Bank met het transformatiemechanisme "Frans opklapbed"

 Sofa met het transformatiemechanisme het Franse opklapbed

Banken met het mechanisme van "Frans opklapbed" zijn de meest voorkomende. Dergelijke vouwconstructies bestaan ​​uit een duurzaam frame, waarin zich een zacht materiaal en een textielvoering bevinden, evenals het hoofdgedeelte voor het slapen. Zulke banken veranderen, dus het bed erin kan zich in het binnenste deel van het frame bevinden en er zijn kussens op de bovenkant.

Functies en voordelen

Banken met dergelijke ontwerpen zijn eenvoudig opgemaakt en teruggevouwen. Iedereen zal deze taak aankunnen.

Er moet rekening worden gehouden met de compactheid van gestoffeerde meubels met het Franse opklapbedmechanisme. Een tweepersoonsbed voor twee personen kan met behulp van een paar lichte bewegingen worden omgezet in een gewone bank met een middelgroot of klein formaat.

In de "Franse kinderbedjes" is er een eenvoudig drievoudig mechanisme. Het wordt op de bank geplaatst, waarvan de diepte niet meer dan 70 cm bedraagt.

In de regel zijn dergelijke producten goedkoop. Het is mogelijk om dergelijke meubels niet alleen voor elke smaak, maar ook voor elke tas op te halen. Hun voordeel is gemak. De banken zijn uitgerust met comfortabele stoelen, aangevuld met zachte kussens van verschillende afmetingen en ongewijzigde armleuningen.

Dergelijke ontwerpen zijn functioneel en kunnen worden aangevuld met verschillende details. Bij modellen met een basis in de vorm van een gelast gaas is bijvoorbeeld een orthopedisch matras aanwezig.

Vouwmodellen worden niet dagelijks aanbevolen. Ze zijn meer geschikt voor woonkamers, waar u gasten kunt ontvangen voor de nacht. Regelmatige werking kan leiden tot een snelle verslechtering van het mechanisme, dat zeer kwetsbaar is en gemakkelijk onbruikbaar wordt.

Moderne fabrikanten bieden een enorm scala aan transformerende banken met een drievoudig mechanisme. Meubels kunnen niet alleen in moderne maar ook in klassieke stijl worden gemaakt. Met behulp van dergelijke producten kunt u het interieur transformeren en functioneler maken.

species

Er zijn verschillende soorten transformerende banken. Ze verschillen van elkaar in mechanismen en ontwerpen.

 • Het klassieke "French cot" bestaat uit drie segmenten. Zo'n drievoudige bank in gevouwen toestand is klein en neemt weinig plaats in. Als het uiteenvalt, verandert het gemakkelijk in een groot en ruim drieslaper bed. Deze optie is een van de meest voorkomende en tegenwoordig beschikbaar.
 • De bank op een gelast rooster is ideaal voor dagelijks gebruik.. Dergelijke vouwbedden worden met recht herkend als de meest betrouwbare en duurzame. Ze kosten meer, omdat hun prestaties in veel opzichten beter zijn dan die van andere soorten vouwmodellen. Dergelijke meubels kunnen worden uitgerust met een orthopedisch matras, waardoor het nog functioneler en comfortabeler wordt.Met deze banken kunt u ook comfortabele veermatrassen gebruiken, waarvan de dikte niet groter is dan 15 cm. Met dergelijke details kan de belasting op een ligplaats 200 kg bedragen. In de regel dienen clamshells met dergelijke betrouwbare ontwerpen minstens 5-7 jaar. Hun levensduur kan worden verlengd door regelmatig de bewegende elementen van het frame te smeren. Zo'n eenvoudige zorg zorgt niet alleen voor een verhoogde slijtvastheid van alle onderdelen, maar stelt u ook in staat om onaangenaam gekraak te voorkomen.
 • De categorie van economy class zijn eenvoudige vouwbedden met luifel of gaas. Aan de basis van dergelijke meubels liggen metalen frames. Aan hen vastgemaakt zijn polypropyleen tenten of geweven metalen netten met behulp van gestikte draad. Zulke ontwerpen zijn in veel opzichten vergelijkbaar met de Sovjet-vouwbedden of populaire ijzeren bedden, uitgerust met een raster. Tegenwoordig is de productietechnologie van vouwbanken sterk veranderd en zijn de gebruikte materialen om frames te maken beter en duurzamer.

Het is noodzakelijk om rekening te houden met het feit dat na verloop van tijd zo'n bed zal doorzakken en zijn aantrekkelijke uiterlijk zal verliezen.Slapen erop zal ook niet erg comfortabel zijn.

 • Een opklapbed met tentrooster is een meer betrouwbare en duurzame optie. In dergelijke gestoffeerde meubels zijn er speciale benthole en elastische delen, genaamd lats. Deze elementen nemen het leeuwendeel van het gewicht van een slapend persoon op zich. Het doordachte ontwerp met bepantsering buigt niet en strekt zich niet uit. Door op gelijmd berken- of beukenfineer te drukken, zijn de lamellen gebogen van vorm. Daarna worden de stoelen veerkrachtig en krijgen ze een orthopedisch effect. Moderne fabrikanten (zowel vreemde en Russisch) produceren dergelijke grijper 4 latten met behulp van mondstukken duurzame kunststof aan het frame bevestigd. Op een andere manier worden dergelijke delen latozateli genoemd.
 • Als er een grote hoeveelheid lat in de bank zit (maximaal 14), is deze orthopedisch. Dergelijke modellen zijn comfortabel. Daarin worden de pantsers in dwarsrichting aangebracht en aan het frame bevestigd. In deze tent ontbreekt in deze structuren.

materialen

Bij de vervaardiging van de populaire "Franse vouwbedden" worden zowel natuurlijke als synthetische materialen gebruikt.

Verschillende vulstoffen kunnen op de banken aanwezig zijn. Laten we de meest voorkomende opties in meer detail bekijken:

 • Een van de meest voorkomende vullers van gestoffeerde meubels is meubels polyurethaanschuim. Het is een schuim en sponsachtig materiaal. PUF kan anders zijn. Bij de vervaardiging van meubels wordt vaker een zachte variëteit van deze grondstof gebruikt. Er moet rekening worden gehouden met de elasticiteit, duurzaamheid en slijtvastheid van polyurethaanschuim.
 • Een ander populair materiaal voor het inwendig vullen van banken is sintepon. Het is een niet-geweven stof gemaakt van speciale polyestervezel. Dergelijk materiaal is elastisch, massief en elastisch. Opgemerkt moet worden, en de lage kosten, waardoor de bank goedkoop zal kosten.
 • Hightech is een synthetisch materiaal - holofiber. Door zijn oorsprong is het vergelijkbaar met de opvulling polyester, maar niet meer. Holofiber bevat in zijn samenstelling gesiliconiseerde bollen van polyestervezel. Dergelijke elementen vervangen de natuurlijke dons en veren.
 • Kunstmatige vuller is struttofiber. Het is gemaakt van niet-geweven grondstoffen, gekenmerkt door een groot volume.Strongfiber is zeer duurzaam. Het neemt gemakkelijk zijn oorspronkelijke vorm aan als het gekreukt of geperst is. Een belangrijk voordeel van dit vulmiddel is de milieuvriendelijkheid. Het veroorzaakt geen allergische reacties of onaangename huidreacties. Slapen op dit canvas is niet alleen erg handig, maar ook absoluut veilig. Streamfiber neemt de vorm aan van een persoon die erop slaapt. In dergelijke omstandigheden is de slaap comfortabeler en rustiger.

Een verscheidenheid aan materialen wordt gebruikt voor buitenbeplating.. De meest populaire en betaalbare zijn textiel. Maar dergelijke modellen vereisen speciale zorg van u. Ze moeten van tijd tot tijd worden gereinigd met speciale middelen uit opgehoopt stof en vuil, vooral als ze zijn omhuld met lichtgekleurd textiel.

Iets duurdere lederen vouwbank. Meestal zijn er modellen van hoogwaardig kunstleer. Het is eenvoudig te reinigen van stof en vuil en vereist geen speciale zorg. Gebruik deze meubels om opletten dat ze de kunstleer niet beschadigen.

Producten, afgezet met echt leer, kosten de koper een aardig bedrag, maar hun rijke uiterlijk is het waard!

afmeting

 • In de regel is de grootte van het bed in de "French cot" 140 of 150 cm.
 • In modellen van Italiaanse fabrikanten zijn er slaapplaatsen van 130 cm groot.
 • De lengte van dergelijke sofa-transformatoren is standaard en is 185 - 187 cm, Italiaanse fabrikanten produceren producten waarvan de lengte niet meer dan 160 cm is.

Populaire modellen

Zeer populaire Franse vouwbedden "Mixotul." Ze zijn uitgerust met een betrouwbaar tent-metalen mechanisme. Dergelijke modellen zijn ontworpen om gasten te ontvangen. Het basispakket bevat 4 LVL, bevestigd aan een solide metalen frame met speciale plastic houders. Onder het pantser in dergelijke structuren is uitgerekt polypropyleen tent.

Voor plaatsing in een kleine keuken is de ideale functionele vouwbank "Toulon". Dergelijke modellen zijn gemaakt van multiplex, gelamineerde spaanplaat en vezelplaat. Deze materialen zijn duurzaam en slijtvast. In opgevouwen toestand zijn de banken van Toulon zeer compact en aantrekkelijk. In uitgeklapte toestand bedraagt ​​hun lengte 213 cm.

Een ander populair en mooi model is "Louise". Deze naam is niet alleen rechthoekig, maar ook een hoekige bank. Deze modellen zijn ideaal voor plaatsing in de woonkamer en worden gekenmerkt door een mooi exterieurontwerp, elegante afgeronde vormen. In deze producten zijn er zeer duurzame en betrouwbare metalen frames die de duurzaamheid van de bank garanderen.

Het mechanisme van transformatie van de bank

Elke persoon kan het "Franse bedje" uitbreiden en opvouwen. Laten we eens nader bekijken hoe deze eenvoudige constructie zich ontvouwt:

 • U moet eerst de stoel van de kussens en andere items bevrijden.
 • Vervolgens moet u de bovenste kussens verwijderen en de armleuningen verwijderen.
 • De volgende stap is om een ​​speciale riem omhoog te trekken en omhoog te doen.
 • Op dit punt komt het mechanisme in werking: alle koppelingen worden rechtgetrokken en de achterkant staat op steunen.

Op zo'n eenvoudige manier verandert een gewone bank in een volwaardige slaapplaats. Het wordt niet aanbevolen om scherpe bewegingen te maken in het transformatieproces van meubels, omdat dit kan leiden tot ernstige vervormingen van de bestaande structuur. Vergeet niet dat de mechanismen in dergelijke vouwproducten zeer kwetsbaar zijn en gemakkelijk kunnen worden verbroken.

Wat is anders dan de mechanismen van "Amerikaans vouwbed" en "Spartak"?

Tegenwoordig zijn er verschillende populaire opvouwbare sofa-mechanismen. Onder hen is het noodzakelijk om het systeem genaamd "Spartak" en "Sedafleks" te benadrukken. Ze verschillen heel erg van het 'Franse opklapbed'. In de mechanismen van "Sedaflex" is er bijvoorbeeld een mechanisme met twee vouwen. Het wordt geïnstalleerd in de gestoffeerde meubels, waarvan de diepte niet groter is dan 82 cm. De bovenste kussens in dergelijke banken zijn vast.

Vergelijkbare ontwerpen zijn geschikt voor dagelijks en regelmatig gebruik. Het mechanisme daarin is zeer betrouwbaar, duurzaam en slijtvast. Uitgerust met dergelijke banken dichte matrassen met veerunit.

In de Franse clamshell is er nog een ontwerp. Ze hebben een drievoudig mechanisme en zijn geïnstalleerd in banken met een diepte van 70 cm. Rookwolken en alle bovenste delen in een dergelijk systeem zijn verwijderbaar en worden verwijderd tijdens het uitvouwen van het model.

Ze zijn nauwelijks geschikt voor dagelijks gebruik, omdat hun mechanismen van korte duur zijn en onderhevig zijn aan vervorming. Dergelijke clamshells zijn in de eerste plaats ontworpen om gasten te huisvesten, en daarom worden de mensen "gast" genoemd. Er zijn geen orthopedische matrassen in deze structuren.In plaats daarvan is er een eenvoudige matras van kleine dikte.

Als de "Franse clamshell" moet worden vervangen, dan zal het heel moeilijk zijn om het zelf te repareren. Tegenwoordig bieden veel bedrijven hun diensten aan bij het repareren, vervangen en vervoeren van vouwmodellen.

Er zijn veel suggesties voor het vervangen van mechanismen thuis. Dergelijke diensten zijn veel goedkoper. Maar het wordt aanbevolen om contact op te nemen met specialisten die goede recensies hebben en die het eerste jaar niet hebben gewerkt.

beoordelingen

Consumenten laten ambigue recensies over populaire "Franse clamshells" achter. Velen waren tevreden met dergelijke overnames, omdat ze niet veel ruimte innemen, maar als ze worden uitgevouwen zijn ze zeer comfortabel en ruim.

Velen waren boos door de kwetsbaarheid van dergelijke structuren. Na regelmatig gebruik zakten de banken vaak door, waardoor ze erg ongemakkelijk werden en hun mechanismen niet meer naar behoren functioneerden. Als gevolg hiervan werd het meubilair gerepareerd of zelfs vervangen door een ander model.

Kopers raden aan om dergelijke structuren te kopen waarin het mogelijk is om een ​​orthopedisch matras te installeren. Mensen zeggen dat zonder dergelijke details om te slapen op een vouwbank niet erg comfortabel is, en tegen de ochtend,terug begint pijn te doen. Maar consumenten zijn blij met de lage kosten van dergelijke producten.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer