Frameloze sofa's

Praktisch en comfortabel - dit zijn frameloze banken. Deze moderne meubels zijn gemaakt in verschillende vormen en afmetingen, geschikt voor woonkamers, slaapkamers, balkons en andere kamers. Met een verscheidenheid aan ontwerpen kunt u modellen voor elk interieur selecteren.

Speciale functies

Meubilair voor de fabricage waarvan geen frame nodig is, verscheen relatief recent. Bekende voorbeelden van dergelijke modellen zijn zitzakken, die zich bevinden in cafés, bibliotheken, in het land en in het appartement. De veelzijdigheid van producten ligt in het feit dat u ze overal kunt regelen. Een van de weinige uitzonderingen - kamers ingericht in klassieke stijlen: in dit geval zullen dergelijke meubels er vreemd en disharmonisch uitzien.

Wat zijn de voordelen van frameloze sofa's?

De voordelen van dergelijke modellen zijn als volgt:

 • Compactheid. Modellen nemen weinig ruimte in beslag. Indien nodig kunnen ze in de kast worden verwijderd en bij aankomst worden opgehaald.
 • Gemakkelijk te transporteren. Vanwege de kleine afmetingen van het product is het gemakkelijk om van plaats naar plaats te bewegen, afhankelijk van waar de persoon wil zitten. Bovendien kan zelfs een kind dit aan, omdat de zakken heel weinig wegen.
 • Ongewoon ontwerp. De vorm van frameloze meubels varieert afhankelijk van de houding van de persoon. Hierdoor kunt u gaan liggen of zitten in een comfortabele positie.
 • Duurzaamheid. De lange levensduur van producten wordt verzekerd door het gebruik van hoogwaardige materialen. De eenvoud van het ontwerp minimaliseert de kans op schade aan het product of het falen ervan.
 • Gezondheid veiligheid. Bekende merken geven de voorkeur aan natuurlijke stoffen die geen schadelijke stoffen in de atmosfeer uitstoten, hebben een gunstige invloed op de rug.

Het hebben van heldere modellen zal de ruimte versieren, dynamiek geven en de algemene sfeer bepalen. Jonge mensen en meisjes kunnen kiezen voor kleurrijke banken. Voor oudere mensen die een kamer in een minimalistische stijl willen regelen, zijn er donkere meubels,welke gemakkelijk te combineren is met andere interieurartikelen. En witte tassen maken de kamer helderder, symboliseren netheid en openheid voor de wereld.

species

Afhankelijk van de ontwerpeigenschappen, het doel en de grootte, zijn frameloze banken verdeeld in typen. Compacte modellen krijgen voor kleine ruimtes een extra meubelstuk, grote kunnen als vast bed worden gebruikt:

 • zak. Het meest bekende en meest gebruikte model van frameloze banken. Het is een grote zak gevuld met zachte materialen. Het meubel is ontworpen om overdag te rusten, boeken te lezen, films te kijken en u zowel zittend als liggend te laten zitten.
 • Poof sofa. Miniatuurmodel dat weinig ruimte in beslag neemt. Het wordt gebruikt als een zachte zitting, voetsteun of interieurdecoratie.
 • roek. Laconische vormen, afgeronde hoeken, het gemak van ontvouwen zijn karakteristieke kenmerken van het model. Net als een gewone bank heeft dit meubel een rugleuning en armleuningen. Hij gaat rechtop staan ​​omdat hij geschikt is om als bed te gebruiken.
 • Van zachte blokken. Banken behoren tot de transformatoren. Ze worden geproduceerd in de vorm van afzonderlijke blokken, die worden herschikt afhankelijk van de behoeften van de eigenaar of het interieur. Een groot model kan in afzonderlijke stoelen worden gedemonteerd, gebruik een van de blokken als een tafel. Banken van zachte blokken worden geplaatst in chill-out gebieden, in landhuizen.

Slaapzakken afzonderlijk verdeeld in soorten afhankelijk van hun vorm. Een klassiek ras is de "peer", die de vorm heeft van een aangewezen vrucht. Het wordt meestal gekocht voor recreatiegebieden. "Banaan" is uitgerust met een beweegbare rug, waarvan de hoogte en de breedte kan worden aangepast afhankelijk van de houding van de persoon. Bovendien zijn er "BigMat" en "Football", met een meer afgeplatte vorm.

Een van de meest voorkomende frameloze banken is "Marrakech" en "modern", aanwezig bij veel fabrikanten. De nieuwste modellen, zoals de naam al zegt, zijn gemaakt in een moderne stijl, ze zijn geschikt voor loft interieurs. Modellen hebben een hoekige vorm en een uitgesproken rug. "Marrakesh" is gemaakt in de vorm van een tas en heeft relatief grote afmetingen: het past op drie personen tegelijk.

In een aparte groep uitstoten matrassen zonder veren, die worden gebruikt in de samenstelling van gewoon meubilair. Ze verschillen in elasticiteit, stijfheid en elasticiteit. Producten zijn bestand tegen rot en schimmels en garanderen een continue luchtcirculatie. Deze matrassen hebben een orthopedisch effect, omdat ze de rondingen van de wervelkolom herhalen en een maximaal comfort tijdens de rust garanderen. Banken met hen worden veel gebruikt als een permanent bed, zeer geschikt voor stellen.

afmeting

De veelzijdigheid van frameloze sofa's hangt onder meer samen met het feit dat ze een breed scala aan maten hebben. Veel fabrieken bieden de mogelijkheid om producten met individuele afmetingen voor specifieke gebouwen te bestellen. Grote modellen passen bij stellen en mensen die graag gasten ontvangen. Singles zullen vrij compacte banken zijn. Houd bij het bepalen van de afmetingen van producten rekening met een aantal kenmerken, waaronder:

 • hoogte van een rug en zitten;
 • zitbreedte;
 • volume vulmiddel.

Op basis van de opgesomde criteria worden de maten S, M, L, XL, XXL onderscheiden, waarvan de numerieke uitdrukking individueel is voor verschillende modellen en fabrikanten.

materialen

Banken, verstoken van een sterk frame, omhuld met zowel elite als behoorlijk budgettair materiaal. Als het model wordt gekocht voor een zomerresidentie, heeft dit geen zin in dure stoffering en voor residentiële gebouwen met een origineel interieur, integendeel, krijgen ze betere producten. De gebruikte grondstoffen zijn veilig voor de gezondheid, stoten geen schadelijke stoffen uit in de atmosfeer. En dankzij de hypoallergene bekleding is het meubilair geschikt voor kinderkamers.

Materialen voor externe dekking:

 • Jacquard.
 • Chenille.
 • Flock.
 • Natuurlijk en eco-leer.
 • Cotton.
 • Suede.
7 foto

Direct voor het naaien van sofa's textiel. Schuimrubber wordt gebruikt als een vulmiddel. Voor het verpakken van compacte modellen geschikte schuimballen, die 2/3 van het volume van het product vullen - in dit geval zal de vorm variëren afhankelijk van de houding van de persoon.

Tips om te kiezen

Voordat u een frameloze sofa koopt, moet u duidelijk begrijpen hoe deze zal worden gebruikt. Zakken zijn geschikt om overdag te rusten, maar u kunt ze niet gebruiken om te slapen. De mogelijke locatie van het meubilair speelt ook een rol. Smalle slaapkamer, grote woonkamer, open terras - voor elk van de ruimtes geschikt meubilair van verschillende afmetingen, met een bepaald ontwerp.

Criteria voor het kiezen van een frameloze sofa:

 • Dimensies. Bij het kopen houden ze rekening met hoeveel personen er regelmatig op de bank zullen zitten, evenals met de ruimte in de kamer.
 • Form. In dit geval hangt haar keuze af van de subjectieve gewaarwordingen. Om te bepalen welke bankvorm het meest geschikt is, moet je een paar in de winkel hebben. De regel is geldig wanneer het meubel op internet wordt besteld: u kunt naar elke winkel komen om live naar vergelijkbare modellen te kijken, waarna u een bestelling plaatst, voortgaat vanuit uw indrukken.
 • Design. Door de verscheidenheid aan kleuren kunt u producten voor elke locatie kiezen. Monochrome modellen, gemaakt in neutrale kleuren, het is gemakkelijker te combineren met interieurartikelen. En met rijke tonen banken zal de kamer versieren, ingericht in een moderne stijl.
 • stoffering. Het hangt af van de sterkte van het product. Dichte materialen garanderen een lange levensduur van het product. Bovendien zijn tactiele sensaties belangrijk: voordat u koopt, kunt u de bank aanraken om te zien of het stoffering aangenaam aanvoelt.
 • De vuller. Het is verantwoordelijk voor het comfort, de levensduur van het product. Schuimrubber behoudt echter zijn vorm, maar zakt na verloop van tijd. Ballen van polyfoam zijn milieuvriendelijk, absorberen geen vocht, insecten en schadelijke micro-organismen beginnen er niet in.
 • Dekken. Er zijn interne en externe.Ontworpen om het model te beschermen tegen externe invloeden en vuil. Indien nodig kunnen kaften worden verwijderd.

Bovendien moet aandacht worden besteed aan de kwaliteit van de naden., omdat de levensduur van het product ervan afhangt. Alle randen moeten worden verwerkt, de aanwezigheid van uitstekende draden is onaanvaardbaar voor banken van hoge kwaliteit. De sterkte van de draad is verantwoordelijk voor de duur van de werking van het meubelstuk, daarom is het aan te bevelen om de naden vóór aankoop te controleren door ze aan te raken. Dubbele of zelfs drievoudige naden zorgen voor betrouwbare verbindingen.

Degenen die in de eerste plaats esthetische eigenschappen aanbrengen, moeten letten op de decoratieve of contrasterende lijn waarmee u kleuraccenten correct kunt plaatsen. De aanwezigheid van een handvat op de behuizing zou diegenen die van plan zijn om meubels vaak van plaats tot plaats te verplaatsen, moeten opwinden. Dit onderdeel maakt het gemakkelijk om het product te vervoeren. Er kan ook een ritssluiting zijn, waarmee je snel de hoes kunt verwijderen en op de hoes kunt leggen wanneer je hem moet veranderen of wassen.

beoordelingen

De eigenaren van beskarkasnoy meubels markeren een hoog niveau van comfort en gemak van de modellen. Frameless sofa's laten je rug rusten, het is fijn om er na een werkdag op te ontspannen.Het kleine gewicht van de producten vereenvoudigt hun transport en de installatie van banken vereist geen inspanning. De voordelen zijn onder andere dat u bij het bestellen de gewenste stof en de vorm van het toekomstige product kunt kiezen.

De lage prijs maakt frameloze banken betaalbaar voor een breed scala van consumenten. Eigenaren van dergelijke meubels merken met spijt op dat ze niet in alle winkels zijn vertegenwoordigd. Dit is vooral voelbaar in kleine steden, waar alleen traditionele banken te koop worden aangeboden. Het nadeel wordt geëlimineerd door toegang tot online winkels.

Zie vervolgens de beoordeling van het originele model van beskarkasnogo sofa "Atlantic".

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer