Designer banken

Stijlvolle sofa is een belangrijk element van de kamer. Moderne fabrikanten bieden designerbanken die verrassen met ongewone kleuren, modieuze vormen en comfortabele ontwerpen. Ze kunnen worden gebruikt voor de woonkamer, slaapkamer, keuken, hal, studeerkamer, kinderkamer.

Speciale functies

Designbanken trekken de aandacht met ongewone vormen. Ze verwijzen naar niet-standaard modellen. Ontwerpers belichamen de meest gedurfde en originele ideeën. Prachtig uitziende modellen die gestileerd zijn onder een luxe schaal, een aantrekkelijk bloemenveld, een elegante schaal of een heldere wolk. Een verscheidenheid aan vormen is niet tot niets beperkt. Een luxe bank in de vorm van vrouwenlippen wordt bijvoorbeeld altijd gebruikt als het belangrijkste element van een stijlvol interieur.

Veel ontwerpmodellen verschillen in hoekvorm, hoewel het verkeerd kan zijn.Opties in de vorm van een golf, halve cirkel of polygoon zien er altijd spectaculair en ongewoon uit. Hoekbanken worden meestal in het midden van een ruime kamer geplaatst, ze zijn ontworpen om te ontspannen. Dergelijke modellen worden gekenmerkt door massaliteit.

Designbank met veel vraag, omdat het zich niet alleen onderscheidt door zijn mooie uiterlijk, maar ook door zijn functionaliteit. Dergelijke modellen bevatten een extra bed. Originele armleuningen, ongewoon gebogen vormen van de rugleuningen en een fraaie afwerking die perfect gecombineerd is, waardoor een echt kunstwerk ontstaat.

Voor de uitvoering van een verscheidenheid aan samenstellingen zijn ideaal geschikte modulaire modellen. Ze bevatten verschillende onderdelen die niet aan elkaar zijn gekoppeld, waardoor het eenvoudig is om hun locatie te wijzigen om de situatie te veranderen. Door de verschillende geometrische vormen kunnen banken zo groot worden.

stijlen

Moderne designmodellen trekken de aandacht met hun mooie uiterlijk, verscheidenheid aan kleuren en interessante ideeën. Ze zijn geschikt voor de belichaming van verschillende stijlen.

 • Klassieke modellen zijn ideaal voor ruime kamers. Ze zijn luxueus en comfortabel, maar ze kunnen niet bogen op functionaliteit. Meestal zijn klassieke banken niet ontworpen voor transformatie, ze hebben enorme structuren.
 • Opties in moderne stijl worden gekenmerkt door functionaliteit. Ze bevatten vaak een verscheidenheid aan accessoires: een opklapbare tafel, planken voor boeken, een mini-bar of een plaats voor kopjes.
 • Hightech sofa's hebben een contrasterende stijl. Ze hebben verchroomde poten met duidelijke en scherpe lijnen. Bekleding wordt meestal gemaakt in zwart-witte kleuren. Dergelijke modellen combineren gemak en comfort vaak met moderne technologie.
 • Banken in Provençaalse stijl verpersoonlijken comfort en eenvoud. Veel modellen zijn gemaakt in pastelkleuren en worden aangevuld met heldere bloemen. Zo'n mooie print zal het interieur comfortabeler maken en zal je zeker helpen.
 • Designmeubels in Italiaanse stijl worden vertegenwoordigd door ongewone en gewaagde opties. Dergelijke producten kunnen van elke soort zijn die significant verschilt van de gebruikelijke modellen. Bij hun vervaardiging gebruikte een verscheidenheid aan materialen (stof, metaal, zelfs papier).De bank in de vorm van een ontwerper, die individuele elementen bevat, en ook transformerende ruggen ziet er indrukwekkend uit.
 • Modellen met een poef worden gekenmerkt door functionaliteit en gemak. Ze hebben de tradities van oosterse landen behouden, omdat ze een groot aantal zachte kussens bevatten en zonder ruggen worden gepresenteerd. Interessante kleuren, een ongewone kleurenkeuze en verschillende vormen zorgen ervoor dat u de originele versie kunt vinden om een ​​stijlvol interieur te creëren.
 • Opties voor gestoffeerde meubels in retrostijl zijn ideaal om te ontspannen. Ze worden gekenmerkt door een groot formaat, trekken een verscheidenheid aan kleuren aan, een ongewone vorm van de ruggen en armleuningen. Designer-modellen hebben de geest van de afgelopen eeuw behouden, zij het in een nieuwe interpretatie.

Kleur oplossingen

De keuze van het kleurenpalet van banken hangt grotendeels af van de kleur van de muren. In het nieuwe seizoen zijn lichte tinten zacht designermeubilair in de mode. Luxe banken in heldere kleuren zullen de ruimte visueel vergroten. Als u een grote kamer in zones wilt verdelen, dan heeft u liever de gestoffeerde meubels met een contrasterende kleur.

Wanneer u een kleurenoplossing voor een sofa kiest, moet u letten op de kleur van de muren van de kamer waarin deze zal worden geplaatst. Kamers met witte muren kunnen worden ingericht met designbanken met verschillende kleuren. De rode versie ziet er geweldig uit op een witte of beige muur.

De bank van fuchsia in het ensemble met lichte meubels en met interieurelementen, waarvan de toon overeenkomt met de schaduw, ziet er ongewoon en stijlvol uit. Een oranjekleurig model ziet er geweldig uit in een interieur waar veel kalk- of crèmetinten zijn.

Voor ontspanning en ontspanning adviseren experts om aandacht te besteden aan de banken blauw, blauw of grijs. De aardachtige tint heeft hetzelfde effect, aangezien het tot natuurlijke kleuren behoort. Om een ​​gezellige sfeer te creëren, is het nodig een bankzand of bruin te krijgen.

In het nieuwe seizoen besteden ontwerpers aandacht aan de kleuren beige, barnsteen, goud, smaragd, citroen, bordeaux en kersen. Elke optie ziet er aantrekkelijk en origineel uit.

Om de bank harmonieus in het interieur van de kamer te kunnen bekijken, moet deze worden aangevuld met decoratieve elementen in de kleur van gestoffeerd meubilair.

De meest originele en stijlvolle oplossingen worden gepresenteerd in de onderstaande video.

Populaire fabrikanten

Tegenwoordig bieden veel fabrieken voor de productie van gestoffeerde meubels luxe opties voor designbanken, die in verschillende vormen en kleuren worden gepresenteerd en van verschillende materialen zijn gemaakt.

 • De producten van de binnenlandse fabrikant "Sharm-Design" zijn zeer gewild., die niet alleen originele modellen van gestoffeerde meubels biedt, maar ook functionele, comfortabele en stijlvolle banken biedt. Uitstekende kwaliteit, origineel ontwerp tegen een betaalbare prijs zal niemand onverschillig laten. Het bedrijf biedt een breed scala aan rechte, hoekbanken, banken en banken.
 • Het Russische bedrijf Anderssen houdt zich bezig met de productie van exclusieve designermodellen. In haar catalogus vindt u kant-en-klare kits voor het decoreren van kinderkamers, slaapkamers en woonkamers, sofa's met rechte, hoekige en modulaire ontwerpen. U kunt een originele bank bestellen, rekening houdend met uw wensen. Ontwerpers van een merk maken gestoffeerde meubels bij de individuele bestelling.

Moderne modellen

Tegenwoordig vindt u in de winkels een grote verscheidenheid aan designer gestoffeerde meubels, die de aandacht trekken van uitstekende kwaliteit, handig ontwerp, ongewoon en modieus ontwerp.

 • Onder kopers is de sofa genaamd "Rhine" ("Mars 3"), die is gemaakt in de klassieke stijl, zeer gewild. Dit model wordt gekenmerkt door veelzijdigheid en bruikbaarheid. Het is een geweldige keuze voor een gezinsuitje of een nachtje slapen. Sofa "Rhine" is uitgerust met een betrouwbaar transformatie mechanisme "eurobook". Het veerblok "Bonnel" heeft orthopedische eigenschappen en garandeert een uitstekende rust en ontspanning.
 • Als u op zoek bent naar een functionele bank met een interessante uitstraling, dan moet u kijken naar het model "Kapitone", gemaakt in de stalinistische stijl. Deze optie werd vaak gebruikt om de woonkamers en keukens van de Sovjet-elite te versieren. Het hoge model met een vierledige wagen is gemaakt van beukenhout. Luxueuze figurale armleuningen en uitgesneden poten zien er elegant en aantrekkelijk uit.

Sofa "Kapitone" wordt gepresenteerd in directe en hoekige vormen. Hoge rug is het hoogtepunt van het model. Ingebouwde planken en nissen kunnen worden ingericht met spiegels. In de vorm van stoffering wordt vaak leder (zowel natuurlijk als kunstmatig) gebruikt, evenals wandtapijtweefsels versierd met ornamenten in Sovjet-stijl of wollige materialen.De kleurenkeuze is volledig individueel.

Ideeën voor plaatsing in het interieur

Designbanken zijn luxe opties voor gestoffeerde meubels, die vaak essentiële elementen worden bij het creëren van een uniek interieurontwerp.

Een uitstekende keuze voor een kleine kamer is een hoekbank - dankzij de functionaliteit. Met de hoekige vorm kunt u verschillende opties maken. De zijkanten van de bank kunnen dezelfde of verschillende lengtes hebben, zelfs halfronde vormen. Dankzij het handige transformatiemechanisme wordt het gemakkelijk een slaapplaats. Deze optie is ideaal voor appartementen met een slaapkamer, omdat u hiermee de woonruimte intelligent kunt indelen.

Een zeer interessante optie - twee banken in één kamer (in plaats van één massief). Het is perfect voor de woonkamer. Twee banken kunnen als volgt worden ingedeeld:

 • Twee identieke producten (tegenover elkaar) creëren een spiegelbeeld. Een geweldige optie voor een modern tijdverdrijf met een groot bedrijf.
 • De banken rond een muur zien er prachtig uit in een ensemble met een salontafel of een open haard in het midden. Het lineaire arrangement is geschikt voor een ruime woonkamer.
 • Voor het in zones onderverdelen van een ruime kamer worden banken vaak achter elkaar geplaatst. Deze optie kan worden gebruikt voor de woonkamer, die wordt gecombineerd met de keuken.
 • De opstelling van banken in een rechte hoek is mogelijk voor een ruime woonkamer - voor de verdeling in zones.
 • Voor een ruime kamer geschikt arrangement van banken met de letter "P". In het midden kun je een kleine salontafel plaatsen.

Designbank in het midden van de kamer is het hoogtepunt van elk interieur. Het zal helpen nieuwe kleuren te introduceren en verschillende ontwerpelementen in het interieur te combineren. In het midden van de kamer kunt u een hoekmodel of een product met een lage rug plaatsen. De ideale aanvulling is een elegante salontafel.

In de woonkamer kan een kleine bank bij een groot raam worden geplaatst, maar de rug mag niet erg hoog zijn. Voor de uitvoering van de Chinese stijl is deze optie het meest geschikt. Het creëert een gevoel van volume en stelt u in staat om ruimte te besparen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer