Chester banken

 Chester banken

Moderne banken zijn gemaakt van verschillende materialen, verrassend met een verscheidenheid aan kleuren, breed assortiment. Maar veel ontwerpers zullen bevestigen dat Chester-banken altijd niet-concurrerend zijn. Ze behoren tot de oudste en meest luxueuze opties voor gestoffeerde meubels.

Beschrijving en geschiedenis van het model

Voor de eerste keer verscheen de majestueuze Chester-bank in het huis van de vierde graaf van Chesterfield - Philip Domer Stanhope in de jaren '70 van de achttiende eeuw.

Volgens de legende vond de aristocraat zelf het ontwerp van dit meubel uit en gaf het een naam. Het prachtige model met het originele ontwerp en het aantrekkelijke echt leer hielden echt van de Engelse adel.

Verbazingwekkend comfort zorgde voor een unieke configuratie van de achterkant van het product.

Chester banken begonnen te verwerven om de luxe van het huis te benadrukken. Ze waren te vinden in de huizen van rijke adel, in sociale salons en Engelse clubs. Duurzame en betrouwbare producten onderscheiden zich door duurzaamheid, die van generatie op generatie wordt doorgegeven.

De eigenaardigheid van de producten ligt in de structuur en het prachtige ontwerp van dit geweldige, zachte en praktische product. Gewatteerde bekleding en het gebruik van natuurlijk leer trekt de aandacht van de elite. De afgeronde grepen en de rugleuning geven het meubelgemak en zijn al een geliefde traditie.

Elegantie voor een betaalbare prijs is het onbetwistbare voordeel van uniek gestoffeerd meubilair. Moderne ontwerpers zijn geïnspireerd door Chesterfield-banken om originele en stijlvolle modellen van zachte producten te maken.

Divans Chester - een lange geschiedenis, die een traditie is geworden. Ze geven nog steeds de voorkeur aan de elite, evenals eigenaars van goede smaak.

Belangrijkste kenmerken:

 • Diamantsteek. Aanvankelijk hadden de eerste modellen paardenhaar als vulstoffen, voor een betrouwbare fixatie waarvan de bank was gewatteerd en de resulterende verdiepingen waren bedekt met decoratieve knopen.Tegenwoordig wordt deze techniek "koetssteek" genoemd.
 • De armleuningen gaan soepel naar achteren en zijn op dezelfde hoogte gemaakt.
 • De armleuningen worden gepresenteerd in de vorm van rolrollen, die ook de achterkant van het product sieren.
 • Nette benen die bijna onzichtbaar zijn.

species

Chester Bank heeft veel vraag naar de belichaming van een verscheidenheid aan stijlen, waardoor veel fabrikanten een aparte lijn van luxe en originele modellen creëren.

Aanvankelijk werd de zetel van het klassieke model gewatteerd, maar later begonnen veel modellen te versieren met gladde zittingen in de vorm van comfortabele en zachte kussens. De hoogte van de armleuningen kan lager zijn dan de achterkant en de poten van het product zijn iets hoger dan ervoor.

Innovatie is voelbaar in de inrichting van gestoffeerde meubels. Ontwerpers gebruiken verschillende vormen voor de rugleuning en armleuningen. Maar de armleuningen in de vorm van een schuif- en koetssteek blijven ongewijzigd.

Chester-banken in de vorm kunnen de volgende typen zijn

Rechte banken

De directe optie is meestal dubbel of driedubbel.

Hoekbanken

Onder de moderne variaties zijn te vinden en hoekmodellen.Compactheid en gemak behoren tot hun verdiensten. Ze worden ook gekenmerkt door eenvoud van ontwerp.

Banken met een ligplaats

Staalopties verschijnen met een ligplaats. Handige transformatiemechanismen stellen u in staat om de bank eenvoudig uit te breiden voor een comfortabele nachtrust.

Dergelijke modellen zijn tegenwoordig erg populair.

Vierzitsbanken

Voor een groot gezin is een vierzitsbank een ideale keuze. Het bereikt een breedte van bijna drie meter, wordt gekenmerkt door gemak en stelt iedereen in staat om een ​​comfortabele plek te vinden om te rusten.

Ottomaanse banken

Modulaire modellen met voetenbank worden gekenmerkt door een comfortabel en doordacht ontwerp. Ze kunnen zelfs in kleine ruimtes worden geïnstalleerd. Een luxueuze Chester bank met een poef kan worden gebruikt om een ​​ruime kamer visueel te onderscheiden in zones, en het zal ook een favoriete plek worden om te ontspannen met het hele gezin.

Dit model kan in het midden van de kamer of op korte afstand van het raam worden geplaatst.

Binnenlandse meubelfabriek "Ladya" biedt prachtige modellen van Chester banken met poef. Ze zijn bekleed met leer en gepresenteerd in verschillende kleuren.

Met een handig transformatiemechanisme kunt u een gezellige dubbele stoel creëren.

Sofa "Suite" is een van de meest populaire modellen. Het wordt ook Botticelli Suite genoemd. Effectief ontwerp maakt het herkenbaar tussen de vele opties voor gestoffeerd meubilair. Zo'n bank zal aristocratie in het binnenland brengen. Het is gemaakt van duurzaam hout, voorzien van kwaliteitsfittingen en gedecoreerd met luxe stoffering. Het stijlvolle ontwerp en de majestueuze uitstraling laten niemand onverschillig.

materialen

Chester banken - luxe meubilair, dus het is gemaakt van materialen van uitstekende kwaliteit. Het frame is gemaakt van natuurlijk hout, omdat het verwijst naar milieuvriendelijke, duurzame en betrouwbare materialen.

Grote aandacht bij het kiezen van gestoffeerde meubels trekt de bekleding aan. Het is verantwoordelijk voor het uiterlijk, geeft het een ongewone, originele of verfijnde.

Echt leer

Moderne Chester banken zijn vaak bekleed met natuurlijk leer.

Zulke modellen zien er elegant, indrukwekkend en respectvol uit.

kunstleer

Eco-leer wordt ook vaak gebruikt voor het stofferen van Chester-banken. Het heeft veel voordelen:

 • De textuur vervoert perfect de textuur van natuurlijk leer.
 • Een brede selectie kleuren.
 • Gaat goed door lucht die de hygiënische eigenschappen van dit materiaal verhoogt.
 • De verhoogde slijtvastheid in vergelijking met materialen van zowel een natuurlijke als een kunstmatige oorsprong.
 • Elasticiteit en zachtheid.
 • Het materiaal is milieuvriendelijk, omdat het gemaakt is op basis van katoen, natuurlijk leer en bedekt met polyurethaan, dat geen allergische reacties veroorzaakt.
 • Eenvoud en gemak tijdens het schoonmaken.

velours

Vaak zijn er banken, wordt velours gebruikt voor bekleding. Fluweelachtige stof ziet er prestigieus, gezellig en "warm" uit. De volumetextuur en luxueuze glans van fluweel worden perfect gecombineerd in prachtige modellen. Een stoffen bank met vintage effect zal het stijlvolle interieur versieren.

Dit model ziet er luxueus en rijk uit.

7 foto

pluche

Sommige modellen hebben pluche als bekleding, die wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van een lang dutje. Dit materiaal is duurzaam en compact. Het wordt zowel in monofone beslissingen als in kleurkleuring gepresenteerd. De bank met pluche bekleding voelt aangenaam aan, het ziet er elegant en gezellig uit, het wordt gekenmerkt door verhoogde slijtvastheid en duurzaamheid.

Kleur oplossingen

Bij het kiezen van een bank moet niet alleen speciale aandacht worden besteed aan de constructie, materialen, maar ook aan de kleuroplossing. Voor lichte kamers in een klein gebied is het beter om gestoffeerde meubelen te selecteren die bij elkaar passen. Een witte of beige bank zal helpen om de ruimte visueel te vergroten, deze zal prachtig worden gecombineerd met lichte wanden en vloerbedekking.

Voor ruime kamers waar u de zithoek visueel wilt benadrukken, heeft u liever banken met een contrasterende kleur dan de algehele kleur van de kamer.

Als het nodig is om het zitgedeelte in een grote kamer visueel te markeren, geef dan de voorkeur aan een bank, waarvan de stoffering in schril contrast staat met de hoofdkleur van de kamer. Een goede keuze is gestoffeerd meubilair in rood. Het zal een hoogtepunt zijn van het luxueuze ontwerp van de kamer.

De traditionele kleurenoplossing voor elegante Chester-banken is een bruinrode kleur met verschillende intensiteiten. Hun verscheidenheid omvat meer dan 40 tinten, waarmee u de perfecte optie naar uw smaak kunt kiezen, beginnend met bruin en eindigend met avant-garde zilver.

Als u een luxe sofa als hoofdelement van het interieur wilt gebruiken, moet u letten op de paarse, groene of blauwe versie. Elke kleuroplossing ziet er helder uit tegen de achtergrond van lichte tinten.

Aantrekkelijk en ingetogen kijkt chocolade sofa. Deze kleur is harmonieus gecombineerd met veel tinten, waardoor geweldige ensembles ontstaan.

En natuurlijk wordt de zwarte Chester-bank beschouwd als een klassieker en trekt aandacht met elegantie en mysterie.

afmeting

Moderne fabrikanten van gestoffeerde meubels bieden Chester-banken met verschillende breedtes. U kunt een geweldige optie vinden voor een comfortabele tijd doorbrengen voor het hele gezin, en een kleine bank oppakken die perfect in het interieur van een kleine kamer past.

Grote banken kunnen een breedte bereiken van 2240 en 2080 mm. Modellen met gemiddelde breedte zijn 1840, 1640 en 1440 mm. Compacte versies zijn ontworpen voor één persoon en hebben een breedte van 1100 mm.

Hoe verzamel je je eigen handen?

Als u wilt, kunt u uw eigen comfortabele en praktische bank in de stijl van Chester maken. Het is noodzakelijk om hoogwaardige materialen op te halen en de instructies voor de assemblage van het product strikt op te volgen.

Chester bank behoort tot de klassieke modellen, het hoogtepunt ligt in een aantrekkelijk uiterlijk. Bekleding van het product is afgewerkt met ronde knoppen, die originaliteit geven en de duurzaamheid vergroten.

Hoe maak je een analoge bank Chester zelf?

Eerst moet je de juiste materialen kiezen:

 • Houten planken van verschillende breedtes. De houtkeuze hangt af van uw persoonlijke voorkeur. Het is beter om het frame van de bank te maken met eersteklas materialen, omdat de visuele gebreken zich dan verbergen onder de bekleding. De sterkste boomsoorten zijn beuk, es en eik.
 • Corsetape - voeg stijfheid toe, die heel vaak wordt gebruikt bij de vervaardiging van gestoffeerde meubels. Het kan worden gekocht in winkels waar meubelaccessoires worden verkocht.
 • Natuurlijk of kunstleer voor stoffering.
 • Schuimrubber voor interne vulling.
 • Knoppen en hardware.

Na de aanschaf van alle benodigde materialen is om te zorgen voor de tool. Om te werken heeft u een bouwnietmachine, decoupeerzaag of zaagmachine, meetlint en slijpmachine nodig. Voordat u begint, moet u de diagrammen en tekeningen zorgvuldig bestuderen.

Standaardbanken kunnen 1190, 1770 of 2200 mm breed zijn. De hoogte van de producten is 40 cm, en met de achterkant van 76 cm. De diepte van de bank is 90 cm. Chester banken verschillen in de manier van stoffering, anders zijn ze gemaakt als standaard modellen van banken.

Als u een bank-type sofa wilt maken, dan kunt u elk vouwsysteem gebruiken.

De belangrijkste fasen:

 • Maak een frame. Maak volgens de tekening planken van verschillende grootten, schuur ze goed en maak ze aan elkaar vast, zodat ze een sterk en betrouwbaar frame vormen.
 • Gebruik vervolgens een gordel die als schokdemper werkt en wordt ook gebruikt om knopen aan te maken. Afhankelijk van waar je van plan bent holle knooppunten te maken, moet je daar een gordijntape bevestigen.
 • Vulling doen. Gewoonlijk worden een of twee lagen schuimrubber op de rug en armleuningen aangebracht, waarover een synthetische wintermaker wordt gebruikt. Markeringsknoppen moeten worden uitgevoerd op de opvulling polyester.
 • Verpak het product, terwijl je bijlagen moet maken. Aan de ene kant wordt het doek gefixeerd en vervolgens worden knoppen langs de rijen ingevoegd.
 • Bevestigen van de basis onder de stoel. Sommige meesters gebruiken een wijze lint, terwijl anderen een veerblok gebruiken.
 • Maak een stoel met dik schuim, dat is bedekt met dezelfde bekleding als het productframe.
 • Covers worden vaak over de bank gedragen. Ze beschermen de bekleding tegen slijtage en ze kunnen ook gemakkelijk worden gewassen.

Een meer gedetailleerd proces van het maken van een sofa Chester kan worden bekeken in de volgende video:

Varianten van plaatsing in het interieur

De luxe Chester bank past perfect in veel interieurs. Het combineert op harmonieuze wijze vrouwelijkheid en brutaliteit. Een prachtig product, bedekt met bruin leer, zal een bibliotheek of studie versieren.

Maar als je het bedekt met een pelscape en het in een lichte woonkamer plaatst, zal het radicaal veranderen en perfect passen in het gecreëerde interieur van de kamer.

De veelzijdigheid van de Chester bank stelt u in staat om deze te gebruiken voor kamers in zowel klassieke als moderne stijl. Gestoffeerde meubels hoeven niet in de buurt van de muur te worden geplaatst - het kan een spectaculaire decoratie worden als ze in het midden wordt geplaatst.

Alle lederen producten zien er na verloop van tijd nog beter uit, omdat de oude ze respectabel maakt. De stijl raakt nooit uit de mode en banken worden vaak van generatie op generatie doorgegeven.

Voor een strikt kantoor of bibliotheek is de klassieke Chester de perfecte keuze. Meestal gekochte modellen van donkere kleuren, die harmonieus lijken in een ensemble met lederen accessoires, luxe meubels en houten lambrisering.

Voor de woonkamer is het beter om een ​​bank van lichte of felle kleuren te kopen. Dit meubilair wordt gebruikt als de belangrijkste focus bij het creëren van een aantrekkelijk interieur.

Een goede aanvulling op de bank zullen stoelen zijn, gemaakt om bij elkaar te passen.

Chester-banken worden vaak gebruikt om de moderne, koloniale, klassieke of glamoureuze stijlrichting te belichamen. Voor klassiekers is het de moeite waard om een ​​stoffen of leren model met een neutrale tint te kopen.

De banken zien er prachtig uit in combinatie met fauteuils versierd met bloemenprints of geruit.

Voor het glamoureuze interieur vaak gebruikte banken bedekt met fluweel. Ontwerpers bieden modellen van wit, zwart, paars en zelfs rood. Zilveren en gouden banken zien er indrukwekkend en helder uit.

Een aanvulling op zo'n licht element in het interieur zal stoelen helpen, gemaakt in de barokstijl.

Voor de belichaming van interieurs in koloniale stijlrichtingen zijn banken met natuurlijke kleuren ideaal. U kunt meubels kopen van zand of bruine kleur, wat een prachtig ensemble vormt in combinatie met houten of rieten meubels. Voor moderne stijlen kunt u gestoffeerde meubelen van verschillende tinten gebruiken, waaronder heldere en achromatische kleuren.

Chester bank is niet overbodig in de stijl van constructivisme, minimalisme of hi-tech.

beoordelingen

Bij het kiezen van gestoffeerde meubels geven veel kopers de voorkeur aan elegante en respectabele Chester-banken. Ze zien er geweldig uit in verschillende stijlen, worden vaak een helder accent of een hoogtepunt van het interieur.

Veel gebruikers houden van de klassieke vorm, want hiermee kunt u de woonkamer prachtig in een traditionele stijl inrichten. Luxueus design, zachtheid van de bekleding, prachtige decoratieve elementen zorgen voor een sfeer van gezelligheid en comfort.

Chester bank wordt vertegenwoordigd door een verscheidenheid aan modellen die kunnen worden gebruikt voor een gezamenlijke rust of als een bed voor een nachtrust. De banken zijn uitgerust met comfortabele en gemakkelijk te gebruiken transformatiemechanismen.

Veel gebruikers merken uitstekende materialen van uitstekende kwaliteit. Het houten frame is duurzaam en duurzaam, en meubelstoffen hebben een rijke en elegante uitstraling. Ze behouden hun oorspronkelijke uiterlijk zelfs na langdurig gebruik. Chester banken kunnen worden geërfd door hun afstammelingen, omdat de tijd hen alleen schoonheid en pracht geeft.

Er wordt speciale aandacht besteed aan Chester-banken met decor. Luxueuze armleuningen zien er elegant uit, mooie kussens geven charme en comfort.

Tegenwoordig is er een enorm assortiment kleurenoplossingen, waarbij elke koper de ideale optie kan kiezen. Want een lichte kamer koopt meestal banken in beige tinten. Ziet er prachtig rood model uit voor de verdeling van een ruime kamer in zones. In het kantoor worden meestal banken bruin, chocolade of zwart gekocht.

Uitstekende kwaliteit, uniek ontwerp, comfortabele en duurzame mechanismen, een verscheidenheid aan maten en kleuren, een redelijke prijs perfect gecombineerd in luxe en onvergetelijke Chester-banken.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer