Wat is cementmelk en hoe moet je het koken?

Cementmelk wordt al lang actief gebruikt in de bouwsector. Als cement, zand en water nodig zijn om de dekvloeroplossing te maken, wordt er geen zand gebruikt om de cementgelei te maken. Er moet ook worden opgemerkt dat de verhoudingen niet worden geregeld door regels en documenten.

Speciale functies

Je hebt vast gemerkt dat na het gebruik van cementmortel op het oppervlak van het beton een film wordt gevormd die er visueel uitziet als grijs water. Zij is de cementmelk. Deze vloeistof heeft een nadelige invloed op de sterkte van de afgewerkte coating, dus deze moet onmiddellijk worden verwijderd. Na droging zal een korst op het beton verschijnen, die de hechting van de betonnen basis met andere coatings nadelig zal beïnvloeden.

Als u de cementmelk niet verwijdert en onmiddellijk begint te schilderen, zorg er dan voor dat uw werk niet langer dan een jaar meegaat. In de nabije toekomst begint de verf af te brokkelen en af ​​te pellen. Dit komt door het feit dat de cementmelk de penetratie van verf in het beton voorkomt, daarom zal het, ongeacht welke afwerking u kiest, relatief kort meegaan.

Cementmelk heeft echter significante positieve eigenschappen. Vaak wordt een oplossing overwogen om vloeren, zoldervloeren en daken te maken die geïsoleerd zijn met het gebruik van geëxpandeerde klei. Dit materiaal bestaat uit veel korrels die verschillen in grootte en gewicht. Op basis hiervan nemen sommige korrels die zich in een vloeibaar medium bevinden, proberen naar de oppervlakte te stijgen en de sterkte van de aanvulling af.

Uitgebreid grind van klei, dat werd gelegd en geëgaliseerd, moet worden bedekt met een laag cementmelk van enkele centimeters dik. Deze laag is noodzakelijk voor de implementatie van beschermende functies en het fungeert ook als een betrouwbare basis voor andere coatings.Het is belangrijk op te merken dat de cementmelk diep in de opvulling doordringt en zelfs de lichtere granules van geëxpandeerde klei beïnvloedt.

Om het bed te vullen, zal het een structurele vorm krijgen, het zal nodig zijn om één deel cement en 2 delen water te mengen. U kunt zelf een soortgelijke oplossing maken. Dit mengsel dringt perfect door de vulling, verwerkt alle korrels van claydiet en omhult ze met een film van bindmiddel. Nadat de cementmelk goed is opgedroogd, krijgt de geëxpandeerde kleilaag extra cohesie. Deze aanvulling is nu geschikt voor dekvloeren.

voordelen

Opgemerkt moet worden dat witte cementmelk uitsluitend wordt gekenmerkt door tekortkomingen als deze van nature op een betonnen basis is gevormd. Als het mengsel wordt voorbereid op elk type werk, onderscheidt het zich door een vrij grote lijst van verdiensten.

De voordelen van cementmelk zijn:

 • betrouwbaarheid;
 • warmte-isolatie;
 • geluidsisolatie;
 • waterdicht maken;
 • hoge snelheid van verharding;
 • snelle en eenvoudige styling.

Met dit mengsel is het mogelijk om de vervorming van de bovenste lagen beton en gewapend beton te voorkomen.Ze hoeven alleen voorzichtig te worden afgeworpen met deze oplossing.

toepassingsgebied

De oplossing in kwestie kan worden gebruikt voor:

 • elimineer kleine scheuren en schilfers aan de basis;
 • de implementatie van de lekkage van de geëxpandeerde kleilaag, die het mogelijk maakt om warmte-isolerende eigenschappen aan de coating te geven;
 • de onderliggende lagen versterken bij het maken van de fundering;
 • het inbedden van verschillende beschadigingen die zijn gevormd in oud beton;
 • verwerking van metalen containers, omdat de melk de anticorrosie-eigenschappen verhoogt;
 • om het oppervlak te egaliseren.

Bovendien kan cementmelk in andere situaties worden gebruikt:

 • het wordt gebruikt voor het bevestigen van de ondervloer onder de bekleding van de staven;
 • laat toe om de porositeit van verschillende oppervlakken te verminderen;
 • kan worden gebruikt als procesvloeistof bij gebruik van betonpompen, enz.

Het melkverbruik per 1 m2 van het behandelde gebied houdt rechtstreeks verband met het doel van het gebruik. De kosten van 1 m3 zijn afhankelijk van de verhoudingen van de componenten.

Kooktechnologie

Het proces om de melk in overweging te nemen is vrij eenvoudig.Op basis van de geschatte omvang van het werk, moet u de vereiste hoeveelheid cement berekenen en meten. Vergeet niet dat de hoeveelheid water 2-3 keer groter moet zijn dan het cementpoeder. Voer vervolgens de volgende stappen uit:

 • Voeg wat water toe aan het cement, roer voorzichtig de massa en breng het in een uniforme staat.
 • Vergeet niet om te roeren, het is noodzakelijk om geleidelijk water toe te voegen om de oplossing meer vloeibaar te maken.
 • Als u om welke reden dan ook niet over de vereiste hoeveelheid cement beschikt, kan de gebluste kalk de situatie redden. Het kan een klein deel van het cementpoeder vervangen.

In sommige gevallen wordt een melkprimer aangemaakt, die als een extra component fungeert. Om klontjes in het kookproces te voorkomen, moet u het cement door een fijne zeef overslaan. Er zullen dus geen klonten of brokstukken in het poeder zijn.

Zoals eerder opgemerkt, wordt de samenstelling van cementmelk niet gecontroleerd door regulerende documenten, dus alles hangt af van de specifieke situatie.

Er zijn verschillende gebruikelijke recepten om het betreffende mengsel te bereiden.

 • Als u de scheuren met een mortel moet afsluiten, moeten het cement en het water worden gemengd in een verhouding van 1: 2.
 • Om de dekvloer te versterken, moet de hoeveelheid cement niet meer dan 1/3 van de totale hoeveelheid van het mengsel bedragen. Het gewicht van een liter mag niet te groot zijn.
 • Gelijke verhoudingen zijn nodig om de prostituerende laag onder de fundering te markeren.
 • Het vullen van het mengsel van claydiet zou een meer vloeibaar uiterlijk moeten hebben. Daarom heeft water 3 keer zoveel cement nodig.
 • Als je de muren afwerkt, mengen we water en cement in een verhouding van 1: 3, en maakt het niet uit of de afwerking binnen of buiten de kamer wordt uitgevoerd.

Op basis van de mengopties kan cementmelk in verschillende variaties op de consistentie worden gepresenteerd. Het kan in de vorm van een suspensie zijn of eruit zien als een beslag. Je kunt ook een mengsel in suspensie vinden.

Voor een grondige menging wordt aanbevolen om een ​​boor met een speciaal mondstuk te gebruiken, anders kunnen er trossen in de afgewerkte gelei zitten. De plasticiteit van het bereide mengsel kan worden verhoogd door het toevoegen van gehydrateerde kalk, die al eerder is genoemd.Morsen door de consistentie moet als vloeibaar glas zijn.

Om een ​​cementgelei met een optimale consistentie te verkrijgen, is het belangrijk om drie keer meer water te gebruiken dan voor het bereiden van een mengsel voor een dekvloer. Om het gewenste effect van het gebruik van de oplossing te bereiken, is het noodzakelijk om een ​​optimale dichtheid te bereiken.

Voer de volgende stappen uit om deze parameter van het betreffende materiaal te controleren.

 • We maken een klein deel van de ruimte bedekt met geëxpandeerde klei.
 • We wachten 20 minuten.
 • Kijken naar de resultaten van de controle.
 • Als de oplossing volledig naar beneden is doorgedrongen en er geen sporen op het oppervlak zijn, dan bleek de melk overmatig vloeibaar te zijn ..
 • Als bijna de hele oplossing of het grootste deel ervan op het oppervlak blijft, is het in dit geval noodzakelijk om meer water toe te voegen.
 • De beste optie is die waarbij het grootste deel van de vloeistof door het kussen sijpelt, maar er blijft een kleine hoeveelheid cementgelei op de bovenkant achter.

verwijdering

Als de cementmelk van nature voorkomt, moet deze van het oppervlak worden verwijderd. Om ongewenste film te verwijderen, kunt u een van de volgende methoden gebruiken:

 • mechanisch weg naar.Het voorziet in het gebruik van zandstralen of verpletterende machines. Deze verwijderingstechniek is vrij duur en gecompliceerd in uitvoering. Desalniettemin zal het gebruik van speciale apparatuur het mogelijk maken om de cementmelk te verwijderen, zelfs van moeilijk bereikbare plaatsen. Mechanisch reinigen kan worden bereikt door het gebruik van gewone metalen borstels, maar in deze situatie zal het lang duren, omdat elke sectie handmatig moet worden verwerkt.
 • Stomerij waarbij het gaat om het gebruik van speciale oplossingen die zuur bevatten. Met hun hulp kunt u ongewenste film zo snel mogelijk verwijderen. De negatieve kant van deze methode is echter dat het hulpmiddel gelijktijdig met de verwijdering van plaque het beton zelf nadelig beïnvloedt. U hoeft alleen deze methode in te zetten als mechanische reiniging niet effectief blijkt te zijn.

Neutraliseer de chemische samenstelling die wordt gebruikt om de cementgelei te verwijderen, u kunt een geconcentreerde alkali gebruiken. Na het uitvoeren van deze procedures moet het oppervlak goed worden gespoeld.

Wat is cementmelk, zie onderstaande video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer