Elite banken

De dure en kwalitatief hoogwaardige reparaties door de onderaanslag van ontwerpers vereisen passend meubilair. Luxe sofa kan een van de belangrijkste items van het hele interieur zijn.

Functies, voor- en nadelen

De bank wordt beschouwd als elite, als deze is gemaakt van hoogwaardige materialen, heeft een uniek ontwerp, wordt geproduceerd door een beroemd merk. Dergelijke meubels zijn vaak erg duur en kosten mogelijk niet minder dan de nieuw gemaakte reparaties.

Elite betaalt voor het nadeel verbonden aan de prijs, omdat wordt aangenomen dat de bank van de uitstekende fabrikant - kwaliteit. Het is duurzaam, gaat meer dan een dozijn jaar mee dankzij een betrouwbaar frame, de bekleding zal geen kleur verliezen, zal niet worden gewist. Voor groot geld krijgt de koper duurzame meubels en soms ontworpen op een individueel project.

De keuze van zelfs een bank in de premium cabine moet op verantwoorde wijze worden genomen. Een duur meubelstuk wordt genomen om het na vijf jaar niet te veranderen, dus hij moet niet teleurgesteld worden. Deze bank kan een waardige aanvulling zijn, wat geen zonde is om veel geld uit te geven.

In de catalogi van elite-meubels zijn er veel modellen die kunnen toeslaan met een ongewoon ontwerp of een interessant patroon op de bekleding.

species

Een van de classificaties heeft invloed op het aantal stoelen. Er zijn zowel compacte dubbele als driedubbele sofa's, evenals vrij omvangrijke structuren voor vijf of meer personen.

Een andere classificatie betreft de mogelijkheid om meubels te transformeren. We kunnen dus twee categorieën onderscheiden: klassieke banken, banken en vouwmodellen. De eerste zijn een enkele structuur waarvan delen niet uit elkaar worden geschoven. De tweede categorie is uitgebreider en is op zijn beurt verdeeld volgens de transformatiemechanismen.

In totaal zijn er drie verschillende types:

  • Convertible. Deze omvatten het type "click-klyak", "boek".Het mechanisme in deze banken is vrij eenvoudig - een deel moet worden verhoogd tot de kenmerkende klikken, waarna delen van het ontwerp moeten worden genivelleerd. Dergelijke meubels zijn compact tijdens montage, maar bij de installatie moet u rekening houden met de vrije afstand die nodig is voor het ontvouwen van andere objecten en de muur.
  • Lade. Zo'n uitzicht bestaat uit het terugrollen van de stoel en het omlaag brengen van de rugleuning naar de lege stoel. Een andere optie is om een ​​hefplatform uit te rollen. Deze categorie omvat de mechanismen "Eurobook", "Dolphin", "Pantograph", "Puma" en "Conrad". Een van de voordelen is het resulterende grote bed. Bij het plaatsen van de bank moet er echter rekening worden gehouden met een vrij breed uitneembaar deel, waarvoor er niets moet staan.
  • Ontvouwen. Dit zijn zogenaamde banken - opklapbedden. Gewone zitjes vouwen op als een boekrol en op hun plaats zal er een opklapbed met een matras zijn. De Franse en Amerikaanse modellen zijn de eenvoudigste. Meer ingewikkeld en duurder - Italiaans.

Ook kunnen banken worden onderverdeeld in verschillende typen, afhankelijk van de bekleding - zacht of hard en extra functionaliteit.Sommige modellen bevatten dus ondergoedladen en compartimenten. Er zijn modellen met kussens of zonder, zonder armleuningen helemaal recht.

Indeling naar doel

Er zijn geen specifieke regels die deze of andere banken op specifieke categorieën toepassen. De keuze van het model is te danken aan de smaak van de eigenaars en de doelen die zij opleggen aan de toekomstige bank. U moet beslissen over de noodzakelijke functionaliteit en kenmerken. Dus, dezelfde bank kan een deel worden van de kinderkamer en de keuken.

Kies voor thuis comfortabel, zacht en passend in het ontwerp van banken. Ze vervullen een belangrijke functie - rust gedurende de dag, en soms 's nachts slapen, daarom is het criterium van comfort erg belangrijk. In dit geval kunnen het ontwerp en de mechanismen verschillen en hangt hun keuze af van de voorkeuren van de eigenaren van het appartement of de kenmerken van de kamer.

Banken voor op straat en veranda, vaak eenvoudig van ontwerp. Ze vouwen niet uit en zijn een plek om te zitten. Hun ontwerp is grotendeels vereenvoudigd, ontworpen in natuurlijke tinten om in de omgeving te passen. Er moet aan worden herinnerd dat het meubilair in de straat wordt onderworpen aan vele tests - temperatuur- en vochtigheidsdalingen, blootstelling aan zonlicht, in de buurt van insecten, die niet alle materialen zullen weerstaan.

De bank voor de woonkamer kan worden gevouwen of niet. Het hangt allemaal af van hoe vaak gasten overnachten en of de grootte van de kamer hen in staat stelt het meubilair in een gedemonteerde vorm te huisvesten.

Allereerst zijn transformerende modellen geschikt voor de dagelijkse slaap, omdat ze de grootte van het bed aanzienlijk vergroten. Sommige dimensionale sofa's en geassembleerd passen echter perfect om er elke dag op te slapen.

Keukenbanken moeten bestand zijn tegen de absorptie van geuren en vetten. Beide vouwmodellen en niet zijn toegestaan. Kies vaak in de keuken de hoekige opties om ruimte te besparen.

Meubels voor de kinderkamer moeten comfortabel, veilig en gemakkelijk te reinigen zijn. Gunstige oplossingen zijn banken met ingebouwde laden waarin u beddengoed of speelgoed kunt opbergen.

materialen

Elite banken verschillen van anderen in het feit dat in hun productie voornamelijk natuurlijke materialen en stoffering worden gebruikt. Kaders zijn gemaakt van massief hout, op een speciale manier behandeld om hun levensduur te verlengen. Als stoffering zijn er verschillende stoffen, hun keuze hangt af van de smaak en het ontwerp van de kamer.

Leren banken, dankzij een spectaculaire uitstraling, geschikt voor zowel kantoor als thuis. Voor elite banken wordt meestal natuurlijk materiaal gebruikt, maar kunstmatige tegenhangers van hoge kwaliteit zijn ook mogelijk. Het materiaal wordt behandeld met verschillende technologieën, krijgt een matte, gelakte, verkreukelde, in reliëf gemaakte, verouderde textuur. In principe tolereert dit materiaal de concurrentie met textiel niet, dus worden ze niet gecombineerd met dekens en hoezen. Als decor zijn alleen kussens mogelijk.

Suede - ook leer, maar op een speciale manier behandeld om een ​​fluweelzacht oppervlak te krijgen. Het is kieskeuriger en vereist zorgvuldigheid met behulp van speciaal gereedschap.

Bijzonder luxe uitstraling fluweel en velours. Dit zijn fleece materialen waarop stampen en tekenen kunnen worden aangebracht. Zijde wordt voornamelijk alleen voor elite banken gebruikt. Het heeft een fatsoenlijke prijs, maar ook hoge esthetische en praktische eigenschappen - het is een zacht, comfortabel, hypoallergeen materiaal bij elke temperatuur.

Tapestry wordt gebruikt voor barokke banken in Empire-stijl.. De eigenaardigheid ligt in een ingeweven patroon, dat bestaat uit patronen en schilderijen.

Jacquard in de productie van banken wordt overal gebruikt. Het elite-segment heeft ook dit materiaal geraakt, omdat het slijtvast en duurzaam is, het wordt onderworpen aan verschillende bewerkingen, toepassing van kleur, patronen.

afmeting

Er is geen enkele geaccepteerde standaard voor maten, over het algemeen hangt dit alleen af ​​van het ontwerp van de bank en de bedoeling van de fabrikant. De keuze moet afhangen van het doel waarvoor het meubilair wordt gekocht. Om op de bank te slapen, moet de lengte van zijn eigen of inklapbare delen variëren van 150 tot 190 cm, afhankelijk van de lengte van de persoon. Voor comfort genoeg breedte van 140 cm.

Hoekige modellen zijn het meest omvangrijk en groot, omdat ze een niet-vouwend onderdeel hebben - een poef. Hiermee moet rekening worden gehouden en moet ervoor worden gezorgd dat het meubilair de toegang tot de kast of deur niet blokkeert. De totale lengte van de hoekbank kan 150 cm zijn, bijvoorbeeld in de kinderkamer of in de keuken, tot 210 cm en, zelden, zelfs meer.

Voor rechte banken is een gemiddelde waarde van ongeveer 150-170 cm meestal relevant.Er zijn ook producten die klein zijn in lengte - 120 - 130 cm, maar tegelijkertijd in breedte vouwen - tot 200 cm. Op dergelijke banken moet je loodrecht op de rug slapen. Er zijn eenvoudige, compacte modellen voor één persoon - banken en Ottomanen.

vorm

De volgende vormen zijn mogelijk met banken: recht, hoekig, rond en halfrond.

Rechte banken zijn de meest voorkomende omdat ze gemakkelijker de rest van elk interieur kunnen betreden. Een vergelijkbaar model kan zowel in de buurt van de muur als in het midden van de kamer worden geplaatst, waardoor het in zones wordt verdeeld.

Hoekbanken passen perfect in de situatie van een kamer van klein formaat, omdat ze aanzienlijk ruimte besparen. Het is niet nodig om ze direct in de hoek te plaatsen.

Ronde banken - niet de meest populaire, maar stijlvolle optie. Ze zijn vrij moeilijk om in het al voltooide interieur te passen, maar wanneer je het helemaal opnieuw creëert, kunnen dergelijke meubels het middelpunt van de compositie worden.

Halfronde banken zijn groot genoeg, zodat de vorm die ze vormen merkbaar is. Meestal zijn dit modellen die alleen bedoeld zijn om te zitten, dat wil zeggen, ze begrijpen het niet.

Tips om te kiezen

Vervaardiging van luxe meubelen die in veel landen in fabrieken worden gebruikt. Bijzonder bekend zijn banken uit Italië, Duitsland, Spanje. In Rusland en de GOS-landen zijn er ook bedrijven die zich bezighouden met dure designmeubelen.

Bij het kiezen van een bank premium klasse moet rekening worden gehouden met de eigenaardigheden van het interieur.Dus, leer zal geschikt zijn in een minimalistische moderne stijl, maar voor verfijnde klassiekers of Franse luxe is meer geschikt, bijvoorbeeld, tapijt.

Kwaliteitsbanken, bijvoorbeeld Italiaans, zouden moeten worden doorzocht in salons, grote meubelcentra, officiële en bewezen winkels of in catalogi van merken of ontwerpers. Vervalsingen zijn niet zo gebruikelijk als in de mode-industrie, maar veel informele winkels hebben te maken met ondergrondse productie en kopieën maken in plaats van het origineel.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer