Vibro-geperste tegels

Vibropressed tiles (pavement) - de nieuwste ontwikkeling van Europese ingenieurs.

Dankzij een speciale formule is het mogelijk om een ​​ongelooflijk hoogwaardige tegel met een hoge sterkte en vorstbestendigheid te produceren. Het verschilt ook in de juiste geometrie, dus het is helemaal niet verrassend dat het geleidelijk de granieten bekleding van Europese straten verdringt.

voordelen

  • Lage kosten.
  • Beton creëert geen stralingsachtergrond, in tegenstelling tot graniet.
  • Universeel materiaal dat elke afmeting, kleur, patroon kan worden gegeven. Eenvoudig in verder werk.
  • Het ruwe oppervlak maakt het een zeer aantrekkelijk materiaal voor gebruik in de winter. Vanwege deze eigenschap is het bijna antislip, wat erg belangrijk is in ons klimaat.
 Vibro-geperste tegels

Productietechnologie

Maak eerst een concrete mix.De mix voor een tegel of voor een rand zal aanzienlijk verschillen van de concrete oplossing met een andere missie. Het mengsel moet hard zijn, het moet een beetje water zijn. Voor een goede menging van het mengsel is een speciale planetaire betonmixer nodig. Bovendien hebt u een computer nodig die de luchtvochtigheid bewaakt en de gereedheid bepaalt.

De volgende fase wordt geladen in de mal en productie. Met de methode van trillen wordt het mengsel dat in de vorm wordt gelegd niet alleen met behulp van een pers, maar ook met speciale vibrators geperst. Door het gebruik van dergelijke vibrators kan zich ontdoen van overtollig water en lucht. Het mengsel zelf is het meest gecondenseerd, waardoor het product maximale sterkte, een hoge mate van vorstbestendigheid en een lage wateropname heeft.

 De gekleurde vibropressed tegel

Gekleurde tegels

Vibropressed straatstenen hoeven niet noodzakelijk de kleur van beton te zijn. Hiervoor hebben Europese ingenieurs een andere speciale technologie ontwikkeld. Dus, tijdens de productie mengen ze twee beton tegelijk: de hoofd- en de facing. Dit komt door het feit dat hoogwaardige verf - het plezier is vrij duur.En het gebruik ervan houdt rechtstreeks verband met de uiteindelijke kosten van de goederen.

De bijzonderheid van deze methode is dat eerst gewoon grijs beton in de mal wordt gegoten en vervolgens de trilling wordt ingeschakeld. Wanneer het bezinkt, wordt de resterende ruimte gevuld met gekleurd beton en blijft een tegel vormen. Hierdoor is het mogelijk om ongeveer één centimeter te schilderen. Noch duurzaamheid noch andere kwalitatieve kenmerken gaan verloren, maar tegelijkertijd wordt een kleurstof significant gered. Het is dus mogelijk om een ​​betaalbare prijs te maken. Een kwaliteitsproduct kan vele decennia worden gebruikt.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer