Kinderorthopedische banken: soorten en tips om te kiezen

Kinderorthopedische banken - functionele meubels ontworpen voor de dagelijkse slaap van het kind. Kortom, de eigenaren van kleine appartementen stoppen bij de keuze van een dergelijk meubelstuk, omdat de banken niet alleen zorgen voor een gezonde en volledige nachtrust van het kind, maar ook helpen om de nuttige ruimte in de kamer te behouden.

Speciale functies

Bank voor kinderen met orthopedische basis - anatomisch product, draagt ​​bij aan de juiste ondersteuning van de wervelkolom. Vanwege de optimale stijfheid van de matras zal de ruggengraat van het kind tijdens langdurige slaap niet verzakken.

Kinderbanken hebben de volgende kenmerken:

 • Compact, waarmee u meubels in kleine ruimtes kunt installeren.De breedte van de meeste typen modellen in gevouwen toestand is niet groter dan een meter.
 • De kracht van de transformatiemechanismen. Fabrikanten weten dat kinderen vaak een bank of bed als trampoline gebruiken. Hierdoor versterken ze alle bewegende mechanismen van de constructie, waardoor de sterkte en betrouwbaarheid worden gegarandeerd.
 • Het gemak van toevoeging en afbraak van de bank, waardoor zelfs jonge kinderen kunnen omgaan met het voorbereiden van een bed.

Binnenlandse en buitenlandse fabrikanten bieden een enorme selectie van banken met orthopedische matrassen. Een uitgebreid assortiment stelt elke ouder in staat om een ​​model te kiezen in overeenstemming met de vereisten voor het ontwerp, de vorm, de transformatiemechanismen en de fabricagematerialen.

Soorten banken

Er zijn veel soorten kinderbanken met een orthopedische basis op de markt.

Afhankelijk van het ontwerp produceren fabrikanten de volgende soorten meubels:

 • Rechte variaties. Klassieke banken ontworpen om in de buurt van de muur te worden geplaatst. Modellen kunnen worden uitgerust met een eurobook-mechanisme (het naar voren rollen van de eerste helft en het naar achteren laten zakken van de rug), een boek (liggend, half-zittend en zittend), een accordeon (accordeontransformatiemechanisme).
 • Banken met het vykatny-principe van demontage. Dergelijke modellen zorgen voor de aanwezigheid van een onafhankelijke matras, die gemakkelijk kan worden vervangen met uw eigen handen in het geval van slijtage.
 • Modulaire slaapplaatsen. Dergelijke banken bevatten verschillende onderdelen die naar eigen goeddunken kunnen worden geruild.
 • Ottomaanse. Producten die niet zijn uitgerust met een rugleuning, met een hefmechanisme voor vouwen.
 • Hoekopties. Meubels ontworpen om in een hoek van de kamer te worden geplaatst. Hiermee kunt u ruimte besparen.

Afhankelijk van het model van de bank, kan het ontwerp laden bevatten voor het opbergen van beddengoed, speelgoed of andere dingen. Meubilair is beschikbaar met of zonder armleuningen. Sommige items in de kit zijn hoofdkussens. In kinderbanken zijn er geen harde randen, hoeken en andere gevaarlijke delen van de structuur die een kind tijdens het spelen kan verwonden.

Kinderbanken verschillen voornamelijk van volwassenen in formaat en uiterlijk. Fabrikanten bedenken interessante, heldere ontwerpen. Kindermeubilair wordt gedomineerd door kleurrijke en verzadigde kleuren, toepassingen met stripfiguren. Voor de kleinste fabrikanten maken inrichtingsbedden voor auto's, schepen, rijtuigen.Zulke opties zien er interessant en niet-standaard uit. Ze worden niet alleen een meubelstuk, maar ook een elegant decor in de babykamer.

Soorten orthopedische matrassen

Orthopedische matrassen voor kinderen kunnen veerloos zijn of zijn gemaakt op basis van een onafhankelijke veereenheid. Vaak voor kindermeubilair met voeten zonder veren, gemaakt van natuurlijke materialen.

De volgende materialen worden als vulstof gebruikt:

 • Polyurethaanschuim (PPU). Dit materiaal kan alleen worden gebruikt of in combinatie met andere vulstoffen. PUF veroorzaakt geen allergische reacties, het is resistent tegen de vorming van schimmel, schoon milieu. Polyurethaanschuim heeft een "geheugeneffect", dat wil zeggen dat het in staat is elke bocht van het menselijk lichaam te "onthouden" en herhalen.
 • Kokos kokos. De natuurlijke vulstof bezit de verhoogde stijfheid. Vanwege dit kenmerk, worden matrassen met kokosvezel gekocht voor kinderen met scoliose of voor de preventie van deze ziekte. Deze producten zijn hypoallergeen. Ze worden goed geventileerd, waardoor het kind niet kan zweten.
 • Latex. Minder vaak gebruikt omdat het allergieën kan veroorzaken.

Evenals fabrikanten produceren gecombineerde matrassen. In dergelijke bases worden verschillende vulstoffen gebruikt. In dit geval heeft de matras de eigenschappen die inherent zijn aan elk van het gebruikte materiaal.

Selectiecriteria

Bij het kopen van een bank in de kinderkamer moet u zich niet alleen richten op de kosten en het uiterlijk van producten, maar ook op hun veiligheid en gemak voor het kind.

Bij het kiezen van meubels, is het belangrijk om een ​​aantal subtiliteiten in overweging te nemen:

 • Kies de "juiste" maat. De lengte van het product moet minstens een halve meter hoger zijn dan de lengte van het kind. Als het mogelijk is, is het beter om de voorkeur te geven aan de breedste modellen voor een comfortabelere slaap.
 • Als het kind problemen heeft met de wervelkolom, moet het apparaat worden gekocht op advies van een orthopedisch chirurg.
 • Voor kinderen jonger dan 10 jaar is het beter om een ​​bank te kopen met een veerloze matras (de dikte moet minimaal 10 centimeter zijn) en veerproducten met onafhankelijke blokken zijn geschikt voor oudere kinderen.
 • Het beste is om de keuze op de bank te stoppen met natuurlijke hapoallergene bekleding (chennil, flock, linnen of katoen). Het wordt aanbevolen om de voorkeur te geven aan meubels waarin het stofferingmateriaal is geïmpregneerd met een samenstelling die vuil en waterafstotendheid bezit.Feit is dat kinderen vaak op de bank spelen, eten, sap drinken, waardoor de risico's van veelvuldige besmetting van meubels aanzienlijk toenemen. Vulling met een waterafstotend effect zal gemakkelijk schoon te maken zijn met behulp van beschikbare gereedschappen.

Denk bij het kiezen van een bank niet aan de voorkeuren van het kind. Het is echter niet nodig om ze roekeloos te volgen. Soms kunnen lichte meubels met een ongebruikelijk ontwerp een opvulling hebben die niet geschikt is voor een kind of die gemaakt is met materialen die gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Om een ​​kwaliteitsproduct te kopen, is het absoluut noodzakelijk om de consulenten om begeleidende documentatie te vragen die de veiligheid en milieuvriendelijkheid van het meubel bevestigt.

Hoe je een kinderorthopedische sofa kiest, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer