Kinderbankaccordeon: kenmerken, design en tips om te kiezen

Elke ouder in de indeling van de kamer voor zijn kind besteedt speciale aandacht aan de slaapruimte. Momenteel zijn er een groot aantal variëteiten van dergelijke slaapstructuren. Vandaag praten we over de accordeon voor de kinderen.

Speciale functies

Sofa-accordeon is een transformerend bed. Immers, dit type meubelen kan eenvoudig worden weergegeven op 2 aparte bedden.

Dus overdag is dit ontwerp samengesteld en fungeert het als een standaardbank en 's avonds is het ontworpen om te slapen.

In dit type constructie voor kinderen werkt het mechanisme volgens het principe van een accordeon. Vaak wordt dit meubilair ontvouwen genoemd. Tegenwoordig vindt u ook vergelijkbare modellen slaapbanken in de winkels (opklapbaar bankboek, verschuifbare euroboek).

De ligplaats op de accordeonbank bestaat uit 3 delen. Wanneer geassembleerd, fungeert 1 van hen als een stoel, en 2 andere delen zijn de rugleuning. Om het meubilair volledig uit te breiden, wordt het zitje omhoog gebracht totdat er een klik klinkt. Daarna wordt het ontwerp naar voren geschoven.

Sterke en zwakke punten

Kinderbankaccessoires beschikken over een aantal belangrijke voordelen:

 • bespaart ruimte in de kamer;
 • kan verschillende compartimenten hebben voor het bewaren van kinderdingen;
 • relatief lage kosten;
 • beschikbaarheid van een comfortabel flatbed met orthopedisch effect voor een kind.

Ondanks al deze voordelen hebben kinderbankaccordeons enkele belangrijke nadelen:

 • moeilijk om in zijn oorspronkelijke staat te vouwen;
 • in het geval van een storing van het mechanisme, zal het meubilair moeilijk te repareren zijn, omdat de zitting en de matras een enkele structuur hebben;
 • de rugleuning is te dik vanwege het feit dat deze ook als een apart bed dient;
 • Wielen van een dergelijke bank kunnen, als ze te vaak worden gebruikt, grote deuken, krassen en vervormingen in de vloerbedekking achterlaten die niet kunnen worden verborgen.

species

Tegenwoordig banken, accordeons voor kinderen onderverdeeld in verschillende types, afhankelijk van de framestructuur:

 • bankaccordeon op metalen frame;
 • bankaccordeon op het veerblok;
 • bankaccordeon op een houten frame.

Sofas-accordeons op metaalkader

Kindermeubilair met een dergelijk frame onderscheidt zich door een verhoogde sterkte. Het wordt ook als het meest duurzaam beschouwd. Inderdaad, in een dergelijk ontwerp zijn er geen te fragiele delen.

Dankzij een handig mechanisme in dergelijke transformatoren kunt u het meubilair volledig uitbreiden met één eenvoudige handbeweging. Het zitje wordt iets verhoogd en het onderste deel wordt gewoon naar voren geschoven. Zelfs een klein kind kan deze taak aan.

Sofa accordeon op het veerblok

Voor dergelijke meubels met behulp van comfortabele matrassen met veermechanisme. Hij kan zijn meesters lange tijd dienen. Tegelijkertijd zijn de kosten van een dergelijke bank relatief laag.

Veel mensen merken op dat de veerunit een uitstekend orthopedisch effect heeft. Dit biedt troost voor het kind.

Sofa accordeons van dit type worden aanbevolen om te worden geplaatst in kleine studio-appartementen.

Houten bank accordeon

Houten framemeubilair is minder duurzaam dan metalen framemeubels.Maar deze optie komt het meest voor bij kinderen.

Natuurlijk hout is een milieuvriendelijk materiaal. Kunstmatig hout kan stoffen produceren die schadelijk zijn voor de gezondheid van de mens tijdens het gebruik. Dit geldt vooral voor degenen die transformerende sofa's plaatsen op plaatsen die worden verlicht door ultraviolette stralen, die het proces van uitscheiding van gifstoffen versnellen.

Tips om te kiezen

Voordat u een geschikte transformatorbank voor uw kind koopt, moet u enkele functies overwegen. Zorg er dus voor dat het ontwerp sterk genoeg is. Tenslotte springen de meeste kinderen graag op hun bed.

Controleer zorgvuldig of er geen krassen of spaanders op de bank zitten. Bekijk ook alle mounts. Ze moeten stevig worden geïnstalleerd, zodat de constructie niet breekt onder het gewicht van een persoon.

Bekijk het basismechanisme. Het moet in goede staat zijn, het meubilair moet eenvoudig worden weergegeven met één simpele handbeweging. Besteed aandacht aan het ontwerp van de bank-transformator. Het is tenslotte gekozen voor het interieur van de kinderkamer.

Houd rekening met de hoogte van dergelijke meubels. Het zal immers dienen als een bed voor een kind.Voor kinderen wordt aangeraden om slaapontwerpen met een lagere lengte te kopen. Het mag niet groter zijn dan 115-120 centimeter.

Interessante voorbeelden in het interieur

Tegenwoordig kunnen fabrikanten een aanzienlijk aantal verschillende prachtige versies van bankaccordeons voor kinderen aanbieden. Dus, voor een klein kind kunt u meubels in felle kleuren (blauw, lichtgroen, roze, lila) ophalen. Tegelijkertijd kan het een helder patroon van gemiddelde grootte zijn. Bovendien kunt u kleine decoratieve kussens gebruiken, gemaakt in dezelfde kleur. Houd rekening met de hoogte van dergelijke meubels. Het zal immers dienen als een bed voor een kind.

Ook in de kinderkamer kunt u een accordeon voor een bank regelen, gemaakt in crème-, beige- of huidtinten. Tegelijkertijd kan de hoofdzetel lichter en helderder van kleur zijn (lichtblauw, wit, groen, geel). Het is beter om de optie van meubels met een afbeelding niet te kiezen. In dit geval is het overbodig en kan het de binnenkant van de kamer overbelasten. Als decoratie kunt u decoratieve kussens van andere lichtere tinten gebruiken (rood, donkergroen, oranje, bruin).

De vorm van dergelijke extra items kan heel verschillend zijn (rond, cilindrisch, ovaal, vierkant).

Een goede optie voor een kinderkamer kan een meubel van licht-lila-tinten zijn. In dit geval is het voordelig om naar deze optie te kijken met witte elementen. Gooi kussens voor deze optie is het beter om dezelfde kleur te kiezen. Dit meubel in de kamer, uitgevoerd in zacht-violette tinten, zal er perfect uitzien.

In de kamer voor het meisje ziet er geweldig bank-accordeon, gemaakt in licht roze en witte tinten. Een dergelijk ontwerp kan worden gemaakt met een reliëfmatras en een mooie rug met patronen. Extra zachte kussens moeten een delicate roze tint kiezen.

Over de technische kenmerken van de sofa-accordeon, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer