtkrullen door op te drukken. Het bindende element is een natuurlijke substantie - lignine.

Het raamwerk van MDF zal zelfs geschikt zijn voor mensen die geneigd zijn tot allergische reacties. Het is vrij vochtbestendig, maar kan zwellen bij langdurig contact met vocht. Zo'n frame is veel zwaarder dan een houten tegenhanger.

Sommige goedkope banken hebben spaanplaatframes. Deze plaat is niet in de vraag omdat het verwijst naar niet-duurzame materialen. Het wordt gebruikt bij de vervaardiging van gestoffeerde meubilair economy class. Om zichzelf te beschermen tegen de schadelijke effecten van formaldehydehars, moet het materiaal eerst worden gecoat met een speciaal middel. Wanneer u een bank op een dergelijk frame koopt, moet u ervoor zorgen dat u over alle benodigde kwaliteitscertificaten beschikt.

Als de spaanplaat wordt verwerkt volgens alle technische normen, is deze onschadelijk. De belangrijkste voordelen van dit materiaal zijn lage kosten, uitstekende sterkte, vochtbestendigheid en duurzaamheid.

Multiplex sofa frames zijn duurzaam, glad oppervlak, goede flexibiliteit en een laag gewicht. De kwaliteit en kosten van triplex worden beïnvloed door de dikte. Materiaal met een dikte van 8 mm of meer kan 10 jaar meegaan bij intensief gebruik.

Multiplex is perfect voor het creëren van een solide sofa-ontwerp. Het is veilig voor de gezondheid, omdat het schadelijke stoffen niet verdampt. Een dergelijk frame wordt betrouwbaar beschermd tegen uitdroging en verschillende soorten vervormingen.

Om een ​​bankframe te maken, hangt de materiaalkeuze grotendeels af van het vouwmechanisme en het ontwerp. Voor eenvoudige modellen, zonder een vouwmechanisme, worden vaak frames uit één materiaal gebruikt. Als modellen zijn uitgerust met een complex transformatiemechanisme, gebruiken fabrikanten vaak een combinatie van materialen.

Modellen met een "pantograaf" -mechanisme kunnen recht of hoekig zijn. Dit mechanisme heeft veel gemeen met het eurobooksysteem, maar alleen in het ontwerp zijn er geen rollen die de vloerbedekking bederven bij het opvouwen van de bank.

Onder de moderne modellen van framebanken, is Finca zeer gewild. Dit model heeft een volledig metalen frame met beuken orthopedische lamellen. De bank is uitgerust met een veerblok.Het model heeft drie posities, zodat het in gevouwen vorm kan worden gebruikt om te zitten, in uitgevouwen toestand - om te slapen en onder een hoek van 135 graden - voor rust.

Sofa "Flora" wordt gepresenteerd op een houten frame gemaakt van grenen. Een veerblok, polyurethaanschuim, batting en vilt worden gebruikt om het model te vullen. Het hart van deze sofa is een uitrolmechanisme van transformatie, dat wordt gekenmerkt door eenvoud en betrouwbaarheid. Om een ​​comfortabel bed te krijgen, trekt u gewoon aan de voorkant van het product.

Welke is beter om te kiezen?

Let bij het kiezen van een sofaframe op het feit dat het als een ondersteunende structuur fungeert en ook als decor wordt gebruikt.

Als het frame verborgen is, is het de moeite waard om alleen de prestatiekenmerken te bekijken bij het kiezen ervan. Voor langdurig gebruik is het beter om de voorkeur te geven aan een frame gemaakt van dure materialen, omdat ze worden gekenmerkt door uitstekende kwaliteit.

Als het meubilair niet vaak wordt gebruikt of slechts een kleine tijd, bijvoorbeeld in het land of een gehuurd appartement, dan kunt u kiezen voor een goede optie uit kunststof, multiplex of MDF.

Tips om te kiezen

Als u een stijlvolle, moderne sofa van uitstekende kwaliteit wilt kopen, dan Het is noodzakelijk om rekening te houden met verschillende belangrijke nuances die betrekking hebben op de frames:

 • Duurzame modellen, waarvan de frames zijn gemaakt van multiplex en houten balken. Ze worden meestal aangeboden in kleine maten die de afmetingen van het triplexblad niet overschrijden. Maar je kunt ontmoeten en grote frame banken gemaakt van multiplex, dan gebruiken de fabrikanten een plank van spaanplaat of hout.
 • De sterkte hangt af van de dikte van het materiaal gebruikt bij de vervaardiging van het frame. Hoe dikker het frame, hoe hoger de kosten van gestoffeerde meubels. De standaardkeuze is een dikte van 12 tot 25 mm. Fabrikanten geven doorgaans tot tien jaar garantie op dergelijke modellen.
 • Als de bank een spaanplaatframe heeft, kijk dan, als het bedekt is met een speciale verbinding die het vrijkomen van schadelijke stoffen zal voorkomen.
 • Originele en ongewone look banken op het frame van metaal. Als u op kantoor meubels nodig heeft, dan is zo'n bank ideaal voor dit doel. De bank met metalen frame is meestal niet uitgerust met een transformatiemechanisme en weegt veel, dus het verplaatsen ervan, zelfs in een kamer, vereist aanzienlijke inspanningen.

beoordelingen

Het frame met gestoffeerd meubilair is vandaag de dag vereist, omdat het wordt gekenmerkt door betrouwbaarheid en duurzaamheid. Kopers geven de voorkeur aan modellen met een metalen of houten frame. Deze materialen worden gekenmerkt door een lange levensduur, gemak en een mooie, aantrekkelijke uitstraling.

Gebruikers vinden het prettig dat de banken op de frames worden vertegenwoordigd door een breed scala aan modellen van vele moderne fabrikanten. Ze bieden frames gemaakt van spaanplaat, MDF, multiplex, metaal en zelfs gecombineerde oplossingen.

Een gestoffeerde gestoffeerde bank kan worden vertegenwoordigd door verschillende stoffen. De kleurenkeuze fascineert gewoon.

De framebank, volgens kopers, past ideaal in vele moderne stijlrichtingen. Het kan langs een muur in een kleine ruimte of in het midden in een ruime woonkamer worden geplaatst. Vaak worden spectaculaire modellen gebruikt voor het in zones onderbrengen van kamers. Ze zullen helpen de eetkamer van de woonkamer te scheiden.

Banken met transformatiemechanismen zijn ideaal voor het creëren van een gelijkmatige en comfortabele ligplaats. Sommige modellen hebben een orthopedisch harnas voor maximaal comfort tijdens de nachtrust.Het onmiskenbare voordeel is de aanwezigheid van een afneembare hoes. Het kan gemakkelijk worden verwijderd voor het reinigen van elke vorm van vervuiling.

Hoe je een frame-bank kiest, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer