Cement M500: kenmerken en toepassingsgebied

Bouw en verschillende soorten reparaties worden door velen niet voorgesteld zonder het gebruik van cement. Te koop zijn er vele merken, verschillende additieven voor elk type bouwwerk. Maar het cementmerk M500 wordt beschouwd als een van de meest succesvolle, hoogwaardige en wordt gebruikt in een uitgebreid gebied van materialen voor activiteiten. Waar het goed voor is en waarom het kan worden toegepast, zal in dit artikel worden besproken.

Speciale functies

Cement is een poeder van minerale oorsprong dat eerder fijn gemalen is. Het is gemaakt op basis van calciumsilicaatverbindingen. Productie is een afvalproces. De belangrijkste component in het cementmengsel is klinker. De kalksteengroeven produceren de noodzakelijke grondstoffen.Materialen op speciale apparatuur worden fijngemaakt (de fractie mag maximaal 100 mm zijn). Hierna worden de korrels gedroogd. Vervolgens wordt het materiaal gemengd met de overblijvende componenten van het cement en gebakken. Zo wordt klinker gevormd.

Vervolgens wordt het geplet, waaraan gipsstenen en verschillende additieven worden toegevoegd. Onzuiverheden geven verschillende eigenschappen aan cement: hydrofoob beschermt tegen vocht, weekmakers verbeteren de kwaliteit van de oplossing, zuurbestendig beschermt tegen chemische aantasting. Het resultaat is een eindproduct.

Fundamenteel wordt cementmerk M500 in de bouw gebruikt om de sterkte van structuren te vergroten, de creatie van verschillende componenten van gebouwen, funderingen, paden en muren.

Het getal 500 betekent de maximaal toegestane belasting per cm - in dit geval 500 kg. Dit is de beste indicator voor de beschikbare soorten cement, wat de enorme populariteit van het merk in de bouw veroorzaakt.

Typen en kenmerken

Ontwikkeld twee hoofdtypen cement M500. Het grootste verschil zit in het gehalte aan onzuiverheden.

 • Zuivere compositie. Aangegeven door DO - het mist eventuele onzuiverheden en stoffen om bepaalde extra kenmerken te geven.De toepassing van dit type is zeer uitgebreid, het merkteken zonder additieven komt het meest voor in de bouw. Het toevoegen van D0 aan beton maakt het duurzaam, bestand tegen vorst en vochtigheid.
 • Met de index d20. Additieven zijn aanwezig in dit type product, maar niet meer dan 20% van het hele mengsel. Het wordt verspreid op bouwplaatsen van industriële schaal en is populair voor de behoeften van de gewone consument. De sterkteprestaties zijn iets slechter dan die van zuiver cement, maar de kwaliteit en duurzaamheid bleken beter dan vergelijkbare kenmerken van het merk M400.

Alle onzuiverheden zijn onderverdeeld in verschillende types en geven een bepaalde gebruiksrichting.

 • Snelzettende cement BTT's. Een onderscheidend kenmerk van deze samenstelling is het vermogen om volledige hardheid en gereedheid te bereiken binnen 72 uur na voltooiing van het werk, wat ongewoon snel is voor cement.
 • Sulfaatbestendig SSPTS. Het wordt gebruikt voor funderingen van grote diepte. Dit komt door het feit dat additieven beschermen tegen de gevolgen van sulfaatwater. Grondwater en ondergrondse rivieren bevatten vaak een grote hoeveelheid sulfaten die destructief werken op betonconstructies.
 • Kunststof onderzeeër (met de toevoeging van weekmakers). Verhoogde elasticiteit en weerstand tegen extreme temperaturen dragen bij aan de basiskenmerken van de M500.
 • Hydrofobe GF - bestand tegen water en natte dampen.
 • Waterdichte VRTS. Deze soort begint snel te bevriezen, maar mist geen water. Zulke eigenschappen zijn erg in trek tijdens reparatiewerkzaamheden, om gaten te dichten, barsten waarin vocht kan terechtkomen.
 • "Noble" BC. Meestal wordt het gebruikt voor decoratieve items. Het ziet er spectaculair uit vanwege de witte kleur.

Een van de belangrijkste kenmerken voor het 500e cement is de weerstand tegen lage temperaturen en hun grote fluctuaties. Vooral merken met additieven PL en hydrofoob zijn geschikt voor extreme bedrijfsomstandigheden. Hoge vorstbestendigheid is relevant voor de klimaatkenmerken van vele delen van ons land. Bij type M500 bereikt deze 10 eenheden.

Een andere fundamentele indicator bij het kiezen van een cementmengsel is het gewicht ervan. Bij het maken van constructies, betonvloeren, is het belangrijk om te weten wat voor soort belasting ze opleggen aan de basis. U voert bijvoorbeeld een betonnen balk uit in een houten huis.Het is noodzakelijk dat de platen bestand zijn tegen de belasting van het mineraalmengsel. Het is niet praktisch om de massa cement of beton in kilogram te meten, daarom worden parameters zoals soortelijk gewicht en bulkdichtheid gebruikt. De eerste is de grootte van de verhouding van het gewicht van het mengsel tot zijn volume. Het concept dichtheid heeft een vergelijkbare betekenis.

In het proces van het werken met cementmengsels worden luchtruimten gevormd tussen de deeltjes van de samenstellingen. Als het beton het maximum vult met alle holtes met lucht, dan wordt dit beschouwd als de ware dichtheid. Maar in de meeste gevallen is het onmogelijk om te spelen. Aldus worden poriën gevormd die de kwaliteitskenmerken van de betonoplossing beïnvloeden.

Mengsels van cement kunnen verschillende dichtheden hebben, afhankelijk van de grootte van het klinkermateriaal, additieven en onzuiverheden. Het type cement zal van invloed zijn op hoe het de dichtheid van de betonmix zal creëren. Cementen met een laag stortgewicht worden gebruikt om grote volumes beton te maken. Dit resulteert in aanzienlijk financieel gewin.

Bulkdichtheid is ook afhankelijk van de houdbaarheid van de M500. Vers gemaakt cement heeft een index van 1100-1200 kg per kubieke meter. m. Hoe meer het mengsel liegt, hoe dichter en zwaarder het wordt.In de loop van de tijd kunnen de waarden 1600 kg per kubieke meter bedragen. m. Tegelijkertijd ligt de werkelijke dichtheid in het bereik van 3200 kg per kubieke meter. Het stortgewicht kan deze waarde zelfs na een lange tijd niet bereiken. Er blijft nog een kleine hoeveelheid lucht in de poriën achter.

Het bovenstaande en versleuteld in de titelbelasting van 500 kg per vierkant. zie cement mortel begint te weerstaan ​​28 dagen na het leggen.

De tijd waarna het mengsel begint te harden en geleidelijk verhardt - 45 minuten.

Wanneer u een pc M500 koopt, moet u letten op nog een kwaliteitsindicator - de houdbaarheid. Cement wordt meestal verkocht in zakken van 50 kg. Niet alle verkopers voldoen aan de juiste opslagvoorwaarden. Het is noodzakelijk dat het mengsel wordt beschermd tegen overmatig vocht, dat de dichtheid van de verpakking niet wordt verbroken en dat de temperatuur in het magazijn altijd boven nul blijft.

Cement heeft een houdbaarheid van 1 jaar. Maar na verloop van tijd verliest de compositie activiteit. De M500 wordt bijvoorbeeld in 60 dagen door technische parameters omgezet in het merk M400. Na 6 maanden zal de cementsamenstelling volledig ongeschikt worden voor consumptie.

Een ander negatief punt in het gebruik van cementmerk M500 is de instabiliteit ervan tot sulfaathoudende stoffen.Daarom is het beter om te voorkomen dat deze samenstelling wordt gebruikt in bodems met een verhoogd percentage mineralen en voor het bouwen van funderingen op plaatsen waar het grondwater nauw samenvloeit.

Toepassingsgebied

Technologische kenmerken van de M500 maken het mogelijk om het bijna overal in de bouw te gebruiken.

Hoge snelheden van vorstbestendigheid, hydrofobiciteit en lange levensduur maken het gebruik van dit type cement bij kritieke faciliteiten mogelijk:

 • in wegenbouw;
 • bij het leggen van luchthavens en luchthavens;
 • in de constructie van hydraulische constructies;
 • voor elk type monolithische structuur;
 • voor het rangschikken van de basis onder zware omgevingscondities.

Bij een hoge bodemmineralisatie is het beter om sulfaatbestendige modificaties van het vijfhonderdste cement te gebruiken.

Naast industriële voorzieningen is de M500 ook toepasbaar in de agrarische sector en in de woningbouw.

Hiermee voert u herstel- en restauratiewerkzaamheden uit, stichtingen met snelle bekisting vanwege hoge sterkte en snelle stolling. Hoogwaardig cement wordt gebruikt bij de productie van straatstenen.

Sommige soorten betonnen hekken vereisen ook sterk en duurzaam cement.

M500 maakt deel uit van de mengsels voor beton, gips, metselwerk en andere soorten mortels. Hiermee worden gewapende betonplaten, vloeren, balken en verschillende andere constructies gemaakt. Het wordt aanbevolen om te kiezen voor de cementvloerenvloer van het apparaat.

fabrikanten

Omdat cementpoeder een gekocht en gevraagd materiaal is in de bouwmarkt, groeit de productie elk jaar en neemt de lijst van fabrikanten in verschillende landen alleen maar toe.

vennootschap LafardeHolsim werd relatief recent gevormd door samenvoeging Frans merk Lafarge en Swiss Holsim. Beide fabrikanten zijn al lang bezig met de productie van hoogwaardige bouwmengsels, waaronder het vijfhonderdste Portland-cement. Dankzij de fusie hebben ze een leidende positie op de wereldmarkt veroverd en hun producten gepresenteerd in meer dan 90 landen. Europese leveranciers zijn constant bezig met het verbeteren van de productietechnologie en proberen de technische kenmerken van cementformuleringen te verbeteren. Sulfaatbestendig cement wordt vervaardigd voor werkzaamheden in moeilijke omstandigheden en op verschillende grondsoorten. Productprijzen zijn redelijk betaalbaar.In veel opzichten werd dit bereikt door de productie van bouwmaterialen in ons land te ontwikkelen. Op dit moment zijn er twee fabrieken in de regio's Moskou en Kaluga, die het bedrijf in ons land vertegenwoordigen.

In Rusland, ontwikkeld en zijn eigen cementproductie. De producten van Pikalevsky, Mikhailovsky, Podolsky, Teploozersky, Spassky en Topkinsky zijn bekend. Het wijdverbreide en populaire bij klanten heeft een product gevonden van het bedrijf "Eurocement". Hun producten worden geproduceerd in verschillende steden in Rusland. Het 500e cement wordt zowel in de vorm van een additievrij mengsel als verschillende verbeterde samenstellingen gepresenteerd. Prijzen zijn laag, zodat producten kunnen concurreren met Europese tegenhangers.

Cemex-merk is wereldwijd bekend. Dit is een Mexicaans bedrijf met een eeuw geschiedenis. Geleidelijk aan begonnen ze de verkoopomvang van hun producten en open bedrijven uit te breiden in verschillende landen, waaronder de Verenigde Staten, Europa en Rusland. In ons land kwam het merk in 2002. Portland M500 wordt zowel in de D0- als in de D20-versie gepresenteerd. Standaard verpakking van 50 kg, lage prijs en de garantie van gecertificeerde productie op hoogwaardige apparatuur maakte het zeerconcurrerend.

Gebruikstips

Om de kwalitatieve samenstelling te kiezen en correct toe te passen, sommige richtlijnen moeten worden gevolgd.

 • Kies beproefde fabrikanten. Grote bedrijven waarderen de reputatie en kwaliteit van producten en hebben ook meer financiële mogelijkheden voor een goede opslag.
 • Besteed aandacht aan verpakking. Het gewicht van sommige pakketten kan 40 en 25 kg zijn in plaats van de standaard 50.
 • Controleer de productiedatum. Het is beter om de compositie te gebruiken, die niet meer dan een maand geleden is gemaakt, zodat deze de oorspronkelijke eigenschappen behoudt.
 • Het etiket moet volledige informatie bevatten over alle opgenomen additieven en standaard markeringen.
 • Het wordt niet aanbevolen om de M500 te mengen met andere merken cement om verlies van productkwaliteit te voorkomen.

Welke verhoudingen te nemen voor een cementvoeg hangt af van hoe u een resultaat zou moeten krijgen.

Er bestaat nog steeds een algemeen advies.

 • Het zand voor het mengsel moet van hoge kwaliteit zijn, uniform, voldoende kleine fractie. Hiervoor is het beter om het vooraf te sorteren. Dit zorgt voor geen vuil.
 • Cement met zand moet grondig worden gemengd voordat het wordt verdund met water.Dit zorgt voor de beste uniformiteit van het mengsel.
 • Water wordt toegevoegd met een snelheid van ongeveer 2 liter per tien kilo droge ingrediënten. De hoeveelheid kan variëren afhankelijk van de kwaliteit van het droge product. Het is noodzakelijk om geleidelijk te planten en constant te roeren met een bouwmixer.
 • Probeer de verhoudingen van de oplossing niet te veranderen om te besparen. Een dikker mengsel droogt sneller, maar zijn sterkte en duurzaamheid zijn twijfelachtig. Een vloeibare oplossing kan na drogen niet de gewenste vaste consistentie verkrijgen.
 • Terwijl het mengsel droogt, vermijd tocht, veranderingen in vochtigheid en temperatuur.

Hoe de vloer te vullen met cement M500, zie hieronder.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer