Hoe een bank kiezen voor een tienermeisje?

In onze tijd, de keuze van een tiener meubilair is zo groot dat u de ideale model is heel moeilijk. Er wordt dus maar één bank veel verkocht. Er zijn klassieke en avant-garde en kleine en zeer grote opties. Het is de moeite waard te onderzoeken in detail hoe u de juiste bed te kiezen voor een tienermeisje, en aan welke eisen moet de ideale model te voldoen.

Kenmerken van tienermeubilair

Op dit moment is de keuze aan zacht meubilair voor kinderen en adolescenten zeer divers. U kunt de perfecte optie kiezen voor het interieur van elke stilistische richting. Bovendien zal de bank voor het meisje kiezen, zelfs als de kamer erg klein is. Teenage meubilair tegenwoordig niet alleen vertegenwoordigd door een strikte klassieke gevallen, maar ook gedurfde, originele producten,die in staat zijn om het interieur van de kamer te transformeren. In meubelwinkels zijn er producten van verschillende kleuren, dus je kunt gerust zeggen dat je een geschikt exemplaar kunt vinden voor meubilair in elke kleur.

Een van de belangrijkste onderscheidende kenmerken die elk tienermeubilair moet hebben, is de veiligheid ervan. En het maakt niet uit hoe oud het meisje is. Bijvoorbeeld, banken met dressoirs worden aanbevolen voor baby's die vallen kunnen voorkomen. Wat de tiener-opties betreft, zijn de bumpers voor hen niet verplicht, maar de afwezigheid van scherpe hoeken zal een groot pluspunt zijn. Bovendien mogen dergelijke meubels geen uitstekende metalen onderdelen op het frame hebben - u kunt per ongeluk snel gewond raken over hen.

Meubels voor tieners moeten van hoge kwaliteit zijn. Echt betrouwbare en duurzame modellen zijn gemaakt van veilige en hoogwaardige materialen. Als u geld wilt besparen en een goedkope bank wilt kopen, moet u erop voorbereid zijn dat het binnenkort begint te vervormen en zijn aantrekkelijke uiterlijk verliest. Een ander kenmerk van tienermeubilair is het gemak.Dergelijke producten moeten zo comfortabel mogelijk in gebruik zijn, anders zal het meisje zich eenvoudig ongemakkelijk op een dergelijke bank laten rusten. Uitgerust met een kinderkamer of ruimte voor een tiener, geven veel mensen de voorkeur aan multifunctionele modellen met verschillende extra details, zoals laden, kasten of bijzettafels - er zijn veel opties. Zulke types tienerbanken zijn vooral in trek, omdat ze verschillende problemen tegelijkertijd oplossen en u in staat stellen om vrije ruimte in huis te besparen.

species

In de meeste gevallen hebben kinderkamers een klein gebied, dus de banken voor hen moeten kiezen, rekening houdend met deze functie. Gelukkig is de keuze van verschillende modellen gestoffeerd meubilair voor tieners gewoon enorm, daarom zal het mogelijk zijn om de beste kopie te kiezen, ongeacht de grootte van de beschikbare ruimte. Het is de moeite waard om in detail na te gaan welke soorten sofa's voor tienermeisjes moderne fabrikanten bieden. Gestoffeerde meubels zoals slaapbanken kunnen dag en nacht worden gebruikt. Het beste van alles is dat functionele en meest comfortabele slaapbanken hier geschikt voor zijn.Tegenwoordig wenden veel consumenten zich tot hen.

Dergelijke modellen zijn als volgt:

 • enkele bedden;
 • type loft;
 • Transformers.

Enkele opties lijken erg op standaardbedden. In hen is er een toevoeging in de vorm van drie ruggen. Dankzij deze elementen verandert het bed overdag in een gewone bank, vooral als u dergelijke meubels met dikke kussens dicht bij de langste rugleuning maakt. Dergelijke producten hebben de volgende voordelen:

 • de aanwezigheid van verschillende extra secties, die meestal verschillende accessoires opvouwen om te slapen;
 • betrouwbaarheid en duurzaamheid van de constructie, vanwege het feit dat dergelijk meubilair niet regelmatig moet worden opgevouwen en opgemaakt om een ​​slaapplaats te maken;
 • De huidige slaapbanken worden gepresenteerd in verschillende versies met verschillende soorten bekleding.

Meestal kopen mensen multifunctionele modellen waarin er tekentafels of laden zijn. Wat de populaire bank van het zoldertype vandaag betreft, het is een meubelstructuur die uit twee lagen bestaat. In hen bevindt zich een slaapplaats aan de bovenkant en de bank zelf is aan de onderkant.Verwar zulke modellen niet met de klassieke opties op twee niveaus, want in de laatste zijn er twee slaapbedden en op de zolderbank slechts één. De meeste consumenten geven de voorkeur aan dit model van een tienerbank, omdat het zulke voordelen heeft als:

 • het hoeft niet constant te vouwen en te vouwen, zodat het meubilair langer meegaat, omdat er geen slijtage van mechanische onderdelen zal zijn;
 • Vaak zijn de zijwanden van de hokken uitgerust met accessoires zoals sportafdelingen of hoeken (het is toegestaan ​​om secties te installeren om dingen op te bergen);
 • Zulke modellen nemen weinig vrije ruimte in de kamer in beslag, waarbij verschillende functionele componenten tegelijk in hun constructie worden gecombineerd.

Tegenwoordig zijn er veel vraag naar praktische en multifunctionele transformerende banken. Dergelijke modellen van gestoffeerd meubilair zijn te vinden in veel huizen. De bank die naadloos in een comfortabel bed reïncarneert, wordt daarom beschouwd als de meest populaire en meest gewilde. Dergelijke converteerbare sofa's hebben zulke grote voordelen als:

 • een chique selectie van een verscheidenheid aan modellen met verschillende vormen, kleuren en vouwmechanismen;
 • Sommige versies van de transformator kunnen naadloos tegenover de smalle muur in de kamer worden geplaatst;
 • opgevouwen nemen deze banken weinig ruimte in, maar als ze worden uitgevouwen, veranderen ze gemakkelijk in volwaardige slaapbedden;
 • verschillende vulstoffen kunnen in dergelijke producten aanwezig zijn (deskundigen adviseren om de voorkeur te geven aan varianten met orthopedische blokken, onafhankelijke veren of latex);
 • Transformers worden vertegenwoordigd door modellen met verschillende prijzen - er zijn zowel erg dure als budgetkopieën die iedereen zich kan veroorloven;
 • Het is erg handig om dergelijke meubels te gebruiken - het is gemakkelijk om uit te vouwen en op te vouwen (een tienermeisje gaat hier naadloos mee om, omdat je geen extra inspanningen hoeft te leveren).

Er zijn ook dergelijke soorten tienerbanken waarin een hefbed is. Om een ​​bed in een vergelijkbaar model te organiseren, moet u het bed neerlaten, dat rechtop achter de bank staat. Dit soort gestoffeerde meubels kan ook gemakkelijk worden gekocht voor een tienermeisje. Ze hebben de volgende voordelen:

 • zien er esthetisch en origineel uit;
 • de mechanismen in deze modellen zijn zeer gemakkelijk te controleren;
 • bezet weinig vrije ruimte in de kinderkamer.

machinerie

Functionele en gemakkelijk te gebruiken slaapbanken zijn uitgerust met verschillende mechanismen. Ze gedragen zich anders. Het is de moeite waard om kennis te maken met de meest populaire bestaande ontwerpen van banken.

 • Uitrollen. Dit mechanisme wordt als een van de sterkste en meest duurzame beschouwd. Bovendien heeft het een uitstekende stabiliteit, wat door veel consumenten wordt opgemerkt. In gevouwen toestand nemen de vykatny-banken heel weinig plaats in de kamer van een tiener, wat erg belangrijk is als we het over een bescheiden ruimte hebben. Deze modellen zijn heel eenvoudig ingedeeld - u moet het zitvlak van de bank naar u toe trekken en de slaapplaats is gereed. Er moet echter rekening mee worden gehouden dat dergelijke meubels bij het voltooien van het vouwen in hoogte verliezen - in de opgevouwen toestand zijn de uitrolbare banken hoger.
 • Accordeon. Dit mechanisme wordt gekenmerkt door een kleine omvang. Banken met hem worden heel eenvoudig getransformeerd - een pubermeisje kan dit meubilair gemakkelijk aan. Accordeonmechaniek sofa's bestaan ​​uit 2 delen.Als u aan de speciale lus aan de onderkant van de achterkant trekt, neemt het product gemakkelijk een horizontale positie in. Tegelijkertijd zal een slaapplaats vanaf de zijkant eruit zien als een comfortabel en schattig bed met armleuningen.
 • Click-klyak. Dit populaire schuifmechanisme werd ontwikkeld in Frankrijk. Het lijkt erg op het ontwerp, boeken genoemd. De transformatie van een dergelijke bank gebeurt meestal zonder onnodige ruis. Hij kan echter drie basisposities innemen: zitten, liggen en liggen. Kussens aan de zijkanten in een dergelijk model kunnen fungeren als beide armsteunen en hoofdsteunen. Het wordt aanbevolen om banken met een click-klyak-mechanisme te plaatsen in kamers waar meisjes van minimaal 8 jaar oud wonen.
 • Dolphin. Dit is een ander gemeenschappelijk mechanisme dat in veel versies van het hoekige ontwerp van de bank is geïnstalleerd. Om een ​​bed in dergelijke meubels te organiseren, moet u de riem aan de onderkant van de bank iets uittrekken. Met behulp van het scharnier wordt eerst het blok onder de stoel ingevoerd. Zo'n variant van gestoffeerd meubilair is geschikt voor een tienermeisje dat in een vrij ruime kamer woont.

Extra functies

De keuze van de ideale bank voor een tienermeisje wordt vaak beïnvloed door de aanwezigheid van dergelijke extra functionele componenten zoals:

 • comfortabele interne laden of extra secties, die meestal verschillende dingen en beddengoed op te slaan;
 • sporthoeken en -muren aan de zijkant van opties op twee niveaus;
 • in de modellen met de naam zolders worden de slaap- en woonruimtes vaak gecombineerd;
 • zolders worden ook vaak aangevuld met kleine trappen die naar de tweede verdieping leiden, waar het bed zich bevindt.

Selectieregels

Bij het kiezen van geschikte banken voor een tienermeisjeskamer, moeten verschillende belangrijke criteria worden overwogen.

 • Productiemateriaal. Experts adviseren om de voorkeur te geven aan producten gemaakt van natuurlijk hout. Ja, ze zijn meestal duur, maar zijn milieuvriendelijk en gaan heel lang mee. Modellen gemaakt van MDF of gelamineerde spaanplaat kosten minder, maar ze zien er eenvoudiger uit en hun levensduur is veel korter dan die van houten exemplaren (LDSP is een volledig giftig materiaal dat formaldehydeharsen bevat). Je kunt ook naar metalen producten kijken, maar die zijn meestal erg zwaar, dus het is misschien niet zo handig voor een tienermeisje om ze te gebruiken.
 • Bekleding. Deskundigen adviseren om de voorkeur te geven aan dergelijke soorten textiel zoals microfiber, flock, jacquard, velours, chenille of katoen. De kleur van de stof moet overeenkomen met het interieur als geheel.
 • De vuller. Het is noodzakelijk om banken te kiezen, waarbij er een hoogwaardige en milieuvriendelijke opvulling is. Natuurlijk zal een model met schuimrubber goedkoop zijn, maar het zal niet zo lang meegaan en snel zijn visuele aantrekkingskracht verliezen. Het is aan te raden om duurdere opties te kiezen met hoogwaardige orthopedische matrassen.
 • Ontwerp en functionaliteit. Voordat u naar de winkel gaat voor een geschikt bankmodel, moet u van tevoren bepalen welke functies u daarin wilt zien.
 • Bouw kwaliteit. Voordat je meubels koopt, moet je het zeker zorgvuldig bestuderen - er mogen geen beschadigingen, slijtplekken of scherpe delen van de interne structuur op de bank zijn. Bovendien moet u de werking van het mechanisme controleren - het mag geen vreemd geluid, piepen of rammelen veroorzaken. De verkoopadviseur moet helpen bij de inspectie. Als er schade aan het model is of als het mechanisme niet goed functioneert, is het beter om de aankoop te weigeren.
 • Producent. U moet alleen merkmodellen van banken kopen. Meestal zijn ze duur, vooral als het een grote buitenlandse fabrikant is. Het is beter om niet te streven naar te goedkope producten, omdat ze meestal niet lang dienen en snel hun aantrekkelijke uiterlijk verliezen.

Mooie voorbeelden in het interieur

Een goed gekozen bank voor een kinderkamer of een tienerkamer zorgt niet alleen voor een comfortabele rest van de eigenaar, maar vormt ook een harmonieuze aanvulling op het bestaande interieur. Bovendien kan de situatie in bijna elke stijl worden gemaakt - dankzij een ruime keuze aan gestoffeerde meubels, is het gemakkelijk om de juiste optie te kiezen. Het is de moeite waard om een ​​paar harmonieuze interieurs van kinderkamers te overwegen, waar er banken zijn met verschillende aanpassingen en kleuren:

 • In een kamer met crèmekleurige muren en een lichte parketvloer ziet een gestoffeerde bank van beige hout met een oranje gestoffeerde zitting en rug er fantastisch uit. Op de muur achter het meubilair kunt u een foto hangen met zomerlandschappen, een groen tapijt op de vloer leggen en het versterken met groene, doorschijnende gordijnen op de ramen.
 • Een charmante felroze bank met fluwelen koetssteek zal een prachtige aanvulling zijn op de kamer met monochroom behang gedecoreerd met grote roze bloemen.Op de vloer ligt een licht crème laminaat.
 • Een sneeuwwitte transformatorbank met houten zijkanten ziet er spectaculair uit in de kinderkamer met zachtroze muren, bruine vloer en parketvloeren. Het is mogelijk om een ​​dergelijk ensemble compleet te maken met paarse en roze kussens, een grote plafondkroonluchter met witte ronde tinten en tekeningen of schilderijen op de muur boven de bank.

Hoe je een bank kiest voor een tienermeisje, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer