Kinderbanken: een overzicht van populaire modellen en aanbevelingen om te kiezen

In de ruimte voor kinderen vervult de bank verschillende functies. Naast de indeling van het bed kunnen dergelijke meubels dienen als een platform voor spellen, chatten met vrienden en het lezen van boeken. De bank is handig als gasten onverwachts met een overnachting arriveren, en bovendien kunt u met dit type meubilair gratis ruimte besparen in de kamer.

Rassen en modellen

Er is een grote variëteit aan modellen en variëteiten van de bank: mini, opklapbaar, uitrolbaar, stoelbed, bankboek en zolder. Eerst moet je echter bedenken hoe redelijk het vervangen van een traditioneel bed met een sofa is. Het is een feit dat kinderen vóór de leeftijd van 14 op een orthopedisch matras moeten slapen - op deze leeftijd wordt de wervelkolom alleen gevormd en kan een zachte bank geen normale omstandigheden bieden voor de groei en ontwikkeling van het bewegingsapparaat.Tegelijkertijd is het vinden van een bank met een dergelijke basis niet zo eenvoudig, en bankmatrassen worden zelden apart verkocht. Daarom is dit meubel niet geschikt voor kinderen die problemen hebben met de wervelkolom.

De bank is volledig bekleed met textiel, daarom wordt hij beschouwd als meer merkgebonden en breekt het glijdende mechanisme regelmatig. Bovendien zijn er geen zijkanten in de bank, die de baby kunnen beschermen tegen vallen tijdens de nachtrust.

Tegelijkertijd banken zijn extreem ergonomisch: in opgevouwen toestand nemen ze weinig ruimte in beslagDe meeste modellen hebben ingebouwde compartimenten en een plek om kleding en andere kinderdingen te plaatsen. Een ander voordeel van de bank is de veiligheid. In tegenstelling tot het bed, dat vrij scherpe hoeken heeft, zijn alle delen van de bank afgerond en erg zacht, en zelfs bij impact is het risico op letsel minimaal, zodat kinderen veilig actieve spelletjes met vrienden kunnen spelen.

En natuurlijk is een belangrijk voordeel de kosten van een bank - in de regel is hun prijs een orde van grootte lager dan die van bedden, zodat de bank toegankelijker is voor jonge gezinnen en gezinnen met meerdere kinderen. Opgemerkt moet worden dat de moderne meubelmarkt de breedste selectie van banken van verschillende typen biedt.

Misschien is de meest ongepaste versie van de bank voor de kinderkamer een optie met een matras van polyurethaanschuim. Dit zijn goedkope producten, die worden gekenmerkt door een lage mate van stijfheid, en kinderen noch tieners mogen hierop slapen. Dergelijke meubels mogen niet in de kinderkamer worden geplaatst, zelfs niet als een logeerbed, omdat het snel ineenkrimpt en zijn oorspronkelijke vorm verliest. Ondanks de lage kosten is de aanschaf van een bank met een plamuur van polyurethaanschuim economisch niet verantwoord, aangezien de levensduur ervan slechts 2-3 jaar is en de maximale belasting die het kan weerstaan ​​90 kg is.

Bankstel

Maar de veiligste voor een kinderkamer kan een slaapbank worden genoemd, die optimaal is voor kinderen vanaf 6 jaar oud. Zulke ontwerpen zijn esthetisch, economisch en multifunctioneel. De overgrote meerderheid van de modellen kan worden gebruikt als een enkel of dubbel bed, waar ook een ingerichte plek is voor het opbergen van beddengoed. Het belangrijkste voordeel van het model is de onafhankelijkheid van de bank van de matras, wat betekent dat u altijd een handige orthopedische basis afzonderlijk kunt kopen en deze in elk geval kunt veranderen in een nieuwe.

Een ander voordeel van de banken is een speciaal uittrekmechanisme, dat zeer wordt gewaardeerd in de omstandigheden als de kinderkamer niet kan bogen op open ruimte.

Osmaans

Naast de bank kunnen ouders hun aandacht richten op een ander type bank - een poef, die eruitziet als een kleine halfslapende bank met een kleine rug bij het hoofdeinde en twee armleuningen. In tegenstelling tot het vorige model, ontvouwt de bank zich niet, hij heeft een ingebouwd inklapbaar inklapmechanisme. De poef is vrij compact, aantrekkelijk qua ontwerp, gemakkelijk te gebruiken en vrij veelzijdig voor een opgroeiend kind. 'S Nachts speelt ze de rol van een volwaardige slaapplaats en overdag dient ze als een interieuritem om te lezen, tv te kijken of met vrienden te chatten.

Trouwens, gezinnen met twee kinderen kunnen een ottomane adviseren zonder een speciaal hoofdeinde, wat aanzienlijk ruimtebesparing oplevert en ruimte niet overbodig maakt.

"Evroknizhka"

Afhankelijk van de transformatievariant kunnen banken voor kinderen van verschillende typen zijn. De meest populaire is "Euroboek". De voordelen zijn duidelijk:

 • het vouwt gemakkelijk;
 • verzameld, neemt het weinig ruimte in beslag, daarom is het optimaal voor smalle kinderkamers;
 • heeft een ruime slaapplaats;
 • uitgerust met dozen voor veilige opslag van dingen;
 • vanwege de kenmerken van het mechanisme mislukt zelden.

Maar er zijn ook nadelen - zijn bed is vrij hoog, dus voor jonge kinderen kan het moeilijk zijn om erop te klimmen.

Roll-out modellen

Roll-out-modellen kunnen eenvoudig worden uitgeklapt en sommige versies van het product maken het mogelijk om ze onvolledig te verwijderen, maar tegelijkertijd vereisen dergelijke bankopties te veel ruimte voor hen en worden ze als minderwaardig beschouwd dan "Eurobooks". Bovendien hebben ze meestal geen ingebouwde vakken.

sedafleks

Sedaflex, of, zoals het ook wel 'Amerikaans vouwbed' wordt genoemd, wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van een fysiologisch orthopedisch matras, zodat het vanaf zeer jonge leeftijd voor kruimels kan worden gekocht. Onder de tekortkomingen is het mogelijk om de afwezigheid van opbergcompartimenten te noteren, bovendien is een dergelijk transformatiemechanisme zwaarder dan dat van het uitneembaar model of de "Euroboek". Als een bank regelmatig nodig is (bijvoorbeeld een grootmoeder, voor wie de kleinkinderen in het weekend en op feestdagen komen), dan kunt u aandacht besteden aan producten met andere mechanismen.

accordeon

"Accordeon" suggereert een vrij grote slaapplaats voor twee, waar 1-2 personen vrij kunnen passen. Een dergelijke bank kan echter alleen een volwassene of een tiener ontbinden. Het heeft geen opbergdozen, maar het kost behoorlijk veel ruimte in de opengevouwen vorm.

"Frans kinderbedje"

"French cot" is eenvoudig te beheren. Deze bank is gemakkelijk te vouwen en uit te vouwen, en het ontwerp zelf is erg mooi en interessant. Onder de tekortkomingen kan worden opgemerkt de onbetrouwbaarheid van het mechanisme, een te dunne matras en de behoefte aan een grote ruimte bij het ontvouwen.

"Click-klyak"

"Click-klyak" is een ander type kinderbank, dat bij het in elkaar zetten erg weinig ruimte in beslag neemt, maar de slaapruimte vrij ruim is. Ouders en kinderen zullen genieten van de brede selectie kleuren en ontwerpen van het product, evenals de mogelijkheid om de rugleuning in verschillende posities aan te passen.

Dit product is echter gemaakt met een basis van polyurethaanschuim, dus de bank kan niet voor frequent gebruik worden gebruikt en de achterkant van een dergelijk product bevindt zich op een grote helling die geen comfort toevoegt aan kinderen.

"Het boek"

'Boek' is een ander budgetmodel voor banken, dat vaak onder de hoogslaper wordt geïnstalleerd. Het is dus mogelijk om een ​​paar bedden uit te rusten, en het speelgedeelte op slechts twee vierkante meter. Van de minnen moet een complex vouwmechanisme worden opgemerkt, dat ook niet altijd betrouwbaar is.

Optimale grootte

Kies bij het kiezen van een bank de juiste vorm en maat, dit moet gebaseerd zijn op de leeftijd van de baby. De jongste kruimels zullen dol zijn op de banken in de vorm van dieren, auto's of schepen. Uiterlijk zijn ze meer als groot speelgoed en niet als slaapplaats, daarom verheugen ze zich steevast op een kind dat dergelijke modellen niet alleen kan gebruiken voor een comfortabele nachtrust, maar ook als een plek voor actieve spellen met vrienden.

In de kinderkamer moet de voorkeur worden gegeven aan vloeiende lijnen en afgeronde vormen.

Voor oudere kinderen is de aanschaf van dergelijke banken waarschijnlijk niet langer gerechtvaardigd, modellen met elementen van geometrische asymmetrie zijn geschikt voor hen - ze zijn meer stijlvol en volwassen, dus ze zijn geschikt voor tieners. Probeer echter, zelfs in dit geval, stil te staan ​​bij producten waarvan de hoeken zijn afgerond - veiligheid is van het grootste belang, zelfs als uw kind nog geen 3 jaar oud is. Bij het kopen van een bank is het belangrijk om de afmetingen van het gehele product en het eenpersoonsbed correct te relateren. Als u hier geen speciale aandacht aan schenkt, kan de baby te dicht bij u liggen of juist te ruim zijn, dus u moet ook de bank in de winkel uitbreiden en de parameters van de slaapplaats schatten.

Het belangrijkste was dat het resulterende gebied voldoende was voor een comfortabele nachtrust. Afhankelijk van de fabrikant kan de breedte van het product verschillen, maar meestal worden modellen met parameters 130, 140 150, 170 190 en 200 cm geproduceerd, de breedte van het bed is iets smaller. Afmetingen van 70 of 90 cm zijn optimaal voor kinderen.

De benodigde lengte van de bank kan onafhankelijk worden berekend, hiervoor wordt 50 cm toegevoegd aan de groeisnelheid van het kind, zodat u de noodzaak om het bed om de 3 jaar bij te werken, vergeet.

Hoe te kiezen?

De staat van gezondheid, activiteit en welzijn hangt af van hoe comfortabel de slaap van een kind is, daarom moet meubilair zodanig worden gekozen dat normale omstandigheden worden gegarandeerd die overeenkomen met de fysieke kenmerken van groei en ontwikkeling van de baby. Allereerst moet de bank een orthopedisch matras hebben.Dit geldt vooral voor kinderen jonger dan 13-14 jaar. Het is optimaal als het een model is met veerblokken van hoge mate van stijfheid en altijd met natuurlijke vulstoffen. Het is deze optie die de fysiologische positie van de wervelkolom tijdens de slaap kan garanderen.

Houd er rekening mee dat een dergelijke matras niet dun mag zijn - de minimale toegestane dikte is 6 cm, en de optimale is 12-14 cm.) Probeer een dergelijke bank te testen - met een veerbeweging hoort u niet te worden gehoord. Het opvulmateriaal is een zeer belangrijk detail, dat de meeste aandacht moet krijgen bij het kiezen van een bank. In de regel is het veerloos en met een veerblok. De modellen op de veren bevatten mechanismen van het Bonnel-type - de veren zijn onderling verbonden, dus voor elke vervorming verandert de vorm van het hele blok. Hoe dunner deze veren en hoe hoger hun aantal, des te beter het orthopedische effect, wat betekent dat de bank nauwer aansluit bij de fysiologische kenmerken van het kind. Meestal zijn dergelijke veren bedekt met kokosnoot kokos, evenals paardenhaar of PU-schuim.

Bovendien zijn sommige producten gemaakt op een afzonderlijke veereenheid - met alle veren verbonden in kleine fusten en apart van elkaar geplaatst.Dankzij dit ontwerp is het volledig stil en wordt het bed zelf op betrouwbare wijze beschermd tegen eventuele trillingen. Deze optie is echter uiterst zeldzaam voor banken. Springloze vullers kunnen stijf zijn (ballen van polystyreen en polyurethaanschuim), evenals zacht (sintepon, evenals holofiber, schuimrubber of latex).

Dit wil niet zeggen dat een van deze materialen slechter of beter is. Als het van hoge kwaliteit is, zal het in ieder geval lang trouw blijven. Maar het is nog steeds de moeite waard aandacht te schenken aan de dichtheid - hoe hoger deze indicator, hoe beter voor het gehele product als geheel. Als de bank wordt gekocht voor permanent gebruik, dan is de beste keuze de modellen op veren, als het gebruik ervan beperkt is tot meerdere nachten per maand, dan kunt u blijven op meer economische modellen van lente-type.

Het is erg belangrijk om een ​​bank te kopen met de verwachte belasting. Als u een product bij een betrouwbare fabrikant koopt, moet deze parameter worden vermeld in de bijbehorende documentatie. Het is optimaal om een ​​model te nemen waarin deze parameter ten minste 110 kg is voor elke mate van stijfheid.In de regel gaan dergelijke banken ongeveer 10 jaar mee, terwijl producten met lagere waarden twee keer minder zijn.

Er moet speciale aandacht aan de vuller worden besteed. De meest budgettaire modellen worden weergegeven met polyurethaanschuim, terwijl het met de verkoper moet worden verduidelijkt of het schuim de vorm heeft van verschillende afzonderlijke lagen of als een massief stuk. De eerste optie is onaanvaardbaar voor het kindergedeelte, omdat het niet de vorm en vrij snel mijnen heeft. Als je twee producten voor je hebt met dezelfde parameters, duw je ze gewoon met je vuist in en kies degene die snel je hand terug zal duwen.

Afzonderlijk, zie wat de basis van de bank heeft gemaakt. Voor kinderen is het noodzakelijk modellen met een rekframe aan te schaffen - alleen dergelijke producten zorgen voor de juiste positie van het lichaam van het kind tijdens de slaap. De voorkeur gaat uit naar de rekken gemaakt van berken of beuken, maar de details van de den zal niet de beste keuze zijn. Het is zeer belangrijk dat het lattenlichaam noodzakelijkerwijs op een frame van metaal is geplaatst, en u moet vooral de lasplaatsen (indien mogelijk) zorgvuldig inspecteren om ervoor te zorgen dat de koppeling veilig is.

Opgemerkt moet worden dat de frames niet altijd van metaal zijn gemaakt. Heel vaak is de basis bevestigd aan de elementen multiplex, hout of spaanplaat. Het sterkste metaal wordt beschouwd, maar het meest veilige en milieuvriendelijke - hout. Multiplex onderscheidt zich door betrouwbaarheid en een laag gewicht, bovendien is het niet gevoelig voor vervorming tijdens gebruik. Het materiaal blijft echter niet bij elkaar, zodat het alleen in kleine banken kan worden gebruikt, maar voor algehele producten is het beter om spaanplaat te gebruiken.

Meestal combineren bij de vervaardiging van het frame met de basis verschillende opties, wat de totale kosten van het product aanzienlijk beïnvloedt.

Denk aan de stoffering. Kinderen zijn helaas verre van de meest accurate mensen op aarde. Op de bank eten, tekenen en creëren ze met verf en klei. Dat is waarom De meest praktische optie in de kinderkamer zijn modellen met afneembare hoezen gemaakt van gemakkelijk wasbare stof. Synthetische materialen, meestal termozakkard of koppel, voldoen aan deze vereisten. Gemengde stoffen worden goed schoongemaakt, bijvoorbeeld katoen met polyester. Sommige ouders geven de voorkeur aan producten met velourscoating, omdat het vrij mooi en esthetisch is, maar de vellen glijden eraf, wat erg ongemakkelijk is tijdens de slaap.

Banken gemaakt van eco-leer of gewoon leer zijn ook een goede keuze voor uw huis. Ze zijn praktisch, goed schoon en behouden hun duurzaamheid lange tijd, maar ze zijn absoluut ongeschikt voor kinderen, omdat het erg koud is om op ze te liggen bij koud weer, en in de zomerhitte wanneer ze in contact komen met deze materialen, begint intens zweten. Trouwens, vooral voor de kinderkamer, produceren veel fabrikanten banken met antivandalimpregnering.

Let op de esthetische kant van het probleem. Hoe praktisch en comfortabel de sofa ook is, hij moet zeker organisch in het interieur van de kinderkamer passen. Bekleding kleur is wenselijk om te kiezen in de toon van de gordijnen, een schaduw van meubels of tapijt. Zorg ervoor dat je de kleuren kiest in overeenstemming met het geslacht van het kind, maar probeer te heldere beslissingen te vermijden, omdat de diversiteit de baby kan afleiden van de slaap en bovendien het interieur aanzienlijk overbelast. Idealiter zou de sofa niet als een afzonderlijk element moeten worden gezien. Als felle kleuren is het beter om andere huishoudelijke kleinigheden te gebruiken. Bovendien worden te kleurrijke producten snel saai en houden niet langer zowel de ouders als de eigenaar van de kamer tevreden.Vergeet niet dat je een paar jaar een keer een bank krijgt, en dat de smaak van kinderen veel vaker verandert.

Als u meubels koopt voor een volwassener kind, is het raadzaam om hem bij de selectie te betrekken. Dit zal het niet alleen mogelijk maken om een ​​model te kopen dat bij zijn smaak past, maar ook om hem te laten wennen aan spaarzaamheid, de echte prijs van dingen te laten zien en hem meubels te laten koesteren die zo duur zijn. Bovendien moet u zich concentreren op de volgende parameters van het gekochte product:

 • weerstand tegen slijtage - de gewenste indicator voor de Martindale-methode is 20 duizend cycli;
 • dichtheid - de minimaal aanvaardbare parameter komt overeen met 200 g / m2;
 • pilling - neiging tot het verschijnen van pellets - niet minder dan 500 cycli;
 • stabiliteit - het vermogen om snel terug te keren naar vorm na vervorming;
 • Brandwerendheid is de zogenaamde sigarettentest, maar het is onwaarschijnlijk dat iemand je dit in de winkel zal toestaan ​​en niets kan je ervan weerhouden de beoordelingen op internet te bekijken.
 • milieuvriendelijkheid - deze indicator wordt bevestigd door sanitaire en hygiënische certificaten;
 • ademend vermogen.

Besteed aandacht aan wat extra functionaliteit. De bank is niet alleen een slaapplaats.Het wordt vaak gebruikt voor games en ontmoetingen met vrienden, dus ontwerpers werken onvermoeibaar om modellen aantrekkelijker en functioneler te maken. In sommige producten zijn bijvoorbeeld planken voorzien in de zijwanden waarin kinderen boeken of briefpapier kunnen opslaan. Zorg ervoor dat u controleert of het model ingebouwde opbergdozen heeft - het is erg handig om beddengoed of slaapkleding voor uw baby op te slaan. De hoekproducten zijn vaak voorzien van kleine planken voor laptops met een armleuning - dit geldt vooral voor tieners.

fabrikanten

Tegenwoordig is de meubelmarkt gevuld met producten voor kinderen van verschillende fabrikanten, maar de meeste ouders zullen niet aarzelen om de voorkeur te geven aan producten van Ikea. Het zijn hun producten die aan de basisvereisten voldoen: kinderenslaapplaatsen moeten niet alleen aantrekkelijk zijn, maar ook comfortabel, zacht en gemakkelijk te reinigen. Ontwerpers van het bedrijf ontwikkelen onvermoeibaar een verscheidenheid aan modellen die niet alleen geschikt zijn voor de kinderen, maar ook voor hun moeders en vaders. Het assortiment omvat de productie van producten van verschillende groottes - vanminiatuur tot enorm, waardoor je kamers van elke vorm en grootte kunt uitrusten.

Bijzonder relevant vandaag zijn de opties voor een compacte vorm. De vraag ernaar is te wijten aan het feit dat de meerderheid van de Russen niet over een ruime leefruimte beschikken, kinderkamers zijn meestal klein en ouders worden constant gedwongen na te denken over het economische gebruik van vrije ruimte. Banken Ikea Er zijn rechte, hoekige, ronde en halfronde, sommige modellen zijn uitgerust met armsteunen en transformatiemechanismen worden gepresenteerd in een verscheidenheid aan opties.

Afzonderlijk moet worden gezegd dat de banken van dit merk als de veiligste worden beschouwd, omdat ontwerpers in hun ontwikkeling proberen om zelfs de meest belachelijke situaties die kunnen voorkomen bij kinderen te simuleren en ze van te voren te beschermen. De specialisten van de fabrikant begrijpen bijvoorbeeld dat sommige kinderen graag op de armleuningen zitten, dus maken ze van tevoren modellen die het lichaamsgewicht van het kind kunnen weerstaan.

Alle banken zijn van Ikea geen scherpe hoeken hebben en vooral, meer modellen hebben relatief lage hoogten,zodat de baby, zelfs als hij valt, niet hard wordt geraakt. Zeer interessante banken van het bedrijf "M-Style". Hun producten zijn ontworpen voor de jongste gebruikers - tot 7 jaar. Banken worden gemaakt in de vorm van dieren, grappige machines of geanimeerde personages - dergelijke meubels kunnen een actieve deelnemer worden in actieve rollenspellen voor kinderen.

Mooie voorbeelden in het interieur

Kinderbanken zijn een ideale oplossing voor een kleine ruimte, omdat ze weinig ruimte innemen en tegelijkertijd een uitstekende aanvulling vormen op het interieur van de kinderkamer.

Meisjes zijn kleine prinsessen, dus een slaper moet een match voor hen zijn. Fijne kleuren, veel ruches en kussens - dit zijn de belangrijkste componenten van het ontwerp van dit meisje.

Voor actieve en ondeugende jongens op het hoogtepunt van de populariteit van het modeltype "McWin" in de vorm van machines, evenals schepen of zelfs superhelden. In het duurdere segment zijn er zelfs items in de vorm van ruimteschepen of motorfietsen. Dergelijke voorstellen kunnen onverschillig geen kind verlaten.

Populaire modellen voor kinderen van 3-5 jaar oud zijn erg interessant in het interieur:

 • "Dima";
 • "Yulechka";
 • "Teddy Bear";
 • "Alenka".

Nou, voor adolescenten moeten blijven op meer beknopte en meer volwassen opties.

Zie de volgende video over het kiezen van een bank in de kinderkamer.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer